HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Saturday, June 18, 2011

Rasa Macam Diri Dah Tak Berguna Lagi.

Assalamualaikumm ^^

kebelakangan ni *tok sah nak kebelakangan sangat la kan*, banyak yang bertanya di pesal yuyu dah tak gila babeng aktif dalam beberlog macam dulu hingga mensemakkan dashboard setiap hari dengan kekerapan yang maksima.

maaf, ni telah berkaitan dengan sesuatu yang amat kronik.

tolong la tolong lah tolong lah. apesal la sifat malas langsung tak nak bertolak ansur langsung dengan sifat nak berbelog sejak kebelakangan ni? makin hari, makin letak bereblog adalah perkara ke enam ratus. bukan perkara pertama macam muda muda dulu.

kalau bab idea ni, tok sah nak cakap la, kalau ada pun, mesti kepala otak macam terus bengap dengan kadar sangat sangat segera. terus beku menjadi udang. otak udang. memang dasar tak boleh nak berjasa sikit.

kalau bab masa, nak kata padat dengan aktiviti sungguh kudus lagi suci murni seperti mentelaah buku tebal 600 muka surat, takde juga, nak kata sebab pergi seminar perbincangan menjadi pelajar cemerlang, pun tak ada juga, sebab masa telah di guna dengan aktiviti :


telah yuyu makan SEBIJIK kek cekelat dalam masa satu jam. sebijik faham? bukan sebilah kek mahupun tidak juga segugus kek. ini sebijik dalam satu jam. hebakk.

kumpul 16 series mimpi mimpi indah yang kalau di kumpulkan lagi panjang dari citer Full House.

mengulangkaji muvie muvie romantik hingga telah bawa yuyu melayang ke awan. setiap kali tengok muvie, rasa macam diri sendiri ni lah Heroin. terbawa bawa ke tidur. puih.

ehh, sory, ter WORDLESS WEDNESDAY pulak kat sini ^^.

membuat konsert percuma di bilik. rasa nya semua jenis lagu yuyu melalak. masa ni la buatkan yuyu terasa umpama JeLo. ishh. malu :')

habiskan sisa sisa hidup dengan terlentang terbongkang dan terperosok sendirian di hujung katil. siyes macam sorang Loser yang tak ada tujuan hidup. hidup untuk dok atas katil je.


buku? jangan tanya. terlupa nak jeling jeling sikit. apa kan lagi nak baca atau sentuh. -.-'

dah la, terasa bersalah pada diri sendiri bila jadi lebih lembab dari pergerakan kura kura. lepas ni, kena atur lebih rapi sikit pasal diri sendiri. dah macam tak berguna kepada masyarakat dan negara dah sekarang. sadis akan diri sendiri.

lepas ni, kena atur pasal belog agar tak terbengkalai di mamah usia, nak urus diri supaya menjadi lebih laju sikit pergerakan dari kura kura. hmm. tolong lah nak sangat jadi macam dulu yang sangat produktif dan sangat peka akan dunia semasa ni!

ada apa apa idea?

terima kasih sudi baca :)

53 comments:

  1. kadang2 kita terlalai.....kadang2 kita tak sedar....tapi bila kita dah sedar...kena cepat bertindak....takut jadik lagik teruk....=D

    ReplyDelete
  2. biasa la tu... kdg2 mmg tbe2 je kita xde mood dan idea nk berblog.. tu biasa.. tp yg pnting, jgn abaikan blog kita... tu je.. at least, one entry per day.. it's enough...

    ReplyDelete
  3. ptotla yuyu lame tak hapdate belog.
    :)

    ReplyDelete
  4. hurm..anda sedang diuji yuyu..=)

    ReplyDelete
  5. mari kita blogwalking..smbil kacau2 orang..fun jugak..hehe..blogger hebakk cm yuyu klu datang melawat blog kami2 nie..kami2 pon akan rase tharu n teruja habisss..hehehe..

    ReplyDelete
  6. biasalah lama lama dah hilang rasa nak berblog..take u time dowh.

    ReplyDelete
  7. jarang sekali bertandang ke sini...comel betul header tu :)

    penyakit malas hanya boleh d atasi oleh diri sendiri...

    semoga berjaya yuyu! :)

    ReplyDelete
  8. kadang2 kita rasa xde apa2.. jiwa tenang... tapi hakitnya tidak....
    perbanyakkan baca Al-quran.. agar rohani kita lebih stabil dan damai... InsyaALLAH.. segalanya akan dipermudahkan....

    ReplyDelete
  9. biasa la kud sis. malas skali skala xpe la.hee

    kdg2 kta xmampu nk puaskan hati smua org. mksudnya, kalau sis update blog smata-mata ats permintaan bukan kerelaan, macam tak best la kan.

    so, update jee bila sis rasa rajin dan nak. hee

    salam syg

    SJ :)

    ReplyDelete
  10. huhu..kak yuyu sebok yea..takpe..pelajaran diutamakan..walaupun kak yuyu x selalu update dah skang nie saya tetap tunggu dan terjah blog kak yuyu..chill okey ..jangan malas malas!!babap kang ! heeee

    ReplyDelete
  11. jgn malas2 akak.xelok hahaha

    ReplyDelete
  12. isk.. tak baik ckp diri tu lembab wahai bidadari ..!

    ReplyDelete
  13. jgn malas ... sape nak kasi kitorang semangat nnt? *tsk tsk*

    ReplyDelete
  14. hee. take your time yuyu sygs. ;)

    ReplyDelete
  15. xpe yuyu.jgn risau.yuyu punye xd idea tu.bile dicurahkan jugak kt cni,msti nmpk mcm idea bernas.hahahah!!!urus diri anda.oyeahh~~~~

    ReplyDelete
  16. yang penting yuyu sendiri kna atasi segalanya u diri yuyu :D
    mmg adakala manusia terasa malas bila bnda di depan mata..tp bila da xdew di depan mata bwu la tetiba rindu nk update blog+papew jew :)
    kyra ag la ase malas sbb nk cri idea huhuhuhu..at least kongsikan ilmu lbih baik dr xdew langsung :)

    ReplyDelete
  17. buat apa nak letak blog no.1, blog kn activiti sampingan jer..
    Dahulukan studi tue yer YUYU, sebab tue tujuan utama kita. :)

    ReplyDelete
  18. buat apa nak letak blog no.1, blog kn activiti sampingan jer..
    Dahulukan studi tue yer YUYU, sebab tue tujuan utama kita. :)

    ReplyDelete
  19. buat apa nak letak blog no.1, blog kn activiti sampingan jer..
    Dahulukan studi tue yer YUYU, sebab tue tujuan utama kita. :)

    ReplyDelete
  20. jangan paksa diri sangat dalam berblog ni..ambik masa jugak untuk diri sendiri.. :)

    ReplyDelete
  21. review blog org len lar.. leh promote2 skali kan.. dpt pahala free..kekekeke

    ReplyDelete
  22. tiap-tiap hari fae jenguk blog yuyu..tggu update terbaru dr yuyu..
    lempaq jauh2 malas tuh na..heheh

    ReplyDelete
  23. alololo mud kelaut le ni namanya..
    mood bermalas2an...tengah angaukan sipujaan hati eh..teringat2 pertemuan di tasik selatan..opsss!!
    jgn marah eh..idea eh..adoyaiii
    akak pon WW hari ni lalalalala
    **cheer up sis!!!

    ReplyDelete
  24. oppsss..lupa kalau boring2 sangat buat vlog le dear..
    dah terror ke belum makai chopstick?? hehehe

    ReplyDelete
  25. nini: hehehehe.. masih boleh di kawal :P

    ReplyDelete
  26. [k]o{q}i[n]: hahah.. nak cari idea untuk satu entry pun susah kemain:P

    ReplyDelete
  27. fyna : hehehe.. jelas kan sifat malas sekarang?? :P

    ReplyDelete
  28. al_hakim : masih lagi kuat dengan ujian ni :)

    ReplyDelete
  29. take time eh dear.. :)

    yuyu , mohon jasa baek untk LIKE dis.. please...


    mohon jasa baek u untk LIKE link kat bawah nie jap eh
    please

    1st like page http://www.facebook.com/pages/Dian-pixy/101387363266346

    2nd like my pic http://www.facebook.com/photo.php?fbid=153638288041253&set=a.153435201394895.39886.101387363266346&type=1

    ReplyDelete
  30. syaz@rozelt: heheheh.. yuyu selalu je la blogwalking.. setiap hari ^^

    ReplyDelete
  31. Alan : huhuhhu.. kena cari mood berbelog balik ni ^^

    ReplyDelete
  32. samalah dengan kita, penyakit malas tu datang melanda sampai terabai blog..huhu

    ReplyDelete
  33. hye cute lady. as for me..u should go out and workout. even with 30mins walk/ or slow jog..it helps u alot. i feel the same way too. kdg2 rase suma benda boring n xtau ape lg nk buat. when ur doing nothing, ur less thinking. dats my opinion lah. hehe :) have fun..maybe u need new things to explore. tkcare :)

    ReplyDelete
  34. Belalang Hijau: terima kasihhhhh sudi datang belog yuyu :)

    ReplyDelete
  35. ˩α∂ʏвιя∂ℓʋʌѲиɛ ακα ΔиɢɛℓιЯα ʝѲℓιɛ: suatu hari nanti ^^

    ReplyDelete
  36. CikAizA: terima kasihh.. heheh.. hati tenang je.. tapi jadi makin malas :P

    ReplyDelete
  37. syazana jasman: nak macam dulu.. mood nak berbelog membuak buak :P

    ReplyDelete
  38. abdullah gazali : gtao makkk! awak nak babap akak!

    ReplyDelete
  39. hahaha.. kak yuyu..pegi study lah.. <3 jgn malas2 macam kite! :)

    ReplyDelete
  40. set in mind,yuyu nak buang sifat malas tu! haaa... ;)

    moga berjaya! ;)

    ReplyDelete
  41. yuyu,amboii da mgalahkn retis n pgarah filem cik yuyu nie..ke yuyu mau masa dr ieqah kit..hehe..
    anyway thankss da update..dptla cuci mata di entri ini :)

    ReplyDelete
  42. hahahaaa.. tahap kemalasan mcm nie takde sape bley tolong kalo bukan diri sendiri..!
    bangunlah wahai anak2 bangsaku! haha..:)

    JOM LAYAN WORDLESS WEDNESDAY!

    ReplyDelete
  43. hurm..apakata yuyu cuba dekatkan diri dengan pencipta...sentiasa memohon dari Nya, mudah2an akan dapat kembali semangat yang telah lama hilang tu :)

    ReplyDelete
  44. ambil masa, kalau takde mood jangan menip, nanti entri jadi tak sedap.

    ReplyDelete
  45. yuyu post lar entry byk2 arie2....u make my day worse without a single entry a day~~perghhhh,i keep waiting n waiting n waiting for your story~~

    ReplyDelete
  46. mmg.. kdg2 mood rajin tu xnk bertolak ansur dgn kita kn? dia xnk dtg pulak.. huhu mls pulk yg dtg

    ReplyDelete
  47. gaye macam putusss cinta je yuyu ni;p

    ReplyDelete
  48. guna diesel or ron 97 yuyu,pasti laju :P

    ReplyDelete
  49. samelah kite kak yuyu..buku dibelakang..uhuk3 =.="

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)