HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Saturday, June 11, 2011

5 BLOG PILIHAN HATI

Assalamualaikum ^^


yuyu suka belog ni untuk hilang kan stress kepala otak. sebab memang serios best bagi yuyu. mesti korang pun tau juga kan. yuyu ikut belog ni sejak dua bulan lalu, banyak infomasi yang buat yuyu teruja nak baca. best, kelakar, ada yang macam nak mintak lempang pun ada.


beliau adalah penyair, novelis, blogger yang sangat sangat yuyu suka. setiap apa yang di tulis, selalu nya, tepat mengena dengan hidup atau keadaan yuyu. beliau selalu sangat update belog beliau. buatkan yuyu tak pernah nak tertinggal baca setiap entry beliau. 

poem yang beliau buat, sangat sangat sangat sangat best. ayat yang di guna kan boleh buat kita khayal. setiap novel beliau, buat kita nak baca banyak banyak kali. cuba tengok.


yuyu suka sangat pemikiran Tun. sangat sangat membuka minda bagi yuyu. pernah yuyu buka satu satu entry beliau dari awal beliau post entry. tak kisah bab politik atau tak. yang penting, yuyu suka sangat cara Tun berfikir. mungkin yuyu suka bab politik sikit kot -.-'

dan dari situ juga yuyu nak ambik tahu isu Malaysia. maka nya, yuyu tak la ketinggalan mana sangat. best entry yang baru baru ni adalah seperti INI.


belog pilihan yuyu sebab musabab, banyak pengisian dalam Oh Islam ni. banyak benda yang yuyu tak tahu, kira nya, yuyu banyak membaca Oh Islam ni, sebagai Tazkirah hari hari yuyu. ala, yuyu rasa semua orang kenal belog Oh Islam ni kan.

kalau sapa sapa yang tak tahu lagi, lebih baik singgah sekarang, korang mesti suka lepas ni.


sebab musabab yuyu suka bab bab makan, tapi nak masak tak kesampaian akibat berada di hostel, belog pok cik mat tak berapa gebu ni yuyu jadi kan pilihan tatap bijik mata tiap hari. tengok makanan pun dah boleh kenal. siyes yuyu cakap. sobbsobb . terus lapar.


sebenar nya ada banyak ja, tapi tu antar 5 belog  pilihan hati yuyu, yang yuyu nak share dengan korang. kalau boleh, nak je taip banyak banyak. heheh. banyak je blog lain yang yuyu suka. siyes banyak :)

p/s : tak ikut turutan tau.

terima kasih sudi baca :)

62 comments:

  1. alaaaaa belog i takde dalam list! kekekeke.. :P

    Jemput-jemput: Saat Aku Kau Pilih

    ReplyDelete
  2. tiffin biru akak pun suka..
    kiranya blog pilihan ibu2 la..
    hehhh

    ReplyDelete
  3. cepat jer Yuyu join blog abang Ben yer..nanti kiter nak jugak tengok blog2 yg Yuyu senaraikan tu..

    ReplyDelete
  4. singgah blog yuyu..yuyu blog pilihan nadia :p

    ReplyDelete
  5. fyna suka yang dapur sempadan, cet det ngn oh islam tu..hehehe yuyu ingat xlagi time kita bru mula2 kenal? ahha time tu fyna join group dekat ms..apa nama tah group tu..dr situ kite mule kenal kan? =P

    ReplyDelete
  6. wahhhhhhhhhhh bestnye kalao dapat jadi pilihan hati kamu kan dik kannnn...tapi apekan daya...:(

    ReplyDelete
  7. eh...sat sat..tapi ai dah ada dalam bloglist u kan kan kan...so, ai tetap sayang u lah dik...ekekeke

    ReplyDelete
  8. kite nak gak jadi blog pilihann yuyu boleh tak boleh tak ? hehehe..
    yuyu comel sgt

    ReplyDelete
  9. sumer femes amos cik yuyu pilih....huhuhuhu

    ReplyDelete
  10. yg penting yuyu dlm senarai teman..

    siapa la teman...

    ReplyDelete
  11. kiss sini jugak! Okeh terjah pilihan yuyu pulak ;))

    ReplyDelete
  12. cik yuyu..bile nk singgah blog dija?hehehe..
    ade mase jemput singgah ye..

    http://mizzdija.blogspot.com/

    ReplyDelete
  13. ahaha..blogger gempak harusla minat yg lagi gempak..

    ReplyDelete
  14. semua blog hebak2 tu :)
    me blog ikan bilis ajer ;)

    ReplyDelete
  15. bilelah agaknye yuyu nk suke ngan belog ayda ^ ^

    ReplyDelete
  16. kak Yuyu masuk lam senarai pilihan Mb Hehe. Saye pun suke obefiend.

    ReplyDelete
  17. alamak blog kita tak termasuk la.ehehe just kidding.

    tapi blog Yuyu adalah salah satu blog pilihan Miss Y. ;)

    Khas Untuk Perempuan Desperate

    ReplyDelete
  18. setuju dengan pilihan Cik Yuyu...
    Cik Yuyu ni suka pOem jugak ya...mesti sentitif eh eh maksud saya cik yuyu jenis sensitif ya? ngee~
    sudilah kiranya nengOk nengOk belOg budak chubby ni

    http://mizzneej.blogspot.com/

    ReplyDelete
  19. u're in my 1st list...tadaaaaaaaaa

    ReplyDelete
  20. hahhaa... best nya pi blog uncle mat.. asyik lapar je ^^

    ReplyDelete
  21. yezza...chedet best..=)




    * oi apa otai2...otai tu org tua.

    ReplyDelete
  22. Datang berkunjung dari segmen abg ben... ^^

    Nice blog :)

    ReplyDelete
  23. huhuh..blog pemes amous tu yuyu..hehe btw thx follow alya, hargai sgt ! :)

    ReplyDelete
  24. waaahhh....suka blog cik mat...hahaha...segala pesen resepi ada kat situ

    ReplyDelete
  25. ekspresiruang takde pon. huhu

    ReplyDelete
  26. seriously misscha mmg minat blog serius by obe, sebelum ada blog, mmg dah lama follow page dier..hehhee

    ReplyDelete
  27. wuuhuuu...harap2 boleh la blog den tersenarai

    ReplyDelete
  28. cik putih pon dah join..ada nama yuyu..eheee :P

    ReplyDelete
  29. singgah from blog pilihan...

    cute la blog nie...

    http://emmaeema.blogspot.com/

    ReplyDelete
  30. mcm ikot entry hanis zalikha je.. before diz.. hanis pun ada wat entry lbh kurang mcm ni,, hmm

    ReplyDelete
  31. salam kenal.singgah sini dan follow =)

    ReplyDelete
  32. oh blog finaz takde , takpelahhhhhh mrajok! :p

    ReplyDelete
  33. belajar ktne? sory. im freshie blogger. hihi. seronok jgk tgk blog yuyu ni.

    ReplyDelete
  34. salam yuyu..berkunjung sini dari segmen abg ben..fatin tak join pon..sudilah ke blog fatin yer..(=


    http://fatinliyana6789.blogspot.com/

    ReplyDelete
  35. Suka blog serius & blog sis yuyu . Best baca . <3

    ReplyDelete
  36. singgah sebab nak tahu 5 blog yang menjadi pilihan hati...

    ReplyDelete
  37. Salam. Yuyu. Jemput join Custom Blog Design Giveaway :) untuk sesiapa sahaja!

    http://heartliciousdesign.blogspot.com/2011/06/launching-giveaway.html

    Terima kasih :)

    ReplyDelete
  38. ohho dah tau...
    nak kena terjah satu persatu ni... :)

    ReplyDelete
  39. salam perkenalan... (^^,)
    singgah sini pulak...
    jenguk blog pilihan kat sini... hee~

    ReplyDelete
  40. singgah dari blog bro ben utk tau blog pilihan hati anda..

    http://thegoldenrosereturn.blogspot.com/

    ReplyDelete
  41. Singgah utk tgk 5 blog pilihan hati kamu ^^

    ReplyDelete
  42. BELOG ABANG BENG KEBABOM MEMANG TAYAH CERITA LAH.FAMES AMES ADA AURA SENDIRI LAGI.KANKAN XD

    ReplyDelete
  43. BELOGLAIN TU YAN TAK PERNHA DENGAR EXCEPT OH ISLAM TU T_T

    ReplyDelete
  44. ekceli blog abg ben je yg tau dlm list dekat atas tuu..lpas nieh boleh tmbah kenalan yg len lagi ^^

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)