HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Tuesday, May 3, 2011

Adakah Yuyu Akan Dilabel Curang Kalau Membuat Tindakan Ini?

Assalamualaikum ^^

yuyu tengah sangsi sekarang. tengah menegang kan urat urat tensi dengan secara tidak sengaja. mungkin sengaja di tegang kan, tapi untuk lebih nampak kudus di entry ni, yuyu bagitau je la yang ia adalah secara tak sengaja . tapi serius, yuyu tak paham.

banyak kawan kawan blogger yuyu sudah pun berlaku curang terhadap Nuffnang. masing masing pakat join Advertlets. kata dorang, Advertlets memberi habuan yang sangat mahsyuk. setelah la dorang dengan Nuffnang, dorang hanya dapat dari Nuffnang cukup untuk membeli Cadbury  sepapan.

banyak juga yang minta yuyu berpindah ke Advertlets ni. macam mana ya?

hari tu abang bengg bengg boom mensyorkan yuyu berpindah ke Innity. semua dah lengkap, tapi tak rasa macam sayang pulak nak berpindah. haish. baik lah, toksah nak cakap pasal Innity. yuyu nak cakap pasal Advertlets dulu. Innity di entri berikut nya.

ada seorang blogger tu, kawan yuyu, baru saja join Advertlets selama 1 hari, dah pun dapat RM5. wahh. terbaik ni. dan ada seorang blogger tu cakap, yang setiap hari beliau dapat RM5 selepas beliau dengan Adsvertlets ni.

masa dulu dengan Nuffnang, Rm5 selama 3 bulan. pehh. bapak arr.

cuma nya, entah la. yuyu ni jenis setia pada yang satu sebenar nya tapi kalau bab duit ni, kelam juga la mata yuyu. Advertlets ni mahsyukk kata nya. Nuffnang pulak tak mahsyuk ka?

yuyu tak tahu cakap apa, sebab musabab, selama yuyu bersama dengan Nuffnang, selepas yuyu sabar dengan gagah nya, bulan lepas, boleh la beli netbook baru. tapi tambah tambah juga la dengan duit sendiri. dan bulan ni pulak, boleh la sikit sikit beli Meatball sebulan


yang RM159.84 tu selama yuyu kumpul 6 hari, yang RM123.40 tu selama 5 hari, kalau yang RM37.29 tu selama 3 hari, dan yang RM5.92 tu baru dapat pagi tadi.

ya, ia lebih sikit dari korang semua. ye la, cik epal sampai riban riban beliau dapat! jeles dengan cik epon 6 jam!

bukan apa, memandangkan ekonomi negara yang sekarang memaksa rakyat nya yuntuk terus gagah mencari duit lebih, inilah jadi nya. terpaksa la membuat keputusan yang sangat sangat terbaik. kalau tak, takut menyesal di kemudian hari.

atau patut kah yuyu berpegang pada prinsip "bersusah susah dahulu, bersenang senang kemudian" ?


siyes tengah serabut kepala ni. kepada yang ada pendapat pasal ni, sila lah dengan tanpa segan silu nya berkongsi dengan yuyu ya. yuyu baru saja join Nuffnang ni.

dah la. nak blogwalking tanya orang orang yang guna Advertlets. habis habis sangat, join Innity je la. err. tapi yuyu kena setia dengan Nuffnang. adehh.. pening! ..

ye la, sambil berbelog, sambil mencari rezeki. rezeki ada di mana mana, kita berusaha mencari, InsyaAllah akan dapat punya. tak salah cari duit dengan berbelog walaupun orang kata tak iklas berbelog. benda ikhlas di iringi dengan benda yang baik, apa salah nya.

duit berbelog ni la kot kot boleh beli wedding dress dari Vera Wang ^^

dah dah! Vote yuyu untuk DiGi WWWOW Awards ya. kelik SINI untuk Vote.
                                                      
terima kasih sudi bace ye ^^

68 comments:

  1. aleerr..gi yang cepat kaya lah Yuyu..kate nak kaweeennn

    hehe

    ReplyDelete
  2. yuyu tggu BE habis dlu bru tuka :)

    ReplyDelete
  3. herkk..dasat engko weh..cemburu aku

    ReplyDelete
  4. fikir masak2 okay~ jangan menyesal pulak nnt. rasanya mana2 pun okay kot

    ReplyDelete
  5. Ramai yg dah pakai advertlets skrg...
    masyuk la kot..

    Entry terbaru padlie: Sperma yang gagah!!!

    ReplyDelete
  6. kak yuyu amik laa mane yg lbey baek plus lbeyy dpt habuan. muhahahaa.

    ReplyDelete
  7. Takde pengalaman la pasal ni Yuyu. Nuffnang tak bagi satu sen pon lagi.. Tapi khabar angin mengatakan innity memang masyuk giler! ^_^

    ReplyDelete
  8. Tak payah kot cik Yuyu. Biasa la kot kalau ads yang tengah naik, semua orang pergi tukar ke ads tu kononnya nak dapat banyak habuan. Nanti bila dah ramai join, mesti dia dah jadi hangat-hangat taik ayam je. Pastu bila ramai dah keluar Nuffnang, nanti mesti Nuffnang akan tingkatkan strategi dia bagi ramai join dia balik. Yang untungnya, orang yang setia sebab nanti mesti pendapatan tu tertumpu kat kite je sebab dah tak ramai guna khidmat dia. Hehehe~ Jahatnya idea cik Yana :)

    Lots of Love,
    Cik Yana

    ReplyDelete
  9. hehe kak yuyu fikir elok2 :D

    ReplyDelete
  10. dear yuyu,

    its up to u la.. wat choice yg terbaek.. cik tqahnye earn xnaik2 pon.. dok empat ringgit setengah dari awal taun ni.. lagi kesiann.. so ebery month tunggu duet gaji tulang empat kerat

    Cik Tqah

    ReplyDelete
  11. budak botak pon boleh pakai Innity dah, tapi bila pikir nk kena maintain trafik tu yg berat skit tue, buat masa ni setia ngn Nuffnang lagi sebab letak Churp2 sama...

    Entry terbaru -> Gaun Pengantin Kate Middleton Sudah Ditiru Di China... (",)

    ReplyDelete
  12. ada yang kata adverlets susah nk cash out.
    kita xtau sebab stil letak iklan nuffnang walaupun dpt bersen3 je :)

    ReplyDelete
  13. adverlets mmg la laju cik yuyu..tapi cash out sampai bertahun2 baru dapat..kawan saya pernah dah

    ReplyDelete
  14. Yeke Adverlets masyuk?? Emm,xnah dapat BE. ;(

    ReplyDelete
  15. alamak..better tanya yg expert..akak langsung 0 bab2 duit neh..terima duit pandai lah...ekekeke
    langsung tak reti sayam oii..seyes neh

    ReplyDelete
  16. aku tak tahu nk cakap
    macam mane bab nuff semua ni..
    x pandai pun bab ni..
    redah je haha

    ReplyDelete
  17. kasi pasang innity la akak yuyu comot! Baru masyukkkkkk! :D

    ReplyDelete
  18. hmm dayana susa la nk bezakan.. cne ek..

    ReplyDelete
  19. yuyu, dayana da bukak website innity, mcm menarik jugak huhu susanyee..

    ReplyDelete
  20. wahh, bestnyer tgk pendapatan tu...banyak gak..bila la nak merasa ek...??

    ReplyDelete
  21. yuyu maintain je kat Nuff sampai jd anak emas Nuff mcm Hanis Zalikha tu. seriously

    ReplyDelete
  22. kencang gila earning yuyu...cngrats
    sy dr dulu rm0.50 jekk,haha loser

    ReplyDelete
  23. eh kak yuyu, advertlets puun menarik, :( huu

    ReplyDelete
  24. Jeles tengok BE yuyu :)
    Beratus wooo. Bila nak belanja cekelat Kisses. hihi :D

    Kalau Yuyu nak bertukar tunggu lah BE tu jadi ME dulu.



    Jemput ke:
    1. Blog Miza Yusof
    2. Miza Yusof & Photo Blog

    ReplyDelete
  25. buta tentang benda alah ni. Nuffnang ku hanya 0.25sen jer dari 3tahun lepas..tak penah2 naik..hahahahahah

    ReplyDelete
  26. masyukkk nyeee..grrr~ >.<

    setia ngn nuff jela cik yuyu..hehee ;D

    ReplyDelete
  27. mai tengok sni..nuffnang atau adverlets??Penah tukar ke adverlets tapi dpat bnyak komen dri blogger2 laen.So,tukar balek kpda nuffnang.Harap entry ni membantu:hehe

    nuffnang atau adverlets??

    http://fadhirul1311.blogspot.com/2011/04/adverlets-atau-nuffnangsapa-lagi-hebat.html

    ReplyDelete
  28. perghh!! bestnya BE yuyu..haha xpyh tukar kot yuyu..nuffnang utk yuyu pon dah byk kan..
    biasalah adverlert tgh naik tu yg ramai join..

    ReplyDelete
  29. pakai innity jer yuyu..mmber niq dpt dalam 2K 1 bulan untuk innity...x caye tnyer ben...

    ReplyDelete
  30. wow!! yuyu!!

    kalau ada BE, no hal lah.. siorang ni xde BE even traffik ribu riban. tu masalahnya... hehe kalau nk tukar gak, tunggu jadik ME okeh!! neno neno

    ReplyDelete
  31. banyaknya yuyu.. cik pulau punya lagi la..
    bape hengget je dapat dari nuff..adeehh..
    camne ni..

    ReplyDelete
  32. kalau nak tukar pon. cashout dulu earning ni. hehe. banyak tuuuu. leh ah belanja meatball hehe :)

    ReplyDelete
  33. kakak dah nak tukar advertlets dah..akak register semalam tanpa buat apa2..dah da Rm1 dlam tu..:)

    ReplyDelete
  34. Wow!!terkujat cheq tengok nuffnang Yuyu, masyuk giler.. Myra nie nak capai RM10 dari BE pun susah, mklumlah belum dikenali cam Yuyu :)

    Tp andai kat adverlets lg masyuk why not mencuba, plg komen status kena tarik sat je kalau kita setia ngan Nuffnang balik..
    Tp xnama setia la kalau curang kan??hehee


    **Sorry terpanjang dari biasa**

    ReplyDelete
  35. Assalamualaikum.Datang sini follow yu.

    Pilihan ditangan anda.Buatlah pilihan yg bijak agar tak dilabel curang. Anda mampu mengubahnye.

    jemput terjah new entry

    1) (>.<) Selamat Tinggal (>.<)

    2) (>.<) Sampai Hati Yu Tinggalkan Ai (>.<)

    ReplyDelete
  36. mak aih, banyak duit. nak coklat sepapan bole tak si cantik? =)

    ReplyDelete
  37. dengar2 advertlets tu tipu . ta tahu la betol kea ta . tapi kalau nuff , sikit gile naik . lambat pulak tu . jadi , tak tahu la mane betol . hahaha .

    ReplyDelete
  38. ce bandingkan dulu..kot2 mmg berbaloi...x salah kan...

    ReplyDelete
  39. wahhh. banyak gila duet nuffnang yuyu. jeles.. :)

    ReplyDelete
  40. rasanya yuyu dh layak aplly innity..

    tapi ia bergantung kepada kemahuaan yuyu sendiri samada maw setia atau curang..

    ReplyDelete
  41. xslh kalau nak cari byk2 duit kan?zaman sekarang sume mende kene gune duit...even masuk tandas pon 30 sen..=P

    ReplyDelete
  42. xslh kalau nak cari byk2 duit kan?zaman sekarang sume mende kene gune duit...even masuk tandas pon 30 sen..=P

    ReplyDelete
  43. pilih advertlets je.. sesuai untuk blog yang selalu di terjah macam blog yuyu ni.. try dulu.baru percaya.

    ReplyDelete
  44. kira cemerlang la jugak tu drp akak punye.hehehe

    ReplyDelete
  45. My rasa yuyu dah oke pakai nuffy sebab dgn nuffy pun duit yuyu dah naik byk.

    klu mcm my ni pakai nuffy hampeh.. bertahun pun tang tuuuuu jugak.. hoh ni pakai advertlets.. hari2 naikkk... walaupun tak banyak tadelah hampe bile cek earning tuh sbb angka berubah...;)

    ReplyDelete
  46. kaya laaa cik yuyu kita ni nanti..boleh bukak wisma Yuyu dah

    ReplyDelete
  47. tapi yuyu,saya dah hampir 7 bulan dengan nuffnang,cuma dapat RM39 je takat ni.nak kata saya tak blogwalking,ikut tips yuyu,saya buat sume tu.saya tak faham macam mana cara nuffnang bg earning.yuyu tahu?

    ReplyDelete
  48. YAN BARU DENGAR NAMA DUA BENDA TU.KESIAN TAK? T_T

    ReplyDelete
  49. KIKI.YAN PUNYA NUFFNANG MACAM TAK GERAK JE.LAGI KESIAN KAN :D

    ReplyDelete
  50. ramai jugak yang join advertlets tapi wan tetap dengan Nuffnang

    ReplyDelete
  51. saya pakai nuffnang je. haha malas pulak nak bertukar2 ni :P

    ReplyDelete
  52. stay dengan nuffnang je.

    InsyaAllah ada rezeki akan menyusul :)

    ReplyDelete
  53. ala toksah kesian dgn nuffnang tu..cash out then pindah ke Advertlet..settle

    ReplyDelete
  54. hani langsung xdpt pe2 dr nuffnang!!!hurm..sedey =(

    ReplyDelete
  55. rezeki masing2 cik yuyu...
    saper tau jodoh ngan cik nuf lambt sket..
    jgn dikejar cik2 yg x knal nie
    huhu.

    ReplyDelete
  56. Assalamualaikum

    patut sekarang ni ramai yang pasang iklan dari syarikat lain.akak try curang dulu.tak kenal maka tak cinta

    ReplyDelete
  57. tulah..ramai je yg guna tu..tp tulah~hurmm..fikir2 gk ni..tp ika dok nuffnang ni pon bru sebulan bru je seciput..jauh 100xganda dr akk..tp ada betul jugak ckp Cik Yana tu..hurmm..akk pikir lah leklok..

    ReplyDelete
  58. KAK YUYU,AGAK2 KALAU KITA BUBUH DUA2 SEKALI DIORANG MARAH TAK ? XD

    ReplyDelete
  59. RAMAI BLOGGER CAKAP ADVERTLETS NI CEPAT GILAAAA NAIK :D

    ReplyDelete
  60. RANDOM GIVEAWAY MASIH DIJALANKAN :D

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)