HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Wednesday, June 22, 2011

Sabtu Yang Mengujakan di Taman Tasik Perdana | Entry Gambar Berjuta Lemon.

Assalamualaikum ^^

rasa rindu pada belog bukan sikit sikit dah. membuak buak sampai tak boleh nak di bendung lagi. konon nya nak update la satu dua tiga empat lima enam tujuh entry semalam, tapi, akibat bersuka ria bersama laki masa depan, niat di hati terpaksa la tangguh dulu. :'(

pagi pagi lagi ke Mid Valley, tukar kamera yang rosak. baru beli 2 hari dah rosak. nasib la boleh tukar. kalau tak boleh, nak juga la gadoh tarik rambot dengan tokey tersebut. *popping collar. terasa diri hebakk*


dah la. apa kata korang tepek je bijik mata kat gambar gambar yuyu yang besar gedabak ni  * pstttt, elok lah kira nya korang bancuh dulu Milo sementara tunggu gambar semua ni di loading* :

melantak Bolongnese hingga ke titisan terakhir.    rasa macam nak jilat mangkuk.


mempersembahkannnn! dagu laki masa depan yuyu! hikhik. malu ^^

di sebabkan setiap minggu asik kat Taman apa entah nama di PutraJaya dan tak pernah lekang dari Mid Valley atau The Curve, maka minggu ni, kami telah ke Taman Tasik Perdana. tak salah yuyu, masa kecik kecik dulu, yuyu pernah dengar pasal lagu Taman Tasik Perdana. ada sapa sapa tau?

besar nya Taman tu. rasa macam nak masuk semua. tapi dah lewat, hanya mampu bersiar siar di Taman Dinasour saja. cantik taman tersebut. banyak pulak yang photoshoot di sana. ada juga yang berjogging dan bawa anak anak bermain. sweet :)

nak pulak yuyu main gelongsor kat sana. tapi malu kat laki masa depan ^^

sweet kan. tengok laki bini bawa anak. tok wan bawa cucu cicit, babies bersepah berkeliaran tanpa risau akan keselamatan diri mungkin terancam akibat penculik bayi sedang memerhati dengan geram

simple je yuyu semalam. malas nak make up bagai. nampak la muka sebijik macam nak beli ikan. sobbsobb.

permandangan yang indah di sana telah di serikan lagi dengan keindahan peri imut yang jelita. minta maaf, termasuk bakul, terangkat sendiri :)

nak main pondok pondok pun boleh kat sini.  kira nya, setiap sudut di Taman Tasik Perdana ni, ada saja tempat yang menarik. best. nak datang lagi la

untuk pengetahuan, pokok keladi tu yang besar, bukan salah yuyu yang kecik.

pembajet comel paling berjaya abad ini tak melepaskan peluang membajet di khalayak ramai.

cak! tipikal yuyu! amik gambar dari atas, boolatkan bijik mata, kembongkan pipi terlebih isipadu. 


cantik kan Taman Tasik Perdana ni. ini lah pertama kali yuyu datang ke sini selama dah 22 tahun hidup. ada banyak taman di sini perlu di terokai. Taman Burung yang terbesar di Malaysia, Taman Rama Rama. banyak la lagi. semua nya macam boleh menggembirakan sanubari saja.

ingat yuyu, minggu depan nak ke Taman Burung la pulak dengan laki masa depan. aminnnn. lembut kan lah hati laki masa depan saya Ya Allah. Amin sekali lagi.

p/s : ada sapa sapa pernah tahu lagu Taman Tasik Perdana tak masa kecik kecik dulu? dah lupa.

terima kasih sudi baca.

163 comments:

  1. comel sgt2...
    cntik baju tu..nak nak boleh ?
    hehehehehe...~

    ReplyDelete
  2. waaaa,deq yuyu g jln2 ngan si dieee,.huk3,..bestnyee,..lagu tu CN ingt tp xtau spe nynyi,.hehe,.

    ReplyDelete
  3. Pic Yuyu yg comel je banyak..pic lelaki masa depan Yuyu yang kacak takde pun..Yuyu cemburu ye ramai tengok pic dia..hahaa...just kidding.. ^_^

    ENTRY PANAS!!! :
    BARANG BAEK PUNYA!!!

    ReplyDelete
  4. yuyu yang comel...huhu, puas bersiar-siar??

    ReplyDelete
  5. aminnnn..semoga cepat kawen...hehe..

    ReplyDelete
  6. best nye... lagu tu??? x tau. cinta bandar tasik selatan tau lah cik yuyu. hihi

    ReplyDelete
  7. lagu tmn tasik perdana? eh ade ke???-.-'

    ReplyDelete
  8. Cinderella : sape omey ha??? dia omay omay omay ada la :P


    KhuZa SunshiNe : hahahah.. baju murah je ^^ g beli kat the curve. RM60 ^^

    ReplyDelete
  9. cantekkk.....menarik...
    salam singgah

    ReplyDelete
  10. **::CIKNUURUL::** : hahahaha... malu nye ^^ saje nak bersweet sweetan pada hujung minggu :p

    ReplyDelete
  11. yuyu nak ikut juga nak keluar dgn laki masa dpn yuyu..hehehe

    ReplyDelete
  12. Awan Fantasia: time kawen nanti yuyu tayang banyak banyak :P

    ReplyDelete
  13. Zyash : :'( takkkk.. kejap je.... sobbsobbbb

    ReplyDelete
  14. alahai kecik nye yuyu nie =p

    ReplyDelete
  15. fahmimustakim: aminnnnn ya rabbal alaaminnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn ^^

    ReplyDelete
  16. ain shakirah : tak takkk.. Tmana Tasik perdana.. ala ala bapa ku pulang dari kota juga :p

    ReplyDelete
  17. k.yuyu, nak ckp kak yuyu comel bole ^^ comel sgt sgt ;pp kecik je!

    ReplyDelete
  18. azam : tertarik ku memang debommm :P

    ReplyDelete
  19. selendang merah: grrr! mana boleh!

    ReplyDelete
  20. Bulan : mana ada. tinggi yuyu 189cm tauuuuu :p

    ReplyDelete
  21. NisaAdnan: tolong cakap banyak banyak banyak kali lagi boleh ?? :P

    ReplyDelete
  22. comey sgt kak yuyu wlpn muka macam nk beli ikan.so sweet!

    ReplyDelete
  23. wahh..bahagianye..seronokkan berchenta...hehehe

    ReplyDelete
  24. pernh nyanyi lagu tu, tp ingt sikit2 je. hehe

    ReplyDelete
  25. tomeiiiiiinyer adik.. bertambah berseri bila bersama lelaki masa hadapan adik tu hehehehe

    ReplyDelete
  26. makan puas2 supaya cepat besar!!!
    hahaha..

    ReplyDelete
  27. wiwiiittt..
    comelnya kamoo yuyu...

    err.. okey... salahkan pokok padi..^^,

    ReplyDelete
  28. yuyu lar comey..kecik molek..
    wahh jejake idaman tahi lalat kat dagu mcm yuyu larrr...hoho ada jodoh panjg lar ni hehe

    ReplyDelete
  29. huhu best best kak yuyu g jalan erk?? eh datingg
    ahahaha

    ReplyDelete
  30. comelnye yuyu ni.. best ye boleh keluar selalu ngan lelaki mase depan yuyu.. semoge yuyu bahgia slalu..:)

    ReplyDelete
  31. woo,best nye..
    ni kempen melawat malaysia ke?hihi

    ReplyDelete
  32. yuyu..rasa nak cubit je pp yuyu tu..tembam..hehe ^_^

    ReplyDelete
  33. yuyu tomey bersama mata bolat :D

    ReplyDelete
  34. alahai keciknye yuyu heee
    comel sangat

    ReplyDelete
  35. Eee kalau jumpe kak yuyu tengah jalan2 mesti kene pandang lame2 sebab macam kecik dan comelsss.

    ReplyDelete
  36. kena pergi ni..tak pernah sampai lagi.. by the way Yuyu sangat comel..

    jemput ke blog
    Yeah kamu memang tak serik... padan muka!!

    ReplyDelete
  37. hehe..sapela laki masa depan tu..:P

    ReplyDelete
  38. alahai yuyu tomey sgt .
    tecik tecik like me jew .
    em , ade kew lgu tasek perdana ?
    ta pena dgr plak .
    :)

    ReplyDelete
  39. alolo..comel lah yuyu, kecik comel lotey je! cubit nakk? hehee. have a nice day dear :))

    ReplyDelete
  40. Tengok yuyu jalan2, woahhh rindunye nak balik mesia! huhu. Yuyu tak mekap2 pon still comel la! :)

    ReplyDelete
  41. subhanaAllah comel and indah nye ciptaan Allah,yuyu zulaikha yg comel sgt nie :)

    ReplyDelete
  42. wahh..tringin nk pergi situ lg situ kak yuyu tapi lepas kes adik saya hilang dekat situ..ktorg dah tak pernah singgh...tp serius cntik jugak kt ctu..

    ReplyDelete
  43. Cik yuyu,
    Ade ka lagu taman tasik perdana? Taman rashidah utama tau la...hheee...naik je gongsor tu.org akan ingant cik yuyu bdk sek ren...hhaaa

    ReplyDelete
  44. ala omei2 nye bdk sowang ney.HEHE

    ReplyDelete
  45. nampak yuyu semalam kat mid. kemain laju lagi bejalan dengan laki masa depan ye.

    nak tego pun x sempat. hihi.

    kecik cgt yuyu tiut ni.comel! ^___^

    ReplyDelete
  46. menggunakan hari mnggu dgn sebaek2 nya..

    <----cuma tido, makan, on9..adess..cuti y x bermutu lgsung..HAHA

    ReplyDelete
  47. e'ehhhh.. laki masa depan yuyu la kat sebelah tu.. heee~~ ^^

    ReplyDelete
  48. yuyu memang comel.. even tanpa makup pon ^^

    ReplyDelete
  49. errr.. cepat2 la kahwin yuyu sayang ^^

    ReplyDelete
  50. comel nye budak kecik cinonet ni.geram..rasa cm nak picit2 yuyu..hehehe...best nya mkn dgn laki masa depan ye.. =] pe2 pon semua cntik2

    ReplyDelete
  51. OMG..tmpt tu menarik la..and yuyu pn kiut gk..hehe

    ReplyDelete
  52. ha'a la yuyu! idong laki mase depan yuyu mancung kemain!!

    ReplyDelete
  53. heheheh..best eh jenjalan kat taman
    akak ni payah sikit nak pi taman..rimas sebab panas..ekekeke
    mengada2 kan kan
    taman tasik ni pernah pegi gaks...tpi dok sekejap je..
    **sila kim salam kat pakwe sebelah tu ye..nak berkenalan boleh? lalalala

    ReplyDelete
  54. comeyyyyy sangattt kak yuyuuuuu! huhuhuuuuuu

    ReplyDelete
  55. Subhanallah, comeynya yuyu hee. Eh2 kita sama umo eyh? Baru tau neh ^^

    Nt, tunjuk la full face muka laki masa dpan tu eyh hehe

    ReplyDelete
  56. JOM JOIN MY 1ST GA BOLE DAPAT HADIAH DARI INDIA
    http://vogue-kiwi.blogspot.com/2011/06/do-me-favour-plzzz.html

    ReplyDelete
  57. COMELNYAAAA KAK YUYU.SERIES CUTE :D

    ReplyDelete
  58. KAK YUYU.MUKA LAKI MASA DEPAN TU MCM HANDSOME JE.HIKHIK :D

    ReplyDelete
  59. PATUTLAH SEMALAM TADE ENTRY LANGSUNG.KUAR DATE RUPANYA.HIKHIK :D

    ReplyDelete
  60. kak yuyu, kaka yuyu sangatla cantik. huhuu suke tgok kak yuyu, mcm budak sekolah lg..alolooo..

    http://iqahqaqa.blogspot.com

    ReplyDelete
  61. yuyu comels mcm teletubbies! ;)))

    ReplyDelete
  62. yuyu ni comel la macam budak tadika :P

    ReplyDelete
  63. tmpt sis yuyu dekat ke ng Mid ? jom jom jumpa :) hee

    ReplyDelete
  64. comel nye bf yuyu . eh silap, comel nye yuyu . heheh :p

    ReplyDelete
  65. yuyu si peri imut yg chomel..lalalaaa
    yuyu t nk dating dgn yuyu kat taman tasik perdana lak bolehka..bolehla..bolehlaa :)
    hehe

    ReplyDelete
  66. 1st GA:love from india
    http://vogue-kiwi.blogspot.com/2011/06/do-me-favour-plzzz.html

    ReplyDelete
  67. bila gaknya dapat jmpa sis yuyu ni..nnti p gombak ..leh la jumpa..x sabau ni..1se je lagiii

    ReplyDelete
  68. alolo nomeynya sis yuyu!!!!teringin nak jmpak nak ukur tggi,hihi

    ReplyDelete
  69. ahah, kecik comel je ya.
    visit me: http://nashfahrenheit.blogspot.com/2011/06/kopi-o-satu-kasi-kaw-punya.html

    ReplyDelete
  70. comel sungguh cik yuyu ni....
    jeles ni...
    =(

    ReplyDelete
  71. yuyu umo dah 22 ke?serius dl gamba 2 nmpk macam budak skola taw....pelik

    ReplyDelete
  72. kak yuyu pegi taman tasik perdana??cheqwa pegi titiwangsa...weee..yuyu cumel :D

    meh la visit sini kak yuyu,
    http://wawanasywa.blogspot.com/2011/06/nasib-baik-weekend-ni-xboring-sangattak.html

    ReplyDelete
  73. comel ! baju, shawl, semua lahh ! :)

    ReplyDelete
  74. sakan betul cik yuyu jalan, tengok baju tu teringat yuyu masa kat gath utara :D

    ReplyDelete
  75. omey3 ^_^

    nak tuju lagu boleh? hahaha

    ReplyDelete
  76. comel betul yuyu si kecik molek neh . pernah dengar la lagu time sekolah rendah dulu, duludulu selalu la nyanyi ngan kawankawan . hehe

    ReplyDelete
  77. tunjuk dagu ja? keh3x.

    http://keleboqmaneh.blogspot.com/2011/06/melayu.html

    ReplyDelete
  78. tunjuk dagu ja? keh3x.

    http://keleboqmaneh.blogspot.com/2011/06/melayu.html

    ReplyDelete
  79. eh eh comel btulla baju yuyu, ropol2 bertingkat2 mcm tu, sy suka! :P

    ReplyDelete
  80. dik yuyu..akak tengok mangkuk yg ada mee kat dalam tu sama besar je ngan dik yuyu..hikhik :) comel la yuyu ni..kecik je..so cute.. :)

    ReplyDelete
  81. aha..smlm pon sy g sne berkelah gan mmber2..x tersempak plak..
    mmg cntik view n tmpt dia,n rmai yg photoshoot tmsuk la pengantin..

    ReplyDelete
  82. ngeee~ comelnye yuyu...
    terjatuh hati... hehehe...
    tak pena pegi sane pun.. =,="

    ReplyDelete
  83. yuyu oh yuyu...
    Laki masa depan nak jumpa
    di Taman Tasik Perdana

    yuyu malu-malu
    Laki masa depan kenyit mata
    Yuyu pun kata I LOVE U


    Tu la lagunye si comel yuyu:-)

    ReplyDelete
  84. yuyu oh yuyu...
    Laki masa depan nak jumpa
    di Taman Tasik Perdana

    yuyu malu-malu
    Laki masa depan kenyit mata
    Yuyu pun kata I LOVE U


    Tu la lagunye si comel yuyu:-)

    ReplyDelete
  85. sangat comey laaaaaaaaaaaaaaaaaa yuyu.......geram ase eheheh :)

    ReplyDelete
  86. alahai comelnya kak yuyu nie dgn baju ropol2 tu..^^

    ReplyDelete
  87. jap jap. nk tanya ni. umo adik brape ? 22 ke ? ke 12 tahun ? hikhik tapi kan bdak 12 tahun pun lebih besar dari yuyu agaknya. wink3 ^^ jgn mrah si comel yg kecik molek :)))

    ReplyDelete
  88. kak yuyu... mane gamba penuh laki masa depan kak yuyu tuuu.. nmpak dagu je.. :(
    hoho.

    ReplyDelete
  89. yuyu sangat comel la! lagi kecik dari bella! hihii.. ^^

    ReplyDelete
  90. Kita ni jarang2 masuk belog yuyu.

    Kecikkkk je yuyu ni eh?
    Chomelllss!

    ReplyDelete
  91. Salam.... saya ada buat satu segmen. ini pertama kali saya buat.. dan sebagai ganjarannya.. saya akan pergi ke blog idola blogger yg menyertai segmen saya...

    Mintak tolong yuyu boleh??
    terjah blog ini..
    http://lianapm.blogspot.com/
    dia sangat respect dengan cara yuyu berblogging ..

    tima kasih..

    ReplyDelete
  92. yuyu comel la...keciknya die...

    ReplyDelete
  93. kak yuyu chomell .
    kluar dgn laki masa depan,aummm. heeee ^^

    ReplyDelete
  94. lelaki masa depan nampak dagu jeee? hidung mancung tuhhhhh. pewitttttt! =D

    ReplyDelete
  95. best kecik comel cam yuyu...ble makan banyak2 dan x nampak gumuk..huhu

    ReplyDelete
  96. ha. nampak dah laki masa depan yuyu.
    kehkeh.

    ReplyDelete
  97. gamba typical yg last tu besenye ade kt myspace zmn dulu2.hehehee.... ;p

    ReplyDelete
  98. comell~
    t kite buad mte bulart same2 .

    ReplyDelete
  99. cute giler..nak picit-picit jer yuyu ni..:)

    ReplyDelete
  100. omg . yuyu sgt sgt comel lah . so adorable ! skang da malas pakai makeup ekk ;)

    ReplyDelete
  101. p Lake Garden roger la kita..hehe!

    ReplyDelete
  102. Alahai comelnya kak yuyu ni..
    Kecil molek gitu :)
    Kak yuyu try la ronggeng2 dekat taman tasik titiwangsa. Not bad juga kat situ..

    http://hanysismyname.blogspot.com/2011/06/west-meet-east.html

    ReplyDelete
  103. comel gilak kak yuyu..kecik molek. :D

    p/s : dah 2 kali buat entry pasal yuyu so nak masuk list YUYU di ENTRY MEREKA jugak boleh ? :P (ayat mintak penyepak)

    ReplyDelete
  104. comelnya yuyu! >.< geram. comel sangat!

    ReplyDelete
  105. chomelnyaa yuyu..macm budak 14 tawonn jek....

    ReplyDelete
  106. apehal makin comey dak kcik ney hah, jelesss hakukkk, hukhuk~

    ReplyDelete
  107. dah lama tak g tasik perdana nie...selalu terjah asyik renovation jer...tengok yuyu pegi, terus berkobar2 nak terjah semula

    ReplyDelete
  108. ada ek lagu taman tasik perdana? tak penah dengar pun.. lg bandar tasik selatan penah ler dengar...
    niway, yuyu tak make up sgt pun, still cumey ape...:)

    ReplyDelete
  109. eka pun suka detin sini..hehehe

    ReplyDelete
  110. yuyu.... cam ne nak pakai shawl macam tu? ada beli tapi tak reti nak pakai.. huhuuuu~~

    plizzzz yuyu buat tutorial.. comel la yuyu pakai.... :)


    time kasih yuyu.. :)




    ^^

    ReplyDelete
  111. yuyu comel la pkai shawl tu. lisa teringin nak pkai shawl satin tu tapi belum ade keberanian.asyik2 pkai shawl jojet je. hehehe

    ReplyDelete
  112. bahagianya mereka.
    moga hingga ke akhir hayat :)

    ReplyDelete
  113. comeynya lah yuyu ni. agaknya kalau jumpe, mesti ingat cam budak skola lagi . hehe

    ReplyDelete
  114. gil akiut miut tercute la!!!comei abes akak nie..kcik2 cili padi..likes!!simple tapi still jojes!!ahaks:P
    natural cute..ngee^^

    ReplyDelete
  115. santik tempat tue.....mmg santik...

    ReplyDelete
  116. semoge hepy ever after dgn lelaki mse dpn :D

    ReplyDelete
  117. yuyu tomeiiiii..yeahhhhh e2 dia lelaki mase depan yuyu...hehehe

    ReplyDelete
  118. lagu tu?

    aida igt sikit2 je ujung2 yg


    'jumpa di taman tasik perdana..dia malu-malu, dia terus cakap, i love u'..

    haha..klaka pulak igt g tu je..keh3

    ReplyDelete
  119. yuyu .
    saya baru bc n follow blog awak.
    haha... comel la " dagu lelaki masa depan "
    hahaha....

    ReplyDelete
  120. baru knl blog ni..mcm budak2 la muke yuyu ni..tp sweet..umur bpe??

    ReplyDelete
  121. salam....yuyu ni umo bpa sbnrnya??all my cousin want to know..hehehe..tngk kecik je...tp cute..ni sja puji...x ad ap2 mksd len..

    ReplyDelete
  122. salam....yuyu ni umo bpa sbnrnya??all my cousin want to know..hehehe..tngk kecik je...tp cute..ni sja puji...x ad ap2 mksd len..

    ReplyDelete
  123. salam....yuyu ni umo bpa sbnrnya??all my cousin want to know..hehehe..tngk kecik je...tp cute..ni sja puji...x ad ap2 mksd len..

    ReplyDelete
  124. lenkali time jenjalan tu makan byk2 ye nanti bole cepat besar...hehe

    ReplyDelete
  125. cik yuyu bestnyer tgo u
    comel
    n tudung u i bekenan laa,,
    buat laa tutorial ajar cara pakai tudung tu

    ReplyDelete
  126. Oh ada dkt cni rupanya gmbar full baju hitam ni. Nice!!!

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)