HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Wednesday, June 1, 2011

Memperkenalkan Bayi Yuyu Zulaikha Kepada Umum.

Assalamualaikum ^^

masa zaman kecik kecik dulu, yuyu nyampah nak meninggal dengan bayi. bagi yuyu, bayi ni macam pengacau hidup dan "oh-so-annoying". -.-' kalau jumpa bayi tengah jalan, sah sah nak sangat yuyu lenyek dengan lori. kalau ada depan mata, yuyu akan cubit diam diam.

pernah masa tu, jiran yuyu baru lepas bersalin. emak bawa yuyu untuk melawat jiran. nampak bayi tengah tidur lentuk dekat tilam comel kemain. sejurus emak beliau bangun untuk buat susu, emak yuyu pula leka bergossip panas dengan jiran yuyu, seloow seloow yuyu cubit bayi tu.

kemain kuat bayi tu nangis. yuyu, dengan muka tak bersalah, yuyu salah emak bayi tu buat susu lambat. well. tu baru cubit. kalau ikut hati, nak saja wrestling je budak tu. ni yuyu salah kan emak, sebab masa mengandung, emak tengok wrestling setiap minggu. -..-'

Afiq Daniel, bayi kegemaran yuyu buat masa ni. comel sangat. putih lepuk!


Farhan Zuhail, satu satu nya bayi yang sangat tak suka yuyu. sebab musabab yuyu suka gomol beliau

Rafiq ! adik kepada Ex-Boyfriend yuyu. kegemaran yuyu! mata bOOlat, suka bergaya depan kamera!

tapi bertukar kepada zaman dah hampir nak jadi mak orang ni *malu la pulak ^^ * , makin sayang pulak yuyu pada bayi. makin melampau pulak perasaan nak gomol gomol bayi sampai lemas. grr~ tak boleh tengok bayi, macam nak lempang lalu cium.

mungkin ni naluri wanita kan *demmm, yuyu dah boleh jadi emak orang la!* . kerana wanita makin hari, makin tinggi sifat keibuan nya.

kalau dulu, yuyu bila nampak bayi tengah jalan rasa macam nak lenyek dengan lori Majlis Perbandaran Petaling Jaya, tapi sekarang, pernah yuyu jumpa peminta sedekah di area Pavillion tempat lepak remaja masa kini, sedang meriba bayi, yuyu nangis teresak esak, siap minta kat peminta sedekah tu untuk bela bayi tersebut.

tapi tak boleh. rupanya, dia di upah -..-' cis. berani kau guna kan bayi untuk minta simpati!

yuyu pun tak paham, kenapa ada makhluk yang sengal biol lagi unta yang sanggup sangat nak buang bayi, dera bayi. hmm. kalau yuyu jumpa, memang orang tu yuyu lepuk kepala kuat kuat. malas berunding dah. meamng tak ada nilai sivik yang tinggi. puihh.

dan sekarang, bila yuyu dah ada anak sendiri, rasa sangat sayang pada bayi yuyu sorang ni. Mummy sayangg sangat dekat Batrisya! mmuahh mmuahh! come to mummy sayangg! mummy bawa ticha pegi jenjalan tengok momok ya ^^



alaaa... orang nak berangan sikit pun tak boleh. hmm. ni Batrisya la. anak buah kepada rakan blogger yuyu. Nyah NazirulHazwan T_T. nak minta jasa baik korang, tolong la sudi sudi kan lah like Batrisya untuk kontes MyLittleMomo!

tolong ya. senang saja. mula mula korang like Fanpage SINI dulu, lepas tu terus like gambar Ticha ni tau tau tau! like gambar Ticha kat SINI tau korang! tolong like lah ye. sebab, bagi yuyu, yuyu suka sangat Ticha ni, comel kemain! suka cara Ticha senyum! sangat sangat eksaited gamak nya ^^

jangan lupa tau like gambar Ticha, bantu naikkan sikit jumlah voter beliau~ nak sangat Ticha menang! mmuahh untuk Batrisya!

terima kasih sudi bace ^^

38 comments:

  1. comeinyerrrrrrr die senyum:):)

    ReplyDelete
  2. comelllll....saya suka baby...=D
    mereka hilangkan tensen saya...=D

    ReplyDelete
  3. geremnyaa nengok pp dia yang tembam tuh...rasa nak geget laju laju sampai jadi leper.. HEHE :D

    ReplyDelete
  4. heeeeee, mata dia tu,so kiut kot....dah la tembam,kekeke...experience onie masa jaga baby under 2 age sangat2 geram tahu tak,sebab onie baru keje kat situ,i mean ni pengalaman onie masa keje kat nursery, baby sume tanak ngan onie,bila pandai pujuk2, auwwwww..tanak pulak dorang dengan orang lain,nak ngan onie je, baby 6 bulan 5 bulan tu paling senang nak jaga ^__^ apaopn, naluri seorang perempuan sangat kuat dengan seorang bayi...tak sabo pulok nak ada bayi sendiri,kuikui..bagi cik yuyu lepas dulu la,kekkeke :D

    ReplyDelete
  5. jahatnye kak yuyu ketika kanak2? tak padan dengan wajah yang comey...:)

    ReplyDelete
  6. suka nya bila dia ceria..hahaha

    ReplyDelete
  7. hehee.. yien dulu pun xsuka tgk baby..
    lagi2 time nangis...rasa nk tttp jerk mulut dier..
    tp itu dulu,lepas dpt ank buah baru rasa bhgia nyer bila tgk baby =))

    ReplyDelete
  8. olololo..comelnye..kalo jumpa ni sah lebam pp dia..ape??ingt pompuan je geram kt baby..hi

    ReplyDelete
  9. olololo..comelnye..kalo jumpa ni sah lebam pp dia..ape??ingt pompuan je geram kt baby..hi

    ReplyDelete
  10. tersangaaatttt laahhh cumel likke yuyu :)

    ReplyDelete
  11. Om mm gee I love babiessss :D cuteee

    ReplyDelete
  12. eka suka jugak..suka baby suka cium sebab baby kan bau wangi..hihi............bau minyak telon tu wanginyaaaaamuahhhh

    ReplyDelete
  13. wah..comel gile la bayi yuyu..rasa macam nak tukul2 jek! mesti yuyu pun giler comel camtu dulu kan..mesti orang pun rasa nak wrestling yuyu!miahahahaha..(gelak jahat).

    ReplyDelete
  14. yuyu comelnye babyu ni..geram tgok pipi dia..ehehe..yuyu pun comel juga..i loike..hehehe

    ReplyDelete
  15. dulu tak suka dgn baby tau! menyampah. hehe. tp skarang da okey sikit kot =)

    ReplyDelete
  16. yuyu cuba senyum cam baby tuuu...

    hehe

    dah like !

    ReplyDelete
  17. wah tak sangka rupanya yuyu ni begitu garang gan budak2 hehhee..nmpk je lembut..hee

    ReplyDelete
  18. alolo comelnya yuyu , kalau baby yuyu cmne la agaknya kan ^^

    new entry eira : http://cikeira.blogspot.com/2011/06/resdung-tu-bahaya-la-wehh.html

    ReplyDelete
  19. alolo omei omei nye iye. meh meh shini. aummm... gerammmm. I lap babies too! My mom ckp masa saya kecik dulu pun aunty2 suka gomol2 saya. Sangat hot rupanya saya masa bayi. Awww. Huhu, tapi bila daa besar ni, semua tak nak main chak chak ngn saya lagi. Sobs. haha XD

    ReplyDelete
  20. wahh, alolooo, comelnya yuyuu..
    tak sabar nak kawen la camnie pulak. baru je buat entry pasal tanak kawen awal.=)

    http://wanalovebabypink.blogspot.com/2011/06/jangan-ditanya-bila-lambat-lagi-woooo.html

    ReplyDelete
  21. ptut la mcm pnah nmpak ticha tu, anak buah naz upenyer~

    ReplyDelete
  22. eh bulatnya mata rafiq.comel!

    ReplyDelete
  23. yg farhan tu aku rase cam nak wat kek je tengok muke die.

    ReplyDelete
  24. kalau tengok dia senyum,lebar betol.huhu

    ReplyDelete
  25. alolo..comel la sis yuyu :) comel sangat..hehe

    ReplyDelete
  26. alorh~ comel kemain.
    awat xletak gmbar yuyu msa kecik??
    nak nengok

    ReplyDelete
  27. dah xsabar nak jadi seorang ibu ke yuyu... hehehe

    ReplyDelete
  28. inna pn dlu xsuka dgn bayi nie..rasa annoying gitu..tapi, bila mengijak dewasa nie, mcm kata kak yuyu la, mungkin naluri keibuan la yg mengubah sikap inna terhadap bayi nie..sekarang inna sgt3x la suka dgn bayi2 nie apalagi yg comel2 tu..

    ReplyDelete
  29. ANYONYONYO.COMEL COMELNYA DAK KECIK NI.KIDNAP SATU KANG BARU TAU.KEHKEH XD

    ReplyDelete
  30. BUDAK BUDAK NIMENGGODA IMAN BETUL.RASA MACAM PERLU DIKIDNAP PASTU SIMPAN DALAM BILIK MAIN DNEGAN DIORG HARI HARI XD

    ReplyDelete
  31. mase baby mmg comel...cuba da besar esok.hahahaha:D

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)