HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Sunday, May 1, 2011

Berhenti Berbelog kerana Di Hentam Bertalu Talu oleh Haters?

Assalamualaikum ^^

seharian yuyu asyik dengan mengumpul mimpi mimpi indah je. rasa seronok pulak tadi mimpi kawen dengan Prince William. bangun bangun tidur, tengok tu hanyalah dusta mimpi. puih. sungguh tak seronok. kan seronok kalau jadi betol. entah kenapa la beliau pilih Kate tapi bukan yuyu. kenapa? apa kurang yuyu dari minah Kate tu.

adakah entry ni panjang panjang nak cerita pasal mimpi indah tu saja? tak tak.

bangun tidur tadi, yuyu buka la satu satu belog yang yuyu follow. kot kot ada yang seronok. tapi mata yuyu terus terjojol tepek tengok satu entry seorang blogger ni yang nak berhenti dari berbelog. akibat apa? adakah akibat banyak sangat duit yang telah beliau kumpulkan lalu beliau berhajat membeli banglo lalu hidup senang lelang di sana lalu tutup terus belog?

tak tak korang. tapi di sebab musababkan beliau telah di serang oleh seorang hater. patut la entry beliau selama seminggu ni berbaur sedih berduka lara lagi gundah gulana. hmm.

kesian beliau. dari apa yang yuyu paham dari entry beliau, sebab musabab hater tu benci beliau adalah konon nya, beliau ni entry tak best tapi follower banyak. ha? itu pun jadi masalah ka? kadang kadang yuyu tak paham dengan pembenci pembenci seluruh alam ni. kenapa la nak tunjuk sangat yang dorang tak suka orang.

kesian pulak dengan blogger tu, tu buatkan yuyu teringat masa yuyu kena hentam dulu. lagi la teruk. siap dalam satu entry tu, haters komen semua nya pedih pedih. tak pernah pikir pasal perasaan orang yang membaca nya.

lagi lah teruk yuyu ni bila blogger yang yuyu tolong sangat sangat dulu, tiba tiba, dia juga hentam yuyu di ruangan komen entry tersebut. apa perasaan yuyu? korang sendiri boleh fikir macam mana kan. dah habis satu entry tu, ada pulak buat entry hentam yuyu untuk hari hari seterus nya.

setiap kali buka baca satu satu entry yang hentam yuyu, berjurai jurai air mata yuyu jatuh dengan mengada ngada nya. semangat dah naik turun naik turun je jadi nya. nak makan pun tak lalu. walaupun tak lalu, habis juga cekodok 6 belanga -..-'

belog yuyu pulak masa tu memang orang kenal dengan kontroversi. sampai kan turun mendadak dadak pembaca, siap ada yang unfollow yuyu.

tapi yuyu syukur, yuyu terus kuat. yuyu tak nak mengalah macam tu saja dalam apa yang yuyu buat. yuyu langsung tak berdendam dengan haters yuyu. siap yuyu komen di setip entry tu, yuyu berterima kasih. untuk apa? untuk buatkan yuyu lebih kuat dari sebelum nya, dan buat yuyu ada pengalaman yang mematang kan yuyu.

tapi blogger tu, di serang dari komen bertalu talu dari seorang hater pun, dah terus nak stop berbelog. hmmm. yuyu rasa memang tak patut sangat. yuyu nak komen di belog beliau tadi, dah pulak beliau privatekan belog. haish. macam mana nak bantu ni?

yuyu nak nasihat kan korang, bila kena hentam dengan haters atau cik anon, jangan terlalu fikir pasal semua tu. jangan pulak nak terburu buru buat entry apa semua, takut jadi lagi buruk,

malam nanti yuyu nak buat entry pasal, yuyu telah salah tangani masalah negara ni. eh. masalah yuyu dengan hater ni. sampai buruh padah nya. sobbsob..

dahh. jom vote yuyu untuk DiGi WWWOW Awards ni. kelik kat SINI ya untuk vote.
                                                      
terima kasih sudi bace ^^

94 comments:

  1. berblog lah dengan aman ...
    kalau kita buat baik kat orang ..orang akan baik ngan kita ... tapi kalau kita duk benci orang ..tak mustahil orang pun akan benci kita gak ..kan yuyu kan

    ReplyDelete
  2. susahkan bile jd org feymes ni..

    ReplyDelete
  3. susa lar kalu camni. .
    Masalah nan haters nie sampai bile bile x kan habes
    saya x pena kene lagi tp untuk sape sape yang da kene hentam beribu kali termasuk akaq yuyu kuatkan ar diri eyh. . Ramai lagi yang support untuk korang korang. . Always be positive keyh. .

    ReplyDelete
  4. Nak berblog hati kena kental kan? kalu popular sikit ade jelaa yg mambenci! kagum dengan ketabahan Yuyu. Thumbs up!

    ReplyDelete
  5. harap dia terus tabah macam akak..ika pon benti blog jugak..seharian tak ada entri untuk hari ni..

    ReplyDelete
  6. mang sakit bile kene hentam..tambah2 dengan apa yg terjadi skrg..

    ReplyDelete
  7. hhohoho.. nasib la blog trigyy tak femes. takda la org nak kutuk2 sgt.. hiihiihi.. btw, be strong yuyu. trigyy taw yuyu rmai spporters yg ak support yuyu nnti.. kpada mgsa haters tu, be strong la ye. biasa la adat berblogging ni, ada pahit manis. lumrah blogging.. peace =)

    ReplyDelete
  8. jangan hirau sangat.. nnti sakit hati..kalau tak larat sgt.. tkar je komen setting takyah ada anon.. lagi baik..

    ReplyDelete
  9. cb tgh mhadapi situasi ini. =..=

    ReplyDelete
  10. adik baru sgt kena hentam dgn anon nie.. first time... mmg tak tahu nk buat apa... nk berblogging pon x der mood akak.. tapi alhamdulillah lepas baca entri akak nie.. adik bertambah semangat.. thanks akak..

    http://cahayatermashyur.blogspot.com/2011/04/laa-dengki-ke-why.html

    ReplyDelete
  11. sekarang ni memang berleluasa PHD *perasaan hasad dengki* sabor je laa. :)

    btw, congrates! your blog top ranking num 4 laa. wahh!

    http://nabilafaryzza.blogspot.com/2011/05/digi-wwwow-awards.html

    ReplyDelete
  12. cayok2..blogging lah dengan hati yang gumbira =D

    ReplyDelete
  13. salam.

    tak habis2 cerita haters. tak faham la.. ape la pelik sangat kalau ramai followers walaupun entry tak best. bukan die paksa orang follow. followers tu yang nak follow. gi la hentam followers yang ramai2 tu kenapa nak follow beliau- kalau tak nak kena serangan beramai2 la..

    ReplyDelete
  14. yuyu,saya pon dah berhenti berbelog sbb ada anon nie kutuk semua entry saya...sdey n rasa down giler...mgkin btoi jgak kata yuyu...ignore what u should..tp saya xbole...saya amek kisah jgak apa org kata..huhuhu


    p/s:maap,komen agak pnjang

    ReplyDelete
  15. kalau takde haters pun kita takkan maju. jadi ada jugak baiknya si haters ni. :)

    ReplyDelete
  16. malas la layan haters2 ni..baik vote untuk yuyu walaupon hari ni hari pekerja..hehe

    ReplyDelete
  17. pedulikan pe diorng nk kata..yg psti kite thu sape diri kite!!

    ReplyDelete
  18. biase la kan hidup nie karma. manusia nie mmg xleh tgk org senang.ade je bende yg dia nk cari psl.ish2

    ReplyDelete
  19. sapekah grngannye yuyu? pelikla kan trgin nak tau ape isi hati anon-anon sdunia tu ble mngkritik org scara sukarela.-_-

    ReplyDelete
  20. kalau perangai baik , semua orang suka . jangan risau ;)

    ReplyDelete
  21. yuyu ohh yuyu...
    kalau komen yang membina macam mane?

    ReplyDelete
  22. Sampai bila2 pun bende nie takkan tamat! Diharap cik yuyu bersabar yer....;-)

    p/s: Bukan diorg yg beri Cik Yuyu makan pun! peace

    ReplyDelete
  23. orang yg dengki ade kat mane2 je kak yuyu,, fie pon penah rase, baru2 nie plak tuh,, lagy sadis, kawan sendri..

    ReplyDelete
  24. ye sesuatu yang perlu di bayar kalau femes...

    ReplyDelete
  25. yuyu..nice blog..

    *follow me visitmefatin.blogspot.com

    ReplyDelete
  26. nak kipas jugak...kipas kasik terbang...
    alaaaa...ada jugak ke yng mencik2...padahal ikot cerita tu...entry dia yang tak best....dah2..jangan nanges...minum minyak gamat nusantara nti baik lah...ehehehe (terlebih da ni komen)...
    suka pergi blog ni...entry bersahaja (nak komen entry orang, entry sendiri adik sendiri tak berapa nak best)... dah kak yuyu..adik sentiasa doakan kejayaan kak yuyu..selalu2 je adik klik kat nuff tu..supaya nti tabungan itu mampu menggumbirakan kak yuyu...

    muah2!!..jangan sedih2...

    ReplyDelete
  27. dh kena ri tu tp wat habih tak tau je.
    kentalkan jiwa raga. :P

    ReplyDelete
  28. cian yuyu..tabahnye yuyu mnghadapinye law frah tak tau la cmne

    ReplyDelete
  29. Peace no War..

    ^__^

    susahnya kalau ramai dah ada..
    PHD(perasaan hasad dengki)...

    bersyukurlah dengan apa yang ada..

    nices blog..Yuyu..<3

    ReplyDelete
  30. kalau dengar lagu 'Jangan Ada Benci - Casey' pun best jugak dari layan haters tu..

    ReplyDelete
  31. yarhhh!!
    kite tawu kak yuyu kuat org nyeh!
    jangan berhenti berblog pulak taw!!
    dah tak dapat tengok lukisan lukisan comel n bace cerite kak yuyu yg tak pernah bosan walaupon panjang...

    ReplyDelete
  32. yup!betol..klo kite femes mmg ramai yg bnci (ceh..macam la sy ade pngalamn jadik femes)..hehehhe
    rileks la...peduli la ape org nk ckp..nth ape la yg dibenci sgt....

    ReplyDelete
  33. kak yuyu, buruh padahnye atau buruk padahnya? konpius jap

    er, setakat nie, anon baik, tak dapat lagi anon jahat

    ReplyDelete
  34. nak blogging pun perlukan ketabahan kan..huhu..

    bila blog tak popular xda pulak yg nak hentam..bila blog dh popular bertubi-tubi org nak hentam..

    pelik bin ajaib..

    ReplyDelete
  35. mmg simpati tgk ada haters yg x suka sesuatu blog tu . . saya pn pnh kena . . tp , buat x tau je . .

    apa2 pn , senyum ceria je . .

    ReplyDelete
  36. perrgghh !

    hebakkk! tabik spring lah ;)

    ReplyDelete
  37. BIA LA FOLLOWER DIA RAMAI PON.MAYBE BAGI SI HATERS TU JE TAKBEST ORANG LAIN OKAY KOT.:D

    ReplyDelete
  38. WAAAAH.BARU PERASAN,DAH ADA IKLAN KAT SIDEBAR.TEEHEE.CUTE JE :D

    RANDOM GIVEAWAY.GRANDPRIZE RM100,COKLAT BROWNIES,CONTACT LENS,REVIEW BLOG :D

    ReplyDelete
  39. perghhhhhhhhhh ... takut ar .. jangan sampai haters tu tengok blog ps .. huhu

    akak manis .. sudi ke nak join segmen ps .. bab blog akak pink la huhuhu

    http://www.penulissenja.com/2011/05/jom-join-segmen-penulis-senja-cari-blog.html

    hehe

    ReplyDelete
  40. kena tabah bile start masuk ke dunia blogging ni.. pahit manis mesti ade, cume care kita tangani perkara tu camne.. tak sbr nak tunggu nest entri yuyu... :)

    ReplyDelete
  41. babe, i pun penah kena hentam dgn anonymous. kat chatbox and xomment. sbb diorg tak suka i cite pasal idup i. haha. manusia mmg macam2. jgn berhenti blog kerana dia kan gelak tandanya kite kalah. :)

    ReplyDelete
  42. haters ada merata . walaupun kita suka kat depa kalau depa dah tak suka , takleh nak buat apa kan ;)
    peduli apa org kata . aslkn tak melampau lampui batasan udah ~

    ReplyDelete
  43. kalau takut..sampai bila pun tak menjadi kan...

    ReplyDelete
  44. SaLaM YuYu...

    DuNia BLoG Ni MaCaM2 Pe'eL... Nak TaKnaK, Lau Nak JaDi BLoGGeR KeNaLaH KuaT MacaM iNCReDiBLe HuLK... KeNaLaH TaBah MaCaM uLTRaMaN!~ (^_____^)V

    ReplyDelete
  45. SaLaM YuYu...

    DuNia BLoG Ni MaCaM2 Pe'eL... Nak TaKnaK, Lau Nak JaDi BLoGGeR KeNaLaH KuaT MacaM iNCReDiBLe HuLK... KeNaLaH TaBah MaCaM uLTRaMaN!~ (^_____^)V

    ReplyDelete
  46. kita pon mcm nk tutup blog tapi pkir balik syg pulak..kita just nak share pendapat..org nak harap kn kita post entry fakta semata..apa dia ingat blog ni surat khabar..nama pon blog personal kan..

    ReplyDelete
  47. Tumpang rasa sedih dengan si dia tu..

    ReplyDelete
  48. hehe.. abaikan je hater tu semua...
    yg like kan lagi byk..

    ReplyDelete
  49. Hidup ni bukan leh dengar sangat cakap orang ... Nanti diri sendiri yang merana ...

    Yang penting, kita tau apa yang kita buat .. Selagi tak salah disisi agama, Go For It !!! Betul tak dik yuyu ? hehehe

    P/S : Suka header baru awak ... cute sangat2 !!!

    ReplyDelete
  50. pehhh takutnya...dahla sy baru je dpt smgt buka belog ni...haish...kuat kuat yeaaahhh cnthi yuyu^_^

    ReplyDelete
  51. i hate haterrrrrrrrrrrrrrrzzzzzzzzzzzzzzz so much lah!! keep move forward Yuyu..abaikan alien tuu..hehe

    ReplyDelete
  52. semue haters tu bermula dgn perasaan cemburu then saja nak jatuhkan org lain..hoho..nseb bek yuyu ni berpikiran positive...hoho

    ReplyDelete
  53. ala ingat 1 je...blogspot.com.
    kite pny page.kite pny email.sukehati kite la. As long as kite tak sakit kan hati org dh lah.cayalah yuyu.

    ReplyDelete
  54. dear...semua bnde kt lam dunia ni ade kontranyer...means dat,klu ade jahat msti ade yg baek....klu ade sedey msti ade yg epi..cm2 jgk klu ade fans/sahabat..msti de haters..Bile kamoo sdg diuji..take it all +ve...mmg sng syiera bg nshat sbb syiera x hadapi kan??but as rakan blogger merangkap fan..just nk advice sumthing...Allah xkan uji hamba2nya klu hamba tersebut x mampu hadapi ujian tu..in dis case,kamoo sdg diuji..me n others yakin yg awak boley hadapi...da formula is..snyum,take it +ve & throw..gud luck!!

    ReplyDelete
  55. ^_^..nice entry...meresap ke ulu hati rase..hehe..chayo!!

    ReplyDelete
  56. alaa pakat jeles laa tu . tableh tgk orang senang ,
    sibaik kak yuyu tak down kan ? gogo chayok ! HAHA

    ReplyDelete
  57. biarlah apa orang nak kata...yang penting kita taw apa kita buat, selagi tak kacau orang okey je kan...

    nak tulis panjang sangat, tapi ada sumthing tu yuyu n suma orang baca, mungkin lepas ni kita boleh jadi kuat

    http://duniasaya2001.blogspot.com/2010/02/jadilah-seperti-cermin-yang-memantulkan.html

    tak kisah la kalo ada orang kata saya nak promote, tp juz nak share sumthing =D

    ReplyDelete
  58. waaa sedih..kalau aku kene mcm tu..
    aku pun ikut mcm dy gak..kalau byk sgt org kutok..
    mmg delet terus...
    huh..sumpah sedih...
    haih..

    ReplyDelete
  59. Kenapa Putera William? Dia botak! Pilihla adik dia. Hehehe~

    By the way, tak payah rasa tergugat pun dengan hater ni. Dorang bukan boleh buat ape pun, sekadar cemuh kat belog je, cuba ajak jumpe depan2, tak beraninya. Hahaha~ Lagipun, lagi banyak hater, lagi naik trafik belog sebab dorang mesti hari2 nak usha belog yang dorang tak suke tu. Pastu secara tak langsung, dorang sumbang trafik dengan duit kat kite. Tak gitu? Hahaha~ Terima kasih hater :)

    Lots of Love,
    Cik Yana

    ReplyDelete
  60. sudah menjadi lumrah manusia..tidak boleh tengok org nk naik sikit..so apa yg penting kita tahu ape yg kita buat...

    ReplyDelete
  61. Kak yuyu,nk b'belog hti kna kering kn ? Kita lum ad lg hater ni.harap2 djauhkn. Huhu

    ReplyDelete
  62. blog tok xde hater lagi ni!! nak jugak sikit!! haha maybe boleh maju macam yuyu skrg ni!!

    gurau2 jer, pedulikan paa yg hater cakap!! teruskan perjalanan yg masih jauh!!

    ReplyDelete
  63. salam kak yuyu...
    alhamdulillah k.yuyu msh berbl0g..
    sm0ga k.yuyu sntsa kebal dr serangan peluru bpandu dri si haters yg berpangkat PHD...
    truskan bjuang ye

    ReplyDelete
  64. cmne nak letak gadget yg tunjuk blog2 org lain kat belah kanan ek?

    ReplyDelete
  65. yuyu!! entri ini sangat berguna ntuk saya :')

    ReplyDelete
  66. ade jugak orang yang jenis macam 2 kan...rilek sudah la kn

    ReplyDelete
  67. uuuuuuuuuuuuuuuu. tak pernah ada haters lagi. heh. lucky kot. ke memang ada tapi tak pernah tunjuk. heh..

    btw, ni entry yang memberi semangat!

    ReplyDelete
  68. biasa lah tu kan....tak senua yang kita buat orang akan suka.moral nya bukan mudah nak puaskan hati semua pihak.yang penting kita buat apa yang kita suka.

    ReplyDelete
  69. saya x phm dgn hatters sbnrnya..apa sbb dia benci ssbuah blog tu? Mira pun kena hentam jugak. Mira x tau apa yg ada kt blog mira sampai dia bnci sgt. Dia komen setiap entry mira tp brbaur bnci. Mira delete je komen2 tu..sedih..

    ReplyDelete
  70. huh.. biasa la yuyu.. ape pun.. kite on9 xpakai duit org sesen pun kot

    ReplyDelete
  71. ceq tau blog hang ni dari dulu lagi..sebelum,semasa dan selepas hang kena hentam. sebab hang orang langkawi maka ceq sangatlah suka mai blog orang kampung sendiri..

    hehhe. dah kata dah, kalau tak melenting bila dijentik,ok laa..

    laa ni baguih jaa ceq tengok hang..elok la tu. janji tak pelaq orait jaa meyh

    ReplyDelete
  72. yeah . yuyu seorang yang kuat
    hadapi dengan senyuman okeh =='

    ReplyDelete
  73. jom pakai kopiah :)

    http://thesyafiqmokhtar.blogspot.com/2011/04/vlog-dari-aku-tutorial-penutup-kepala.html

    ReplyDelete
  74. bukan senang nak senang.sebb ade je org y x suka bile kte senang..but jgn mengalah..x cnto kak yuyu?=)

    ReplyDelete
  75. kak yuyu, sebanrnya kdg2 yg jai hater @ cik anon tu bukannya sape2 pon.. kekadang kwn bek sndiri.. sy pernah kena kutuk,.

    rupa-rupanya, kwn bek sy sndiri.. dia pon ade blog, tp jeles dgn kemajuan sy..hehe...tp, x rasa nk marah pon, cuma rasa nak tergelak dgn mereka2 ni sbb x berani nk kutuk depan2..

    ReplyDelete
  76. yuyu mmg tabah orgnya..
    pernah baca entry2 yuyu time kena hentam..
    tp yuyu sabar,.,
    salute rr!!


    ☆┌─┐ ─┐☆
    ☆│▒│ /▒/
    ☆│▒│/▒/
    ☆│▒ /▒/─┬─┐...hye!!hye!!..
    ☆│▒│▒|▒│▒│ ..peace....
    ┌┴─┴─┐-┘─┘
    │▒┌──┘▒▒▒│
    └┐▒▒▒▒▒▒
    ♥ salam singgah dari mummyweiyda♥
    ♥ eppy blogging ya!!♥

    Kalo free meh ler singgah my blog..--> mummylovers blog

    ReplyDelete
  77. ♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ : insyaAllahhhh! boleh punya akakk ^^

    ReplyDelete
  78. eyna azmi :setiap orang mesti ada yang tak puas hati :)

    ReplyDelete
  79. apis of art : tu la kannn.. yuyu takut jadi femes.. nasib la tak femes lagi :(

    ReplyDelete
  80. w.pyQa: heheh.. sebab tu sekarang masih lagi okay je ^^

    ReplyDelete
  81. alahaiii...kite berblog sebab minat dan suka menulis...pada yg mengomen macam dia bagus tu biarkanlah...jgn sebab nak ikut org kite rasa diri kite rendah...ikut kata mereka2 tu..puaskan hati sendiri buatpe nak puaskan hati org..kite tak mintak makanan dari derang kan...

    ReplyDelete
  82. kk yuyu dah la comel , baek pulak tu . meh nak wt kk ipar boleh ? HAHAHA * kidding ;p

    ReplyDelete
  83. biasa laa 2.. haters mmg slalu tk boleh hidop aman.. hope one day nti,dpt b'blog dgn aman..

    ReplyDelete
  84. biasa laa 2.. haters mmg slalu tk boleh hidop aman.. hope one day nti,dpt b'blog dgn aman..

    ReplyDelete
  85. Assalamualaikum

    akak dalam dunia ni orang macam-macam perangai.tak semua yang suka kita

    ReplyDelete
  86. kena kuat kalau nak berblog sekarang ni..

    ReplyDelete
  87. DAK TU JELES BELOG DIA TAK RMAAI FOLLOWERS LA TUWWW.KIHKIH :D

    ReplyDelete
  88. RANDOM GIVEAWAYS DAN RM100 MASIH DIJALANKAN

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)