HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Saturday, June 4, 2011

Keselamatan Yuyu Terancam Sekarang. Doakan Ya. :'(

Assalamualaikum ^^

selamat pagi semua. saat semua blogger tengah marah kemain akan artis yang termelatah maki blogger, yuyu dan rakan sekampus yuyu pulak kecoh dengan lelaki berjubah yang ceroboh masuk hostel perempuan kami ni. kecoh juga semalam jadi nya.

macam macam. nak tahu tak macam mana kecoh nya hal ni berlaku di asrama kami cuba korang tutup mata rapat rapat lalu kepala otak membayangkan keadaan seperti ini :

keadaan riuh rendah seperti di peperangan dunia ke patblas.

kihkihkih. hiperbola nya. mana ada sampai teruk cenggitu. saja je nak buat korang ternganga baca. tapi teruk juga semalam, sampaikan seluruh rakyat jelata kampus semua berkumpul di tengah tengah keliling bangunan asrama. 

2 lelaki berjubah ceroboh masuk asrama perempuan? berdegup dengan kadar lebih pantas dari biasa juga jantung yuyu ni semalam. orang baru gelabah sikit, yuyu pulak gelabah tak boleh la sikit, mesti la gelabah banyak. -..-' tak paham dengan diri sendiri ni.

habis RELA kepung asrama, setiap pagar memang ada RELA, guard dan lelaki lelaki yang di syaki sebagai fellow asrama dalam kes ini. bilik yuyu berdepan dengan pagar, maka, memang sempat la cuci mata pilih laki mana yang hensem menjaga di luar pagar. ngehngeh. sempat lagi. 

pagi pagi yuyu bangun dengan otak kosong kudus lagi suci, yuyu buka tingkap dengan air liur separa basi pun tak lap lagi, belum sempat mengeliat, dah tengok beribu lemon RELA depan pagar. *padahal ade la dalam 11 orang je*

yang menjadi masalah sekarang ni, yang mengganggu kepala otak ni, kenapa la 2  laki tu nak masuk asrama kami. di sini yuyu boleh buat andaian yang lelaki tu nak menjual karipap demi menyara hidup anak pinak nya untuk membiaya yuran UPSR. mungkin. bersangka baik.

tapi jadah nya nak jual karipap. kena kena dia rogol kami semua kang. arghhhh! tak sanggup! anak kawen dulu! arghhh! tak sanggup! *bapak gedik yuyu ni*

tapi yuyu percaya, lelaki tu pasti dapat di tangkap juaa akhir nya, sebab kawalan dah ketat dah sekarang. RELA, tak berapa RELA, kurang RELA, fellow asrama laki, cekgu cekgu, penghulu kampung, bendahara juga hulubalang dah bersepah merata rata di sekitar sini. 

padan muka dorang. tapi yuyu la yang mengalami trauma. nak g toilet pun takut, sebab musabab perasaan takut menguasai fikiran sekarang. baldi tegak di siki sejak berzaman yuyu ingatkan laki tu tengah mencangkung. T_T

doa kan keselamtan kami ya semua. takut juga, doa kan yuyu bagus bagus je. kang jadi pape pape kat yuyu, takde sape dah nak nyemak dashboard korang dengan entry yang kemain banyak dalam satu hari tu. kihkihkih. doa ye.

bukan 1 yang ceroboh, 2 orang tahu. dan fellow pula cakap, 2 samdol tu berlegar legar di block yuyu dan block sebelah. lagi la gelabah yuyu jadi nya.

ohh lupa. jommm hari ni singgah blogger pilihan yuyu ye , untuk hari ni, yuyu nak share blogger baru saja.:
  • AMY HYPO : blogger baru yang patut di kongsi bersama.
  • HFatin : blogger nunnnnn jauh di CHINA sana nuh.

terima kasih sudi bace ^^

126 comments:

  1. semoga Allah lindungi kak yuyu :)

    ReplyDelete
  2. moga semua selamat
    nak gi mana2 ajak teman ye YUYU

    ReplyDelete
  3. morning dear...akak baru tbaca kat metro...tak tau la ada kaitan ke tak...heheheh...baca nih...

    http://www.hmetro.com.my/myMetro/articles/SijubahhitamkebasRM20_000/Article/index_html

    papepun akak arap semuanya ok

    ReplyDelete
  4. eh kejadian di tempat yuyu macam sama dengan cik bulat le heheh..satu tempat stdy ke yuyu...apa pun aku doakan moga2 allah lindungi korang sume n orang yang bertanggungtanya atas sume nie akan cepat ditangkap..padan muka dia hehehe...teringat lak peristiwa macam ni tyme aku stdy

    ReplyDelete
  5. erkk..huwaaa..
    nape dorg msuk..
    berani nye..ishhh3..
    moge2 sume nye slmt insyaAllah.. :)

    ReplyDelete
  6. Hopely sumenya selamat..Nak g mana mana make sure bawak satu rombongan bala tentera k Yuyu ! :)

    ReplyDelete
  7. makaihh..bahaye tuu dear :( nuru doakan keselamatan yuyu..

    ReplyDelete
  8. huh! sentiasa berteman ye yuyu..nak pi toilet ajak kwn gakk..:)

    ReplyDelete
  9. nantikan kemunculan auni menyelamatkan kak yuyu !! kihkihkih

    semoga sumenye baik baik aje ye. Amin. :)

    ReplyDelete
  10. mesti kecoh..
    hari tu kejadian yg sama berlaku kt kolej korie.. huhu
    mmg kecoh!
    hoho

    ReplyDelete
  11. jaga keselamat yer yuyu! selalu camtuh.. apa la yng dorang cari kann..

    ReplyDelete
  12. wahh..dasyatnyer..
    moga kak yuyu sentiasa selamat:)

    ReplyDelete
  13. aduhai.... macam2 kes lelaki ceroboh hostel perempuan skg ni. cm lisa plak ade sorang pelajar ni kene rogol lagi kat hostel, kira lelaki tu ceroboh masuk dari pagar blkng. nasib bek skg lisa ta duk hostel lagi, da duk uma sewa. huhuhu. tu pun kira bhaya gak la kan. semua tempat da ta jadi selamat skg ni. huhu
    ape pun, moga2 yuyu dilindungi allah dari apa2 musibah. :)

    ReplyDelete
  14. semoga selamat semuannya yuyu..jgn keluar bseorangan k.ajak teman.. InsyaAllah selamat.

    ReplyDelete
  15. menakutkan.
    cepuk biar lembik laki2 tu.
    kegatalan bebeno~

    ,,lama tak singgah sini.rindu.

    ReplyDelete
  16. jgn kuar sorg2 waktu mlm. bilik haruslah d kunci slalu. before tido bca surah2 pendinding manalah tau kn penceroboh tu pandai buat kita tak sedar (ada ilmu) n ambik kesempatan.. pernah jd kat asrama kitorang.. mintak di jauhkan...

    ReplyDelete
  17. menakutkannya..nape leh jadi gitu lak..huhu

    ReplyDelete
  18. kah4..ape susah ko kan belajo silat gayong..

    ReplyDelete
  19. wah!..bahaya tue yuyu...hati2 yer....ingt lagi sem 2 dulu nad g hempas pintu bilik kuat2 sebab ingat ade komunis nak serang hostel..rupenye latihan kebakaran laaa...hehehe..mamai punye pasal...

    ReplyDelete
  20. semoga kak Yuyu dan rakan-rakan Kak Yuyu selamat dilindungi Allah S.W.T.

    ReplyDelete
  21. mungkin lelaki tu nak p berak kot kat asrama pompuan. sbb tandas pompuan kan bersih. *bersangka baik..

    Mungkin lelaki tu mahu melepaskan nafsu serapanya merata-rata kat asrama pompuan. *bersangka jahat..

    ReplyDelete
  22. ; harap2 everythings oke :) take cre dear

    ReplyDelete
  23. aduhh..akak bercerita gila hebat.:)

    ReplyDelete
  24. kat kolej 3 semalam around pukul 1, bunyi loceng kecemasan berbunyi sebab kebakaran. haha. lagi sadis. nak tidur pun tak ley.

    ReplyDelete
  25. fezaL Mohd : aminnnn.. tengah kecoh gak pagi pagi ni pun :'(

    ReplyDelete
  26. m y z. : aminnnnnnnnnn. doa la selalu ya :'(

    ReplyDelete
  27. bila la blog aku nak dapat penghargaan dari yuyu..

    http://muazfaris.com

    ReplyDelete
  28. bersama kak Es : saye nak terkencing dari tadi.. tahan je ni akak :'(

    ReplyDelete
  29. * Zaleta * : err. akak niii~ buat saye lagi takut tau T_T

    ReplyDelete
  30. lieya_idlia2307: heheheheh.. dia tu junior yuyu :p

    ReplyDelete
  31. h0pe yuyu selamat ea....

    http://caya-sea.blogspot.com/2011/06/h0pe-si-shantek-manis-nie-selamat.html

    ReplyDelete
  32. hahaha..yuyu nih kan memang kelakalah..akak rasa tu pasal yuyu ramai fans..cerita berdebar mcm nih pon yuyu boleh alah jd kelakar x hengat..akak ingat takmo jd fans yuyu tp x boleh ah psl yuyu very the kelaka..i likeee..

    ReplyDelete
  33. kenapa sampai boleh jadi macam tu Yuyu? ke Yuyu nak saya jadik guard kat situ? boleh la Yuyu tido dengan aman tanpa gangguan yang hebakk..

    kui kui!! ^_^

    ReplyDelete
  34. harap2 2 penceroboh tu kene tangkap..xpatut sgt wt keje xbaek kt hostel..huhu

    ReplyDelete
  35. bahaya sungguh kalau macam tu ye..nak g mana2 berteman taw yuyu

    ReplyDelete
  36. uishhh,bahaya sunggoh tu yuyu.
    jaga diri tau :)

    ReplyDelete
  37. aiyohhhhhh....baik2 wahai adikku..
    jgn berani2 jenjalan or balik malam sensorang eh..ajak sape2 teman..dah le awak tu comel banget...akak doakan semoga yuyu dilindungi olehNYA ye...yg pentng jaga tutur kata..lelaki ni biasalah suke dendam2...semoga semuanya baik2 saje eh

    ReplyDelete
  38. yuyu, pakai topeng. nanti diorang tak cam tu yuyu :P

    ReplyDelete
  39. jangan pi mane sesorang ler..pintu bilik kunci slalu..bahaya 2...doa banyak2 x de pape jadi ..

    ReplyDelete
  40. nanti akak tolong ketuk2 penyangak tu ngan baldi yg yuyu pegang tu ye.. :)

    ReplyDelete
  41. smpy mcm tu skali. hopefully semuanya ok ye yuyu :)

    ReplyDelete
  42. alala.yuyu,.jgm risau,..nanti bukah langkah silat yang acai da ajarkan pada yuyu bila jumpa org tuh,,oke,..!!

    ReplyDelete
  43. ow junior yuyu patut la entry hampir sama heheheh...rupanya kejadian yang berlaku d tempat sama..moga2 semuanya cepat selesai erk yuyu

    ReplyDelete
  44. yuyu. hati2..siap sedia la sikit ngan apa2 yang leh protect diri..harap2 semua selamat..

    ReplyDelete
  45. owh.. teruk gak tu...pape pon, semoga sumenye selamat... =)

    ReplyDelete
  46. OHMANGAIII.SCARYYNYAAAA KAK YUYU LELAKI JUBAH JUBAH TU T_T

    ReplyDelete
  47. semoga selamat lahhh kak yuyu kita....sentiasa minta pertolongan drpd Allah...ok


    http://shazrizalshahmy.blogspot.com/2011/05/akibat-terlampau-bergaya-depan-kamera.html

    ReplyDelete
  48. HAHA.LAWAK PART JUAL KARIPAP UTK SARA ANAK UPSR TU XD

    ReplyDelete
  49. waaaa yuyu,be careful tahu...selalu perhatikan keadaan sekeliling ye, bahaya tu...samdol tu macam tade tmpt lain ke nak buat hal,lemahhhh betol lah....take care ye yuyu :D

    ReplyDelete
  50. awok punye xnok turun last2 turun la gak kelilin satu pusingan..tapi unlucky lah penyangak tu xmuncul..maka arakian kalinye awok pon terus balek bilik dengan kawan awok tu memandangkan mate xlarat nak terjegil..haih..

    ReplyDelete
  51. huh?? yuyu singgah dan komen blog cipot Tia ? aaaa .. thanks yuyuu . blog Tia baru aje berusia sebulan lebih . yuyu singgah lah lagi yeeee ;)

    Tutorial Open Link In A New Tab

    ReplyDelete
  52. jga dri eklok tau..
    nk pi mna2 get rady ngan batang penyapu..nmpk je 2 org jebon 2 katuk tang tetttttt die...
    ha3...

    ReplyDelete
  53. hati2 yuyu. pakai cawat besi ye. hehe

    ReplyDelete
  54. KAT ASRAMA PEMPUAN SELALU ADA KES CENGGINI KAN.PAPE JE T_T

    ReplyDelete
  55. takutnyaaaaaa. mmg takde keje la bebudak zmn sekarang >.<

    ReplyDelete
  56. FUUH FUUH.DOA LAJU LAJU BIAR KAK YUYU DENGAN YNGLAIN SELAMAT T_T

    ReplyDelete
  57. insyaAllah~ hope pasni tak jadik lagiiii~:) hurm, takut gak nak duk sorang3 kat bilik..semalam nak kuar dari bilik pown dah gelabah tahap gaban~:P

    ReplyDelete
  58. salam.. biasa la bidadari.. awk dah cam artis dah.. p je mane2 org kejar... tp ok la.. jd artist yg dikenali ramai sebagai solehah.. bukan famous sebab kerja haram yg kita buat... - dari blogger baru ^_^

    ReplyDelete
  59. bahaya tu akak,dah la akak duk sorang2 je kan.hati2 ye :)

    ReplyDelete
  60. omg! thanks yuyu! ;DD *fainted
    n n b careful oke :)

    ReplyDelete
  61. Dulu Sofiey nyer blok pun ade laki naik. tp dak cina student international. Dia naik sebab nak masuk bilik dia. Kecoh habis blok time tu.. Nasib kena tgkap gak

    ReplyDelete
  62. moga semua selamat..sy fhm ape yg yuyu rase sbb mase sy duk hostel dlu pon cmtu gak..ade lelaki yg ceroboh..tkt sgt mse tu..

    ReplyDelete
  63. takutt sgt smlm kn yuyu, ksian yg sampai pengsan2 tuu.. akk blik ana da la pregnant,sampai nanges2 die tahan sakit.. ape la jadah nye lakii tu.. aihhhh =,=

    ReplyDelete
  64. amin ~ , doakan kesejahteraan para readers yuyu jugak =P

    ReplyDelete
  65. hahaha. sis. tu sbenarnya pak guard kuis. dia saja nak cari populariti. HAHAHAHA
    (tipu)

    ReplyDelete
  66. smga yuyu ok2 sje..amin..=)

    ReplyDelete
  67. berhati2 yew yuyu..moga semua selamat..kalo boley, memalam nak tdo, ajak la kengkawan teman kan..moga selamat..yuyu kan tinggal sesorg je dlm bilik ...take care dear =)

    ReplyDelete
  68. pangil la superman..batman ke..spiderman ke..oltromen ke..aah..paling dekat kluang man ngan cicakman =P

    ReplyDelete
  69. jangan kacau yuyu! ehehik cakap kat mamat jubah tu :p

    ReplyDelete
  70. Umar Faruq : takut dah nak keluar.. nak terkepam dalam bilik je lepas ni~

    ReplyDelete
  71. Belog MTT : jommmm! kita buat pasukan bala tentera kumpulan Bunga Raya kita!! jom MTT!

    ReplyDelete
  72. nuruashia ♥ : macehhhh nuru!! sobbsobbb :'( takut tau semalam.. nak tidur pun susah sangat... terbayang je :'(

    ReplyDelete
  73. MissNadh : tak lehhhhhh~ yuyu tahan je kencing ni T_T takut~

    ReplyDelete
  74. Auni: selamat kan akak sayanggggggg!!! takuttt~

    ReplyDelete
  75. hiss...nak g tandas ke spare ridsect kalau jalan sesorang...

    nmpak je lelakii berjubah semburrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!!!!!!!!!!!!!

    psss..psss....jgn smpai silap org dah laaaaa

    ReplyDelete
  76. yuyu! lepas ni update tau perkembangan terbaru kes ni!

    ReplyDelete
  77. sys . tady pun g tolong ustaz check bilik sume .ustaz kate die ade pisau kott . kitorunk nak g tandas pun dah takot ==" tapi skang da senyap je . tatao da dapat ke belum due eko jantan ue .

    ReplyDelete
  78. hai,,kakak cntik..!

    teruknye laki tu,,semoga akk xpape..
    n semuanya selmt.amin..

    akk npe tk letak blg archive ?
    nk bce entry lme2..hee

    ReplyDelete
  79. o.O uit~~
    jaga diri la ek~~
    ramai gak duk doa2 kat yuyu~~
    :) harap selamat~~
    amin~~

    ReplyDelete
  80. huaa tkutnye kak yuyu. dayana pernah jugak masa kat asrama dlu. mse tu dorang nmpk org lelaki pakai baju melayu wrna putih pnjat pagar, pastu pengawas trmsuk dayana kene kejut cari2 dekat dlm tiap dorm. huhuhu.. nseb tade ppe. besok pagi tu org len sume xtau ppe except pgwas hehe.

    ReplyDelete
  81. Semoga Allah lindungi Kak yuyu dan rakan yang lain .

    ReplyDelete
  82. ahahaha.. ingat hantu makcik karipap ke..

    semoga semua slamatlah hendakNya.. Aminnn...

    ReplyDelete
  83. tula yuyu...tekejut jugak tadi bile kawan khabarkan pasal penceroboh 2..habislah barang barang saye kat bilik.aish aish

    ReplyDelete
  84. klu ttup mata rapat2, xleh r bce sitausi yg yuyu tulis 2, hik3..hati2 eh yuyu^^

    ReplyDelete
  85. yuyu thanks listkan sy dlm blogger pilihan hr ni.. tak sangke yuyu ingt sy lg wpun makin bz skrg & jarang komen post yuyu (tapi tetap bc tau)

    pembetulan, sy kat jepun bkn china ;)

    ReplyDelete
  86. ee..scary nya lelaki jubah2 tu..huhu..jaga diri taw..pegi tandas bawak baldi beso ngn gayong...ketuk org tu ngn baldi + gayung kalau jumpa...hehe

    ReplyDelete
  87. eh same lah yuyu. hari tu time exam sibuk ckp kat asrama sy ada org lelaki menyamar pakai purdah pukau sebab nak curi latop. takot gila bila ada org ketuk pintu sampai mmber pun marah sbb dia datang ketuk pintu bilik sy pun sy tak bukak . HAHA . geram betol dgn org mcm ni .

    ReplyDelete
  88. jaga la diri baik2 ye. jangan percaya sangat dengan sistem keselamatan di tempat anda. kes orang ceroboh masuk asrama ni memang selalu berlaku. kadang-kadang cuma budak lelaki tak cukup akal yang suka-suka masuk. aku sendiri pernah jumpa dengan orang macam ni. lagi bahaya kalau yang masuk tu penjenayah, orang asing atau bangla. banyak kes kena rogol tapi mana keluar surat khabar. culpritnya pun terlepas. bukan nak menakutkan. tapi nak bagi amaran suruh jangan leka. jaga-jaga!

    ReplyDelete
  89. yuyu.. take care ea... jangan lupa basuh kaki sebeluim tido <--- serius tak de kena mengena.. heheh!!~

    ReplyDelete
  90. Takutnya. Take care ye. Btw, camne nak terpilih untuk blogger pilihan yuyu? Nak tahu jugak :(

    ReplyDelete
  91. semoga blogger comel yuyu zulaikha selamat bersama2 dengan para aspurian sekalian.
    amin~

    ReplyDelete
  92. ishhh,bahayanya kak yuyu !!
    tkpe2 ,
    insyaAllah berjaya ditangkap nnti

    ReplyDelete
  93. apa la.. lelaki tu pakai jubah kan?
    knapa sampai mcam tu skali..?

    ReplyDelete
  94. kat asrama mane??huhu..risau lak dgr..huhu..yuyu uia kan

    ReplyDelete
  95. RELA?btl ka smpai ada RELA jga?hehe...ee...bhayanya...

    ReplyDelete
  96. JAGA DIRI KAK YUYU YANG COMEL TU BETULBETUL :D

    ReplyDelete
  97. KAK YUYU UIA KAMPUS GOMBAK KANKAN? MAHALLAH APE?

    ReplyDelete
  98. erkkkk.. hati2 yuyu.. oh takot nyer.. selalu bende2 mcm nie terjadi kat hostel. be double triple carefull yuyu .

    ReplyDelete
  99. wuu takutnya dengar. dulu kat hostel skolah ada gak laki masok nak repair apa entah dah la kat dalam toilet time tu berdua ngan romate. teragak2 gak la nak kluar sebab aras ngan blok tu kosong lagi junior x balik prep .last2 larik laju tanpa menoleh :P

    ReplyDelete
  100. yuyu, kuatkn semangat ye.. dalam kedaan yang camnie, yuyu kene banyak kan berdoa.. Mintak Allah perlindungan.. Mira sntiase doakn yuyu berada dalam k'daan yang baik.. :)

    ReplyDelete
  101. Cik yuyu,
    Kalau msred da lari balik umah da....

    ReplyDelete
  102. oh bru je sha balik kg 4 jam sblm tu ad pulak kjadian camni? btw ni kali ke bape dh kes seumpama mcm nie kan.. hrp2 sume selamat..

    ReplyDelete
  103. mane orang tu,,biar AJ tuam2 muke dye.. :P

    ReplyDelete
  104. beli lah spray cili n letak kat sebelah yuyu 24/7...agak2 tkejut spray je kat orang yang bagi tkejut 2.ha...

    http://bloknoktah.blogspot.com/2011/06/kesian-gambit-saifullah-kena-baling.html

    ReplyDelete
  105. kitorang pown pnh jadik cenggitu..lelaki bawak sepanar kepala bulat ceroboh hostel..kecoh sampai taknak kuar bilik..

    ReplyDelete
  106. ololo....kesianny...sabr2 la erk...tp hati2 tw...

    ReplyDelete
  107. semoga kaq yuyu selamat laa ea,,

    ReplyDelete
  108. dasatnya...take care tau!kena alert sentiasa nie..

    ReplyDelete
  109. umanggaihh bhayanye.
    hti2 la ye

    ReplyDelete
  110. bahaya..tak selamat jugak dok hostel ni ye.

    ReplyDelete
  111. banyakkan beristighfar kepada ALLAH SWT . InsyaAllah yuyu akan dilindungi .Amin :)

    ReplyDelete
  112. uishhh,kes ni memang wajib kat semua hostel pompoan ka? duhh..

    ReplyDelete
  113. uik. sape tuh? ade org nmpk ke????

    ReplyDelete
  114. semoga kak yuyu selamat tau ! Huhg&KIss :* Kak Yuyu comel sangat ! Sukaaaa tau <3 ;)

    ReplyDelete
  115. cute betol lukisan tu. hehehhe

    ReplyDelete
  116. scary......masa misscha belaja kolej dulu pon ada kes macam ni.....rumour pak guard yg masuk pastu intai student mandi..

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)