HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Thursday, May 5, 2011

Pencarian 30 blogger.

Assalamualaikumm ^^

puihhhhh! tajuk entry sudah seakan akan nak mengadakan Pencarian Gadis Melayu di tivi sembilan saja. tak tak. pencarian ni bukan hebakk mana pun. cuma nak cari blogger yang berhati mulia yang mempunya masa lapang saja.

sebenar nya, yuyu teringin sangat berjumpa dengan blogger blogger seluruh alam semesta ni. tapi, yuyu tak nak hanya berjumpa. apa kata kita buat kerja amal. bukan cabut rumput di sekitar padang bola Bukit Jalil. tak tak. kalau tu, yuyu pun tak nak.

kerja amal yang yuyu maksud kan ialah, menceriakan anak anak yatim sambil tu kita boleh berkenalan kan. yuyu akan buat dalam masa bulan ni juga. sebenar nya, tak kisah la berapa orang blogger nak join pun, tapi, target yuyu 30 orang la kan.

aktiviti akan di sediakan. sebab yuyu akan plan semua nya. aktiviti untuk happy kan dorang sebenar nya. sambil kita kendurkan urat urat tensi satu minggu terhadap kerja dan belajar ye dak. mungkin aktiviti berbaur suka sukineka.

dari semalam hingga sekarang, yuyu dah dapat 13blogger yang nak join. Alhamdulillah. maka, yang lain tu, jom la join juga.

bukan apa, tengah kita ada masa, kita tengah senang ni la nak tolong tolong orang, esok lusa, kalau kita dah tak da, bila masa lagi kan. hari ni mungkin kita senang, mungkin juga esok kita senang lagi, tapi mana tahu kalau anak anak kita yang tak senang.

macam mana kalau anak anak kita terabai. hmm. dah tengah masing masing banyak waktu yang lapang, dan ada sikit duit poket nanti, jom la join untuk sama sama menceriakan Hari Amal Blogger bersama Anak Yatim.


insyaAllah, lepas ni, yuyu plan terok terok lagi, dan yuyu akan update di entry yuyu. harap harap, korang sudi lah join ya. apa yang korang perlu tahu ialah.....
tempat : rumah anak yatim/ rumah perlindungan di sekitar Selangor atau Kolompo. setakat ni yuyu dah jumpa dah 6 tempat. tapi nak tengok agi tempat lain. tunggu yuyu update nanti. tapi kita pergi 1 tempat je la.
tarikh : insyaAllah yuyu nak buat 22 atau 21 May. tapi kalau tarikh lain, akan di bagitau dengan kadar segera.
bilangan : target 30 orang. kurang atau lebih tak kisah.
aktiviti : itu akan di bagitau kemudian, tapi yuyu akan buat group untuk blogger + anak yatim. 
nak join??? hanya lah hantar personal message (PM) kat yuyu melalui www.facebook.com/yuyuzulaikha  atau cuma  komen di entry ni saja okay atau boleh email ke yuyuximici@yahoo.com. tak ada apa apa paksaan. yang ada masa lapang tu, jom la.

tak ada juga ganjaran nak kasi kat korang. cuma mungkin ganjaran rasa happy kot. heheh. hanya mintak korang ikhlas saja untuk join. boleh? korang sebar sebar la kat kawan yang nak join ya.

ehhhh! kejap! jom tolong Vote untuk yuyu hari ni. kelik SINI untuk vote ya.
                                                    
p/s :dah dah, jom lah meramaikan Hari tersebut! yuyu nak sambung cat pagar ni. :'( penat la pulak.


terima kasih sudi bace ^^

128 comments:

  1. tak nak gi JB ke yu?? Kita pon nak join gak... huhuhuhuhu...

    ReplyDelete
  2. nakkkkkkkkkkkkkkkk

    tapi macam mana nak join?

    uhuhuhuhuhu

    ReplyDelete
  3. nak join, tapi jauh sangat lah yuyu, lagipon, mase tu esoknye dah start shortsem da,

    ReplyDelete
  4. dik..akak nk join..
    dulu pernah buat kt rumah amal limpahan kasih puchong..

    ReplyDelete
  5. nak sangat join.. lama dah tak buat semua ni.. but then nak tahu tarikh dengan tempat.. sebab Kiera kena jaga akak dalam pantang.. =)

    ReplyDelete
  6. wah best nyer!

    saya nak !! tapi tak konfem lagi sebab kene tgk kat tempat mane yuyu nak buat tu..

    once dah tahu,i let u know ye..

    sebb saye takde transpot,hanye naik ktm,lrt je tahu..huhu

    ReplyDelete
  7. ala,,bru nk join..tp jauh huhu :(

    ReplyDelete
  8. on je...leh smbut besday koqin skali... muahahahaha

    ReplyDelete
  9. yuyu nak join...hahahaha
    dak buncett nak join......22 may bday eka..muahahahahaha..ley kita celebret sama2....

    ReplyDelete
  10. wah best ye yuyu..ct nk join jgk..tp jauh la plak.. kt sbh rght now.. tingt tme msk plkn tlg2 kms pe ptt kt uma ank2 ytim, uma owg2 tu..

    sernk lor :)

    ReplyDelete
  11. kalau la dekat dah lama join (-_-)

    ReplyDelete
  12. yup2..budak nakal votekan ye^^

    ReplyDelete
  13. klu area sabahan ni memang susah nak join apa2 event yg blogger bwat..

    sbb nun jauh d sna..maw naik kapal, bot lg bru sampai..hehe

    ReplyDelete
  14. atoo nak join.. dh lame teringn nk join keja2 cm ni.. ^^,

    ReplyDelete
  15. ala..jauh dr ifa..tlg support dr jauh blh x?

    chaiyok2 yuyu!

    ReplyDelete
  16. kak yuyu :) dayana nk join !

    suke buat things like this :D!

    ReplyDelete
  17. as salam..
    ni buat lepas tarikh gath encik ben ke? hoho~

    ReplyDelete
  18. jauhnye selangor..
    kat johor tanak buat ke? wee~

    ReplyDelete
  19. nak join jauh la sayang ;)

    akak doa smga majlis amal ni berjalan ngan jayanya..smga Dia merahmati kalian smua..gud job yuyu!

    ReplyDelete
  20. nak join tapi Ticer kat srwk la.. how?

    ReplyDelete
  21. teringin nak join tapi masa membatasi segala..ada aktiviti lain di waktu yang sama

    ReplyDelete
  22. waaa...bagus2..tp ngan exam..hoho

    ReplyDelete
  23. waaaa bestnya! nice idea, buat aktiviti amal pulak kan sambil berkenalan dgn para blogger :)

    ReplyDelete
  24. ALAAAH,YAN TAK BALIK KL LAGI WAKTU TU.TACING LAH.WUWUWU T_T

    ReplyDelete
  25. RAJINNYA KAK YUYU CAT PAGAR.MEYH TLG CAT PAGAR YAN MEYH :D

    ReplyDelete
  26. ala,nak sangat join..but exam la around that time.. hopefully ade lagi next time, and definitely will join..

    ReplyDelete
  27. hehe..i really wish to join..siyes teringin..!!!....tapi tula..im far away in egypt...huhu..enjoy buat amal ti=)..must be fun sebab layan kanak2 je=)

    ReplyDelete
  28. OPS.LUPA PROMOTE.RANDOM GIVEAWAY.GRANDPRIZE RM 100,COKLAT BROWNIES,CONTACT LENS SPONSORED BY PRETTYGIRLLENS,REVIEW BLOG :D

    ReplyDelete
  29. alaaaaa. teringin nak join tapi takleh
    ade hal pulak tarikh tu
    T__T

    ReplyDelete
  30. nak join tapi nak tahu tarikh and tempat :) reen area kl dan sdg bercuti so xde masalah kot :)

    ReplyDelete
  31. x dapat kot nak join...keje time tu :(

    ReplyDelete
  32. adeh deh dehhh...
    bulan 5jadual udah penuh le sayammm
    kalau nak memberi tu nanti akak pm yuyu ye...insyaallah kat sini pon ada rumah2 kebajikan..anak2 yatim yg akak ada ni dalam 70org ini rekod tahun lepas..tahun ni akak tak sempat jenguk lagi..adehhh
    kalau nak tau pasal anak2 yatim sekitar selangor yuyu boleh pm akak...kawan akak tu pegawai kebajikan putrajaya:)

    ReplyDelete
  33. macam dah balik kelantan jek time tu.....ermmm

    ReplyDelete
  34. jauhnyaa. saya stay penang. nak p.

    ReplyDelete
  35. tak bule rasanya tp teringin nk join sgt.
    ;'(

    ReplyDelete
  36. salam yuyu
    nk j0in juga, tp jauh la..dh la xde kenderaan sdn bhd..

    ReplyDelete
  37. semoga usaha murni kalian semua diberkati, amin. :)

    ReplyDelete
  38. kontek den yuyu, sheep, tuka no phone, sms den ASAP

    ReplyDelete
  39. fie tak mampu lagy nak join2 ney,, jaoh,, huhu.. lgpon tyme tarikh tu fie g PD. huhu

    ReplyDelete
  40. wah..sonoknyer ! nak join tapi kemungkinan besa xleh join...sedih.

    ReplyDelete
  41. nk join tp da balik kedah..emm:(

    ReplyDelete
  42. salam kak yuyu, waa rase macam nak join jeh niy. tapi nak kena tgok samada tarikh tuh leh join or tak. hope dapatlaah. amin.
    :)

    ReplyDelete
  43. alaaa yuyu...exam la waktu tu...saya hantar laki masa depan saya la sbg wakil..hehhe~

    good luck yuyu..semoga lagi ramai yang akan menyertai kerja amal ni..aminnnnn...

    ^___^v


    p/s: kalau la saya ada duit, nak gak saya sponser hadiah seciput dua..tp malangnya duit saya pon dah kering kontang...heheh!!~

    ReplyDelete
  44. sedihnye tak dapat join !!
    huwaaaaaaa ;'(

    ReplyDelete
  45. yuyu yart bg cadangan buat time cuti sekolah lah miahhahah yart cuti time 2. ayat pentingkan diri sendiri tak?

    ReplyDelete
  46. Assalamualaikum

    bagusnya akak ni.harap-harap harapan akak menjadi.mesti ramai yang nak ikut serta.kalau buat dekat kedah ni boleh la adik ikut serta

    ReplyDelete
  47. kalo blogger xhebat cam akak neh leh ke join yuyu???
    ikhlas ni tya....

    ReplyDelete
  48. tengok. mesti ramai nak join punya. no worries. ramai blogger suka buat kerja amal tau. sambil2 tu boleh lah berkenalan sesama blogger. teguhkan komuniti blogger gitu :)


    btw nak share dgn yuyu and the followers.

    Nak tempah custome made Maxi Skirt? Pilih warna dan saiz sendiri. Jom tengok.

    http://of-a-woman.blogspot.com/2011/05/jom-tempah-maxi-skirt-custom-made.html

    ReplyDelete
  49. waaaa... bagusnya! memang superb...

    ReplyDelete
  50. wa yeke.. kalau sekitar KL xde masalah kot.. klau tarikh tu pun xde masalah.. nak join..

    dah lame x pergi umah anak yatim..last pergi umah orang2 tua je.. he :)

    ReplyDelete
  51. mcm nak join kak yuyu je..mcm best je :)

    ReplyDelete
  52. nak join tapi jauh la plak...huhuhu

    ReplyDelete
  53. wuwuwuw,,,rugi nye,,,xdpt join,,,jao la yang.,,

    ReplyDelete
  54. yuyu buat la 22 mei kan befday yuyu ngeee :)

    ReplyDelete
  55. nak join..
    tp kalau 21/22hb tu My ke Johor la syg....-.-'

    ReplyDelete
  56. wah..kalau x wek..wek.. ni nak jugak join..

    ReplyDelete
  57. http://lulu-pages.blogspot.com/2011/05/lulu-tak-kira-nak-juga-lompat.html

    ReplyDelete
  58. http://lulu-pages.blogspot.com/2011/05/lulu-tak-kira-nak-juga-lompat.html

    ReplyDelete
  59. http://lulu-pages.blogspot.com/2011/05/lulu-tak-kira-nak-juga-lompat.html


    Hoho tempek 3 kali bagi yuyu perasan.. ngee..TQ dear

    ReplyDelete
  60. huwaaaa, yuyu, time tuh sy de survey camp r, x dpt nk join, :P :P :P

    ReplyDelete
  61. nak join,tapi.....

    mane blogger lelaki? :p

    ReplyDelete
  62. wah.. bagus aktiviti ni... terbaik la yuyu...^^

    ReplyDelete
  63. waaa...best nyer...yuyu, nak join mcm mane?...sbb rase nyer tarikh tu free & area selangor atau kolumpo je mmang dekat la..:))

    first time komen entry yuyu ni..nebes plak..:d

    ReplyDelete
  64. hye cik yuyu saye nk join boley?? macam mane?

    harap cik yuyu bagitau carenye nk join aktiviti ni ye..hopefully

    ReplyDelete
  65. akak nak joint gak la.... tapi kasi tau dulu tempat ye... kalu area key ell lagi cantik....

    ReplyDelete
  66. nak join..tapi jauh la..ape kate pasni yuyu buat kat johor pulak..^^

    ReplyDelete
  67. kalau buat area perlis leh kot saya join. sibuk sket dok urus si baby aqeef ni skg. hehe

    ReplyDelete
  68. alaa...dah balik utagha da ni..hmmm..

    ReplyDelete
  69. insyallah nk joinn..
    lehla jumpa si kupu-kupu kecik nie :)

    ReplyDelete
  70. nak join tp tak mengizinkan.. uhuhu.. sorry

    ReplyDelete
  71. 22 may? Tarikh masuk u.
    Kalau nak donate duit je boleh sis?

    ReplyDelete
  72. cik Ida: hehehe.. jb ape.. yuyu study kat kolompo:P

    ReplyDelete
  73. alaa sis yuyu..kite kat sabah lar.. sedeynya takleh join..=(

    ReplyDelete
  74. 21 Mei ada potluck kat opis... 22 Mei kena check-in hotel..esoknya ada kursus... tapi kalau 21 Mei tu boleh minta excuse agaknya...INSYALLAH.... dulu kat opis ada plan...tp sampai loni tak jadi2..... ingatkan nak sedekahkan pakaian terpakai...boleh ke?

    ReplyDelete
  75. aliarosli: heheh... pm yuyu sayanggg ^^

    ReplyDelete
  76. Assalam...menarik nie yuyu...tp saya jauh...mayb boleh tolong promote2 jer entri nie...harap membantu...semoga dipermudahkan dunia dan akhirat...

    http://kupukupukecik.blogspot.com/2011/05/pencarian-30-blogger.html

    ReplyDelete
  77. kAmi dAn mEreKa : takpa sayangg <3 next time ya <3

    ReplyDelete
  78. wah buat kerja amal...bagus2..
    sokong!!
    gajaran pahala pun dah cukup kan.. =)

    ReplyDelete
  79. .dekat dengan area ukm tak ? wehhee~ kalau tak nak pergi ! :P

    ReplyDelete
  80. yuyu kompom ke tarikh tu..nak join!!!! kalau yuyu tukar tarikh bgtaw cikcleo. sebb tarikh tu tak boleh..best2..nak join!

    http://cikcleopatra.blogspot.com

    ReplyDelete
  81. kita dh start praktikal time tuh ;(

    ReplyDelete
  82. kalau nak join,tapi tak janjji boleh datang macamane?
    sbb tak de transport! wekeke

    ReplyDelete
  83. kirim salam pada semua semua yg hadir ghatering tu nanti..x dapat nak join,maklumlah jauh di trganu.. :)

    ReplyDelete
  84. Yuyu, jom la buat event kat Terengganu pulak.. -.-

    ReplyDelete
  85. helo cik yuyu,

    saya pun berminat nak join, nanti jgn lupa update ye, thanks!

    ReplyDelete
  86. Maya boleh ikot,Insya Allah yuyu...

    ReplyDelete
  87. meanrik...time tu baru dok hantar asimen...hurm, xdapat lew nak join..hope rancangan yuyu bjlan dgn lancar ye =) bagus la yuyu ni =)

    ReplyDelete
  88. mizzkechique :jommm akak! jomm jommmm ^^

    ReplyDelete
  89. owh..hmm,,nnti lau ika nak join ika konfem laen..tp transport cmne??

    ReplyDelete
  90. 21 - 22 may?? alaaaa... nk join but that time ade program kat UTM :(

    ReplyDelete
  91. menarik!tapi jauh sangat la nak join..=(

    ReplyDelete
  92. nak join..tapi tak confirm lagi sebab takot ada hal last-last minit..
    apa2 pun, akan terus tengok perkembangan event yang yuyu nak buat ni.. mana tau time tu takde halangan kan.. ^____^

    ReplyDelete
  93. Alaa, nak join. :'( Hmm, tak apa laa. Hari tu ada hal, nak buat contact lens plus appointment dengan dentist lagi. Tak apa laa. Lain kali je laa :) Lagipun 26 Jun InsyaAllah kelab sy nak buat program dengan anak2 yatim kat Seremban, nak bawak dyorang pergi Petrosains :)

    ReplyDelete
  94. Ok, kerja amal macam gini. bagus! Semestinya saya nak join.

    Memangdangkan ramai sangat la nak join, apa kata Yuyu sendiri yang pilih para blogger ni, rasa nya macam sudah lebih 30 orang.

    ReplyDelete
  95. nak join,.. mmg duk kl pun,.. apa2 roger eh,.. !!!

    ReplyDelete
  96. sayang........bukan sayang Yuyu tapi sayang xdapat p..KL jauh tuh..hehe ^_^


    jOM bACA :
    ISU MAKCIK HAJJAH SITT ALWUZARA HINA ISLAM!!

    ReplyDelete
  97. sayang........bukan sayang Yuyu tapi sayang xdapat p..KL jauh tuh..hehe ^_^


    jOM bACA :
    ISU MAKCIK HAJJAH SITT ALWUZARA HINA ISLAM!!

    ReplyDelete
  98. sempat lagi dia nak buat ektvti nie? cb kusut nak siapkan order dengan beg tak kemas ag nie sis. hahaha

    ReplyDelete
  99. nk join tp akk nurul nkah lak tyme 2 .. xdpt nk p cz kne lek kuantan :(
    hope nxt tyme de ag.. chaiyok2 sis :)

    http://syagemini.blogspot.com

    ReplyDelete
  100. JELESNYA TAK DAPAT JOINGGG KAK YUYU T_T

    ReplyDelete
  101. MESTI FUN GILA KALAU PEGI NNTI T_T

    ReplyDelete
  102. RANDOM GIVEAWAY MASIH DIJALANKAN.TUTUP PADA 7 MAY 2011.11.59 MALAM :D

    ReplyDelete
  103. p/s. yuyu, nazu tag yuyu :)

    http://syazanazura.blogspot.com/2011/05/sy-blogger-muslimah.html

    ReplyDelete
  104. http://says.my/fatinnanad/persona3

    ReplyDelete
  105. Salam.
    Eh bagus ni hehe.
    sekurang2 nya takde lah buat gathering kosong je, setakat lepak2 buat pe.
    Tp mungkin kali ni tak dapat join, blm balik

    ReplyDelete
  106. hai yuyu...
    mau sgt join..tpkn urmmm mcm takde transpot lah pulok....mau join...mau join...urmmm =(

    ReplyDelete
  107. semoga yuyu n gang berjaya melaksanakan ektiviti ni...sy x dpt ikut sbb tinggal jauh...huhuhu...

    ReplyDelete
  108. canne? berjaya tak?

    hope kasi cuci calat okeh :)

    ReplyDelete
  109. yuyu, jadi ke ni??nak join blh x?^^

    ReplyDelete
  110. owh?? jadi ke tu? xde entry tu pon.. nak tengok gamba2. ngeh3

    ReplyDelete
  111. owh?? jadi ke tu? xde entry tu pon.. nak tengok gamba2. ngeh3

    ReplyDelete
  112. owh?? jadi ke tu? xde entry tu pon.. nak tengok gamba2. ngeh3

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)