HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Monday, June 6, 2011

Aktiviti Yang Membatakkan Yuyu Zulaikha Ahad Lepas.

Assalamualaikumm ^^

petang semalam, merupakan petang yang buatkan jasmani dan rohani yuyu gembira sangat sangat. yuyu telah cuba benda yang sangat baru lagi segar dalam hidup yuyu. cuba teka benda apa yang yuyu telah buat semalam? blurr? baiklah, sedikit hint supaya korang tak terus di mamah blurr :

yuyu perlu pakai jaket keselamatan supaya yuyu tak tenggelam arus permodenan


yuyu harus mengayuh dengan sepenuh kederat untuk sampaike destinasi perlancongan


ia perlu ada jetty kecik sekecik kecik yuyu.



ya betulllll! yuyu telah mencuba sesuatu yang baru yakni menaiki PADDLE BOAT! siyes best wa cakap lu derr! yuyu pernah cuba masa zaman kecik kecik je, entah umur berapa pun tak tahu, tu pun selepas tengok album yuyu masa zaman kecik kecik. dah tak ingat.

bila besar, nak mencuba, tapi tak ada peluang, sebab masing masing macam takut duit kopak dari poket besar gedabak. maka semalam, tengok harga, rupa nya, murah kemain. terus hati tak teragak agak untuk cuba aktiviti ini.




memperkenalkannnn! ini la laki masa depan yuyu!


I diva okay, so, kena pakai natang RAY-BAN


yuyu dan laki masa depan yuyu. terpaksa blurrkan beliau kerana terlalu seksayyyyy. -.-'



kira nya, semalam, penat habis yuyu kayuh ke sana ke mari. walaupun cuma 30 minit, tapi seronok sangat masa tu. sebab musabab, tu adalah perkara baru yuyu buat selama 22 tahun yuyu hidup di muka bumi ni. jakun tu toksah nak cakap la. jakun dan batak menguasai diri yuyu masa tu.

kalau korang nak juga rasa batak macam yuyu, jom la ke Putrajaya. RM10 untuk 30 minit. walaupun 30 minit, tapi korang akan rasa berbaloi sangat. seronok nya macam korang dapat makan cekodok emak secara pukal.

di sini, bukan saja ada Paddle Boat yang telah membuatkan yuyu terlebih happeyyy tu, ada juga kayak yang telah yuyu cuba sekian lama dulu, juga ada aktiviti memancing. maka, seingat yuyu, minggu hadapan, memancing akan menjadi pilihan kalbu. tungguuuuuuu.

dah dah. biar balance entry ini. banyak gambar harus sikit menaip. kalau banyak menaip, sikit la gambar. kan kan kan.

jommm. singgah blogger pilihan yuyu hari ini:
  • JAY . blogger yang mesra dengan blogger. 
  • NURU . blogger yang sangat penyayang.
terima kasih sudi bace ^^

138 comments:

  1. cik yuyu tetap bergaya walaupun naik bot selama 10 minit
    ; )

    ReplyDelete
  2. aduh..comel nyer yuyu ni..geram..rasa nak picit-picit macam cokelat cair masa tengahari..:)

    yuyu comey...from 惄 miss nadya punyer blog 惄

    ReplyDelete
  3. hahahaha...dah lama tak naik bnda tu..

    ReplyDelete
  4. kenape gambar tu dikaburkan cik yuyu.. hehehehe

    ReplyDelete
  5. ey.ni mn aci ni asek x bg nmpk muka laki mase depan!akak xpnah tgk.sian la kt akak. ;p

    ReplyDelete
  6. wah seronoknya.
    cam nak try gak lah.
    murah lak tu.
    haih tapi napelah blur kan muka laki mase depan yuyu tu.
    nak sangat tengok muke beliau. hehe

    ReplyDelete
  7. ok itu sangat seronok! bestnye :)

    ReplyDelete
  8. bestnyer dapat naek paddle boat...kesian lelaki masa depan, klu over posed pun di blurr kan..hehe

    ReplyDelete
  9. omelnya yuyu!!! geram nak picit2 pipi tu.. hhehheeh!!~



    ^__^v

    ReplyDelete
  10. motif blurkan gmbr laki masa depan.kedekut lor.haha

    ReplyDelete
  11. aha,,mcm best jek..cewah..lelaki mse dpn..hope berkekalan..amin..:)

    ReplyDelete
  12. kat putrajaya??
    kena g ni..:)
    best2..
    jom berkayak yuyu!

    ReplyDelete
  13. akak dh lama xnek menatang ni...last ms darjah 6... hoh, 14thn yg lepas???

    ReplyDelete
  14. wahahahahaha....
    sape kah laki mase depan yuyu tu ????

    ReplyDelete
  15. wahhh...nice...selame duk di putrajye ni tak terpikir na nek menatang tu hahhah lepas ni buley lee duk ngayuh2 kat tasek tu...hheeh
    pis2 chumilnye yuyu hehhehe

    ReplyDelete
  16. alaa save nyaa yuyu. tunjuk la laki masa depan yuyu ^.^

    ReplyDelete
  17. lisa ta pernah kot merasa nai paddle boat tu. huwaaa. bestnye yuyu..

    ReplyDelete
  18. seb baek la yg kat sblh tu x kecik ati gmbar kene blur.. haha

    ReplyDelete
  19. hmmm..tgh terbayang pulak.
    kalo skrg akak naik dgn mrhubby, sape yg tlg kayuh gamaknye.
    zaman bercinta lain la kan.hahaha

    ReplyDelete
  20. romantic nye..kayuh paddle boat sesame...smpai telinga yuyu senyum ye =]

    comel la yuyu..hani dh lama xnaek paddle boat...best kan...tgk cm tkut jew..hehehe =]

    ReplyDelete
  21. wahhh.seronoknye yuyu ... Happy je muke yuyu berada disamping lelaki masa depan yuyu. Hehe. Semoga happy selalu, :D

    ReplyDelete
  22. syoknyaa yuyu...akak plg suka dgn gambar diva tu okay hehe...

    ReplyDelete
  23. ca penah naik benda alah nie..tapi boleh kayuh kebelakang lak..caner ntah..haha...


    yuyu, jom singgah.. :)
    ===================================
    http://cikduyung.blogspot.com/2011/06/camane-korang-bangun-tidur.html
    ===================================

    ReplyDelete
  24. yuyu,

    tak baik guna batak dan jakun

    sebab tu adalah salah satu nama suku bangsa dan jakun adalah untuk kaum orang asli...

    kalo ada orang asli yg baca ni dari keturunan tu pasti akan marah..

    sekadar teguran apa2 pon enjoy tgk aktiviti yuyu ni =)

    ReplyDelete
  25. baek ko pergi menjala dari memancing..

    ReplyDelete
  26. Lamenyaaaa tak naik paddle boat!! Hehe.

    Yuyu sangat comel okay. Siap pakai wedges lagi naik paddle boat! Mesti si lelaki masa depan yuyu je yg kayuhkan. Haha. I'm just joking :P

    ReplyDelete
  27. cm best jea.
    siapa e lelaki masa depan yuyu tu?
    bila nk kc tahu. kt kiteorang

    ReplyDelete
  28. Nadya O'Conner : hahahahah.. sila picit yuyu ye.. yuyu mmg suka :P

    ReplyDelete
  29. wohoo si kecik tetap cute..ekeke

    ReplyDelete
  30. aicehcehhh die.. dengan lelaki masa hadapan ye.. semoga berkekalan ^_^

    ReplyDelete
  31. Hai dik Yuyu...akak ellen rasa cam 1st time plak singgah blog adik yang femes ni..hehee..salam kenal ya..suka sangat baca cerita2 adik kat dalam ni..hehe

    ReplyDelete
  32. murah tu harga dia...

    yuyu...gambar laki masa depan tu....tak aci sebab tunjuk gambar kaki dan tangan jer...

    ReplyDelete
  33. awat org sebelah kene blur tuu???
    mak aiii..blog nuru tu ahahaah :) awww
    terharuuu sgt3 <33 u yuyuyuyuyu sygs :)

    ReplyDelete
  34. seronoknye berhujung minggu bersama laki masa depan.

    ReplyDelete
  35. wahhh sonoknyer yuyu . kt melaka 10ingit lebey kurang to tuk 1 jam . nek jenuh kaki ngayuh 1jam .

    ReplyDelete
  36. napa kak yuyu blurr kan gmbar tue...heheheh :D

    ReplyDelete
  37. apsal blurr kan gambar . bukan ada lucah pon haha -.-

    ReplyDelete
  38. kecik ati laki mase dpn yuyu yuyu blurkn gmbr dia..hehe

    ReplyDelete
  39. ooo..yuyu keluar dating ek..ish kalau tak i dah suruh paksik zubir pergi skodeng..rugi sungguh lah

    ReplyDelete
  40. wah,bestnya..inna pun nak juga kak yuyu..^^

    ReplyDelete
  41. haha...kite ni lagi laa...dok dekat ngn putrajaya pon tapenah lagi naik menatang nih..haiihh..nak kene terai gak nih.. ;P

    ReplyDelete
  42. huwah. murahnye..ingat mahai kemain.. nak try jugak lah =)

    ReplyDelete
  43. amboiii..kelas mak oii!hahhahha...kemain lagi senyum sampai tgok gusi ye engko kayuh padle..ingat sern tak nampak ke aritu..ahhahaha...erk!*sern takda rambut, jangan tarik rambut sern.ahhaha..*

    ReplyDelete
  44. bersenam baik utk kesihatan~~
    ^0^

    ReplyDelete
  45. salam perkenalan..jom join my blog, yg i follow ramai tp yg follow back xde..huhu..cdihnyer.papepun jom layanzz my blog....hu3

    ReplyDelete
  46. beshnya..yuyu comelsss...bile nk singgah blog rara =)

    ReplyDelete
  47. Wah wah, macam best je :D Nazu takat kayak je pernah laa, banana boat ke. Yang lain belum lagi, hee :D

    ReplyDelete
  48. keciknya yuyu!
    tinggi yuyu berapa?
    ce cite ce cite. hihihi.
    anyway kita tak penah naik boat tu.
    mesti best kan? :(

    ReplyDelete
  49. dressing yuyu bestt ! ajar la cara2 dress :P

    ReplyDelete
  50. alamak,salah teka laa..
    ingat yuyu main kayak...

    kesian laki mase depan kene blur;p

    ReplyDelete
  51. Mr. Straw : sobbsobb.. selalu juga la tu makna nya.. :'(

    ReplyDelete
  52. Adam Narzuan : heheheh.. nanti yuyu kawen, yuyu tunjuk ye ^^ pomisss ^^

    ReplyDelete
  53. ~NajiLaA~: kak najila adalah orang yang betul betul saye tak nak tunjuk sape laki msa depan saye!!! siyes tak nak :p

    ReplyDelete
  54. xpe.nnt akak lukis muke lelaki mase depan yuyu,post kt FB.kite tgk!same ke x same!klo same,meh cni bg akak RM1000++ bulan may tu!tp akak mmg bole lukes sebijik lah! :D deal.hehehehe... ;)))

    ReplyDelete
  55. FARAH IZWANI RAMLI:kehkehkeh.. laki masa depan boleh tunjuk bila dah kawen je :P

    ReplyDelete
  56. Bella Bell : hahahahah.. siyes bestt wooooooo!!! suka sangat sangat!

    ReplyDelete
  57. miss Sushi ♥♥ : kahkahkah!! nanti dah kawen baru nak tayangg satu dunia :P

    ReplyDelete
  58. Rozuan Ismail : tak nak tunjuk kat Rozuan! nanti rozuan curik dia dari yuyu T_T

    ReplyDelete
  59. nak nengok lelaki masa depan yuyu.... hehehehe

    ReplyDelete
  60. comelnyerrr laki mase depan yuyuu,..err,.hehe,.

    ReplyDelete
  61. hahaha.. nape gambar aku tu dikaburkan yuyu.... hahaha.. saje nak wat citer poyo jap :)

    ReplyDelete
  62. ~aYeeN & SuE~ : terima kasihhhh.. doa kan kami kekal ye <3

    ReplyDelete
  63. Juliet_iRa~" : berkayak tak nak... pernah dahhh... berpusing pusing :'(

    ReplyDelete
  64. mizzkechique: weekend ni, try la juga akak :) best :)

    ReplyDelete
  65. ifarizatul : besttt wooooooooo ^^ macam nak naik lagi tau

    ReplyDelete
  66. owh..bhagianyer yuyu kuar dgn laki msa depan..
    ngeh3...

    ReplyDelete
  67. abdullah gazali: seorang lelaki yang ada rambut meggi ^^

    ReplyDelete
  68. sy dah tgk laki ms depan yuyu...sgt sepadan dgn yuyu...bagai pinang dibelah sepuluh hehehe...sweet ;)

    ReplyDelete
  69. Khumaera Ismail aka Habibi Hamid: heheheh.. laki masa depan saye la akak :P

    ReplyDelete
  70. fara_farez89: hahahaha.. yuyu yang dari langkawi pulak cuba :P

    ReplyDelete
  71. Dee Chicuita : ehkehkeh... nanti kawen yuyu tunjuk la :p

    ReplyDelete
  72. Lissa : sila cuba hujung minggu nanti ye sayangg ^^

    ReplyDelete
  73. waaahh, akk bikin hot lah tak tunjuk laki masa depan. bagus :)

    ReplyDelete
  74. amboi2 yuyu. hehehhehehe. yuyu kecik je. cute. :)

    ReplyDelete
  75. Lissa : best wooo.. try la sekali minggu ni ^^

    ReplyDelete
  76. KAMIHIDUP: tu DUNHILL T_T yuyu rayban :P

    ReplyDelete
  77. dh lame xnaek natang berkayuh ni..last naek time sekolah rendah..:)

    ReplyDelete
  78. alolo.shweetnya, :P
    makaseh kak yuyu.

    ReplyDelete
  79. hamboi..batak kemain lagi pi nek paddle boat tu...siap jadik diva popular lagi....kena p try gak ni...

    ReplyDelete
  80. hamboi..batak kemain lagi pi nek paddle boat tu...siap jadik diva popular lagi....kena p try gak ni...

    ReplyDelete
  81. comelnye wedges u.. nak boleh??

    pergh memancing.. hv fun!

    ReplyDelete
  82. kak yuyu comel aihhh .
    huhu .

    ReplyDelete
  83. wahh.. seronoknya, N pun penah merasa masa kat Genting dulu2 :D

    ReplyDelete
  84. keciknye yuyu!! rase nk picit picit je!

    ReplyDelete
  85. best nye dapat naik paddle pop..

    hehe!

    ReplyDelete
  86. amboi yuyu.. gojes sungguh gmbr pkai spek tuh..hehe. :)
    lelaki masa depan yuyu la yg teman ye.. sweetje dpt berkayak sesamakn

    ReplyDelete
  87. RM10 je? Murahnya! macam nak try gak.. Whaa

    ReplyDelete
  88. terima kasih kepada semua yang sudi komen ye.. try la cuba Paddle boat! siyes best.. dah la murahhh ^^ try tau :)

    ReplyDelete
  89. hi yuyu..jom la follow i blik.hu3

    ReplyDelete
  90. hehehe . ecehh . dia dating atas tasikk :) romantikk sangat lah cik Yuyu <3

    ReplyDelete
  91. alahai comelnye.
    ala nape blurkannn...

    kedekut betulllll

    ReplyDelete
  92. HAAA.JENGJENG.SAPE SEBELAH TU SAPE SEBELAH TU T_T

    ReplyDelete
  93. KALAU YAN DAPAT BUAT BENDA NI PON YAN JADI BATAK JUGAK.KEHKEH XD

    ReplyDelete
  94. ala,dtg putrajaya xbgtau...klu x leh pi skodeng cik yuyu ngan laki masa depan yuyu...hehehe...,org putrajaya pn xpenah naik tue....nama jer dok ptrjaya...hahah

    ReplyDelete
  95. Anyonyoooo comel kak Yuyu ! Bestnyaaaaa.!

    ReplyDelete
  96. ait. nape blurr kan gamba tu..

    ReplyDelete
  97. weeee wittttt...udah nampak itu future asben eh...takyah sorok2..hehehe rindu kamu lah adik...semoga sehat selalu okeh sayang:)

    ReplyDelete
  98. 0meyy la kupukupukecik.h0h0h0h0. fafa never try this. will try it one day.. :)

    ReplyDelete
  99. kak yuyu tetap comel walaupun you just wear simple clothes . thumbs up kakak ! ;)

    ReplyDelete
  100. alahai best nye.. ops.. yg sebelah tu spe? ehem2

    ReplyDelete
  101. sonoknye haaa naik paddle bot.. dah akwen ni penakot lak akak dik oii

    ReplyDelete
  102. yuyu..cne nk jd blogger pilihan yuyu...sye nk jd...blogger piihan yuyu...

    ReplyDelete
  103. aritu pegi miss cha x nek boat pon....g tgk view smbil mkn kat situ...

    ReplyDelete
  104. kak yuyu,jomla jumpa.kite kat uia ni :)

    ReplyDelete
  105. hahhhahaha tu lah pasai...waaaaa fara na g langkawi...yuyu jom jdi pemandu pelancong fara kat sane hahhahaha

    ReplyDelete
  106. LAnun jumpa blog yang sama nama ngan adik yuyu.. muka pun cam sama jar..

    http://www.pwencessyuyue.co.cc/

    ada kaitan ka?

    Jom Jom Melanun...

    ReplyDelete
  107. x sabar nak tengok laki masa depan yuyu.. teringin nak naik jugak..sob..sob..sob

    ReplyDelete
  108. yuyu , siapakah gerangan lelaki kat sebelah yuyu tue.. hihi

    ReplyDelete
  109. best nye tgk gmbr2 yuyu sume..nk pegi jugak nanti:)

    ReplyDelete
  110. ouh , lelaki masa hadapan nye di petak2 kan. .hahaa ..

    sempoi abes lorh . =)

    ReplyDelete
  111. wahhhhhhhhhhhhhhhhh kemain yuyu ea.. ;p

    ReplyDelete
  112. lawalah kak yuyu! suka baca entry kak yuyu. share tips?

    ReplyDelete
  113. wahh betnye naik...tingin jugak nk naik tp blum berkesempatan lgi....

    ReplyDelete
  114. KAK YUYU SANGAT COMEL ANYONYONYO DALAM NI.GERAM :D

    ReplyDelete
  115. yuyu, ni kat presint bape?
    heee..

    ReplyDelete
  116. apesal blurkan org kat sebelah tu..ehem2

    ReplyDelete
  117. nape gamba kat sbelah blurr.. :)

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)