HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Sunday, June 26, 2011

Ahad Yang Mengujakan Perut Choomel.

Assalamualaikum ^^

Ahad lepas, sebagai reward kaki menderita sakit hati, badan pulak dah mogok malas bekerjasama sebagai satu pasukan Yuyu yang sihat, maka, yuyu dan laki masa depan telah ke Bangsar Village. demi mencuci mata di sana walaupun hanya mampu cuci mata.

sayang poket.

maka T Forty Two telah menjadi pilihan untuk melantak tanpa batas. siyes, kalau sapa sapa nak rilekkan kepala otak yang telah serabut dengan assignment belungguk lungguk, yuyu memang suggest korang, sila lepak di sini. pehh. *make sure awal bulan je ye*

tempat pilihan! betol betol sebelah piano. dengan harapan ada la yang sudi main piano, tapi sayangg. mungkin Tea Time kan. kalau datang dinner sini, dapat la dengar piano berkumandang. bestt. sweet tak ketahuan hala

Set Tea Time yang menjadi pilihan. sungguh tak rugi kalau pecah tabung adik pun. kehkehkeh.

Tea yang paling menguja kan. sangat wangi dan sangat sedap walaupun yuyu tak tambah langsung gula ada madu. rasa macam nak calit kat baju ganti perfume.

Scones dan Egg Tart. tak  sangat la egg. sebab ada sardin dan apa entah. sangat sedap. 

order, tapi tak makan. sebab masa ni terasa pedih di perut. taik betul! lepas ni nak order, patut makan hingga jilat pinggan.

Macaron. hmm. macam serik je nak makan. rasa macam lori gula terbalik saja. manis kemain!

hanya mampu makan sedikit saja. memang dah full gila. bazir je order. nasib boleh tapau. kihkihkih.


pehh.. memang terbaik lah T Forty Two. tapi harga nya pun terbaik juga la. tapi bagus lah untuk reward kan diri sekali sekala selain merewardkan diri daripada makan cekodok patblas bijik sehari kan. sekali sekala, makan la sesuatu yang berbeza. 

habis menketedarah, terus yuyu nak singgah boutique yang berkeliaran di sekitar Jalan Telawi, Bangsar. ada satu butik sangat sangat cukup membuatkan hati yuyu tak senang duduk. terus saja kaki terkinja kinja ke satu boutique yang yuyu perlu share dengan korang. ooo. rupa nya, dorang ada online boutique juga.

antara handbag yang sangat sangat menjadi pilihan yuyu! nak sangat!

korang nak tahu Boutique apa yang vintage habis tu? tapi harga sangat sangat murah, tapi kualiti tinggi? rekaan sangat sangat cantik! siyes yuyu boleh cakap, korang akan jatuh cinta sekali tengok saja. nak tak tahu semua ni?
tunggu di next entry!

p/s : beredar ke kelas Hafazan


terima kasih sudi baca :)

126 comments:

  1. arghhhh.. pagi2 lagi dah nampak makanan.. lapar!!!! hahahahah!!~



    ^^

    ReplyDelete
  2. opsss... good morning yuyu :)


    ^^

    ReplyDelete
  3. WAHHHHHHH macaronnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

    ReplyDelete
  4. besh nye tgok tutu mkn.auummmm

    ReplyDelete
  5. selamat pagi dear..semoga hari ni lebih dari semalam ye...
    macaron tu memang akak pon serik makan aihhh...manis nak mampuss...
    minum air jarang sebaldi pon belom boleh hilang manisnye...ekekeke
    wahhhh empat eksklusif neh...akak pon takut nak makan tpt2 macam ni...hehehehe
    **mmuuuaaahhhhh belajau pandai2 eh

    ReplyDelete
  6. len kali kalo x abes bagi sy!!!! hehehe

    ReplyDelete
  7. morning yuyu...wah lapar Jay tengok makanan kat atas tu..minta sikit boleh??hehehe

    ReplyDelete
  8. yuyu....laparnye ....arghhh.....perut dah minta diisi ni.....

    ReplyDelete
  9. dari deco makanan tu dah leh tau agak...tp kalau sedap xpe la...berbaloi kan..he3

    -Yok mampir diluk = anak jawa ni perempuan ke..??

    ReplyDelete
  10. wah.. kalau nk order mkn tu xigt dunia ea hehehe...

    ReplyDelete
  11. alamak yuyu..semuanya nampak menyelerakan tau! terus lapar~~

    ReplyDelete
  12. wuarghhhh!
    terus rasa lapar tibe2..
    macaron memang manis gile!
    mula2 makan macam teruja tapi bila dah makan..puihh! manis gile! bole dpt kencing manis..hehe

    ReplyDelete
  13. wahh, bestnya yuyuuuuuuuuuuuuuu :D

    ReplyDelete
  14. teruja tgk makanan2 sme tu..tp plg teruja kelas hafazan. :D peace! ;p

    ReplyDelete
  15. sedapp nyer..skunk fiza plak terpksa cuci mta dgn mknn tu

    ReplyDelete
  16. ish. sedapnyaaaa! lapar lapar. hahaha
    terima kasih. goodluck :)
    http://salwaismail.blogspot.com

    ReplyDelete
  17. banyakkkkkkkkkknyerrrrrrrrrrrrr makanannnnnnnnnnnnnnn!!

    ReplyDelete
  18. amboi yuyu..mmg mengujakan betulla semua makanan tu..dah ah tpt cam best giler jer...


    Surat Terbuka Buat Ayu Bakal Isteri Tomok

    ReplyDelete
  19. handbag tu memang cantik..nak sangat jugak...:)

    ReplyDelete
  20. wah sedapnya makanan..rasa lapar dah nie...^-^

    ReplyDelete
  21. membangkitkan kelaparan di perutku..hehe

    ReplyDelete
  22. kalao datang nak study kat situ, memang tak lah jawabnye..uhuk3

    ReplyDelete
  23. wahh.pagi2 nampak makanan. ni yg buat lapo ni. haduyai^^

    ReplyDelete
  24. giler best!!!eheh..macaron mmg tak baik tok kesihatan...hehe..bleh dpt kecin manis!!

    ReplyDelete
  25. giler best!!!eheh..macaron mmg tak baik tok kesihatan...hehe..bleh dpt kecin manis!!

    ReplyDelete
  26. pagi2 tgk makanan nie sume terus rasa lapar T___T

    ReplyDelete
  27. pagi2 tgk makanan nie sume terus rasa lapar T___T

    ReplyDelete
  28. pagi2 tgk makanan nie sume terus rasa lapar T___T

    ReplyDelete
  29. good morning yuyu..
    pagi-pagi tgk makanan sedap ni.. fuhh..bertambah lapar ni..hehe

    ReplyDelete
  30. nak..nak....akak lapar dah dik tengok kuih muih tu...ye la..slalu makan biskut marie je...huhu

    ReplyDelete
  31. nama pon bangsar,standard mahal lah

    ReplyDelete
  32. adoi.
    lapalah tengok makanan banyak banyak tu.

    ReplyDelete
  33. wooo.. bgn2 trus adap lptop trus bce ni..
    lapa suda ni bha.. ok2 akan ku try ke sane.. :) yg vintage tu kasi update cpat2 taw :)

    ReplyDelete
  34. wow T forty two mcm best je! nak pegi try jugak la..mahal tak yuyu tea set mcm yuyu tu? :)

    ReplyDelete
  35. beznyer yg egg tart tuh..yuyu,t jgn lupa letak link boutique vintage tuh okeyh..muahhhh ^.^

    ReplyDelete
  36. @risahuhuhu.. sekali sekala akak... ape salah nye kann :P lepas ni tunggu akak belanaja la pulak :P

    ReplyDelete
  37. nanti boleh lah lepak ea di situ...
    cam menarik dan best!
    ;)

    ReplyDelete
  38. @Nanie Hussin hahahhaha.. patut pergi sana nanti tauuu! siyes sedappp!

    ReplyDelete
  39. @~NajiLaA~ hahahahah... jahat ooohh akak ni ^^ biasa lahhh.. :p

    ReplyDelete
  40. @waN Mohd Salim kek tu sedapppp! tapi tak dapat makan :( sakit perut :"(

    ReplyDelete
  41. @fazilzura hehehe.. nak makan pun macam sayang nyeeeeee ~

    ReplyDelete
  42. @aTy _faRed~ nnt awak tengok next entry tauuu! sangat sangat murah!

    ReplyDelete
  43. Yuyu ni ingat nak maaaaakan je,!!...Tapi sedap juga gbr roti tu year.

    ReplyDelete
  44. @::cikjuju::◕‿◕ tauu tak pe.. tak suka la :'( sakit hati makan masa tu~

    ReplyDelete
  45. @O'gosh sobbsobb :'( terus rasa sedih.. yuyu n makan biskut mayat je :"(

    ReplyDelete
  46. @cengkerangcipot yeahhhhh! mestiiii! sangat snagat tak rugi tauuu!

    ReplyDelete
  47. yuyuki.nak komen tp tkde kene ngene ngn entri ni la.yuyu,dya follow yuyu kt twt tp yuyu tk approve ag.dah lame dah): sedih ohh.
    kalo yuyu dpt follow blog dya pon.dya hepi gile dh(,:
    sori yuyu komen yg takde kene ngene ni

    ReplyDelete
  48. @FarahAqilah Tea Set tu tak slah RM59.90 la sayangg.. okay la tu sekali sekala :p

    ReplyDelete
  49. cik yuyu telah menyebabkan air liur sye jatuh bup bap bup bap..huhuhuhuuhu...kite serupe la sbb suke makan..muahahahha..boleh pegi jalan2 cari makan sesame ney....

    cik yuyu sudi2 kan la diri bace blog sy ye http://indahhiasan.blogspot.com/

    ReplyDelete
  50. bestnye yuyu mkn sedap2.. jeles tgk..
    yuyu cepat la btau name butik tu, leh cek online..hehe excited trlebih..

    ReplyDelete
  51. oli-go: tapppp tappp tapppp :p habis air liur awak :p

    ReplyDelete
  52. khadijah : heheheh.. tunggu tau sayangggg ^^

    ReplyDelete
  53. tak mampu....=)




    * tah menatang apa tah PR tu...katanya penting utk SEO..kita terkecuali..=)

    ReplyDelete
  54. waw kene cube ni...=-=
    i slaloo jadik silent readers kat sini..
    naseb bek tak kene ketok nan yuyu
    =-=

    ReplyDelete
  55. pehhh....sedap xingat...baru tgok dh meleleh air liur nie....yuyu blanjarlah eika makan kat situ...hehehe

    ReplyDelete
  56. cik yuyu cepat hupdate yg baru..
    tak sabar,,
    *wink..

    ReplyDelete
  57. yuyu..anda bersalah kerna membuatkan perut tak comel eka lapar balik setelah mentekaderah nasik lauk sardin sepinggan.

    hahahaha

    ReplyDelete
  58. kak yuyu,sedapnya....cheqwa dah la puasa ni..hua :p

    ReplyDelete
  59. seronok nye tgk mknan2 dia..melazatkan btulll...dah la tgh puasa ni..terliur dibuat nya

    ReplyDelete
  60. kakak nad curi header cantik yuyu untuk entry ini..baca tau..:)

    ツ Happy Giler Syeh..Syok Ni ツ

    ReplyDelete
  61. uih....hebat ni....saya suka²

    ReplyDelete
  62. lapaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :'(

    ReplyDelete
  63. seronoknya dapat makan banyak macam ni.

    ReplyDelete
  64. serius sgt2 teruja bile tgok gamba2 makanan tu . .hak3 . .

    dan2 pikir naa bukak pose ngn pe sat gi . . hak3

    ReplyDelete
  65. ooo...xmo bagi yer... xper2... siap la yuyu...

    ReplyDelete
  66. rasa nak print je gambar makan...:P

    ReplyDelete
  67. belanja yuyu??? anytime bebeh!!! janji score 4p okehhh lalalala
    kite makan sampai terlentang kat restoran nelayan eh..mau??? jommm

    ReplyDelete
  68. thankiu so much yuyu syg! inshaAllah ade rezeki lbih skit nt ke sana (^_^)V

    ReplyDelete
  69. TENGOK GAMBAR DH CUKUP JELES.OKAY FINE.JELES NI.BAI :D

    ReplyDelete
  70. sedappnya makanan tuu... :D terliur

    ReplyDelete
  71. macarons sgt comel....tp betul ke ye sgt manis yuyu

    ReplyDelete
  72. amboi, orang kecik ja, makan macam rasaksa. boleh geng ni!

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)