HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Tuesday, May 31, 2011

Akibat Kempunan, Yuyu Keracunan Semalam.

Assalamualaikum! ^^
p/s : lukisan uduh tak bermaksud tuan pun uduh~

kalau boleh tengah malam semalam, nak sangat yuyu kejut kan seluruh alam semesta di muka bumi juga zuhal ini supaya bawa yuyu ke spital. nak sangat korang tahu yang yuyu mengalami masalah keracunan makanan yang amat dahsat semalam.

semua ni yuyu yakin gara gara LAKSA UTARA. 

seperti sedia maklum, laksa utara adalah makanan kecintaan jasmani yuyu. kira nya, kalau laksa utara ada depan bijik mata, air liur akan menetes ke lantai dengan kadar lebih pantas dari biasa dengan cara tak sengaja nya. terliur kalahkan orang mengidam.

balik dari kelas, adalah sesi mencari makanan untuk memanjakan perot choomel yuyu. kesian asik makan makanan  tak sedap selama di hostel. nak manjakan perot choomel dengan benda sedap sedap harus lagi wajib tunggu laki masa depan pada hujung minggu.

baiklah. termelalut. sejurus habis kelas, yuyu ke kafe. bijik mata tak boleh untuk cari benda lain. laksa juga jadi tumpuan. RM2 sebungkus. murah la kalau kat sini. teringat kat Langkawi, sebab musabab, sebungkus laksa, yuyu dapat beli dengan harga 50sen. lebih banyak pulak tu.

yuyu balik dengan selera yang makin mengada ngada. bila tuang saja kuah laksa ke mangkuk, yuyu tengok kadar lutsinar kuah laksa tu yang tinggi, siap boleh buat untuk wuduk. -.-' dah la cabai tak blender betol betol, sebijik sebijik muncul di permukaan kuah. boleh tercekik halkum yuyu.

bila tuang saja laksa ke kuah nya, HAA!? yuyu terus terkejut! ada ke patut laksa utara ada lobak merah dan sawi? T_T sobbsobb.

terus rasa macam nak balik ke Langkawi dengan segera untuk dapatkan Laksa Utara yang berkuah pekat, bau ikan segar dari ladang. pehhh. memang terbaik la Laksa Utara. tapi, walaupun laksa Utara yang yuyu beli tu nampak ganjil, yuyu tetap makan. takut kempunan.

makan dengan kadar selooow selooow. tekak tak boleh menerima. tapi habis juga satu mangkuk. dalam sejam lebih, yuyu rasa pedih sangat perut yuyu, teruk jadi nya, rasa macam ketar ketar. memulas habis, yuyu jadi macam berpeluh sangat.

hmm. sah keracunan makanan gara gara laksa ni. ;'( teruk juga semalam jadi nya. yuyu meringkuk saja kat katil. mesej sikit dengan laki masa depan. ulang alik ke toilet dengan kiraan lebih dari 712471241264 kali. siyes sadis sangat yuyu semalam.

tengah malam pukul 3 yuyu terjaga sakit perut lagi, berselang selang minit. sangat sangat sakit perut, peluh satu badan. macam nak call laki masa depan amik yuyu bawa ke hospital. tapi pulun nak tahan. bangun saja subuh, makin beransur pulih.

sekarang dah okay la sikit. hmmm. teringin sangat nak makan laksa utara.

p/s : jomm hari ni singgah Blog Pilihan Hari Ini :

  • Si Comel Fina. blogger yang comel macam kuih apom! nyumnyum!
  • HALIM. suka belog macam beliau ni. suka komen mengomen
terima kasih sudi bace ^^

72 comments:

  1. siannyerr ..
    hatiHATI lha len kali ye kakaa ..
    :)

    ReplyDelete
  2. kesian dak yuyu...
    moga cepat sembuh yer... =)

    ReplyDelete
  3. Alaaa, kesian yuyu. Hehehhe. Eh, kalo komen dpt kiss ek?? =P

    ReplyDelete
  4. aiyoo yuyu..
    laksa mmg sedap tapi kalau daa pelik dari biasa jgn dok men bedal jerk ty sendiri yg susah.

    hope get well soon k.:)

    ReplyDelete
  5. yuyu,,eka pernah makan laksa utara berserai dan berhalia bagai..pe punya resepi lah tuh! hahahaha

    serius tak berani..lagi2 yuyu penah cerita ada org letak tisu untuk pekatkan kuah laksa kan..

    eii baik buat sendiri ye dak yuyu

    ReplyDelete
  6. yuyu.. good morning!! heheh~~


    yuyu..sapu minyak kat perut..bagi surut sikit sakit tu.. kesian kat yuyu..

    jaga diri elok2 tau! :D

    ReplyDelete
  7. errr.. ekceli.. saya suka jugak makan laksa.. sedap hingga menjilat rambut! hehe!!~

    ReplyDelete
  8. Alaaa shiannya Yuyu.. Kempunan Laksa Utara terkeracunan pulokk.. Meh uma MTT weekend ni,maktok dh plan nak wat Laksa Peneng !! HAHA :D

    ReplyDelete
  9. hehe comel :) get well soon yaa

    ReplyDelete
  10. dah sihat dah.. ingat kan dah serik..upernyer nak mamam laksa tu lagi...huhu...

    ReplyDelete
  11. haha .. macam 2kisah dye ... nway 1 get well soon ! :)

    ReplyDelete
  12. kat langkawi laksa sebungkus 5kupang..?? murahnyaaa

    ReplyDelete
  13. semoga cepat sembuh, yuyuyu (mcm boboboi lak). kelakar lak baca psl kuah laksa tu. huhu

    ReplyDelete
  14. wahh boleh dapat laksa utara dengan harga 50 sen?? murahnya!

    ReplyDelete
  15. huhu. ajak la laki masa depan bwk balik kedah sat mai makan laksa..nyummmm3..
    gigi pun suka laksa! :)

    ReplyDelete
  16. Alaa xbestnye laksa tu lain n ag mahal dr kt langkawi.. Buat kak yuyu sakit pwut lak tu.. Get well soon ok !

    ReplyDelete
  17. lorrr cian yuyu.. get well soon yer dik

    ReplyDelete
  18. kesiannya dik yuyu...

    lain kali kalo nampak pelik sgt xyah mknlah....ada ker laksa letak lobak dgn sawi...xker pelik tuh...

    ReplyDelete
  19. yup~ laksa utara lebih sedap dari segala2 laksa~ huhuhu

    http://eclipseorange.blogspot.com

    ReplyDelete
  20. alah ksian yuyu..
    smoga cepat sembuh dan sehat selalu..

    ReplyDelete
  21. hehehe...arap ko cepat sembuh k

    ReplyDelete
  22. cian kamooo..tibe2 tingat laksa pulok..sedap nyer!!!

    ReplyDelete
  23. mkn la pil chi kit teik aun...ia mampu melegakan perut anda di kala senak mahu pun cirit birit :D

    ReplyDelete
  24. Alhamdulillah, baguslah kalo dah ok...

    ReplyDelete
  25. sian nyer..sehat2 cepat2 yerk so bley update blog ni .....hi3

    ReplyDelete
  26. kesian yuyu ='( get well soon , next time nampak pelik sikit jangan makan tau -_-'' better menunggu dari ulang alik ke toilet ='(

    ReplyDelete
  27. get well soon yuyu ! eh yuyu tau tak,kte pn ske laksa tapi kan kalau makan kat foodcourt ke pe msti tak sedap sbb manis..sadis tau

    ReplyDelete
  28. haha..ptot pon nampak ko kering semacam je pagi ni..

    ReplyDelete
  29. take it as a lesson ok cik yuyu.
    jangan makan makanan yang dah tak elok lagi. T_____T

    ReplyDelete
  30. take it as a lesson ok cik yuyu.
    jangan makan makanan yang dah tak elok lagi. T_____T

    ReplyDelete
  31. take it as a lesson ok cik yuyu.
    jangan makan makanan yang dah tak elok lagi. T_____T

    ReplyDelete
  32. alaa ciannye akak Yuyu nieh..semoga cepat sehat ye kak :)

    ReplyDelete
  33. alolololo..betol2 cumel lah yuyu ni..laen kali, yuyu lau tgk mknn tu mcm tak elok or pelik, xmao mkn ye :)

    ReplyDelete
  34. Agakagak dah rasa laen , jgn mkn .
    dah saket pwot pulak .
    tp takpe , sakitsakit pon yuyu still chumel . :)

    ReplyDelete
  35. alaaa sian adek shayang....makan ubat tau and minum air msk lebih sket....moga cepat sembuh dik

    ReplyDelete
  36. cik yuyu,
    laksa utara, kat utara je sedap.sini punya da kira cetak rompak...tu yg byk buat versi sini tapi tulis menu laksa utara....

    ReplyDelete
  37. alahai. kesiannyer yuyu, get well soon dear. jgn lupe mkn ubat:)

    ReplyDelete
  38. alahaiiiii...siannya
    seb baik akak jauh..kalo dekat memang dah hantor ke klinik dah..
    minum air teh le sayam lenkali kalau kena macam tu...sediakan 100+ kat bilik untuk persiapan lenkali ye..
    hope dah sembuh ni

    ReplyDelete
  39. YUYU.. jannah pon suka sangat makan laksa yg kat langkawi..perghh.!! sedap amat2..!! ar2 makan kat pantai cenang.. perghh sedap amt.. mmg terbaek lah laksa kat langkawi.. kt smua tmpat kt langkawi.. maw laksa ja.. heee ..
    anyway.. get well soon dear. =)

    ReplyDelete
  40. siannya yuyu...susah nak cari org panai wat laksa utara nie..buat sendiri lagi sedap rasanya

    ReplyDelete
  41. semoga kak yuyu cepat sembuh . :)
    lain kali , hati2 taw mase beli makn .

    ReplyDelete
  42. nie akk dh okey lum ? len kali jgn mkn sbrngn ye..=)

    ReplyDelete
  43. yeah! laksa utara kedah mmg terbaekkk! ttba rindu kt mak lak...yuyu tol2 wt sy kecur ayaq lioq la..sobs~

    ReplyDelete
  44. ni keracunan psl lobak dgn kubis ker? or psl gastrik ..

    ReplyDelete
  45. alolololo,cik yuyu laksa utara memang sedap pon,tak penah jemu !

    ReplyDelete
  46. kesian kak yuyuu. nasib baik dah baik skang. huuu~

    ReplyDelete
  47. kesian cik adik ni...cepat sembuh ye..;)

    ReplyDelete
  48. yeww. ada lobak merah? tue bkn laksa utagha dh tue..

    akak antu laksa sgt2. pndek kta dh bley trace ciri2 laksa yg sdap n xsdap hehe..


    nnt akak g langkawi, blnja laksa 50 sen tue. murah jer kn. nk 5 mangkuk hehe

    ReplyDelete
  49. ala siannye kak yyu..
    get well soon :D

    ReplyDelete
  50. cheQ ngah makan laksa ni...
    sedap sangat...
    kuah pon pekat...

    ReplyDelete
  51. kesiannya yuyu.moga cepat sembuh k

    ReplyDelete
  52. lagi info tentang keracunan makanan di SIHAT SELALU - Keracunan Makanan

    ReplyDelete
  53. semoga cepat sembuh ya yuyu..(:

    ReplyDelete
  54. ANYONYONYO.KESIANNYA KAK YUYU.LAKSA UTARA MACAM SEDAP T_T

    ReplyDelete
  55. COMELNYA DOODLE TU TERKANGKANG CENGGITU.HIHIHI :D

    ReplyDelete
  56. KESIANNYA KAK YUYU SAMPAI BERPELUH PELUH SAKIT YE T_T

    ReplyDelete
  57. YAN PERNAH MAKAN MAKANAN BASI TAPI TAK SAMPAI KERACUNAN :D

    ReplyDelete
  58. erk,baik sendiri ea..hebak jgk perut yuyu nihh

    ReplyDelete
  59. part kacau tidur tu yg sadiss...

    ReplyDelete
  60. tolonglaa masakkn ieqah laksa satu :)

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)