HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Monday, May 2, 2011

Cara Cara Untuk Lebih Cantik Luar Dan Dalam

Assalamualaikum ^^

nora danish. cantik kan. entah entah dia pun ikut tips ni -..-'

siapa la yang tak nak nampak sihat di luar, lagi sihat di dalam kan. kalau boleh, nak la muka cantik kemain atau yang laki tu, hensem tak ketahuan hala, tapi kesihatan dalaman juga terjaga kan? kan ? kan? siyes korang kena angguk tanda setuju. ini paksaan.


Virgin Coconut Oil. ala. tok sah cerita la kebaikan nya. rasa nya semua makhluk di muka bumi ni dah tahu akan ke-hebakk-an VCO ni. memang VCO ni dah macam product terlaris di abad ini pulak. masuk satu belog, pasti ada yang menjual VCO ni. hebakk.

apa kebaikan VCO ni sebenar nya? meh kita rungkaikan agar kepala hotak korang tak berserabut terus bertanya "aku tak paham la, ape yang best sangat dengan VCO ni!". ini adalah serba sedikit yang korang patut tahu tentang  VCO.

Untuk kegunaan luaran :
  • Dapat membantu mengurangkan berat badan 
  • Menghasilkan tenaga segera&sentiasa segar
  • Melembut dan mengurangkan kekeringan dan kekenduran kulit
  • Sangat bagus untuk masalah jerawat&jeragat serta parut2 lama
  • Mengatasi masalah kulit berminyak
  • Mengatasi masalah sakit kulit pada kemaluan(masalah keputihan)
Untuk kegunaan dalaman :
  • Mencegah risiko penyakit jantung&kadar kolestrol yg tinggi
  • Memperbaiki pencernaan dan penyerapan vitamin dan asid amino
  • Melegakan pernafasan
  • Melawaskan pembuangan air besar dan air kecil
  • Mengurangkan keadaan mudah lapar
  • Melancarkan kitaran haid& menyeimbangkan hormon
  • Sebagai agen pelincir dalam hubungan suami-isteri
  • Memperbaiki kandungan asid dalam rahim
  • Mengekalkan kesuburan bagi kaum lelaki/wanita terutamanya yang telah berkahwin
  • Amat baik bagi mengatasi masalah MONOPOS bagi kaum wanita(memperlambatkan proses)
insyaAllah, kalau yang ada masalah masalah yang tertera di atas, kesan positif atas pengambilan secara konsisten, korang akan nampak. itu pun akan bergantung dengan sistem/hormon kita kan. yang best nya pasal benda ni........

sesuai untuk spesis makhluk pemalas macam yuyu. sangat sangat yuyu syorkan pada diri sendiri untuk amik VCO sebab musabab nak amik VCO cuma 2 biji sehari, tak kisah la sekali 2 biji terus ke, atau sehari 2 kali kan. kalau yuyu pasti la 2 biji terus. dah tahu, kepala otak mana nak ingat pasal kesihatan diri -..-'

bab laki masa depan, ingat laju je.

korang juga boleh sapu VCO 2 atau 3 kali seminggu yakni pada waktu sebelum tidur. macam masker la pulak ye dak. okay, baiklah. tamat sesi mengkongsi benda hebakkk bab Virgin Coconut Oil ni!


tapi ada lagi hebakk juga! yakni Collagen Enriched With Vitamin C!

pehhh! dengar Collagen je, mesti dah tahu kan sebab musabab artis ni suka sangat bab bab collagen. nak cantik macam muka artis, mehh kita tahu serba sikit bab Collagen Enriched With Vitamin C!

sebelum tu, apa kata yuyu terangkan apa itu Collagen sebab kita semua maju kedepan tak malu sangat bila cicit tanya "nek nek, ape tu collagen".

Collagen merupakan struktur protein yang berfungsi sebagai :
  • Perekat dalam badan. Ia memberikan struktur kepada badan,
  • Melindungi dan menyokong tisu-tisu lembut serta menyambungkan dengan tulang badan
  • Collagen dalam badan kita akan mengalami penyusutan apabila umur kita semakin meningkat kebiasaannya pada tahap 20-an dan ke atas
  • Pengambilan supplement collagen perlu diambil dari segi pengambilan makanan yang terdiri dari sumber collagen/supplemen tambahan(catalyst collagen)

KESAN-KESAN PENYUSUTAN KADAR COLLAGEN:
  • Kulit mula hilang keanjalan semulajadi&tanda2 awal kedutan mula jelas kelihatan
  • Menganggu bahagian badan lain terutamanya dalam penjanaan semula tisu2 lembut
  • Kesukaran pengangkutan toksin dari sel ke sistem limfa
  • Menghalang pergerakan nutrisi dan hidrasi
  • KELEBIHAN dan KESAN Pengambilan Catalyst Collagen?
KELEBIHAN dan KESAN Pengambilan Catalyst Collagen?

  • Mengurangkan bilangan, kepadatan dan kejelasan kedutan
  • Memastikan keanjalan dan kesegaran kulit
  • Mengembalikan kesegaran dan keremajaan kulit
  • Mengatasi masalah kulit kusam,berminyak, kering dan berkedut
  • Membantu melicinkan tumit merekah dan kuku malap&mudah patah
  • Menyubur dan menyihatkan rambut agar kelihatan hebat dan berkilau
  • Membantu mengaktifkan semua metabolisme tisu-tisu tubuh ke tahap maksima
  • Menghilangkan parut-parut lama dan kesan jerawat
  • Mengurangkan selulit dan memastikan kulit sentiasa cantik
  • Minda lebih cergas dan pergerakan tubuh menjadi lebih lancar
  • Badan akan rasa lebih cergas dan bertenaga
best kan? ni buat yuyu teringin juga ni. lepas ni, yuyu nak korban kan duit beli topup untuk beli dua mende hebakk di atas. bukan untuk sapa. untuk diri sendiri juga kan. VCO dan collagen tu sesuai di guna kan oleh lelaki dan perempuan.


lepas ni jangan kata yuyu berat sebelah asyik promote benda untuk perempuan ja. -..-'
kalau korang nak, korang kena la tahu harga nya dulu. heheh.  untuk Virgin Coconut Oil, harga nya hanyalah RM 39.90 / RM 43.90 ( S & S ). terdapat 60 gel lembut yang setiap nya mempunyai 500mg kandungan nya. 

manakala untuk Collagen Enriched With Vitamin C pula, hanyalah RM59.90/ RM65.90 (S & S) . terdapat 15 uncang setiap nya yang berisi 3gram.


mana nak dapat? jommmm kita serbu Ifna Catalyst! apa lagi nak tunggu tunggu kan? jomm serbu dengan kadar segera! yang best nya, Free Postage tau! ni yang best ni! boleh save duit kawen dah!



ohh.. sebelum tu. jom Vote yuyu untuk DiGi WWWOW Awards dulu. kelik SINI untuk vote ya.
                                                      
p/s : kita berusaha, insyaAllah, Allah akan tolong. untuk Iklan kan di Belog yuyu, sila lah email ke yuyuximici@yahoo.com


terima kasih sudi bace ^

30 comments:

  1. woot.. jadik saleswoman lak.. haha..
    mahal.. pakai safi sudaaa.. huuuu..

    ReplyDelete
  2. selalu dgr irine nadia promote psl ni..

    tp 2 la..xbeli lak lg
    hehe

    Entri Terkini: GEMPAR!!! Selepas Osama, Presiden Obama Pula Dilaporkan Mati?

    ReplyDelete
  3. muehehe..aku dah cantik dah kot..

    ReplyDelete
  4. ramai betul yg jual/guna VCO sekarang eh... mcm nak try jugak...
    tp baru je try NH Colla Plus. Sebab terpengaruh dgn Linda Onn. HEHE.

    New Beauty Regime : NH Colla Plus | .NEVER ENDING STORIES.

    ReplyDelete
  5. yy mmg mkn VCO,.. terbaeik tau !!

    ReplyDelete
  6. as salam. thanks coz sharing yeah.
    first of all saya dah penah makan vc catalyst ni.baru mkn sebotol, tapi blum nmpak kesnnya lagi maybe sebab kulit tiada masalah heavy sktg mcm jerawat tu, but banyak testi yang saye baca semua dah dapat kesan yang memberangsakan. huhu, nak coninue utk botol ke-2, budget dah berkira2 sikit...hehe..you should try it yuyu. and share your result :)

    http://addictionsdiary.blogspot.com/

    ReplyDelete
  7. wah2 pakar kecantikan kulit dah kuar dah.. hehe

    ReplyDelete
  8. wah...laki pon boleh yek?huhuu

    ReplyDelete
  9. wahh macam best jeee! hehe thanks yuyu fr the info!

    ReplyDelete
  10. kecantikan adalah hak milik setiap insan, cewah. :)

    ReplyDelete
  11. wah,yuyu pun dah start promote virgin oil..blela geng dengan irine nadia....ni yang buat nak mencuba belikan utk wifey ni...

    ReplyDelete
  12. memang bagus produk nih... dah ramai yg cuba...

    ni xde kena mengena dgn iklan produk tuh..^__^

    visit sini

    ReplyDelete
  13. vco mmg terbaek...xrugi pon beli hasil dia terbaek arr

    ReplyDelete
  14. yuyu darl;) nk tye ket ny..kalo dak umo bwu 18 cmtu kn?sesuai x?nk try virgin oil ny?

    ReplyDelete
  15. teringin nk amik VCO tp xterbeli lg.
    farmasi ada?

    ReplyDelete
  16. putry pun makan VCO jugak .
    but bukan dalam pil .. tp dalam cecair . macam minyak tue . .uihh , jenuh jugak la nak telan :)

    ReplyDelete
  17. nanti next giveaway Yuyu bagi benda ni pulak! hehe

    ReplyDelete
  18. salam yuyu..tq for ur nice review...bnyk buat homework ni..hehe...

    ade yg tanya cmne nk mkn collagen kan..x pyh bancuh dgn air..letak dlm mulut..then minum air suam..sgt sedap..serius..

    kalau x percaya boleh cuba..=)

    anyway silalah menjenguk ke FB saya..tq so much for the support...

    ReplyDelete
  19. eyhh yuyu pun makan VCO gak ke?patut la cantikk^^

    ReplyDelete
  20. Assalamualaikum

    adik ambil clo bukan vco

    ReplyDelete
  21. harganya boleh tahan jugak ye :)

    ReplyDelete
  22. VCO NI YANG KAK IRINE NADIA JUAL TU KAN ? YAN NAK TRY TAPI TAK BERANI.

    ReplyDelete
  23. RANDOM GIVEAWAY DAN RM100 MASIH DIJALANKAN :D

    ReplyDelete
  24. syieqa pengguna setia VCO !!!! ^^

    ReplyDelete
  25. mmg nk try sgt tp kekangan masa n nk tgok prove..tgok ayun pkai mcm oke je kn

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)