HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Wednesday, May 25, 2011

Riwayat Hidup Belog Yuyu Zulaikha 1

Assalamualaikum ^^

hari ni mood yuyu umpama makan roti buku tanpa calit sekaya atau cekelat tambah butter. tawar suram gundah gulada dan tak sedap.  di sebab kan sedikit moody hari ni,yuyu hanya boleh tepek bijik mata di segerombolan header header yuyu yang lama.

teringat lagi yuyu dengan kisah header pertama yuyu ni. sebelum yuyu ada header ni, beog yuyu kosong sangat. cuma buat Blog Description yakni Yuyu Zulaikha yang di kaler kat dengan kaler pink. langsung belog yuyu sangat suram.


yuyu pun, mula kan kerja nak buat satu header macam orang lain. jenuh kerah jasmani satu malam buat satu header ni. walaupun cikai saja, dengan header ni lah yuyu mula kan hidup yuyu sebagai seorang blogger tegar. masa tu, follower yuyu masih 200++. kenangannn....

dah lama guna header yang pertama tu, yuyu mula buat header yang kedua. tapi dengan minat yang sama. yakni muka mesti lah di tepek besar gedabak dengan memberi kepuasan yang maksima terhadap jiwa dan raga. "saye yuyu zulaikha pemilik gigi rabbit yang suka bercakap guna jari" memang tak boleh tinggal.


macam treadmark la konon nya. lama juga yuyu dengan header tersebut. sayang sangat. sebab banyak yang puji ia simple dan tak serabut. seronok la masa tu dapat puji. ye la. yuyu kan kedarah puji. -..-'

selepas hampir sebulan dengan header tersebut, yuyu pun dah mula rasa loya tekak dengan citarasa yang sama sejak berzaman. kerah pulak tenaga batin dan rohani untuk buat header baru. tapi masih dengan kecintaan menepek muka besar gedabak lagi. putih suci murni tapi dah tak ada trademark pasal gigi rebit tu.



lebih kurang juga la cara nya dengan header number 2. cuma tukar muka ja. -..-'

dah muak dengan benda yang sama, yuyu mula buat sikit kelainan di header yang ke empat. yakni dengan menepek muka yuyu di bahagian tengah dan siap dengan glitter glitter bagai. konon nya masa tu yuyu dah macam Diva la agak nya. hmm.. perasan je lebih. tapi dari header ni la banyak juga peningkatan di belog yuyu. siyes.

yuyu terus ubah suai secara pukal kat belog yuyu. backgroud, sidebar pun lain, font lain, semua nya la lain. kira nya, sini lah titik permulaan belog yuyu di tokok yang baru dan tak sama sejak berzaman. 


lama kemain yuyu guna header number 4 tu. tapi, yuyu nak cuba suruh orang pulak yang buat. maka, tiba tiba kak Ezan bermurah hati nak buatkan untuk yuyu. memamg meloncat loncat la. kalau tengok header Fatin Liyana cun kemain, maka, header yuyu pun mesti la nak cun juga. sebab musabab header FL telah di buat oleh kak Ezan la :') rasa macam Fatin Liyana je masa tu. -.-'



terima kasih kak Ezan. banyak yang puji hasil tangan kak Ezan. semua kata kak Ezan buat comel kemain. jeles. la :'(

dan sekarang pula, yuyu guna header ni lah. yang dibuat oleh Ayeem Ayam. comey kan. ada thumberlina gitu. beliau telah buat sesuatu yang sangat menepati citarasa jasmani dan rohani yuyu. kira nya, tok sah nak edit bagai. dah siap, memang yuyu seronok sangat.



sampai la sekarang yuyu guna header hasil tangan beliau. dan tak terpikir pun lagi untuk tukar yang baru. sebab musabab, header ni dah menepati kehendak yuyu. yuyu suka Thumberlina, suka yang bergerak dan nampak comel.

tapi sebab header ni juga, ada yang cakap "nyampah aku dengan blog Yuyu Zulaikha. dah macam blog budak sekolah. dengan pink nya. geli dooo" fine. yuyu terima dengan hati yang penuh kepiluan! cekup muka kat bantal busuk, nanges selooow selooow. T_T

wahh. kira nya entry kali ni, pasal riwayat hidup header belog yuyu lah kan. hehehe. bersyukur sangat header yuyu tak banyak orang komplain. suka la dengan cara hidup belog yuyu sekarang. tu pendapat yuyu la kan. korang suka header yuyu yang mana?

dah dah. kalau yuyu ada riwayat header belog yuyu, esok korang buat pulak tau. pasal header korang. gugusan koleksi header belog korang. cewahh.

p/s : sejurus publish post ni, nak sambung balik cekup muka kat bantal busuk lalu menangis seloow seloow. T_T moody tak ketahuan hala.

terima kasih sudi bace ^^

107 comments:

  1. suke sume.. tapi paling suke yang latest nih. sebab comey. suke gerak - gerak kn mouse sy kat situ.. =)

    ReplyDelete
  2. semua cantek2 yuyu sebab yuyu cantek .. ^^

    kembang seperiuk le tewwwww :P

    ReplyDelete
  3. semua cantik especially header yg last tu, comel sgt mcm tuan empunye blog:)

    ReplyDelete
  4. adik sara cakap kenapa barbie tu muka mcm orang .. HAHA . yuyu comel dgn header skrg ni yg lain pon sume awesome :)

    ReplyDelete
  5. KSP pembaca blog yuyu dari 1st header lagi !
    :)

    ReplyDelete
  6. suke header yg no.1 tuh sbb ad byk muke yuyu yg kiut-miut, hehe~~

    mcm chomel jugaq trademark yuyu tuh, nape tak kekalkan? hehe~~

    ReplyDelete
  7. yang last sekali comel. sbb dapat tengok yuyu terbang :P

    ReplyDelete
  8. adik sara ckp kenapa muka barbie ni mcm org .. HAHA . YUYU comel dgn header skrg .yg lain tu pun awesome jgk :)

    ReplyDelete
  9. yuyuuuu..sangat cute..
    tapi akak suke yuyu terbang2 tu haha

    macam nak tangkap masuk botol!!

    ReplyDelete
  10. tamberlina tu comel.. :) suka suka

    ReplyDelete
  11. yuyu..jgn layan mereka! mereka xcomel macam yuyu..sbb tu jeles memanjang! chill k sygss^^

    ReplyDelete
  12. napa takleh klik word "ayeem ayam" tu? cisss. haha. anyway thanks, lg lama bertahan, lg terharu rasanya. ;)

    ReplyDelete
  13. header kite xcomel cm yuyu pun...wuwuwuwuu nak repot kat bantal busuk kite...XD

    ReplyDelete
  14. hye yuyu chomel ! yin suka header yang biru tu . Hehe :D
    itu paling simple !

    ReplyDelete
  15. ijah rasa yg plg ijah suka yg nombor 3 tak tahu kenapa. heeheh

    ReplyDelete
  16. xde satu pon berubah wajah yuyu..sume tomei..pling cnteq yg menatang berwajah yuyu tu...i like

    ReplyDelete
  17. kenangan tu, pape pon, header dr awal pon dah santek, apatah header sekarang......

    ReplyDelete
  18. yg last ny comey..thumberlina gituu ^^

    ReplyDelete
  19. sangat cantik and menarik blog yuyu sejak dulu sampai skang ! snang cter, SEJAK AZALI laa... huhuhuh... troskan usaha ntok mnukar2 gmba ye ! :)

    ReplyDelete
  20. semua suka..sebab ada gambar kak yuyu yang comel :D..tapi yang gerak2 ni paling comel

    ReplyDelete
  21. sape berani kutuk blog yuyu cm budak2 tu?? die jeles laa tu kn...sebab blog yuyu comeyyyyyy :)

    ReplyDelete
  22. semua cntek2 tau sis . semua kiut2 . i like ! :)

    ReplyDelete
  23. hehe,ada satu header jek dari dulu.

    sedih kan,huhu

    T.T

    ReplyDelete
  24. sumenye nampak menarik kan... lagi2 ngan gambar yang tepek besar2 tu... :)

    ReplyDelete
  25. saya nk no 3 balik pls.tq.bahahhaa


    http://bloknoktah.blogspot.com/2011/05/rm-2990-jerwoooww.html

    ReplyDelete
  26. kite suke semua .tapi yg paaaaling kite suke adalah nombor 4 dan yg latest nih.. :')

    ReplyDelete
  27. jia minat yang ketiga tu..
    nmpk simple n sweet sgt2..

    jia kiss yuyu..
    muahh!

    ReplyDelete
  28. mahluk terbang bermuke yuyu yg suke mengejar arrow tetikus!

    ReplyDelete
  29. like like like love love love shume header yuyu..shomel laaa.suke geget jari ye :)

    ReplyDelete
  30. kalo eina wt entry pasal header nie sampai lantai la entrynya.. byk beno header. hik hik

    ReplyDelete
  31. sume chantek2 header yuyu... kene la sme cm orgnyer.. comel.. hehe
    nyway, congratz sbb blog mkin maju dr hari ke hari :)

    ReplyDelete
  32. semua header comel2 sebab anda pun comel! :P

    ReplyDelete
  33. ofkos la suka header yang latest punya. dapat buli kupu2 tu.. ha ha!!! ^_^

    ReplyDelete
  34. AMBOII COMEL COMELNYAAA HEADER KAK YUYU.JELESSSS TAUUUU :D

    ReplyDelete
  35. KAK YUYU YANG COMEL,SAPA KATA BELOG KAK YUYU SKRG MCM BUDAK SEKOLAH ?MEYH REPORT SIKIT.NAK PUKUII :D

    ReplyDelete
  36. yuyu ada cara yuyu...orang lain pun sme..tuk puas kan hati semua orang bkn nye boleh..kt bkn malaikat...so be your self kan ok.... ske baca blog yuyu...keep blogging...:)

    ReplyDelete
  37. ahahah~ yuyu! akak pun ade gak wat entri camni dulu..riwayat hidup header blog akak.. :p

    ok la tu~ dah puas hati dengan yang skang... :)

    akak pun puas hati dengan yang skang gak... :)

    ReplyDelete
  38. semua header kak yuyu lawa lawa. tapi yang latest ni lagi lawa. muka kak yuyu nampak comel bila digerak-gerakkan. haha. btw , tak semestinya blog warna pink blog budak sekolah kay. mengada orang tuh nak cakap macam tuh :)

    ReplyDelete
  39. start follow yuyu time header no 4..hihi..

    ReplyDelete
  40. smua comellllllllllllll...

    yuyu kan comel..ekeke...yg besar gedabak macam puteri tu pun i loike!!

    ReplyDelete
  41. SUKA-YANG-KE-LIMA-TUHHH.
    COMEYYYY :))

    ReplyDelete
  42. comel2 lah header blog kak yuyu..pasni kene tempah dengan akak laa..boleh?hehe

    ReplyDelete
  43. Sume header Yuyu chantekk chantekkk !! Yang latest ni rasanya lebih menepati citarasa Yuyu dan sangat sesuai dengan blog Yuyu Zulaikha yang comeyy lagi loteyyy ni..toinkkk toinkkk~:)

    ReplyDelete
  44. Yang first header tu plain je tapi lawa :D hihi semua lawaaa. <3

    ReplyDelete
  45. sume header lawa lawa. tak macam kite punye, tak lawa pon. :(

    ReplyDelete
  46. love to see all ur headers from the first one...muka yuyu cam budak baik + comel sesangat...suke tgok mata yuyu yang biru-biru tu..(contact lens kan hehe)...dengan mata bulat besor cam heliza tuh...superb cute la... :)

    ReplyDelete
  47. semua pun cute--sekiut tuan blog :)

    ReplyDelete
  48. akak suka yang tupu tupu tecik tu... hehehe.. comel je :)

    ReplyDelete
  49. syieda start masuk blog yuyu time header 4 sampai sekarang ^_^

    ReplyDelete
  50. suka yg no 3 sbb gmbar tu nampak elegan gitu..^^ n yg latest la.. sbb leh gerak2.. tingin gak nak header cmtu tp xreti buat n xdak org nk tlg wat.. sedih.. sadisss.. sob sob

    ReplyDelete
  51. header y ayeem buat smart.... suka buat yuyu ke kiri ke kanan...hahaha :)

    ReplyDelete
  52. suke yang terbaru yang ayeem buat :)
    sebab leh buat yuyu ke kiri ke kanan..hahha :)

    ”Kisah Lucu Jejaka Hilang Anunya”

    ReplyDelete
  53. cantek laa sume header2 tu..klo de mcm nk letak je sume kt blog =P

    http://asyraffalrasyid.blogspot.com/

    ReplyDelete
  54. Susah sebenarnya nak buat header kan? Haih.. Suka header thumberlina Yuyu. :)

    ReplyDelete
  55. cantik2 header tu..tapi jijah suka header no 4..balance je..

    ReplyDelete
  56. bestlah tengok header2 yuyu yg menarik semuanya..
    header akak he3 tak siap2 lagi baru berangan nak letak header...

    ReplyDelete
  57. header skrg sgt comey... yang yuyu edit sndiri pon comey jgk tau...

    zaa dh lame perasan ade muka ayeem ayam kat header yuyu kat bawah sebelah kiri... sekarang baru tau ape motif muka ayeem ayam kat situ...hehe.. =)

    ReplyDelete
  58. sume tak suke sebab sume canteeekkkkk ! tak mcm auni punyer..haha

    ReplyDelete
  59. aww ~ header kite pon ad wing jugak ,cuma tak bole flying cam awak . kalw awak kupu2 kite rerama . hee :)n semua koleksi header kite ad wing .kalw sudi bace la entry poyo koleksi header kite nii

    http://nurunnadhirah.blogspot.com/2011/05/si-hardcore-yang-suka-bajet-comel.html

    ashoo komen panjang2 pulakk , hee ^^,

    ReplyDelete
  60. header 3 ngn 5 lah yang menambat hati jiwa dan ragaku.. hehe...
    yg sekarang ni pon cantik

    ReplyDelete
  61. header buatan ayeem mmg super-awesome lah!

    ReplyDelete
  62. akak paling peberettt header Yuyu yg nombor 4 tu.. sebab mula2 akak follow Yuyu masa yuyu pakai header yg tu.. mmg gojesss sangat =)

    ReplyDelete
  63. try tukar header ikut bulan, baru macam boleh imbas kembali. :)

    ReplyDelete
  64. cik yuyu . pakai application apa buad header ???

    ReplyDelete
  65. mila suka yg ke-4 sebb nampak cam rabbit...eih..x x bukan rabbit tapi mcm barbie dOll cumell :)

    ReplyDelete
  66. suka tengok yuyu. yuyu nie comel sangatlah. cute lak tu. header pun cantik2.untung ada orang buatkan

    ReplyDelete
  67. riwayat blog yuyu memang mengharukan..wakakakka..

    ReplyDelete
  68. akak kenal yuyu masa header no4 tuh
    hehehe sangat suke header tu..nape ntah..nampak sangat matang rasanya:)

    ReplyDelete
  69. sume comel..yang sekarang ni paling akak suka...comel sesangat...

    ReplyDelete
  70. yg latest ni mmg sgt comel.
    tapi camna nak membuatnye>?huhu

    ReplyDelete
  71. yang yuyu pakai sekarang nie dah comell sangat dahh .
    kadang bila takde keje ngadap belog yuyu pastu saja gerakkan thumberlina tuuu ke sana sini .
    hahahaah . comeeellll .!!

    ReplyDelete
  72. cik mira si anak abah : sobbsobb.. ye la.. awak nak buli saye kan :'(

    ReplyDelete
  73. tomatokering :) : kembang dah hedong ni 72813 cm persegi :p

    ReplyDelete
  74. ☀ Izzaty Hedry☀: hahahah... majoriti kate cam tu.. sebab tu malas tukar :p

    ReplyDelete
  75. Cantik2...header kak yuyu...jeles la..hahaha ;)

    ReplyDelete
  76. suka header yuyu yang pakai shawl leopard printed tu. cantek! :)

    ReplyDelete
  77. YAN SETART TAU BELOG KAK YUYU WAKTU HEADER 3RD LAST TU XD

    ReplyDelete
  78. HEADER KAK YUYU SEMUA CANTIK2.KIDNAP NNTI XD

    ReplyDelete
  79. yg laz skali ni comel...hehe

    ReplyDelete
  80. yg laz skali ni comel...hehe

    ReplyDelete
  81. sume header COMEL!! comel mcm yuyu jugakk la ;)

    ReplyDelete
  82. sume chomel2...
    like sgt2..
    kte tringun nk wt jgk tp xpndai.. huhu

    ReplyDelete
  83. comelnye semua tu, jeles jeles :D

    ReplyDelete
  84. ahkahkahka...comel giler kelakar!

    ReplyDelete
  85. semuanya comel dan cantik.. untung sebab ada yang buatkan ^^

    ReplyDelete
  86. kalau header cantik,org senang teringat yer...

    ReplyDelete
  87. cute flying thumberlina..following ur blog..xoxo

    ReplyDelete
  88. salam..
    kak yuyu,,
    macam mana kak yuyu buat header yg ade thumberlina gerak2???
    kalau nak tukar thumberlina ngan benda lain bole?

    hehe..
    bole bagi tau??
    sudi2 lah kongsi..

    :)

    ReplyDelete
  89. suka yg 2nd last tu :)
    sweet sgt.

    ReplyDelete
  90. cantik header header yuyu.. buatkan ain.. hihi. :)

    ReplyDelete
  91. first onie kenal blog yuyu dengan header yg kedua tu...lepas dah perasan header kedua tu ditukar pada header ketiga onie rasa yuyu memang best! salah satu untuk menjadi blogger yg berjaya bermula dari headernya juga...tahniah cik yuyu ! <3

    ReplyDelete
  92. latest header tu comey sebab boleh grak2 n pningkan thumbelina tuh.:)

    ReplyDelete
  93. betui2....tomei2...tomei....anak sape la ni...pandai wat header..blaja mane?

    ReplyDelete
  94. MCM MNA NK WAT BANNER YG TERBARU NIE ... SMART N CUTE LA ..LIKE2 :(

    ReplyDelete
  95. ieqah da tak hingat daa header ieqah..tapi header YUYU SEMUAnyee chomel & nice to see,nice to read :)

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)