HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Monday, June 27, 2011

Standard Chartered KL Marathon 2011 | Yuyu Zulaikha bermarathon 21kilometer.

Assalamaulaikum ^^

sapa yang turut serta Marathon semalam ni yang terjadi di Dataran Merdeka di mana tempat bersejarah kita tapi sekarang dah jadi tempat mat rempit lepak? ada sapa sapa terkena siku yuyu takkala yuyu gagah bermarathon 21 kilometer tak? minta maaf kalau tertempeleng korang mahupun, ter siku korang ke ye.

nampak sangat dusta -.-' nak suruh beli cekodok kat cafe pun tak sanggup, apa kan lagi nak marathon jauh jauh. lebih baik naik motor. marathon 21 km tu laki masa depan yuyu je join.

pagi pagi lagi, pukul 4.30 pagi laki masa depan jemput dari kampus ke Bandar Tasik Selatan. naik bas ke Dataran Merdeka. sebab jalan dah tutup. pehh. semangat bangun awal. padahal, kalau cekgu suruh baca buku, jangan harap la. pukul 6 tak tentu lagi nak bangun.

ramai kemain manusia di sana. terus tersembul kat kepala otak "laaa, ramai qhope nye manusia, ingatkan berapa ketol je kat dunia ni". ayat ni, wajar untuk spesis manusia yang macam yuyu, yang selalu menjadikan bilik sebagai tempat bersuka ria. memang jenis yuyu di bawah tempurung

masa ni dalam 5pagi. laki masa depan and the gang buat warming up. saja busukkan hati bagi gambar yang blurr.

Mempersembahkan ! Standart Chatered punya tatto dan tangan yuyu yang "errr, dilarang mengutuk dalam hati"

         
masih suka membajet comel di khalayak ramai. asalkan boleh upload kat belog berjuta lemon.

banyak kemain manusia kat sini. masa ni laki masa depan baru tamat marathon. 21km dengan masa 2jam 5 minit. orait la tu.

demi nak support laki masa depan, panas bukan lah penghalang. pehhh. tak tahu dalam hati maki serapah dah

siyes masa ni terasa macam Jelo tengah pose tengah padang. oh termasuk bakul terangkal sendiri

hitam dah muka. lepas ni buat mogok keluar bilik la. dah konpius mana satu kulit muka, masa satu baju. macam dah sama hitam.

nak jugakkkkkkk... -..-'

dalam pukul 11 kami semua tunggu KTM. nak berambos balik. penat tok sah nak cakap la. kalau boleh, nak je terlentang kat lantai KTM tu. sementara dorang borak, mata yuyu dah meronta ronta mintak bantal.

buat buat candid. konon nya tidur la. padahal yuyu buat buat pejam je ni. -.-'

banyak kan gambar. ada banyak lagi.jangan serik baca pulak. huhu. tapi apapun, enjoy sangat semalam. walaupun yuyu tak join, tapi dapat la rasa macam mana dorang yang join tu happy bila dapat habiskan Martahon yang boleh cabar kesabaran dorang tu.

ada yang first time masuk, ada yang dari luar negara. yang pasti, yang menang, semua nya macam jiran Akon, tak pun, opah Akon, atau mak cik sedara Akon. 42km hanya dalam masa 2 jam 20 minit, bapak laju. jimat duit, tok sah beli kete.

agak agak dok Kolompo, dorang lari je kot nak beli cekodok kat Johor. laju...

teringin juga yuyu join Marathon, sebab musabab, dah dua kali yuyu temankan laki masa depan join Marathon, 5 km pun dah cukup la. tapi, masalah kesihatan kan. kang masuk, terkojol tengah jalan kangggg. takpe la. bagi semangat pun dah cukup. sobbsobb. 

apa pun, seronok sangat sangat, walaupun, terpaksa jalan jauh kemain, hingga menyebabkan pendarahan jiwa raga dan penderaan tumit kaki. hari ni, peha yuyu yang sakit. mengada ngada, padahal yuyu pergi jaga beg laki masa depan ja. dasar suka tepek muka kat cermin saja. memang la.

p/s : ada tak blogger yang join?

terima kasih sudi baca ^^

137 comments:

  1. rajinnye laki mase depan yuyu join marathon ^^

    ReplyDelete
  2. meaw join,meaw join...... join marathon kat blog je ;P

    ReplyDelete
  3. Wuu sanggup tu teman lelaki masa depan , hikhik. So sweet ^^

    ReplyDelete
  4. saya tak join!!!..tp abg saya join..muahaha

    ReplyDelete
  5. bes event ni.. lari2 pusing KL.. penah join sekali je

    ReplyDelete
  6. best nye. jum meriahkan giveaway dari ART Z'ZONE.

    http://sangselembai.blogspot.com/2011/06/siapa-bertuah-dapat-baju-hari-raya-dari.html

    ReplyDelete
  7. huhu, apsal tak pakai payung?

    nasib baik beliau yang dimaksudkan ada bodyguard tolong jage beg. boleh lari marathon dengan hati yang senang..hehe..

    ReplyDelete
  8. alololo..cian die penat sebab TEMAN hahahhaha :)
    comey meyh :)

    ReplyDelete
  9. sweetnye yuyu teman laki mase depan ye, bg sokongan gitu..:) ingat yuyu yang join marathon td.. comel gambar2 tu..:)

    ReplyDelete
  10. kiss yuyu hehee..

    comellah yuyu ni..

    bestkan marathon hihi..tp penat nk giler law join kan..:P

    ReplyDelete
  11. tak hitam pun lah .. comel lgi dah la..^.^

    ReplyDelete
  12. wahhhhhhhhh dapat mengekalkan stamina nampak gayanya neh...
    yuyu pon jadi penyokong..lagi lah bersemangat cik abang tu ye tak??
    sok2 lepaih kawen jgn tak sokong berjemur tengah panas plak..hehehe

    ReplyDelete
  13. bgos nyer yuyu..p'ikut setia laki masa dpn..mmg ciri2 istri mithali..yuyu chumel..wink3 ^.^

    ReplyDelete
  14. hehe . patut la tak hupdate blog , hahaha , yuyu join je la , law tertinggal kat belakang skali , buat2 je pengsan , bole naik kerete terus . hehehehe .

    ReplyDelete
  15. hehehee..lawak lah yuyu ni..comel je tnggu laki masa depan yuyu...hhehe

    ReplyDelete
  16. aisey sweetnya yuyu teman llki masa depan
    siapakah? bila nak tunjuk ni

    ReplyDelete
  17. hahaha. yuyu takleh join marathon. pegi jaga beg pon muka dah layu. hahaha. nanti kalo masok marathon agknye smpai 1 km pom xtentu yuyu lepas. ekekeke...psstt pssttt yg mane laki msa dpn yuyu ne?grrrrr

    ReplyDelete
  18. wa~~
    tk lari lak yuyu ek~~
    :P

    http://asakurakinosuke.blogspot.com/

    ReplyDelete
  19. isk. comelnya yuyu buat2 tido!
    salwa buat GA. ajak yuyu join.
    http://salwaismail.blogspot.com

    ReplyDelete
  20. semangat yuyu bagi sokongan moral kat laki masa depan..hee

    ReplyDelete
  21. larat ke Yuyu lari?badan kecik je..hehe..eh,kecik la lari laju..hehe

    ReplyDelete
  22. wahh...comel lah kak yuyu candid..haha

    ReplyDelete
  23. akak lari btul2 ke?pehh..kalao yana dh semput tahap dewa dh.. :D

    btw,nice entry :)

    ReplyDelete
  24. fuyohhh..gagahnya laki masa depan yuyu...ehhhhhhhhhhehehe..nape tak join skali cik kak?

    ReplyDelete
  25. ayok~~~ yuyu itam~~~ hehhehehe xpe2~ losyen veseline kan ada....ekkekkekee...

    do visit my blog
    http://nadiakiran.blogspot.com/
    :)

    ReplyDelete
  26. best wo..ha3...x pe3..len kali ..sis yuyu join r..prepare dulu..p gym tetia hari r..hik3..100km pon bres..

    ReplyDelete
  27. oo..ni la penyebab jem smalam ye...orang dok sibuk lari..die sibuk bergigam plak...huhu

    ReplyDelete
  28. puiyohhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh XD

    ReplyDelete
  29. laa. laki masa depan yuyu join ke.. yaya perasan semalam tgk ramai orang pakai singlet hijau lari kat jalan kl..

    ReplyDelete
  30. seorang lelaki untuk masa depan..

    ReplyDelete
  31. sekali lagi bui terpesona dgn kecomelan yuyu..hik2..dik,ejaan assalamualaikum tu salah lah..hehehe

    ReplyDelete
  32. haha semangat gilew gi marathon pukul 4 pagi? wow!

    ReplyDelete
  33. cuma tau ada pengacara mhi - mzul tu join..:)

    ReplyDelete
  34. suka marathon! tapi jauh sgt kot 21km -__-"

    ReplyDelete
  35. Semalam tak keluar pergi marathon.sebab tiada siapa nak jemput.badan aku ni mana boleh pergi sejauh tu.

    ReplyDelete
  36. WAAAAAAAH !

    RINDUNYER NAK GI MARATHON LAGI KAT SITUUU

    MAYA SELALU PERGI LARI SITU MASE STUDY KAT SESERIIII

    NOSTALGIC

    ReplyDelete
  37. yuyu..amboii mujur tak sembap mata kn..
    kalau yuyu yg bermarathon tak boleh laa mnaikkan berat badan kn..
    alahai..yuyu pn lenguh ye.mmg jaga beg n pnantian tu yg memenatkn laa yuyu :)

    ReplyDelete
  38. haha jiran akon . comel <3 jeles2

    ReplyDelete
  39. Yuyu mmg setia lahh pkl5 pagi dah bertenggek jugak dkt ctu. Caya lahhh. Hahah kalau ai memang TAK lahhh. hahaha

    ReplyDelete
  40. no sew fashion scarves http://designersclothings.eu/D&G-jeans-For-kids-Denim-Blue fashion doll crafts 1688462

    ReplyDelete
  41. wah pelari marathon laki masa depan yuyu.....

    ReplyDelete
  42. wahhhhh...awalnye kak yuyu bangun!
    perghh... mcm die lak masuk hihi^^

    ReplyDelete
  43. kerana marath0n nie lor KL jem teruk smlm.. 1 jam tersangkut kat bulatan pahang! damn!

    **em0..hihihi

    ReplyDelete
  44. lohh.. igt cik yuyu yang marathon nye.. nape x join larik skali.. hi hihi

    ReplyDelete
  45. beshnya marathon...kak yuyu sangat comel lah! ^_^

    ReplyDelete
  46. hahaha....marathon ke johor nak beli cekodok??

    mampus tengah jalan dah tu... haha

    ReplyDelete
  47. terbaikkk




    http://shazrizalshahmy.blogspot.com/2011/06/adakah-ustazah-siti-nurbahyah-mahamood.html

    ReplyDelete
  48. hai yuyu..
    wah,xsngka lelaki msa depan yuyu join kl marathin tue coz sy slh sorg volunteer standart chartered..klu yuyu masuk marathon ni leh nmpk yuyu..hehe..=)

    ReplyDelete
  49. gigih bangun awal.. kalau yuyu ajak zakiah, seyes zakiah nk join.. dhla smlm hari bday zakiah...:)
    lagi best kalau bermarathon seklai... :)

    ReplyDelete
  50. apsal yuyu tak join?
    dapat kurangkan isi padu pipi tu hihi..

    ReplyDelete
  51. wahh bestnye?nape kak yuyu tk mrthon sekali?hihihi

    ReplyDelete
  52. hahaha.. adehh.. mati2 ingat yuyu yg join.. hehhe!!~

    ReplyDelete
  53. semoga yuyu bahagia dengan laki masa depan.. aminnn :)

    ReplyDelete
  54. amboi...bergamba...hehe..

    takpe..same gelap dengan laki mase depan yuyu kan..heheh

    ReplyDelete
  55. kak yuyu ! bagi lah tengok gambar laki masa depan kak yuyu tu..

    lebih baik kak yuyu tak payah masuk marathon, kang penganjur ingat kak yuyu budak sekolah rendah kang.. tak pasal2 kena tendang cenggitu je..

    hehehe :)

    ReplyDelete
  56. yuyu mmg suka pakai baju hitam ekh? selalu kalo hang out yuyu pkai baju hitam =]

    ReplyDelete
  57. taruk la satu pic laki masa depan yuyu..nak tengok gak nih..hee =D

    ReplyDelete
  58. KTM kew tu?..bukan kew tu star LRT?..hihi..(:

    ReplyDelete
  59. heheh comel sgt.. :-) sy ske..

    sy xpnah bermarathon..bg support dr jauh je ngeeee~

    ReplyDelete
  60. ada.....tadik baru je terbaca entry pasal ni kot blog siti nur aminah =D

    ReplyDelete
  61. bestnyeeee!!!akak nk msk x dpt2 lg.no time at alll..sobs~ :(

    ReplyDelete
  62. wah marathon..dulu lisa join rentas desa je pun sakitnye ya ampun 1 minggu baru bek tu pun pegi berurut.kalo tak... mmg bnyak lemak kat kaki ni. hahah.btw, pic2 yuyu mmg shomel2 belaka...

    ReplyDelete
  63. ehehi afta marathon ni yuyu pergi melantak ke? sama shawl dgn entri sebelum ni:D

    ReplyDelete
  64. yuyu, afta diorang abis lari tu, diorang busuk tak? muahaha

    ReplyDelete
  65. Bestnya.. tataw pun ade marathon nie.. Nak join laa nanti kalau leh

    ReplyDelete
  66. yuyu..kenapa yuyu comel sgt??
    geram laa.. ;)

    ReplyDelete
  67. dulu2 mase skolah ade la join gak marathon. tp semputt.. sbb musabab nak masuk marathon, terpedaya ngan goodie bag yg deorg bagi.. =.="

    http://fadilahshaari.blogspot.com/

    ReplyDelete
  68. yuyu... errr.. nak autograf..hoho

    ReplyDelete
  69. hmmm...
    mcm best..
    dan juga memenatkan. =.=

    ReplyDelete
  70. :) tak jumpa pun......kita pun lari

    ReplyDelete
  71. hehehe sexy nyer laki masa depan yuyu.hehe comel aihh.jgn buat cmtu depan khalayak.takut ramai yg geram hik3

    ReplyDelete
  72. @wardah:) huhuhu.. hobi dia rasa nya... macam macam jenis marathon dia join :p

    ReplyDelete
  73. @meawhuhuhuhu.. okay la tu.. marathon gak kan :P

    ReplyDelete
  74. @ZyzyAfrina (: huhuhu.. mesti laaa :P sayangggggg punya pasal :p

    ReplyDelete
  75. @AIMAN teringi sangat nak join tengok dorang macam puas hati~

    ReplyDelete
  76. @Fahmi Mustakim sobbsobb :'( happy lah beliauu~ yuyu ni hitam dah!

    ReplyDelete
  77. @nuruashia ♥ sobbsobb.. lain kali awak kena teman kan yuyu tau!

    ReplyDelete
  78. @khadijah hahahha... sayangg kat laki masa depan punya pasal :P all. yuyu join je, habis terkojol tengah jalan :P

    ReplyDelete
  79. @MAISHARAH yuyu tak join, tapi dapat rasa yang dorang yang join, macam happy kemain :)

    ReplyDelete
  80. @risahahahah.. akak niii ^^ malu pulak saye di buat nyee ^^

    ReplyDelete
  81. @peachippo gediks hahahaha.. baus idea awakk! lenkali nak try la cenggitu :P

    ReplyDelete
  82. @Cik Eka hahahaha... laki masa depan punya pasal kan :P

    ReplyDelete
  83. @K O R I E huhuhu.. InsyaAllahh.. kawen nnt yuyu tunjuk ^^

    ReplyDelete
  84. @LittleGurl kahkahkah! jahat la awak ni! 1 km pun dah rasa macam 10000 km :'(

    ReplyDelete
  85. @salwaismail waaaaaaaaaaaa! GA!!! best best! nak hadiah je ^^

    ReplyDelete
  86. @yqnq ellyana hahahah.. mana ada candid tu :P buat buat ja :P

    ReplyDelete
  87. kenapa yuyu tak nak tunjukkan muka laki masa depan yuyu? :D

    ReplyDelete
  88. kenapa yuyu tak nak tunjukkan muka laki masa depan yuyu? :D

    ReplyDelete
  89. salwa tengah cari sponsor. nk tambah lg hadiah.
    :)

    ReplyDelete
  90. yuyu,mana la sy thu cik yuyu nye laki msa depan ada join,klu xmmg ada cari cik yuyu..hehehe =))

    ReplyDelete
  91. Gigih sungguh cik Yuyu Zulaikha kita nie....hehe

    ReplyDelete
  92. Alang2 la yuyu. letak ah gmbar yg jelas tros. dah slalu pon ada gmbar dia kan. heeeeeeee

    ReplyDelete
  93. malukah?? alolololo pipi merah sudaaaaaaaaaaa

    ReplyDelete
  94. yuyu,,kenapa x join sekali??? :D mesti comel yuyu lari...

    ReplyDelete
  95. kompius ni,,lame sgt da dok kaji..cane blh ade lekuk kt dahi ni,,org lekuk kt dagu..musti budak nakal zaman agogo ni..haih

    ReplyDelete
  96. innocent nye muke kak yuyu !! esp tang mata. huhu. cute sangat !

    ReplyDelete
  97. HAHA.GAMBAR BUAT2 PEJAM TU COMEL GILA.KAHKAH :D

    ReplyDelete
  98. RAJINNYA LAKI MASA DEPAN KAK YUYU BERMARATHON :D

    ReplyDelete
  99. KENAPA KAK YUYU TAK JOINGG?CONFIRM COMEL JE LARI2 XD

    ReplyDelete
  100. penatnya muka yuyu..hehehe..tp comel

    ReplyDelete
  101. haha yuyu ambil upah jaga beg tak?

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)