HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Wednesday, June 15, 2011

Entry Trip Ke Melaka Dengan Gambar Berjuta Juta Lemon.

Assalamualaikum ^^


mempersembahkannn! pembuka entry dengan muka besar gedabak. entry kali ini, yuyu malas menaip. biar gambar gambar yuyu saja bercerita mengenai pengembaraan yuyu ke Melaka untuk memenuhi jemputan perkahwinan senior yuyu.

serius. korang akan perasaan yang yuyu ke Melaka macam nak ke rumah Latipah untuk sesi menyicah buah mangga. makin hari makin malas nak make up bagai. malas nak pakai vogehh vogehh segala. pilihan baju kurung untuk kelas dan tudung syria adalah penyalamat daripada yuyu pakai baju tidur dengan telekung.

sangat malas dah nak pikir bab nak pakai baju. nak pergi kenduri kawen je pun bukan nak jalan kat kapet merah dengan gincu merah, beg tangan merah pun. mata sekadar pakai eyeliner. penyelamat daripada nampak eyebag yang jelas terang lagi nyata.

sampai saja Melaka, bukan nak cari rumah pengantin dulu, tapi kalut nak makan Rambutan. -..-'

tips untuk kurus seperti yuyu, sila makan sejumlah nasi yang sikit dan dah makan, buat muka toya seperti di atas. mengantuk.

sementara tunggu pengantin kunjung tiba, kami segerombolan telah menghuru hara kan Taman Botanikal! siyes huru hara dengan kehadiran kami.

nak cari duit lebih. terpaksa keje bawa teksi. sobbsobb

best sangat ada waterfall buatan ni. cantik sampai menetes air mata. rasa macam nak baca buku Pengajian Malaysia kat sini untuk elakkan mengantuk.

tengok. sekarang dah tak peduli tentang eyebag. tak peduli tentang tudung senget herot petot. tak macam dulu.

segerombolan kami yang menghuru harakan keadaan.

yuyu paling tua waluapun paling kecik. 

nak drift guna Budgy ni. siyes teringin naik. tapi mahal. RM45. tunggu kawen dengan Prince William dulu la. kot kot beliau beli terus Budgy ni. 

ni la senior yuyu. Kak Asrina. cantik sangat beliau hari ni. teruja tengok biji mata beliau macam terbeliak nak keluaq. soooo kawaii >.<

minta maaf abang Faisal laki kak Asrina. yuyu memang suka membajet comel di khalayak ramai. -..-'

jelas kan. sebab ni lah yuyu tak update entry hari ni. dari 9 pagi ke Melaka, pukul 5.30 baru sampai balik Kolompo. sangat penat. sekarang pun update dengan mata bebal degil nak tidur.

p/s : bila la yuyu pulak nak kawin?

terima kasih sudi bace ^^

126 comments:

  1. hihihi.. semua gambar lawo.. tapi geli hati tengok yuyu pegang stereng tu..

    ReplyDelete
  2. alolololo comei aih cik yuyu naik train tu,kecik molek je...dah g rehat sana :D

    ReplyDelete
  3. cute jew yyuyu drive budgy tu....:) biler plak turn u naik pelamin?? hehe..:)

    ReplyDelete
  4. x sangka yuyu sekecik tu....naik budgy tu mcm x sampai jer kat stereng mcm kena ke depan sikit tmpt duduk tu..

    yuyu amek course aper?

    ReplyDelete
  5. erk eleh nasi ko makan pune la sikit..

    ReplyDelete
  6. hamboihhhhhhhh kemain lagi yuyu ;p

    erkkkkkkk jom kawen sama2 yuyu ;p

    ReplyDelete
  7. sronok ye gi jalan jalan cik Yuyu?
    hihihihi, hepi bile tengok cik Yuyu senyum lebar n senyum ala ala nora danish ni.. meriah btol suasana !
    jelez jelez jelez.. huhuhuhu....

    :)

    ReplyDelete
  8. yuyu pakai ape pun comel gak la..:-)

    ReplyDelete
  9. nk komen sini plk yer cik asmidayu..gmbr ngn kete tu menarik.. :) lo0ks like me~ =.= cmtu le agknye bile sy bwk kete hahaha

    ReplyDelete
  10. baru je pegi minggu lepas taman botanikal tuh tapi manusia keramain tak dpat naek budgy Y__Y main dengan monyet jeh .

    BUKAN KUPU-KUPU :P

    ReplyDelete
  11. rilek2, YUYU muda lagi nak kahwin. bagi habis belajar dulu ek? hihi. btw, u look so cute. seius macam budak kecik dgn muka babyface itu. jelessssss! ;)

    Dah Lanjut Usianya, Kenapa Tak Kahwin Lagi?

    Mr. Perfect Does Not Exist !

    ReplyDelete
  12. haha.
    meriah.. musim rambutan ye,, dpan rumah i baru nak masak.. jan jeless~
    rumah kt melaka gak ni.

    ReplyDelete
  13. yuyu,comeylnye!
    even yuyu tak make up pon,yuyu tetap comeyl lote!;)

    ReplyDelete
  14. so kecik la yuyu neyh...heeee...sumpah comey gle!huuu...wat la muke koya gane pown kamo tetap maintain cute! siyes xtipu...huuuu..dun wory sy bukan lesboo..haha...:P

    ReplyDelete
  15. comel nye yuyu... kecik molek je...

    ohh, jln2 x ajak ye... hehe... ;)

    ReplyDelete
  16. kelakar tgk yuyu drive tu, mmg kecik je yuyu ni yer ;)

    ReplyDelete
  17. cute la yuyu nie.. haha.. sesuai la dgn kupukupukecik.. hehe

    ReplyDelete
  18. oh yuyu! kenapa lah comey sgt ni...pandainya posing kan...halus rendang cik yuyu ni..hehe

    ReplyDelete
  19. wah..bestnye melaa..dah lame sy xpegi melaka..da 2 thun da...rindu nk gi sane..tp xtau bile dpt gie lgik..:(

    ReplyDelete
  20. comey giler giler kupukupukecik nie ! aish

    ReplyDelete
  21. comey giler giler kupukupukecik nie ! aish

    ReplyDelete
  22. patut la x update...merayau rupe nye.. :P

    ReplyDelete
  23. huhu natural beauty look nice! :D

    ReplyDelete
  24. comeynya yuyu ni! rasa macam nak picit2 je pipi tu... hahaha! sama lah nasib kita yuyu... dalam geng yang palaing tua dan jugak yang paling kecik! hehehe. but, i'm proud of it! (:

    ReplyDelete
  25. kecik nye yuyu. but cumel :)

    ReplyDelete
  26. alaaaaaaaa, comel yuyu lagi dr pengantin. hehe

    ReplyDelete
  27. huhuhu.. comels nye YuYU!! kecil comels je.. geram tgk!

    ReplyDelete
  28. bestnya gi melaka. last time pergi tahun 2005. huhu

    ReplyDelete
  29. yuyu comel.hehe.cutenye gmbr2 yuyu.yg paling cute yuyu pgang stering tu.hehe.

    ReplyDelete
  30. bestnye..

    omeyomey la yuyuu nieee

    ReplyDelete
  31. hua hua hua!!! kelakar tengok Yuyu bawak teksi. sampai ke nak pijak pedal minyak tu?

    ^_^

    ReplyDelete
  32. jngan drift wo..bahaye ..hik3...

    ReplyDelete
  33. tak mekap pun takpe. dah comey sedia... :)

    ReplyDelete
  34. cik yuyu buat la muka cemana pun, tp tetap nampak comeyy dan cantik..
    flawless gitu.
    jeles! T_____T hehe

    ReplyDelete
  35. kak yuyu sangat comel with or without make up ok! ;D

    ReplyDelete
  36. comeinyer yuyu ni ... keciq molek jew owgnyer ... plg suke mata yuyu (o.o) ... pic yuyu bwk teksi 2 seyez comei, keciq gile yuyu ni, hehe~~

    ReplyDelete
  37. oooo...patut lahhh sunyi je blog yuyu ni

    ReplyDelete
  38. Kak Yuyu comel la!! Kecik molek je orang nye~ Hehe..

    ReplyDelete
  39. da sebulan tak balik melaka. heee. sume gambar comel kot. tapi paling comel yang pegang streng tu. ahaha. kiut betoi la!

    ReplyDelete
  40. comel gile yuyu naek budgy , kecik ajee ^^

    ReplyDelete
  41. comel jer inna tengok kak yuyu nie..::)

    ReplyDelete
  42. hikhik comeyl nye naik buggy..

    ReplyDelete
  43. kita sama saiz rupanya.hehe. cute

    ReplyDelete
  44. alahai keciknye dak yuyu nih huhu

    ReplyDelete
  45. comel lorh gmbr yuyu pgg stereng tuh..hehe :)

    ReplyDelete
  46. sweet jia pic yuyu yg pegang streng 2.
    insyaallah ade jodoh yuyu kawen la.. :)

    ReplyDelete
  47. comeinyer yuyu..dh macam rombongan dak skolah tadika kg dusun..huhuhuu..

    ReplyDelete
  48. haah la...bila nak kawen...=P

    ReplyDelete
  49. HAKHAKHAKHAKHAKHAK !
    ko ni memang lawak la .
    dah la comel . ishhh..
    cute lak tuh ! cubit mo?

    yuyu memang kebaboomm la.
    gojesss..

    ReplyDelete
  50. yuyu ni comey sgtttttttttttttttttt <3

    ReplyDelete
  51. alolo comeynye yuyu ni...kecik jer,,,hehe

    ReplyDelete
  52. yuyu...same tggi ngn stereng..hehe. ;p

    ReplyDelete
  53. comel la yuyu bawak budgy....kelakar pon ada...

    ReplyDelete
  54. yuyu memang comel sangat !!

    kawaiiiiii~~~

    btw, smua gmbr cntik sgt..;)

    ReplyDelete
  55. comel kemain yuyu ni ^__^ geram nak cubit-cubit pp tu. awlololo :D

    ReplyDelete
  56. comeynye..... sampai ke kaki yuyu naik bugdy tuh

    ReplyDelete
  57. alahai..comel betoi!
    bawak teksi je yuyu?
    xpe, asal halal kan?heheh

    ReplyDelete
  58. comel jew yuyu nie..hikhik :D

    ReplyDelete
  59. haha...comel jer yuyu dalam kete tu..

    ReplyDelete
  60. yuyu ni mcm budak sekolah rendah jer..hihi..kiut-miut-tiut...

    ReplyDelete
  61. CIK YUYU,
    KECIK MOLEK JER CIK YUYU NI...HEHEE...DARJAH BAPE NI?NI KUAR NI MAK TAU KE?HEHEEE...

    GUWAU KE...XMEKAP PON KIUT GAK...

    ReplyDelete
  62. patutlah pakai baju kurung..gi kenduri kawen upenye.. =) ihihi~ comel..

    ReplyDelete
  63. keciknyew yuyu...hihiik3..tp c0mel..:p

    ReplyDelete
  64. comel jew gambar yuyu pegang streng..heheheh

    ReplyDelete
  65. wahh bensya...nak tanya jugak

    'bila yuyu nak berkahwin'

    miahahaha

    ReplyDelete
  66. omg yuyu ke tu? tomeinya yuyu, rasa mcm nak dukung2 jek bile jumpa yuyu nnt..cik abg laki masa depan yuyu mudahlah sangat nak dukung yuyu kan ;)
    PROMOSI!!! jom beraya sakan dgn rantai tangan baru

    ReplyDelete
  67. mmg besh g melaka, ahkak ni .. kalau bley tiap2 minggu nk terjah melaka, x pueh di buat nye, dh maleh nak g kl ..dgn sosak2 nye lg kan

    * alahai cute nye awak ni , kecik molek je org nye ye..

    ReplyDelete
  68. comel bawak kte..siap muncung lagi..haha

    ReplyDelete
  69. todiaaaa moncong yuyu........leh wt sangkut baju..hehe...comel~

    ReplyDelete
  70. lor ingatkan yuyu yang nak kahwin ngan lelaki masa depan tuh

    ReplyDelete
  71. comel yuyu nie kan. kecik jer orang yer. pegi melaka tak cakap pun, kalo tak boleh jumpa2.hehehe. yuyu memang comel

    ReplyDelete
  72. hokaloh.. igtkn besor mner la ko nie.. rpernyer.. eem2.. mmg btol kupu2 la.. hahahahahahaha.. btw.. pic pegg stereng tuhh kahhhh34.. stu uma aku gelkkn ko.. hahahhahahaa...

    ReplyDelete
  73. seronok kan jenjalan sama kengkawan..lupa seketika ape2 masalah kite...enjoy ye dear
    tak nampak pon eyebag kamu...yang ado dak rama2 yg comel dimata daku:)

    ReplyDelete
  74. kaka yuyu mmg comil! walaupon dalam pelbagai aksi.. tetap menarik! hehe

    ReplyDelete
  75. yuyu.. nak picit pipi boleh? hehehe~

    ReplyDelete
  76. kecil je yuyu ni..tapi comel..(:

    ReplyDelete
  77. Kak Yuyu cumil la...! babyface beauty! nyway thanx follow Mb kak yuyu. sangat berbesar hati.. hoho

    ReplyDelete
  78. alololo, comel sgt yuyu ni, geraamm, aww aww

    ReplyDelete
  79. kau perasan tak yg ko tu kepala besar tp bdan kecik?

    ReplyDelete
  80. woi anon...cantiknya bahasa...suka2hati nak cakap org..cuba ko tengok muka ko...jgn2 lebih teruk lagi...allah dah anugerahkan setiap manusia ada kekurangan dan kelebihan..mungkin allah jadikan yuyu macam ni but allah beri dia kelebihan iaitu fikiran yg cerdik dan berbudi bahasa..bukan macam ko anon tahu nak memburukkan org sahaja..sori yuyu..

    ReplyDelete
  81. yuyu..aku mintak maaf pasal komen tadi...betul la cakap jay, aku tak sepatutnya cakap macam tu.. maafkan aku ye yuyu... aku salah :(

    ReplyDelete
  82. bagus la kalau cik anon mintak maap . tak baek kutuk2 org ni . ingat . kita berkongsi PENCIPTA yang sama . ;)

    ReplyDelete
  83. ANYONYONYO.COMEL JE KAK YUYU PAKAI BAJU KURUNG PINK HITAM TU XD

    ReplyDelete
  84. AMBOI AMBOI AMBOI.NAK KAWEN DGN PRINCE WILLIAM TU.YAN PUNYA TAU KAK YUYU ;P

    ReplyDelete
  85. HAHA.JAY.BAGUS2.AJAR SIKIT SUPAYA ORANG BERBUDI BAHASA.KANKAN? :D

    ReplyDelete
  86. gambooo angle cunnn... kalu edit sket mesti gempaqqq nyerrr...

    ReplyDelete
  87. apesaL comel sangat ni ? hehhe.. siyes nampak macam budak form 1. kecik sgt ^^,

    ReplyDelete
  88. alohaa..comel giler gambar..haha

    ReplyDelete
  89. akak yuyu..nampak tak nak drive tuh..haiyooo

    ReplyDelete
  90. <-----menunggu jemputan dari akak pule..jgn lupe jemput !

    ReplyDelete
  91. hi...saje nak jengah. first time ni tau jengah kat sini...
    thanks sebab buat akak tersenyum sampai sepet - sepet mata sebab tengok gambo yang satu tu..yang yuyu pegang stereng tu..keh3....
    suka giler akak tengok...

    ReplyDelete
  92. wah, happynyer jalan2 kt malacca....nice buggy...sure prince charming nnti trus belikan...mudah2an..huhu

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)