HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Tuesday, June 14, 2011

Bukti Yuyu Zulaikha Tidak Dikenali. Fakta.

Assalamualaikum ^^

terima kasih kepada pok cik pok cik yang mesin rumput tepat 180 darjah dengan telinga yuyu. jelas terang lagi nyata bunyi mesin rumput pok cik pok cik hingga buat yuyu bangun dan tumbuk tumbuk bantal. terbaik. selalu la buat kerja di pagi hari. T_T

macam dah tak da petang pulak.

baiklah, di sini, yuyu nak membukti kan kepada seluruh rakyat Malaysia tercinta, terutama nya, kepada blogger yang seringkali membuatentry atau mengkomen atau mengwallpostkandifebuk atau menghantarmesejkan atau memanggil yuyu sebagai fofuler.

antara contoh nya ialah komen komen di entry INI.

hari ni kita main Matematik sikit ya. heheh. mintak maaf la, yuyu suka math, cara ni saja yang menyelamatkan yuyu daripada korang ingat yuyu fofuler.



mula sekali kita tengok jumlah penduduk Malaysia. yuyu dah cari statistik penduduk Malaysia yang terkini. dan populasi seluruh penduduk Malaysia adalah 27,565821 orang ya anak anak. ini bermaksud kawan kawan belog yuyu hanyalah 0.03% daripada jumlah keseluruhan penduduk malaysia.




jelas kan? sapa saja lah yang kenal belog yuyu. jangan kata tak sampai 1% penduduk malaysia baca belog yuyu, 0.1% pun tak sampai. jelas jelas jelas.

kita narrow down sikit, kalau kata penduduk Malaysia macam hiperbola mintak tampar muka secara percuma, apa kata yuyu ambil populasi mengikut negeri yang paling rendah di negara kita ni. dan bandingkan dengan yuyu.


Labuan merupakan negeri paling rendah populasi nya di Malaysia. dengan jumlah penduduk 92916 orang yang bermaksud, kawan kawan belog yuyu yang ada 8716 orang tu, hanyalah 9.38% daripada jumlah nya. jangan kata tak sampai 15%, 10% daripada penduduk Labuan pun tak sampai. sungguh tak fofuler.

jelas terang lagi nyata.

okay laa. kalau kata masih melampau, apa kata yuyu kecikkan lagi jumlah nya. semua tahu yang Hanis Zalikha merupakan blogger yang mempunya jumlah follower yang banyak tak ketahuan hala dengan jumlah keseluruhan adalah 28466 orang.


apabila jumlah kawan kawan belog yuyu yakni 8716 telah di darab dengan 100 dan di bahagi dengan jumlah followers Hanis Zalikha yakni 28466 orang, maka telah yuyu dapat, yuyu hanya ada 30.62% daripada jumlah keseluruhan Hanis Zalikha.

jauhhhh beza. jangan kata 50% daripada followers Hanis Zalikha, kawan kawan belog yuyu, tak sampai pun 31% orang pun. haaaaa. jelas jelas jelas.

dan yuyu berbelog bukan lah untuk fofuler semata mata, tapi yuyu nak share cerita pasal hidup yuyu, cari duit lebih, kalau fofuler tu macam pakej la kan. sapa tak nak di kenali. cakap yuyu. mesti la kita nak kan. sebab, dari situ kita rasa penulisan kita di hargai.

cuma, tak ada rezeki yuyu lagi kot nak fofuler fames emes. tapi bersyukur la dengan keadaan sekarang. ada juga yang mnerima belog yuyu, ada yang suka belog yuyu, ada yang baca, ada juga sikit sikit hadiah dari Nuffnang, ada juga pengalaman yang hebakk dengan berbelog.

Alhamdulillahhhhh. semua ni nikmat Allah juga kan. nak la juga, sapa la tak nak fofuler kan. tapi biar lah secara sihat. lagipun, bagi yuyu, yuyu masih baru dalam dunia belog ni. yuyu baru 5 bulan 23 hari aktif dalam dunia belog.

kehkhkeh! sorry ye saja nak main dengan Matematik ^^ rindu. sebenar nya, orang tengok banyak sudut, bukan hanya tengok follower.

p/s : jom singgah belog pilihan yuyu hari ni :)

  • The Garang : siyes, belog ni memang garang kemain!
  • MissCha : blogger comel, belog menarik.
terima kasih sudi baca 

126 comments:

  1. tak payah merendah diri, masing2 ada kelebihan.. siyes, lulu lebih pilih yuyu... T_T

    ReplyDelete
  2. TUDIAAAAA.. PENGIRAAN YG SGT TELITI HUHUHU..

    XKESAH LA FOFULER KE TAK..JANJI KITORANG SUKA BACA BLOG KAK YUYU..

    <3

    P/S.. SYUD NYER FOLLOWER JGN KATA CECAH RIBUAN.. RATUSAN APATAH LAGI HUHUHU...

    ReplyDelete
  3. Wow! siap buat kiraan / purata / kakulator. dasyatnya kau ni budak pari kecil. ehe.


    tak kisahlah ramai follow ke tak, yang penting kita hepi dengan belog kita. kan? kan? kita hepi, orang lain pun hepi. takdelah hasrat dengki. eceh. =D

    tak lama lagi, budak kecik ni pun popular juga, ambil masa je tuh. =)

    ReplyDelete
  4. kira banyak lah juga tu. blog PM pun bukan satu malaysia yang baca betul tak.

    ReplyDelete
  5. tak faham lah math math nih
    sbb xsuke math..
    jadi iyakan aje lahhhh hehehe...

    ReplyDelete
  6. Tu jumlah follower la yuyu.. ni aku nu tak jadi follower pun tau sapa tu yuyu zulaikha..

    ReplyDelete
  7. blog yuyu lg baik dr sis..lebih dikenali..kalau sis? khumaera ismail? sape tu? tak kenal pun.. T__t ok fine..

    ReplyDelete
  8. alahai.. I lagi la tak fofular berbanding yuyu zulaikah.. sobbs..sobss !! T_T

    ReplyDelete
  9. tp still femes among bloggers. ok la tu yuyu... follower dh 8k. bukan sikit tau. ni nak smp 500 pun payah. huhu.. pe kata yuyu tolong promotekan...

    ReplyDelete
  10. erk... jauh betul pemikiran yuyu nie heheh,ala.. tak smua rkyat malaysia yg ada blog..kn..kan?

    ReplyDelete
  11. ok lar tuh yuyu..5 bln dh ada 8000+ follower..congrat 2 yuyu chumel..ske tgk yuyu..kecik molek..klu jmpe dpn2,i sure cubit ur cheek..hehe :)

    ReplyDelete
  12. tahniah dh ramai...sikit hr lg samala dgn hanis zalikha...hehe

    ReplyDelete
  13. ushk kira fofuler tau walaupun tak ramai follower macam hanis tapi ramai orang kenal yuyu hhehehe..

    ReplyDelete
  14. pergh, terbaik siap ade statistik mcm nih . ##statistik ke eh ? lalalala.
    papepun, yuyu mmg dikenali ramai :)

    ReplyDelete
  15. menggapai cari kalkulator, heee.

    ReplyDelete
  16. obviously,u love maths!
    u even apply maths in number of followers.awesome

    ReplyDelete
  17. kak yuyu baru 5 bulan lebih blogging . gilek ah . baru 5 bulan dah ribu riban follower . cayalah kak yuyu .

    ReplyDelete
  18. hehehe terbaik la yuyu tomey hehe
    takpe..just be urself.
    ramai peminat yuyu taw..
    jgn tak taw ;)

    ReplyDelete
  19. 5 bulan da 8k oshin 2 tahun baru 300 hahaha yuyu hebakkk

    ReplyDelete
  20. bukti sembangkemas tidak fofuler=0% je yuyu.

    ReplyDelete
  21. hahahah ! cekik jugak dak cinonet ni kang . pening pale otak beku dah math ni ;p

    ReplyDelete
  22. Dik Yuyu yang comel... keep it up! keep it up!! chayok2... apa pun yuyu tetap comey... eheheh

    ReplyDelete
  23. yuyu setiap org ade kelebihan tersendiri....tapi merendah diri lebih baik dari meninggi diri kan...phat ni lagi la x sampai 1k pun followers

    ReplyDelete
  24. wah..berguna juga kan data yg dibuat oleh jabatan Perangkaan Malaysia mengenai jumlah penduduk malaysia..hehehe..bagus yuyu teruskan mengkaji..hehehe..

    ReplyDelete
  25. tu kire dh glam jgk la kalau nk di bandingkan dgn ahkak ni dik non... dik non pun x kenai ahkak lg huhu

    ReplyDelete
  26. Lulu caldina : hayyaaa! macehhh ^^ heheh.. saje la lulu .. takde keje pagi pagi ni :P

    ReplyDelete
  27. syud : heheheh.. saye bagi orang pening kepala pagi pagi ni :P

    ReplyDelete
  28. kalo yuyu ada 0.03% penduduk malaysia yang baca blog yuuy, agak2 bape percent penduduk malaysia yang baca blog lisa ek??kihkihkih .. ntah2 0.000000000000003 pun ta smpai jugak. silap2 infinity terus ek. hehehehe

    follower lisa pulak ade 1223. darab 100 bahagi dengan follower yuyu seramai 8716, jumlah 14.03%.. ta smpai 20% pun . apatah lagi nak dibndingkan dengan hanis zalikha.

    aiseyhhh.ta pasal2 bljar statistik pulak kat komen yuyu. hikhihkik

    ta kira! nak ckp yuyu femes gakkk. :P:P joking dear.:)

    ape pun femes ke ta femes semua tu jadik no 2. yang penting niat kita berblogging kan. yuyu boleh tolong bagi tips tak cmne nak tarik ramai pembaca ke blog kita?? huhuhu

    :):)

    ReplyDelete
  29. u always in my heart dear...akak selalu bgtau kan,....memasing ada aura memasing...kalau yuyu yg akak ingat sentiasa dan beribu2 org ingat tu..jauhh nak sama okehhh...hehehe
    ape2pon yuyu tetap hebakkk dimata akak...

    ReplyDelete
  30. Jadi org tak femes lg best drpd jd femes.Nanti nk buat apa2 pn sume org tau.. ;)

    ReplyDelete
  31. yuyu..x fenting pown..jnji yuyu dh ada followers tersendiri :)

    ReplyDelete
  32. at least dh ada yang kenal..
    sebab bukan semua rakyat malaysia pandai guna/ada kemudahan internet ni..

    blog yuyu memang best..tak sama ngan blog lain..

    sbb kebanyakan blog nak pancing traffic buat entri panas, gosip artis jer..huhu

    ReplyDelete
  33. Saya kenal je YuYu ?? hehehhe~

    ReplyDelete
  34. aiyok..kong r tgk math nie..hak3..x pe3,,walaopn follower sis yuyu x sebnyak orang len..belog sis yuyu best gler..ssampei nk gler da bace nie..=p

    ReplyDelete
  35. popular kan boleh dikatakan sebagai dikenali.. yuyu dikenali diantara blogger2, yuyu popular jugak..hehe tak ramai follower bukan bermakne yuyu tak dikenali, kadang2 ade gak orang bace blog yuyu, tapi tak follow, btol tak, btol tak?hehe

    ReplyDelete
  36. di awak sangat femes tau, tgk folower dan komen di blog dah tahu dah.. tahniah dik

    ReplyDelete
  37. siap buat statistik....rajin betul....cute la pensil tu...he3...

    -Yok mampir diluk = skeleton chicken a.k.a. rangka ayam....

    ReplyDelete
  38. calculation tu tak betoi aihhhh,hehehhe.....yang pasti yuyu femes :D

    ReplyDelete
  39. al least follower dah nk dekat 10k...akak ni br 25 org....yg dtg jenguk hr2 pon diri sendiri.....xyah la yuyu nk compare diri ngan hanis zalikha tu...entry yuyu b4 ni pon ada buat memula yuyu berblog xsangka pon dah seramai 7k....kep it up gurl....suka yuyu sbb kecik n comey..

    ReplyDelete
  40. akak x baca blog hanis zalikha walaupon folo dia..hehe

    ReplyDelete
  41. Yuyu fofuler la. Yuyu tak ramai follower sebab peminat Yuyu teridri daripada pok cik-pok cik yang mesin rumput tu..

    ^_^

    ReplyDelete
  42. apabenda la yuyu comel nie dok membebel.. (lalalala)


    yuyu! nk pensel moo moo tue! akak gila moo moo tau!

    Aku tido dalam iman. Kau ada? Hahaha..

    ReplyDelete
  43. syukurlah dengan apa yang adaa...
    kira beruntung dah tu dapat income 1k sebulan...

    blog jaa??? jgn harap..hehe

    ReplyDelete
  44. peduli la fofuler ke x...nk bace gak belog yuyu...bleh kan...huhu

    ReplyDelete
  45. tak pe lah kak yuyu...janji kitorang suka n saya wajib bukak blog akak tau hari2..tak pernah miss.

    ReplyDelete
  46. bg ku bior lah blog lebey popular drp penulis nye
    cewwah
    kihkih

    ReplyDelete
  47. deela punt lagi ciputtt.. haha.. :P

    ReplyDelete
  48. yuyu.. saya tetap nak anggap yuyu di kenali ramai :D

    ReplyDelete
  49. hehehe..yuyu syg, hahahaha sama tapi tak serupa..tempah dkt org yg sama..thx komen blog alya.. :)

    ReplyDelete
  50. setiap org ade kelebihan die tersendiri :) yuyu pon boley jd mcm hanis zalikha eheh :)

    ReplyDelete
  51. untung lah kak yuyu . baru 5 bulan berbelog dah ramai followers . bersyukur lah . apa pun iza tetap selalu tengok blog kak yuyu ;)

    ReplyDelete
  52. waaaa...kak es ni lagilahhhh jauh beza sedeyyy :(

    YUYU sayang kak es tak ?
    MEH LA JOIN GA kak Es & NESLO jom la!
    jom la dik !

    >.< jommmm

    ReplyDelete
  53. popular tau yuyu, sbb sgt byk lg blog yg tak popular dari blog yuyu termasuk blog kecik me heheh

    ReplyDelete
  54. hahaha best pulak maen kira-kira. takpe, dalam 5 bulan dah sampai tahp neh, should be proud! =)

    ReplyDelete
  55. yuyu, angka tu cuma figura je.
    femes tak femes tu tak perlu ambik pusing sgt, yg penting yuyu rasa kenikmatan ber-blog berbanding kepuasan dgn angka-angka besar tu.

    #justsaying :)

    ReplyDelete
  56. yang penting suka sngt baca setiap entry YUYU ..:)
    I love u YuYu .. hehehehe

    ReplyDelete
  57. rajin giler yuyu wat kiraan..ni kes xde esemen nk wat ker?

    ReplyDelete
  58. lupe lak nak say tq to yuyu perkenalkan blog akak.... :)

    ReplyDelete
  59. ternyata yuyu mmg salah seorang dari otai blog~~
    T_T bila la saya nk dpt follower yg byk cenggitu~~

    ade masa follow la blog saya gak~~

    ReplyDelete
  60. kire oke lah tuu baru blogging 5 bulan ++ duit nuff dah masyukk..

    kalau nak compare dengan blog pingu kecik agaknya lagi lah tak ketahuan hala..ntah hala belah mana pun tak tahu! isk isk..

    btw, congrates tau! teruskan berblogging..suka blog YUYU!:D

    ReplyDelete
  61. mentang la smlm p klas statistic hari habes dok buatkira2 ya..smpai hani pon pening...gila xsuka pengiraan...kira duit dpn mata xpe.hehe..pe2 pon yuyu ttp femes dr hani, lgpon blog yuyu best!

    ReplyDelete
  62. wah,bijak la kak yuyu ni..siap pakai math lagi.hehe.eh,ok la tu 0.03%,kalo blog cheqwa,0.001 pon susa nak naek.hehe.eh,kak yuyu studi mane?

    ReplyDelete
  63. tu kalo kire satu mlaysia. cube kalu kire bangsa lak. melayu mesti ramai kenl yuyu. hehe

    ReplyDelete
  64. yuyu ada cara n identiti yuyu trsendiri taw,. mmg best blog yuyu,.=))

    yuyu,.sudi kah yuyu main game kat blog aini,.teka gmbar, gmbr senang je,.=))

    ReplyDelete
  65. alala Sis Yuyu... Sis, sis ni brilliant okay...Kira popularity based on bilangan penduduk...

    ReplyDelete
  66. gigih la yuyu buat calculation.haha!tp ur introduction today ade kaitan dgn my post psl insomnia.so selit jap name yuyu kt post tu.bole kan? :D

    p/s : sape x knal yuyu zulaikha dow! ;p

    ReplyDelete
  67. humang hai.. terrer math dia nih! banyak tu 0.03% dari 0.0009 %!!

    ReplyDelete
  68. nk kena belajar dgn yuyu ni mcmmn dlm masa 5 bulan buat blog boleh fofuler dn ramai rakan. tunjuk ajar ku sifu.

    ReplyDelete
  69. kalau nak banding ngn blog sy...yuyu berkilo kilo kilo kilo lebih hebakkk

    ReplyDelete
  70. Mb doakan kak Yuyu satu hari nnty dpt jadi cam Hanis Zalikha.. Amin.

    ReplyDelete
  71. kero kero??

    *siapa yuyu?*

    keroooo, kero kero~

    *saya alien baru datang bumi, salam kenal*

    kerooooo :P

    *hahaha*

    ReplyDelete
  72. wah.. betul punya kajian dan kiraan secara detail nie. dh mcm nk jwb exam SPM nie. fining- fining

    ReplyDelete
  73. YB Raz: hahahah.. ye sayangg.. tapi PM mmg di kenali.. ^^

    ReplyDelete
  74. mynameismy : hahahha.. yuyu suka math ^^ mesti la nak selesaikan masalah ni pun dalam math ^^

    ReplyDelete
  75. Izamir Ridzwan: hahahah.. rilek jirannn ^^ ni saja nak bagi pecah kepala orang pagi pagi ja ^^

    ReplyDelete
  76. Ahmad Fikrizaman: hahahah.. ngade laaa ^^ takde makna nya punn foduler segala ni ^^

    ReplyDelete
  77. Khumaera Ismail aka Habibi Hamid: grrr! sis tipuuu ^^ sis glemer la.. humble pulak ^^

    ReplyDelete
  78. ayleencutegirl : ayya yayunkk! tak mo compare dengan yuyu la :'(

    ReplyDelete
  79. [k]o{q}i[n] : hehehhehe... ape la.. belungguk lagi la yang jauh lebih femes.. yuyu ni sebab korang terperasan je :)

    ReplyDelete
  80. shopping2u : heheheh.. saja nak gedik buat calculation pagi pagi :P

    ReplyDelete
  81. atiqah wadiah: tak nak jumpe la kalau cenggitu T_T

    ReplyDelete
  82. mizzkechique : uishhhh! takde makne nyee ^^

    ReplyDelete
  83. mizzkechique : uishhhh! takde makne nyee ^^

    ReplyDelete
  84. ˩α∂ʏвιя∂ℓʋʌѲиɛ ακα ΔиɢɛℓιЯα ʝѲℓιɛ: sikit je orang kenal la sayang :)

    ReplyDelete
  85. wah..math ni paling xfhm utk sy memahami nye...haha

    ReplyDelete
  86. HAZIRAH SULAIMAN: hahah. takde make nye :p try tanya blogger lain, kenal tak yuyu ^^

    ReplyDelete
  87. hahaha, rasanya kenal la yuyu.. yg tak kenal maybe org yg takde blog je . heheh :)

    ReplyDelete
  88. entry yg menarik ah yuyu! unik. main kira2..fail da bab kire. kalkulator pun tde bateri da..kitorg yg ad blog ni mmg knl la yuyu zulaikha. org lua payah la sket =)

    ReplyDelete
  89. wahaha..ni bole wat thesis ni...kajian scientific sungguh..haha

    ReplyDelete
  90. yuyu..tak perlu banding ngan sapa pn takpa..bkn senang jugak nk de follower beriban ni..ieqah pasti nant yuyu pn boleh jadik mcm hanis zalikha.

    so siapa yg belom follow si yuyu ni.. silalah follow : belog chomel yuyu

    ReplyDelete
  91. hebaklahh cik yuyu hehe..yuya slalu bce kisah kat blog yuyu..mmg bez tapy nk komen tuh huh..tgk da rmai komen blom tentu yuyu akn bce yele daa ramai sgt..kang ta pasan yg yuya ade jugak komen..heheheheh..tapy yuyu mmg hebak... :)

    ReplyDelete
  92. kene bukak mata besar2 sebab yuyu maen dgn nombor. haha

    ReplyDelete
  93. hihi. lil tak suke math la. tp cam comel je tgk pencil tu.. hihi

    ReplyDelete
  94. wohoo terer la kak yuyu siap detail camtu !

    ReplyDelete
  95. xkira yg kebal lagi..brapa org sgt la nak banding ngan yuyu..sobs..sobs..

    ReplyDelete
  96. Perlu ke nak kira2 bagai Yuyu? Haha tak perlu kot. Nak gelak tengok kiraan peratusan yg yuyu kira tu. hahahaha

    ReplyDelete
  97. Yuyu, cmne baru 5 bulan dpt follower seramai ni?

    ReplyDelete
  98. err.. kak yuyu dah dikenali ramai. semua orang sayang and sentiasa support kak yuyu. wee~ :)

    ReplyDelete
  99. 5bulan da beribu followers tu kira hebat lah... sy dah 5 tahun x ada sapa pun nk follow :(

    ReplyDelete
  100. cik yuyu,
    lebih tepat lagi kalau compare dengan bilangan blogger di malaysia berbanding dengan penduduk malaysia kot. macam kurang relevan...hehee....

    ReplyDelete
  101. slalu bace blog yuyu.dh lama dh follow.tpi if yuyu rjin,dtglh blog sya pulak.mne thu blh ajr skit2 cre ntuk menulis dgn lebih menarik ? ^^

    ReplyDelete
  102. tak kira2..yuyu zulaikha tetap femes di mata akak..:)

    kalau jumpa yuyu nanti nak wat yuyu jadi model habis habisan..hehe..:)

    ReplyDelete
  103. TAK KIRA TAK KIRA.NAK CAKAP KAK YUYU FAMES AMES JUGAK XD

    ReplyDelete
  104. KAK HANIS ZALIKHA MMG TAK BOLEH LAWAN TAHAP PAMES AMES DIA.KALAH RETISS YOUU XD

    ReplyDelete
  105. RAJIN BETUL KAK YUYU MAIN KIRA2 EYH XD

    ReplyDelete
  106. tapi kan.tapi kan..akak memang dh fofular pon skunk nieh :)

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)