HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Tuesday, May 31, 2011

Yang mana satu menjadi pilihan hati Yuyu Zulaikha. Dilema.

Assalamualaikum ^^

kalau tengok dari segi tajuk, mesti cakap yuyu nak cerita pasal bopren kan? umpama yuyu telah dalam dilemma nak pilih Jonny Depp ke Prince William. -..-' pening dengan dilema ni. tak tak. bukan nak cerita pasal dilema tu.

ihsan Google

semenjak dua menjak ni, hati teringin sangat nak ada sekor natang peliharaan. memang hasrat untuk memiliki tu menggunung tinggi lebih tinggi dari gunung. mungkin dah jadi trend zaman sekarang yang manusia suka memilihara. 

walauapun diri sendiri tak terpelihara pun. -..-'

pertama dan teratas sekali, teringin sangat dahku mendodoi natang Sugar Glider. kata orang, Sugar Glider ni sangat manja macam yuyu. comel macam yuyu, dan berbudi bahasa sopan santun dan menghormati orang tua pun macam yuyu -..-' adehh. start nak melalut.

ihsan Google

telah pun yuyu gagah men-survey harga beliau. dalam lingkungan RM200++. walaupun mahal, yang best nya dengan Sugar Glider ni, beliau sangat manja dan boleh bawa ke mana mana. tempoh hari, ada yuyu ke Hell House, ada yuyu ternampak kawan yuyu masukkan natang ni dalam kantung kecik, dan di gantung di leher.

kira nya, sangat sangat mudah la yuyu nak bawa beliau teman yuyu makan MeatBall kat IKEA. ^^ tapi leceh nya beliau ni, tak boleh kesepian di himpit kepiluan yang melampau. kerana akan mengakibatkan beliau mati dek kurang kasih sayang. 

maka, kena la belai selalu. -..-' malas hakuh. ko belai la sendirik.

kedua nya, yuyu teringin nak mampp akan Guinea Pig. puihhh! harammm! ehh. ni bukan sepupu babi la.. bapak sedara babi pun bukan -..-' ni adik beradik Hamster. tapi berbulu Gorilla. sebab bulu belia lebat tak ketahuan hala.

ihsan Google

BFF yuyu ada natang ni. comel sangat! nama beliau Twister. yuyu sendiri pernah main dengan Guinea Pig ni. nampak macam manja. tapi remeh la pulak rasa nya. harga nya jauh lebih murah berbanding Sugar Glider. RM50 dah boleh dapat.

guinea pig BFF yuyu suka makan epal. hmm. kopak rabak la poket. yuyu sendiri pun hanya mampu menenyeh epal di majalah lalu meng-imaginasi-kan makan epal hingga terlentang, ni pulak nak bagi makan natang ni. tak pe la. malas.

tapi yang best nya, bulu beliau boleh di curl kan ke, di rebonding kan ke. hikhik. kalau yuyu ada Guinea Pig, yuyu teringin nak blonde kan bulu beliau. kihkihkih.

akhir sekali, yuyu nak sangat bela Ping Pong GoldFish. entah kenapa kepala hotak yuyu asik teringat akan Ping Pong Goldfish sejak pertemuan pertama kali yuyu dan ikan ni di sebuah kedai ikan takkala membeli ikan kelisa untuk adik bulan lalu.

ihsan Google

comel sangat. dah la kecik tapi montel kemain. dah ala ala Doraemon rupe nya. kalau tengok dari segi harga, sekor cuma RM15 tu pun kalau yang besar. tapi remeh sikit nak menjaga GoldFish ni kan. dah la cepat mati, kalau tak jaga elok, pun mati. -..-'

hmm..

macam tu la. ada baik dan buruk nya setiap yang yuyu nak tu. tapi, yuyu tetap teringin ada salah sekor dari dorang. bila main dadu lalu lambung tinggi tinggi, keputusan nya adalah "sila beli Sugar Glider agar ko boleh bawa beliau tengok wayang dengan ko".

tapi poket kata "sila beli Ping Pong Goldfish agar ko tak makan roti calit sekaya je sebelum hujung bulan". tapi hati pulak cakap " Guinea Pig adalah terbaik"


maka, nak buat keputusan amat lah berat sekarang. agak agak korang, mana la yang bagus ya? ye la, sebagai peneman kalbu takkala berduka lara ye dak. agak rasa tengah sedih, buat buat la cakap dengan natang tu.

p/s : nak mulakan, "Fav Blogger" esok :')


terima kasih sudi bace ^^

90 comments:

  1. sugar glider yg terbaek.. :)
    goldfish n guinea pig cepat mati.. heee rugi... :)

    ReplyDelete
  2. ambik sugar la . leh bawak jalan2 lau ikan takkan nak bawak akuarium . ki3.

    kawan saye dah bela sugaar tu . best gak bela die :D

    ReplyDelete
  3. bele hamster la..baru comel..guinea pig..eee..xlawa

    ReplyDelete
  4. yuyu..macam mana nak masuk bloglist yuyu ye...hehe..xpernah nampak pon yuyu buat bloglist...

    ReplyDelete
  5. baik bela Errr..

    taknak cakaplah..


    HAHAHAHAHHAHHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHHA

    ReplyDelete
  6. SUGAR GLIDER ! ! ! !
    SUGAR GLIDER ! ! ! !
    SUGAR GLIDER ! ! ! !
    SUGAR GLIDER ! ! ! !


    sekian terima kasih..hihihi~
    =)

    ReplyDelete
  7. tak payah le senang kak yuyu,,hehe,, sebab sume binatang yg mention ats tu mcm susah nk jage je.. lagi pun kak yuyu kan bzy memanjang,,huhu..

    klu kucen, tahan siket hayat dia.. sbb die tdo je keje,,hehe

    peace yaww :)

    ReplyDelete
  8. kak yuyu GUINEA PIG lahhh..comelll kot !! ^__^

    ReplyDelete
  9. kalau wan,wan pilih sugar glider =)

    ReplyDelete
  10. guinea pig..eheee...
    comeelll...cm rabbit pon ade gak rupa die :)

    ReplyDelete
  11. alololo..chumel sgt natang niehh..kalao kak yuyu beli jgn lupe beli utk yana satu yerk..hehe

    ReplyDelete
  12. guiness pig tu bising mlm2.. x best woo nak tido payah..

    ReplyDelete
  13. kak yuyu bela la adik beradik hamster tu.. hoho.. kalau nak bela ikan, kena rajin tukar air.. :D



    btw anak kucing ok jugak kan...? XD

    ReplyDelete
  14. huh..susah susah..

    3 tiga mcm best~~

    semua aje lah=)

    ReplyDelete
  15. Cik Yuyu yang cumil sangat...saya pun macam tu jugak hari tu..En.Nunang saya siap pujuk bukan main..tasangka lelaki pun suka hamster tapi sekarang ni bila saya mandikan hamster yang dia beli,dia geli pulak pegang..blurr saya walhal dia pujuk saya amik hamster...eh eh sOryy meluah perasaan di sini...sila ketuk kepala saya tanda saya mintak maaf *wink

    Cik yuyu,singgahlah blOg saya yg taseberapa ini (muka cumil kelip kelip mata kat Cik yuyu)

    http://mizzneej.blogspot.com/

    ReplyDelete
  16. bela kucim la yuyu.leh wat pelok2 time tido.eheeee

    ReplyDelete
  17. beli semua je la yuyu! :)

    sugar glider kot yg bagus:)

    ReplyDelete
  18. bela kucing sudah..kutip aje kat jalan-jalan..lagi mulia..jimat duit poket..sbb dah biasa makan tulang ikan..x mintak frieskis..

    ReplyDelete
  19. bela kucing ja..lagi comey..senang jaga n lucu..

    ReplyDelete
  20. sugar glider la, senang nak bawak jenjalan,

    rapi lg senang kalau yuyu bela kucing je la, hehe
    bagi dia makan nasi lauk ikan pon dah cukup, ;)

    ReplyDelete
  21. sugar glider la, senang nak bawak jenjalan,

    rapi lg senang kalau yuyu bela kucing je la, hehe
    bagi dia makan nasi lauk ikan pon dah cukup, ;)

    ReplyDelete
  22. sugar glider..klu bela guinea pig ksian kat yuyu plak kne blonde rmbut bgai,lau ping pong goldfish leceh plak kn tkar air.Sugar glider pling ok sbb skali kuar duit rm200 dpt pakej jd partner pi mn2

    ReplyDelete
  23. sugar glider..

    leh soh dia tlong tggkkan jawapn time exam..past2 ajo le dia bahase manusia so dia bley gatu jawapan tersebot...

    ReplyDelete
  24. kucing lagi best ! Boleh dipeluk2. Yang gebu-gebu lagi besssst . hihi
    http://syahirahxblog.blogspot.com/

    ReplyDelete
  25. guinea pig sgt reproduktif.bebaru member dpt 5ekor anak guinea pig.better beli sepasang yuyu.

    ReplyDelete
  26. sugar glider la,serius sng nk bela natang tu..huhu

    ReplyDelete
  27. gemok2 la goldfish tu.. comel.XD

    ReplyDelete
  28. sugar glider pon ok..
    ikan x boleh nak belai2..bole tengok je..hehe

    ReplyDelete
  29. mane nak cari menatang tikus tu ek..

    ReplyDelete
  30. Bela kucing parsiiii !! #tibe2 :D

    ReplyDelete
  31. yuu...kalau eka kan,eka bela kucing jer dah..hahahaha..

    tak reti nak bela tikus ke ape ni..geli pun yer..hahahaha


    eh FAV blogger?? alalala..caranya cemana?? harus join ker?? hehe

    ReplyDelete
  32. amek guinea pig la kak.cmel sgt mcm kucing.

    ReplyDelete
  33. Bela binatang peliharaan ikut kemampuan.

    Aritu kawan bela ikan tp x mampu beli makanan sampai mati ikan tu.

    Goodluck pilih binatang peliharaan

    ReplyDelete
  34. errr kite pon kompius macam yuyu . cane ? hehehe ;p

    ReplyDelete
  35. alolo comey nya guinea pig tu..k.yuyu bli sugar glider lah.. bley bwk jln2..ngeh3x.yg lain2 tu xkan nak bwk jln kowt..bley ke??hehe

    ReplyDelete
  36. yg penting dah bela tuh kena la jage jgn diseksa x bagi mkn dll....

    ReplyDelete
  37. sugar glider tu cute dan comel sesuai utk dibela oleh pemilik yg cute dan comel mcm yuyu juga hehe =)

    ReplyDelete
  38. bela la burung puyuh.bertelo dapat makan telornye..haha x tipu

    ReplyDelete
  39. bela kucing scottish fold..!!! ARGHHH!! TU COMEL GILE

    ReplyDelete
  40. menakutkn lar suger glider tue. tp mata de mcm mata yuyu hehehe :)


    guneine pig tue ssah nk bsuh berak de. kalo goldfish snang sikit tp snang mati...


    bela tedi bear sdah heheh

    ReplyDelete
  41. sugar glider...
    sbb die pndai main ngan kita.kalo guinea pig die suka main sesama sedara mara die je...
    dah pernah bela dh guinea pig ni.bosan.skunk tgh pujuk ayah bela kucing pulak ;)

    ReplyDelete
  42. gold fish tu la bajet sket duit poket...
    t ta pasal2 makan roti kaya jer ujung bulan..hehehe

    ReplyDelete
  43. gold fish tu la bajet sket duit poket...
    t ta pasal2 makan roti kaya jer ujung bulan..hehehe

    ReplyDelete
  44. siyes most likely guinie pig...chumil ler..
    tp sbb yuyu kata tak cukup pitis...beli gold fish je la yuyu...hehe...esk pencarian feveret blog ea??
    nakk!!nak!!~

    ReplyDelete
  45. Yuyu bela Guinea Pig tu pastu bdk Botak bela kucing, nanti kita bagi kawan tau, he3...

    ReplyDelete
  46. suger glider comelll :D guinea pig pun comel gakkk, hihi

    ReplyDelete
  47. Buat zoo je trus.. senang..
























    ZooZoo Zoolaikha.. lalalala

    ReplyDelete
  48. seriously sugar glider plg best

    ReplyDelete
  49. yuyu..bela guinea pig la cumell ade bebulu hihi...bole maen² rmbut...

    ReplyDelete
  50. kucen....huhu..eh out of topic lak

    ReplyDelete
  51. kak yuyu bela lah Sugar Glider lah . best plus cute ! huhu :)

    ReplyDelete
  52. mn yg mmpu bg mkn on time yg tuu la pilihan yuyu,,jgn kang mati tersiksa plak

    ReplyDelete
  53. sugar dady..ehh...sugar gridler..heheh

    ReplyDelete
  54. dlu owg ad bela goldfish, mmg nampak canteq, tp die suke kotorkan akuarium, taik die buruk, euwww~~

    amek la guinea pig 2, seyez comel, hehe!

    ReplyDelete
  55. Yuyu beli la natang Sugar Glider! Siyes comel dan tak payah sangkar kalau nak jaga natang tu..
    ^_^

    ReplyDelete
  56. Kucing!!!!

    errr... tade dlm senarai eh..-.-'

    ReplyDelete
  57. Doktor Cinta : okay... macam nak beli giunea pig ja :)

    ReplyDelete
  58. Nabila Shamsudin: pulakkk.. sugar glider boleh bawa jenjalan kan :P

    ReplyDelete
  59. Nabila Shamsudin : uwarrrrrr T_T duitttttt!

    ReplyDelete
  60. sayammmmm nak bela pet kena betul2 kuat semangat tau..kena tau rutin penjagaan..kesian derang kalau selalu kena tinggal..jgn dibiorkan aje..akak babab nanti!!!

    ReplyDelete
  61. cik yuyu,
    msred pernah bela syrian hamster...kami bersama selama 2 thn sbl dia mati akibat sakit tua...

    ReplyDelete
  62. yuyu bela guinea pig la..boley jgk belai2...main2 dikala yuyu kesunyian...hehehe...ayat x boley blah kan...hani saran kan guinea pig jew...kalo sugar glider tu, mahu xmkn sebulan...kalo ikan lak, yuyu mampu tgk jew la...tp ikan best jgk =)

    ReplyDelete
  63. bela la hamster yuyu..
    nanti bole beranak ramai2..

    ReplyDelete
  64. guinea pig tu comel la kak yuyu , hee sebab bulu dia lebat sangat :)

    ReplyDelete
  65. i nak guinea pig!

    i tawu ladang ternakan guinea pig in selangor. damn banyak gyla la. huhuhu

    ReplyDelete
  66. sugar glider nampak lebih unik.. plus comey oke.. :)

    ReplyDelete
  67. comellah guinea pig tu. kalau boleh nak bela sekor dua ekor

    ReplyDelete
  68. yuyu kan banyak duet.. boleh laaa beli Sugar Glider.. hihi. :)


    tapi ain geli ngan binatang berbulu nie.. :(

    ReplyDelete
  69. hai yuyu...eh knp mahal sgt pingpong gold fish awak?saya bli rm5 je kat jusco bukit tinggi...tapi sedih coz dah arwah...akibat bg mknan baru..konon2nya makanan tu kaya dgn vitamin..hukhuk

    ReplyDelete
  70. SUGAR GLIDER SANGAT SENANG NAK BELA.BELIBELIBELI :D

    ReplyDelete
  71. KAK YUYU DAN SUGAR GLIDER YANG COMEL.MESTI JADI COMEL KUASA DUA.KIHKIH :D

    ReplyDelete
  72. YAN BELA RABBIT.TAPI KAK YUYU JANGAN BELA.NAK JAGA SUSAH.T_T

    ReplyDelete
  73. SUGAR GLIDER BEST.SUGAR GLIDER BEST :D

    ReplyDelete
  74. Kak Yuyu ni lucky la! My parents X nak PON bagi saya bela benda lain selain daripade hamster... Bosan la bela hamster tu... Kalau saya jadi Kak Yuyu dah lama saya bela GUINEA PIG!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  75. beli lah monyet sebagai pet...lagi masyuk pe.haha:D

    ReplyDelete
  76. yuyu..ieqah ada bela guinea pig.tapi tak sampai sebulan pn da mati..sedih..nk beli baru kang rasa cepat sgt..HUHU..dhlaa guinea pig SGT manjaa kot

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)