HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Tuesday, June 21, 2011

Apa Yang Korang Perasan Dengan Belog Yuyu?

Assalamualaikum ^^

apa yang korang perasan dengan blog yuyu? mari jawab soalan objektif seperti berikut:

     a) belog yuyu pink girly geli geli
     b) belog yuyu gedik macam yuyu (sampai hati sape yang pilih yang ni)
     c) belog yuyu bersepah tak ketahuan hala.
     d) yuyu suka taip entry panjang lebar kemain. <--------psst.. sila pilih ni.

ya! betul! jawapan nya D!


memang dari pertama kali yuyu berbelog, sekarang yuyu baru perasan yang yuyu suka kemain taip entry panjang tak ketahuan hala. semua ni yuyu mula perasan, pabila saban hari yuyu menaip *tok sah nak saban la sangat kan*, yuyu selalu di tegur oleh blogger. 

"tak boleh ke kalau tak buat entry panjang panjang?"

"memang style yuyu ek buat entry panjang"

"yuyu tak muak ke taip banyak banyak?"

"yuyu, next entry, jangan la taip panjang panjang, kesian kami nak bace" <---- sedih nya :'(


dan tolong set di kepala otak, ayat ayat pertanyaan dan suruhan di atas adalah bebas dari mencaci. sebab musabab, dorang bertanya dengan penuh gemah gemalai. boleh buat calon menantu.

masalah nya sekarang, kadang kadang, yuyu langsung tak perasan yang yuyu sedang menaip dengan gagah. dan yuyu selalu mulakan entry dengan kepala otak yang buntu akibat banyak lagi mende yang patut pikir seperti menyedia kan makanan kepada suami dan anak anak *bila masa la pulak aku kawen*

selalu nya, walaupun kepala otak yuyu sangat kosong, sekali yuyu tekan satu ayat, memang mencurah curah lah ia ke ladang gandum hingga terpaksa gagahkan jari jemari yuyu ni stop dengan kadar segera. kira nya, memang dah terbiasa dah taip panjang berjela jela ni.

lagi pun, yuyu suka sangat buat satu entry tu sampai terluah semua yang terbuku di hati yang sangat sangat mendamba korang baca dengan tekun. tekun sehingga emak korang pagi korang beli cabai pun, memang korang rilek je, siap cakap kat emak "rilekk derr, bace belog yuyu dulu, baru Amerika" -..-'

bagi yuyu, kalau dah orang suka, orang akan baca, meskipun buat lebih panjang dari text ucapan Perdana Menteri masa perbincangan Bajet 2010 yang korang selalu kata "asik semua tivi ada muka PM je, tivi 1 PM, tivi 2 PM, tivi 3 pun PM?"

yuyu menaip bukan sekadar nak tarik perhatian orang. tapi nak berkongsi dengan pembaca. kalau benda yang nak di kongsikan tu sikit, sikit la jadi nya. kalau banyak macam selalu, memang berkajang la. sebab tu la yuyu akan "BOLD" kan perkataan yang penting setiap perenggan. supaya korang terus direct paham dari perkataan yang di Bold kan.

maka, minta maaf sangat kalau sesiapa rasa bosan sangat dengan entry panjang panjang yuyu ye. nak buat macam mana, dasar jari gian menaip malas berenti macam ni la jadi nye ^^

tapi ada sorang haters kepada sorang blogger tu siap buat entry lagi "kejadah, buat entry pendek pendek sampai berpuluh setiap hari. gila traffic". pulakk.

terima kasih sudi baca ^^

109 comments:

  1. Assalamualaikum:)

    Yuyu tulis panjang2 pun tak kisah :D Hee :DD Asalkan menarik, nazu baca je semua, :DD

    ReplyDelete
  2. lain org lain pendapat kann...^^

    ReplyDelete
  3. panjang-panjang pun..kami suke baca sampai habis :P

    ReplyDelete
  4. x pe la panjang...pendek pon ok....ada jugak ek haters.....emmm....

    ReplyDelete
  5. jawapan A !! hihih

    yuppp ! suha skong ! kekadang time idea mencurah curah dtg tuh ,sampai tak hengat yang entry tuh panjang . yang penting jgn sekat idea tuh ,rugiii wohhhhh . bior panjang takpe janji besh . kankankan .:)

    kalo cenggitu , baca yang yuyu BOLD je la . cepat ckit kan . kihkih .

    ReplyDelete
  6. oke apa akak buat entry panjang-panjang. ada isi. dari pendek tapi takde isi pun tak guna jugak. hehe. sokong!

    ReplyDelete
  7. tahniah kak yuyu kerana dpt menulis entry dgn panjang x mcm saya..haha pemalas..hehee

    jawapan sy D ;)

    ReplyDelete
  8. Panjang berjela tapi masih ada gaya mutu serta keunggulan.. =.=

    ReplyDelete
  9. suke haty jee nk kutuk yuyu mcm2..xpe2..nuru tetap dtg bce entry2 yuyu..pnjg kee pendek kee :)

    ReplyDelete
  10. entry yuyu mmg pnjg2,,tp semua best :).... tak pernah jemu nk bace... like it <3...LOL !!!

    ReplyDelete
  11. walaupun panjang.. tapi best apa bace kat cnie.. ;)

    ReplyDelete
  12. for me, i prefer panjang gedabak uolss pon x pe,, asalkan ada gambar.. huhu

    but then, i pon one of the hater blogger yg suke wat entry pendek yg boleh tweet or tulis kat status fb je.

    damn hate it.

    but still.. such a nice entry yuyu!

    ReplyDelete
  13. xpa jnji blog kak yuyu best ^^
    yg penting jdi diri sendri kan :)

    terbaikkkk :)

    ReplyDelete
  14. asenya x salah kalau nak wat entry pnjang2~asalnya menarik..

    rasenya entry yuyu x delah macam meracau2 sgt pun..kalau mngarut mesti tade org komen kot..ni rmai jep..tndanya org suka baca larh..:)

    ReplyDelete
  15. yuyu, ni salah satu buktinya menunjukkan memang yuyu suka mengarang dear. ;)

    ReplyDelete
  16. kita slalu khatam kan entry kak yuyu ni smbil mkn nugget . haha

    ReplyDelete
  17. meaw nak pilih E..hehe...ala bio la tulis panjang2 pon,blog yuyu...gaya tersendiri,penulisan tersendiri,pe ke pelik orang tu,huhu

    ReplyDelete
  18. hani xkisah entry yuyu pendek ke panjang..best je baca laju2 dgn penuh penghayatan lagi...hehe..kdg2 penulisan yuyu mnampakkan yuyu lagi comel...hehe...luv ur blog =]

    ReplyDelete
  19. alia tak ada masalah pun untuk itu.. nak buat macm mana mulut comel kak yuyu memg begitu..
    ;p

    ReplyDelete
  20. jgn stop behenti tulis panjang2 .. nnt bosan .. sbb tiap-tiap hari baca blog yuyu .. :D selalu la update .. chill <3

    ReplyDelete
  21. saya suka bace entry yuyu.
    tak kesah lah panjang pon. (:

    ReplyDelete
  22. hahhahahaha.... pnah gak terfikir nak tgur tp rs xde hak lak nk tgur... hehehehehe... hak memasing la kan nk bt pjg ke pendek...

    apa pun.. good luck =)

    ReplyDelete
  23. eira ikut tips yuyu bold benda penting . thanks :)

    *walaupun yuyu xpernah jengah pon kot blog eira sobs
    **http://cikeira.blogspot.com/

    ReplyDelete
  24. biarkan jelah yuyu.Lain bloggers, lain caranye. :)

    ReplyDelete
  25. suke bace belog yuyu...

    cume tak sabar nak photoshot yuyu je..
    kan kan?ehh tetibe

    ReplyDelete
  26. erm ala yuyu x payah pkir sangat dorang tu..yuyu takpayah nak dengar sgt ckp dorang tu..org tak akan berhenti berkate..kang bile yuyu type entry pendek kate yuyu ni suke type entry pendek2 pulak

    ReplyDelete
  27. kak yuyu ... ada ag satu saya perasan kat blog kak yuyu..dah xde benda alah wane merah tu..huu..mana pegi??

    ReplyDelete
  28. kak yuyu,jujur cheqwa cakap belog kak yuyu memang bes sbb cheqwa dapat rasa akak menaip dengan penuh keikhlasan!ignore the haters suma tuh.cheqwa suka baca blog kak yuyu! ;D

    ReplyDelete
  29. ade aku kesah orang nak kate ape..

    ReplyDelete
  30. akak tulis panjang2 sebab akak ikhlas tulis semua perkara yang menjadi kenangan manis akak :)

    ReplyDelete
  31. suke baca entry Kak Yuyu ,
    tak kesahlah panjang ke pendek .
    ^.^

    ReplyDelete
  32. ala. style memasing. blog yuyu walopon panjang panjang entrynye, tapi sy tetap berselera nk bace smpai abes. huehehe.

    ReplyDelete
  33. panjang mana pun entry sis yuyu. erna tetap akan baca. sebab entry sis yuyu best. rasa ta menyesal habiskan masa baca blog sis. hehe

    ReplyDelete
  34. setiap orang ada cara sendiri kan . mane boleh paksa2 orang lain nak tulis camne . up to the writers la nak tulis camne :)

    ReplyDelete
  35. yuuu ...mintak bg pendapat :(


    sangat buntu ni..tolonggg

    ReplyDelete
  36. yuyu.. saya rasa entry di blog yuyu ni dah ok la.. tak la panjang mana pon.. syok je baca entry di blog yuyu ni..

    as long as ada orang yang suka baca blog yuyu, dorang tak kan cakap macam2 yuyu.. mesti dorang akan gagahkan diri untuk baca blog yuyu.. kan yuyu sayang? :)

    entry di blog mr. kay lagi panjang.. tapi ramai je nak baca.. siap beratus2 orang lagi nak share.. hehe~

    so nya.. jadi diri yuyu sendiri.. ok dear.. :)

    chill.. chill.. saya sentiasa akan sokong yuyu.. insyaALLAH


    lebiu yuyu ^^

    ReplyDelete
  37. yuyu.. yuyu tetap da best.. ok :)

    ReplyDelete
  38. yuyu.. saya tetap akan sokong yuyu.. huhuu~~~

    ReplyDelete
  39. pedulIkan jer apa org nk ckp yg penting masih de yg sudi bace!!

    ReplyDelete
  40. yuyu,kita baca jer walau panjang.hehehehe

    ReplyDelete
  41. actually xjadi masalah pun lau yuyu buat entri panjang2. bukannye sume org WAJIB bace smpai abis kan.. yg suke bace panjang2, bace la smpai abis. yg nak pendek, pas bace separuh tekan Ctrl+F4 je, sng kan? Hehe. Tu la, pengkritik kan, lau bukan mengkritik, ape lg kejenye? hehe.
    Click2: KEBENARAN DISEBALIK FACEBOOK!
    http://nashfahrenheit.blogspot.com/2011/06/truth-behind-facebook.html

    ReplyDelete
  42. panjang2 pun okay je :) melatih membuat karangan yg terbaik =)

    ReplyDelete
  43. panjang ke pendek ke akak tetap baca!

    ReplyDelete
  44. suka baca entry yuyu yang panjang ni..

    ReplyDelete
  45. rase macam mengembara bersama yuyu bila baca entry ni..hehehe

    ReplyDelete
  46. teruskan menaip entry yg panjang..hehehe...Jay sentiasa menyokong blog yuyu ni...

    ReplyDelete
  47. It's actually up to people kan, kalau diorang suka, diorang akan bace. Kalau tak suka, tak payah la bace. But ain suke care Yuyu tulis, macam ada dia punye funny part, not boring at all! Go Yuyu! :)

    ReplyDelete
  48. ok what tulis entry panjang2, nampak berisi dan sihat sikit entry tu hee readers pun kenyang baca errrggghhh (bunyi sendawa) xcuse me =P

    ReplyDelete
  49. reen x kisah pon yuyu nak taip panjang mana pon..asalkan yuyu ada selitkan gambar..baru lah besh nak baca..hehehe

    ReplyDelete
  50. xpa la sbb entry yuyu tak membosankan. anyway sye tak reti tulis panjang-pamjang sbb nnt ketandusan idea di pertengahan jalan. hehe

    ReplyDelete
  51. yg penting quality--bkn panjang pendek :)

    ReplyDelete
  52. yuyu jgn risauuu ! beta baca blog yuyu ! hihi

    ReplyDelete
  53. buat ikot standard karangan berpandu spm atau rumusan spm..hehe..

    ReplyDelete
  54. hahhaha..bagus la tu..syud mmg honestly ..xmampu laa nak buat entry panjang2 ni.. nak buat 2 hari satu entry pon dah pikir sampai rasa macam nak jawab soalan bio spm dah pon. hahhaha..

    ReplyDelete
  55. Assalamualaikum dan salam seIslam..Yuyu memang penuh dgn idea..Sebab tue lah entry Yuyu penuh dgn ayat2 yg berjela2..hehe..tue adalah satu kelebihan..hehe

    ReplyDelete
  56. TAKPE YUYU. ABAI KAN JER MULUT2 PIRANAH TUH. HUH~

    ReplyDelete
  57. panjang atau pndek tue xjd msalah. bg akak, yang pnting adalah isi de...


    Nama aku Minah. Ini boifren aku Mat Kulup

    ReplyDelete
  58. yeaaa...ape pun saye tetap sokong yuyu the cumels! ^^

    ReplyDelete
  59. @fittiariri heheheh..pendapat masing masingg ^^ citarasa :P

    ReplyDelete
  60. @misscha ehhh! huhuhu.. tu bukan haters la.. kawan kawan blogger yuyu :P

    ReplyDelete
  61. @c u m u h a m a pun bolehhh... sebab yuyu nak mudahkan korang bace je ^^

    ReplyDelete
  62. @Afaf Atiqah macehhh naaa.. hehehhe...macam macam pendapat kann :)

    ReplyDelete
  63. @nuruashia ♥ hahah.. nuru... dorang tanye la sayangg! kawan yuyu :P

    ReplyDelete
  64. @ain shakirah macehh sayanggggg! heheheh.. terus kan baca ye sayang <3

    ReplyDelete
  65. @ieyza afieyna hehehehe.. macehhh! kalau best, sila baca next entry ya <3 <3 <3

    ReplyDelete
  66. @cik siti hahahah.. cara masing masing... yuyu ni kuat merepek.. mmg la panjang kemain :p

    ReplyDelete
  67. @ain revival hehehh.. terima kasihhhh! bersyukur sangat... rasa macam di hargai penulisan yuyu :)

    ReplyDelete
  68. @eyjalukman len kali tolong la bagi jugget sikit kat akak! lapar dah ni! grr!

    ReplyDelete
  69. @meawjawapan E telah di book oleh orang lain.. meaw sila pilih jawapan lain :P

    ReplyDelete
  70. @CikHaniBhulat heheheh.. maceh sayanggggg ^^ suka nya macam ni! semangat nak menulis lagi lepas ni ^^

    ReplyDelete
  71. entri yuyu panjang sebab yuyu banyak idea kn..hooreyy :)

    ReplyDelete
  72. @AliaJustea heheheeh.. kepala otak yuyu suka ada idea spontan :'(

    ReplyDelete
  73. @Senorita Shud macehh sayangggg! sobbsobb! terharu nya! teruskan membaca ye semua :)

    ReplyDelete
  74. @maira macehh sayangggg! selalu lah baca ye sayangg ^^

    ReplyDelete
  75. @athirah heheh.. mesti awak suka baca yang pendek2 je kan sayangg ^^

    ReplyDelete
  76. @cik eira heheheh.. terima kasih sudi ikut ^^ heheh.. mudahkan pembaca kann ^^

    ReplyDelete
  77. @Cinderella hehehhe... pendapat masing masingg ^^ minat masing masing kan sayangg <3

    ReplyDelete
  78. yuyu laling , windu kamoo , selama bella baca entry yuyu , ok jer . :)

    ReplyDelete
  79. syukur la sbb kak yuyu byk idea ataupun cerita yg nak dkongsikan bsama. buatnya kak yuyu, xde idea, mesti entry pendek jer tu kn? ^^

    ReplyDelete
  80. oke pe kak yuyu boleh tulis entry panjang !OHSEM ! hehe

    ReplyDelete
  81. lain orang lain kerenahnya...
    lain orang lain ragam nya..
    lain orang lain minatnya...
    lain orang lain warnanya..hahaha

    yang penting ada pendirian n keep improve~(betul ke BI aku ni...haish)

    ReplyDelete
  82. taip ayat panjang2 tu satu seni...dont worry...:D

    ReplyDelete
  83. takpe...panjang pon okey ape.hehe...suke la bce pe yuyu tulis....nak lagy :)

    ReplyDelete
  84. yg ni punjang tp berjaya habiskan baca :D

    ReplyDelete
  85. kadang-kadang, kita kena terima apay ang orang lain cakap. betul tak sayang? tapi kalau dah pendirian kita nak taip panjang-panjang, kalau orang terima, nak buat camne? okeh kan ajaaaa! =D

    ReplyDelete
  86. pembaca setia akan baca sampai abeskan..setiap satu perenggan yg dikarang mengandungi point² penting tertentu mcm dlm karangan 2 hehe...

    ReplyDelete
  87. lantak la org na ckp pe2 yuyu janji kite appy n bahagia

    ReplyDelete
  88. tetap support blog yuyu.. ayat2 kadg2 wat kak semut tersenyum je... comel sungguh ayat2 itu.. =)

    ReplyDelete
  89. alololo nama pon belog peribadi..so semua tulisan adalah tulisan peribadi..
    suka hatilah nak taip panjang ke pendek..janji u dah ada your own style and your own readers..
    amik positive je teguran2 tu semua..mana yg baik masuk kanan yg buruk2 tu kuar kiri eh..
    keep on blogging dear!!! ai like everything!!

    ReplyDelete
  90. a and D.. takpe la akak.. akak taip panjang2 pun readers baca.. ^^

    ReplyDelete
  91. kite pom suke taip panjang2. biala tade org baca pom jnji terluah isi ati melalui jari..heheehe

    love ur blog

    ReplyDelete
  92. xksah pjg or pendek..yg penting at the end of the day sy saket prot sbb bnyak gelak...

    entri anda comel2 sgt...sy ske :-)

    ReplyDelete
  93. Yuyu buatlaa papepun asalkn yuyu update slalu..muaahhh

    ReplyDelete
  94. itu untuk orang yang malas baca.. untuk orang tukang sibuk and rajin baca macam akak, ok jelah entry yuyu panjng2 baru lengkap, jujur dan pelbagai.. baru feel nak baca! hhihi so keep it up dear!

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)