HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Friday, June 3, 2011

Sakit Apa Yang Paling Belagak Sampai Kena Pakai Sunglasses Belagak DIVA?

Assalamualaikum ^^

selamat pagi semua. selalu nya, sejurus mata celik je dari tidur, kepala otak yuyu tersembol sembol dengan idea mencurah ke ladang timun. tapi, hari ni, macam tak ada idea pun. kan best kalau ada Wednesday 2 kali dalam seminggu. boleh la buat entry Wordless Wednesday lagi. tepek gambar saja.

hari ni, kelas yuyu bermula pukul 11.30pagi hingga ke 5 petang. macam malas pulak nak ke kelas hari ni, sebab musabab, mata yuyu jadi ketumbit. ha? Gambit kenal la! elehh. tak kenal konon. ketumbit yang orang berkait dengan ngintai orang mandi tuuu. asal ketumbit je, mesti sebab ngintai orang mandi.
nak pakai sunglasses PRADA ni la pergi kelas. i kan DIVA. -..-'

dah le sebab ketumbit, belakang telinga yuyu pun, ada macam satu benjol. dah 3 bulan dengan benjol tu. tapi 2 hari ni, makin sakit pulak jadi nya. nak ke klinik la sebelum ke kelas. hmm. dah parah baru nak rawat. sebab ingat diri sendiri kalis sakit kot.

hmm. tak suka nya bila sakit macam ni. bila sakit, rasa tak selesa sangat. padahal, masa sakit la buatkan kita sedar, yang kita kena bersyukur masa sihat dulu. masa sakit la kita kena kenang yang ramai lagi orang jauh lebih teruk sakit dari kita.

tapi kita tak pernah nampak semua tu. kita akan nampak bila kita sakit. hmm.

p/s : jomm singga belog pilihan yuyu hari ni :)
  • MK HAFIZ : jommm baca entry yang sangat buatkan kita bersyukur dengan diri sendiri.
  • MEAW : belog yang yuyu kerap singgah. best, simple, menarik.
terima kasih sudi bace :)

85 comments:

  1. Jangan lupa bawak kad pesakit ye YUYU. Tak perlu bayar just guna kad je. MUAHAHAHAH (^_^). Semoga cepat sihat..

    ReplyDelete
  2. Pagi Yuyu..

    Haaaa !! Yuyu intai sapa mandi? HEHE

    ReplyDelete
  3. selalu jugak kena ketumbit ni.. hahhaa!!~

    ReplyDelete
  4. semoga yuyu cepat sembuh.. aminnn~~

    ReplyDelete
  5. yuyu ngintai org mandi ke ? (-.-)

    sbr ye..sesungguhnye kesakitan tu sesungguhnya mghapuskn dosa2 kecil kte.. yuyu try pkai ubat, bli kt farmasi.. org kata ketumbik ni dia akn slalu tumbuh..akak dlu pnah kna skali,pntang panas je msti naik ketumbik tu.. pstu pkai ubt tu Alhamdulillah si gambit tu xmuncul lgi.. bnyakkan minum air,sbb panas kot

    http://www.my-shopping2u.com/2011/06/bibir-yang-kreatif.html

    ReplyDelete
  6. owh ni mesti yuyungendap org mandi ye??hahahaha..gurau je yuyu..baik yuyu pegi klinik..nt sakit makin teruk susah..huhu..kesian kay yuyu yg comel ni..

    ReplyDelete
  7. x pe yuyu... terhapo0s sikit dose yg ade... pape g la check up.. mintak ubt k (^_^)v

    ReplyDelete
  8. betul tu.. bila sakit kita akan selalu ingatkan Allah..=)

    ReplyDelete
  9. rasa nya org first nie :), pakai jer yuyu pg kelas baru btul DIVA ,heheheh

    ReplyDelete
  10. dah lama x kena ketumbit...x mola....

    p/s: nape org suka kaitkan ketumbit=intai org mandi ek...apakah relevan??

    ReplyDelete
  11. alololo ciannya dia..cuba pegi farmasi kalau takmo pi jumpa doktor ye sayam..yg kat mata tu sebab panas..ada krim dia doktor kasi nanti..anak akak yg lelaki tu selalu kena sebab dia memang tak tahan panas..durian ke ape2 yg panas pon dia tak boleh makan banyak:)

    ReplyDelete
  12. yuyu beli laa ubt yg boley buang ketumbit tuu...

    ReplyDelete
  13. rahsia di sebalik sunglasses...hehehe.. :)

    ReplyDelete
  14. myb yuyu xckup tido..mata xsehat...tu tumbuh ketumbit tu..hee

    ReplyDelete
  15. Yuyu
    member kite pon ade benjol belkg telinga..igt benjol yg akn surut..rupenye benjol tu akn hilg bile kena bedah je..
    yuyu g jmpe doktor ye ^^

    ReplyDelete
  16. sian nye yuyu!

    takpe. g klinik.. mintak ubat hilang bengkak,. jap jer,, hehee

    ReplyDelete
  17. g0od mornink yuyu!! ^ ^

    sabar eh yuyu, sakit tu kn ujian..mesti byk pahala yuyu dpt bile bersbar sbb tu la dikatakn penghapus dosa. chewah! ;)

    --> Frying is menggoreng
    --> "contest kaki paling comel"- Ailyl Rozanna

    ReplyDelete
  18. ketumbit selalu kena masa kecik2 je,

    ayo, intai sape tu yuyu? haha

    ReplyDelete
  19. take care ye yuyu...takpe2 ahkak suukaa diva2 ni haha...

    ReplyDelete
  20. g klinik cepat2, nanti dah ramaii orang pulak,

    ReplyDelete
  21. yuyu intai saper mandi ni...? no no no...

    ReplyDelete
  22. cakap pasal ketumbit ni ish.dua kali kena.seksa betul.kena time exam pulak tu T__T.asyik kena gelak dengan kengkawan n cikgu.doktor siap tanya, sape cium? -__________-

    ReplyDelete
  23. ketumbit? mengendap r tu...kihkih ..

    ReplyDelete
  24. laa shiannyeee ! hehe ,. xpe , pakai spek pon kdg2 diva nokk . :P pape pon mkn ubat tau klu doc bg ubat , kalau ubat sapu jgn plak mkn . hakhak

    ReplyDelete
  25. hehe pakai je spek 10hengget. Klu yuyu pakai nmpak mahal je..



    XOXO, Chempaka Sari.

    ReplyDelete
  26. hehe pakai je spek 10hengget. Klu yuyu pakai nmpak mahal je..



    XOXO, Chempaka Sari.

    ReplyDelete
  27. sakit mata mmg seksa..huhuhu

    semoga cpt sembuh! :)

    ReplyDelete
  28. xpe yu...sakit tu penghapus dosa.

    get well soon !:)

    ReplyDelete
  29. alololo semoga cepat sembuh yuyu

    ReplyDelete
  30. lor kene ketumbitker, cian nye..

    kene le pakai spek kan

    ReplyDelete
  31. intai sape mandi tu yuyu...haa kantoi hihi... xpe, sakit tu kan penghapus dosa^^

    ReplyDelete
  32. hehe..J.lo Zulaikha kna ketumbit?? xper, still cun as DIVA..

    sggah cnie =.=

    ReplyDelete
  33. kecian kat kak yuyu..
    semalam kak yuyu intai sape tu yer? hehe! well, get healthy faster kak yuyu!

    ReplyDelete
  34. hahaha. nah! si gambit jd sasaran kah3

    ReplyDelete
  35. try pergi cuci darah, eh silap, derma darah nak elak ketumbit, gambit ni semua. :)

    ReplyDelete
  36. TUL TU ASAL KETUMBIT JER DIORANG KAITKAN NGAN INTAI ORANG.. MIAHHAHA

    ReplyDelete
  37. saya pun selalu kena ketumbit sbb mata terlalu sensitif. yang paling tak best bila dorang kate kita wat menda bknla,berjangkit la & nth ape2 tohmahan.hahaha.. tp dorang cube bergurau je, nk usik kite. entry saya tntang ketumbit & saya nasihatkan terus pergi klinik kalau kita kena sbb makin teruk, Bila telan ubat, sekejap je dah sembuh.hehehe, kos pn xsampai RM50 (^_^). http://princehardy.blogspot.com/2010/04/ketumbit-jenis-kalazion.html

    ReplyDelete
  38. btul lah.skt ni la yg paling bergaya.tp cuba teka skt ape yg paling femes?haaaa...

    patah kaki or patah tgn,bile kn simen.nnt ramai la org yg nk signnnnn~~ :D femes gitu..

    ReplyDelete
  39. wah,, sunglases cantekkk,, ketumbit2 jugak,, tapi ttp vogue !

    ReplyDelete
  40. ade ubatnye tu.. yuyu try cari petua

    ReplyDelete
  41. xpe..yg penting, leh maintain vogue

    ReplyDelete
  42. alolo cian kak yuyu.xpa beringat lah.bsyukur dgn kesihatan time kita sihat ye:)

    ReplyDelete
  43. paling xsuke ketumbit...Dulu kcik2 mst org akan ejek mengendap.tp padahal xngendap sape.dlm mimpi kot.hehe...


    comei la kak yuyu...sy nk jd yaya la...dpt comei gak cm kak yuyu.:-)

    ReplyDelete
  44. sian yuyu..eka pernah kena jugak

    ReplyDelete
  45. saket lingkaran hitam bawah mate sebab tga exam week buleyh pakai tak....? ^_^

    ReplyDelete
  46. pernah g kelas pakai spek itam jgk sbb sakit mata..tp,nasib kjp je sbb lps tu terus berdesup g klinik..hahaha..segan kot!

    ReplyDelete
  47. HAHA . tiba tiba teringat guys yang suka pakai sunglasses dalam shopping mall. hell-o . this is Malaysia . not America . phffft :/

    ReplyDelete
  48. hehe
    salu gak kena ketumbit kat mata
    pakai lah celak.
    nak cover kan. kehkhe

    ReplyDelete
  49. blog kita yuyu kerap singgah tak? kalau ada singgah sekali walaupun tak folo alhamdulillah thanks yuyu.
    wish u get well soon..

    ReplyDelete
  50. pakai google nak?heheheh... :p

    ReplyDelete
  51. hah.. ngintai sape mandi tu hah??XD
    nak share nii..
    klu bangsa mak kemtumbit tu di panggil 'katut' comel tak namanya? hee.. n dlm bangsa mak, nak hlgkan ketmbumbit tu letak benang hitam kat jari hantu. buat cincin dr benang tu.. ni petua dulu2 mak ckp.. ^_^

    ReplyDelete
  52. ya Allah kesian nye yuyu.
    jangan lupe g jumpe doc tau yang!
    hopefully mate & belakang telinga yuyu tu cepat baik :)

    ReplyDelete
  53. hehehe kak yuyu ngintai org mandi ehhhhhh. bagitau mama! ngeee. fika xpena pulak kene ketumbit ni. xtau rasa dia camne xD

    ReplyDelete
  54. ya Allah kesian nye yuyu.
    jangan lupe g jumpe doc tau yang!
    hopefully mate & belakang telinga yuyu tu cepat baik :)

    ReplyDelete
  55. keh keh, tempek la gamba ketumbit cik yuyu oi. hehe

    ReplyDelete
  56. sian kak yuyu..g bli krim x pon pkai eye drop..

    ReplyDelete
  57. alalala, kesian yuyu. cepat sembu tau :D

    ReplyDelete
  58. mcm2 penyakit dtg menyerang ni..hope sembuh la ye..:)

    ReplyDelete
  59. hai yuyu... harap2 pasni xd ketumbit lagi..hehe..

    ReplyDelete
  60. adek aku ske ko pnye header jep.. die kater pari2 yg rper ko tuhh trbng2 comey.. kakakakakakakakakakakakaa..

    ReplyDelete
  61. apa salahnya sesekali berlagak cam diva.. :)

    Jom baca ni :Hukum Menyebut OOOO ! M. G atau Oh! My God..

    ReplyDelete
  62. apa salahnya sesekali berlagak cam diva.. :)

    Jom baca ni :Hukum Menyebut OOOO ! M. G atau Oh! My God..

    ReplyDelete
  63. tak thu macam mana boleh sesat ke blog yuyu...anyway tak tahu kenapa kalau ada ketumbit je org kaitkan dengan mengintai org mandi...hish...

    ReplyDelete
  64. intai oraang mandi lettew./ haha..

    ReplyDelete
  65. Dah lame tak kene ketumbit , harap2 tak kene la . :D . Erm , kaka follow back blog saye meyh :)

    ReplyDelete
  66. cik yuyu,
    kenapa tunggu sampai 3 bulan baru nak gi klinik...busy sgt kah? kesihatan kena jaga...sayang kan diri kita sendiri?sayang kan?

    ReplyDelete
  67. org cakap kena ketumbit sebab mengendap...hihi =P k gurau je...

    ReplyDelete
  68. semoga cepat sembuh kak yuyu..jangan lupa titik eyemo tau :)

    jom lihat sini: BLOGGER MURAHAN?

    ReplyDelete
  69. kesian nye yuyu kene gambit...
    eh,silap..ketumbit ;p

    ReplyDelete
  70. whoaa, farha pnh kena dulu! bengkak sebelah smp malu nak gi kelas. huhu :(

    ReplyDelete
  71. tak pe yuyu..
    sakit lah yang buat dosa2 kecil kita terhapus..:)

    ReplyDelete
  72. ketumbit..waaa baik cepat2 pergi klinik kalau tak bila dh besar..susah kang..hehe

    ReplyDelete
  73. hahaha..
    padan mukeee syggg nurul ni..
    heee
    gurau je...



    get well soon dear

    ReplyDelete
  74. cik yuyu,nape lak ketumbit tang mata tu,memang tak senang kalau ada ketumbit tu.... ceittt,nak pakai hat prada,hehe....cik yuyu,measeh ye promote blog meaw <3

    ReplyDelete
  75. yuyu, mata kita pun sama. ade mcm bijik ape ntah. dari hari tu lagi. berbulan-bulan jugak laa. tapi kalau pakai bedak tak nmpak sangat. dah 2x g klinik pun tak jadi ape, huk2 sdehhhh :(

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)