Thursday, April 28, 2011

Yuyu Zulaikha Di Cop Sombong Tak Ketahuan Hala.

Assalamualaikum ^^
p/s: lukisan hudoh tak bermaksud tuan pun hudoh. 

sapa sapa yang kenal yuyu dalam dunia realiti *pehh.. realiti la sangat*, pasti korang kenal yuyu adalah spesis makhluk yang aneh. yak ni, spesis makhluk yang suka bersendirian dan boleh terjimba keseorangan di Kolompo. tanpa rakan taulan sekalian.

mungkin kerana kenangan lama yang membuatkan yuyu kuat untuk berseorangan. tapi bukan sombong tau. orait je kalau ada kawan. cuma yuyu tak bergantung sepenuhnya kepada kawan dan kurang percaya.pendek kata, kehidupan seharian yuyu, memang sorang sorang. sombong kah yuyu? tak tak. tak sombong. yuyu kan peramah tak ketahuan hala. best pula puji diri sendiri.

tapi bukan saja saja yuyu macam ni. pengalaman buatkan yuyu terus berusaha tak bergantung dengan orang lain. dan tak percayakan kawan 100% mahupun 90% atau 80% sekalipun. kalau dulu,  yuyu terlalu mengharap kan kawan. 

pernah dulu ada kawan, ingatkan kawan yang sayang kawan. tapi kawan makan kawan. 
punya percaya kat kawan, datang kat yuyu sebagai penyelamat yuyu dan ex bopren yuyu dari gaduh. seminggu lepas yuyu dan bopren dan putus,check talipon kawan, tengok tengok, bersayang sayang dengan bopren yuyu. bila tanya kenapa buat macam ni "entah la, i pun bingung kenapa i jadi macam ni. mintak maaf". apa boleh buat. malas terus nak percaya orang lepas ni. 
sorang ni, mintak yuyu ajar kan itu ini. semua tips yuyu bagi dengan harapan sama sama berjaya exam nanti. bila ada assignment, beliau demam, semua assignment beliau yuyu siap kan. esok nya yuyu balik ke Johor. mintak tolong beliau hantarkan. tapi? heran yuyu kena panggil dengan lecturer, carrymark yuyu jatuh. sebab tak hantar assignment 1. bila tanya beliau, langsung tak jawab terus masam muka sampai yuyu habis belajar. sampai hati.

dan banyak nak mammmppp lagi..

pendek kata, kadang kadang kawan hanya ambil kesempatan kat yuyu. tapi, selepas yuyu sedar semua tu, yuyu cuba kuatkan diri. cuba hidup tak bergantung kepada kawan. cuba buat apa pun, yuyu buat sendiri. mulanya susah. sebab sekeliling nampak simpati dengan kita. macam orang pulaukan kita.

malu kan. tapi yuyu terus kan juga. yuyu mula cuba hidup tak bergantung dengan kawan bermula pada umur yuyu 20 tahun. muda la juga tu kan. maka sekarang, yuyu dah terbiasa dengan hidup sorang. 

kadang kadang orang ingat yuyu sombong. atau tak ada kawan. bukan. yuyu berkawan dengan semua. cuma bergerak solo macam Fergie dengan Black Eyed Peas. pulak dah -..-'

ke kelas pun sorang. kat hostel pun, yuyu mintak dok sorang sorang. nak ke Mall pun, kalau tak dengan laki masa depan yuyu, pasti korang akan nampak yuyu sorang sorang. masa tu, terasa Amerika tak ketahuan hala. kahkah. Amerika la sangat.

masa orentasi, yuyu bergerak sorang sorang. berteman dengan earphone dan novel omputih. orang akan susah rapat dengan yuyu. tapi tak kisah. sebab yuyu lebih selesa orang rapat dengan yuyu bila orang tu dah kenal yuyu. kenal yuyu. baru syok berkawan.

dalam bilik, yuyu sorang sorang. bila ada kawan kelas datang bilik yuyu, dorang akan heran. dorang akan tanya "tak sunyi ke?" "tak takut hantu ke?". jujur yuyu cakap, memang yuyu sunyi, yuyu takut hantu. tapi lebih baik dari serabut kepala hotak nak pikir hal dengan kawan. lebih bagus yuyu ke bilik kawan setiap masa dari ada dengan kawan dalam satu bilik.

selalu juga yuyu ke MidValley tak pun Times Square, Pavillion sorang sorang. lepas tu, baru lah jumpa kawan kawan lama kat sana. tu pun kalau dorang free. kalau tak,yuyu jalan jalan sendirian. entah lah. sampai sekarang, dah terbiasa dengan cara hidup sendirian ni. rasa lebih senang dan selesa.

kadang kadang orang pandang serong, konon nya, yuyu sombong. tapi mana lebih bagus? pikiran orang ke pikiran diri sendiri? orang tak kenal yuyu, orang takkan tahu sape yuyu. tapi, bila dan kenal yuyu, pasti korang akan lebih selesa berkawan dengan yuyu. siyes! muka ketat!

tak da la teruk sangat yuyu sampai taknak kawan dengan orang kan. sebab bagi yuyu, yuyu kawan dengan semua orang. cuma tak suka libatkan diri dengan life orang. bagus juga tau jadi macam ni. sebab tak join sesi mengumpat. tak join sesi tarik muka takkala touching tak ketahuan hala.

yang penting, yuyu tak susahkan orang. yuyu susah, yuyu susah sorang sorang. tu ja. kalau kawan susah, yuyu tetap akan bantu macam biasa.

dah la.. panjang la pulak. jom la vote yuyu pulak. vote yuyu untuk DiGi WWWOW Awards ya korang! vote SINI
                                                      
p/s : tengah batak dengan Twitter ^^ sebab tu la tak hapdet belog. kahkahakah! jommm!

terima kasih sudi bace ^^
SHARE:

118 comments

  1. sedih je baca kisah yuyu..
    aihh tp betul kadang2 bila sorang2 pikiran kita tak semak..x de hati yg perlu di jaga kan..

    just jaga ati sndiri je ;)
    lebih gumbira..

    ReplyDelete
  2. mana ada..yuyu ok je..xsombong pon

    ReplyDelete
  3. a ah la yuyu..eka selalu terasa ngn kawan2 eka..kdg2 menyampah pun ada..dpn kita baik yg hamat..belakang cam hampeeeeeee*****

    tp lagi best pe jln sorang2..kalau nak soping sukati bli takyah tanye2 org...sekali2 encik bf teman pon voleyyyy..hehe

    ReplyDelete
  4. ingatkan saya sorang je yang single fighter.. hehehhhee..

    tapi tak elok gak hidup sorang-sorang ni.. ^_^

    thanks for this entri... *tetibe teringat zaman dahulukala*

    ReplyDelete
  5. terharuuu...entry yUyu nie 100% agree!

    ReplyDelete
  6. betol tuh..kadang kadang hidop sorang sorang pon best jugakk
    tapi kite xde lah dok sorang sorang kite ade kawn rapat..so kite sebok dengn kawan rapat kite jeh..kawan biase kite tak sangat smpai dorang kate kite kerek la poyo la ape laa..tapi kite tak kesah..mulot orang kannn

    ReplyDelete
  7. same la kite..auni pon lebih selesa kuar sesorang.da terbiasa!

    ReplyDelete
  8. sedihnya kisah... sabar la... kekadang sorang2 tu mengelakkan kita mengumpat orang lain...

    ReplyDelete
  9. EEE.TERUKNYA KAWAN RAMPAS BOYPREN KAWAN T_T

    ReplyDelete
  10. NANTI KITA BERJIMBA SAMA2 KAT KOLUMPO YE KAK YUYU.KEHKEH ;D

    ReplyDelete
  11. kdg2 kita selesa utk bersendiri...mcm sy ni... :p hohoho

    ReplyDelete
  12. tercungap2 aku membace entri yuyu...hadehhh

    ReplyDelete
  13. touching pulak baca enry yuyu ni....sob..sob...

    ReplyDelete
  14. kdg2 maz pun suke sorang-sorang dari terlalu bergantung pada kawan.. tapi dlm top list maz, fren antara yg teratas.. maz still perlukan diorang.. sbb biler life dah single nie, kawan2lah penghibur.. tak per yuyu.. at least yuyu dah merase semua tu.. semua orang ada pengalaman kan.. pengalaman tu mematangkan kite..
    chayok2 yuyu!!

    ReplyDelete
  15. kadang2 bosan jgk ade kwn yg anggap mudah je kat kite.=.='

    ReplyDelete
  16. yuyu mana sombong pon..siap balas je kt tweet..yeay..hehe

    ReplyDelete
  17. kdg2 kawan pon leh tikam kite dari belakang~learnt from past.

    ReplyDelete
  18. sumtimes its ok to be alone..:)

    ReplyDelete
  19. ish kesian yuyu. xbaik betol la kawan2 yuyu tu. xsuke kwn mkn kwn cmtu. cm haram jek.

    ReplyDelete
  20. gerun dgn kwn mkn kwn..bnyk kt luar skrg ni..

    ReplyDelete
  21. kite sama..bnyk kali dah dpt kwn mkan kawn nih..huhu, bab keluar sorang2 pun sama, sy suke kuar sorang2 instead of being in a group of people..^__^

    ReplyDelete
  22. cian kat yuyu....huhu.
    Xpela..papep0n yang penting kite enjoy!!!!..bak kate yus maharajalawak...hahaha3.

    ReplyDelete
  23. sabar la yuyu...biarkan ja mereka tu...cik oshin pon slalu gak kene...paling menyakitkan bila difitnah macam2...perit la...

    ReplyDelete
  24. saba ek yuyu...dugaan...fad pon suke sorang2..

    ReplyDelete
  25. ala yuyu.. tak moh sedih2 k.. biar la apa org nak kata.. yg penting kita kenal sape kita k.. enjoy ur life dear.. ^_^ (saya blogger baru.. dah follow blog yuyu..)

    http://aeipink.blogspot.com/

    ReplyDelete
  26. eh mana ade yuyu sombong. yuyu peramah lah..salu je reply komen.. yuyu janganlah sedih ye.. kami semua suka yuyu..:)

    ReplyDelete
  27. ika pon slalu gak bergerak solo..tak suka menunggu dan ditunggu..klau kawan2 ika tggu ika,, ika slalu ckp..xpelah ko pegi dulu..nnti jumpa kat sana..kdng2 klau buat keje kene pegi ke stu tmpt lau dyorg xsnggup nk teman ika slalu g sorg2..kdng2 terasa gk mcm xde spe sudi kwn ngn kite.. tp tu lah kite mne boleh pkse org 24jam dgn kite..kne blaja berdikari lah kan..

    wah2..untung lah ada twitter..ika xbuat lg..mls plak rsa

    ReplyDelete
  28. ♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ : heheheh.. sebab tu la saye suka sensorang :(

    ReplyDelete
  29. saye pon penah kene yuyu...jadi temanya kehidupan seharian sy byk sorang2...mcm tmpk keje ngan umah bujang lain la..kalo sy shoping,joging,makan kepsi,tgk wayang mostly sorang2..takpon selalu sy ngan mama saye laaa..

    ReplyDelete
  30. selalu yang sorang2 ni la yang berjaya..ape pepatah tu kata senyap2 berisi? aihhh rosak peribahasa.. ^.^'

    ReplyDelete
  31. nyrah sokong sngt entry kali ni..huhu..nyrah pun suke sowng2..g mne2 pun sowng3..bukan xde kawan xpun sombong tp lebih selesa cmtuu kn...

    ReplyDelete
  32. betul la yuyu cakap tu.bergerak secara solo lagi senang.tak perlu penat2 nak pikir kawan terasa hati ke apa..saya selalu jugak jalan sorang2 smua..takde kawan,boyfriend pun dah takde..ramai akan cakap..alaaa,you ni memang loner eh..pergi mana2 sorang.then ada yg ckap,jangan duk berani sangat nak g mana2 sorang..tapi scra xsdar,benda tu semua la yang mematangkan kita,buatkan kita lebih berdikari,membuat kita makin tabah dan kuat menghadapi cabaran hidup ini.

    ReplyDelete
  33. ignore jea what people say..just be urself k...weeeeeeeeeeeee

    ReplyDelete
  34. salam k.yuyu

    uhh kejamnya dy0rang..
    buat baik d balas tuba ye...
    pegi mana2 p0m, mmg akan jmpa jnis kawan mkan kawankn..

    tp...
    tabahnya aty k.nurul hadapi sume ni.
    smpaikn snggup hdup s0rang2 mcm tu..
    k.nurul ad BFF x??

    ReplyDelete
  35. salam k.yuyu

    uhh kejamnya dy0rang..
    buat baik d balas tuba ye...
    pegi mana2 p0m, mmg akan jmpa jnis kawan mkan kawankn..

    tp...
    tabahnya aty k.nurul hadapi sume ni.
    smpaikn snggup hdup s0rang2 mcm tu..
    k.nurul ad BFF x??

    ReplyDelete
  36. kadang - kadang hidup lebih senang layan sesoarang.. pi shopping sesoarang, tgk movie sesorang.. tak kaco hidup orang.. kekadang bila dgn kwn, rasa macm ssh nk bebas sebab asyik pentingkan kebajikan dia, dari diri sendiri..

    Ada time mmg kene ada kwn, tp ada time kene hanya diri kita jer...

    ReplyDelete
  37. betul tu yuyu.bergerak secara solo lagi bagus sbnrnya.tak perlu pkir kawan terasa ke apa.sy pun suka jalan sorang2 semua.then,ramai orang cakap saya ni loner...T__T..and orang akan cakap,jangan berani sangat la nk g mana2 sorang-sorang...sebenarnya secara tak sedar,dengan bergerak secara solo la mengajar kita erti berdikari,mematangkan kita dan buatkan kita kuat,tabah untuk menghdapi cabaran dalam hidup kita.

    ReplyDelete
  38. Akak suka dgn cara Yuyu.. Independant .. tak terlalu mengharapkan sesiapa.. all the best dik =)

    ReplyDelete
  39. Sedihnya kak yuyu :'(
    sama jugak dulu pernah jugak tlg kawan bagai nakrak...kesudahannya dia cakap kat cikgu kerja kerja yg reen buat tu die yg buat..mcm peribahasa.."lembu yang keluarkan susu,sapi dapat nama" ehek ehek :p betul ke tak peribahasa ni... dh tak cukup dri tu,bila reen nak stand up nak bgtau reen yg buat,die pulaukan reen..adoihh..sakit sakit..nasib tak jumpa org mcm tu dah..kalau jumpa tak taulah den nak kato apo..

    ReplyDelete
  40. huhu. sedih la pulak baca entry nih.

    Sis Yuyu tak sombong, tapi baek yang teramat! :)

    ReplyDelete
  41. dats y akak selalu nasihat kan adik2 selalu percayakan diri sendiri..sebab takde org lain yg boleh bantu diri kite melainkan diri kite sendiri...terlalu percayakan seseorang membuatkan kite mengharap..bila kite mengharap dan harapan tu hancur..maka hancurlah hati kite...u re same like me sistah...i dun have anybody except my famili and its call my priority..jgn pedulikan cakap2 org yg ayat2 mau menjatuhkan kamu..take it easy..sebab dunia ini terlalu indah untuk dibazirkan dengan airmata..dats my 1 sen deary

    ReplyDelete
  42. patot laaa.. ade kisah silam rupanya.. kalau alia pun alia boleh jdi mcm kak yuyu.. kawan makan kawan..

    ReplyDelete
  43. errrkkkkk jalan sorg2 perkara biasa.

    tp mesti ade malaun yg ganggu -___-''

    ReplyDelete
  44. Yuyu, dl MK pun penah kena pulau dgn kawan2.. ms study.. sudahnya study sorang2 n apa yg MK buat, sorang2.. ms tu bertabah je la.. mula2 mmg sedih, tp lama2 ok sbb akan ada kawan baru.. =)
    chill...

    ReplyDelete
  45. yup..!! memang yuyu sombong pon... ;p sbb xprnah reply komen jannah..huhu

    eyh2..main2 je... =)

    tapikan betol cakap yuyu, nak ikot la cara hidup sorang2 ni... jannah ni sblm ni ada la member yg rapat sgt dgn jannah, ke mana2 pasti ada dia..tp jannah agak trase dgn dia, bila buat assingment dgn dia, dia biarkan jannah sorang buat je, bile dia ad boyfren, dia bhagia xtentu hala, ignore jannah..sedih2.!! jannah amat2 trase..tp dia wat dunno.!! wat sakit hati jer...so, jannah rse..kene ikot yuyu..biarla ap org nak kata..aslkan hati x merana.. =)

    ReplyDelete
  46. hoh.. saya pon salu jln sorang-sorang kt mid & bb... lenkali kalo jumpa jom lepak hahah... Saya pun suka buat benda sorang-sorang jugak. Payah la nak bergantung kat kawan. Sekarang ni umah pun sewa & duduk sorang2.. seronok tau. sapa kata sunyi. Actually kita patut bangga pada diri sebab dpt hidup kat KL ni tanpa bergantung kt org. Parents nun jauh kt utara kita sorang2 ja ddk kt bndar KL ni. Boleh jer hidup. Happy jer.

    ReplyDelete
  47. takpe yuyu.. orang baling taik kita kasi minyak wangi! hehehe. ;)

    ReplyDelete
  48. betul tu . Zakwan memang tak percaya kawan2 100 Peratus. Percaya kepada ALLAH dan diri sendiri lah jawabnya :)

    Singgah2 la blog Zakwan ye :D

    ReplyDelete
  49. entry ni saya suka..sebab apa yg yuyu lalui pernah jadi kat mamaQist juga. kawan makan kawan.

    ReplyDelete
  50. yuyu, kte nk jd kwn yuyu ! seyesly ni..
    tapi xleh la berebut shahir AF8 ngan kte..heee~

    ReplyDelete
  51. wah yuyu mcm farah la boleh hidup sowg2..apa yg yuyu penh lalui pun mcm farah penh kena dulu.. now pun farah banyk sowg2 tak pun dgn bf je..boleh hidup tanpa kwn..

    ReplyDelete
  52. kenapa sokmo post entry sedih jer dik yuyu... ceria...ceriakan diri anda...^__^

    ReplyDelete
  53. TERBAIK. sy juga penah mengalaminye!!
    ape ade hal sorang-sorang kn..kn..independent!

    ReplyDelete
  54. aah ! cb dlu engat sis cmtuh, then sepet gtaw sis memang suka bsendirik2.. hahaha.. :)

    ReplyDelete
  55. tragis kawan2 cem gituh, tapi memang kerap berlaku.. ada kawan perangai hampeh =.=

    ReplyDelete
  56. sebab diorg tak kenal yang kate yuyu sombong tu.. sabo je la..

    ReplyDelete
  57. Cik Eka : tu la pasall.. kadang kadang best takde kawan.. tapi kita erlu juga kan :(

    ReplyDelete
  58. cik Ida : yuyu pulak, ingatkan yuyu sorang je T_T

    ReplyDelete
  59. iLa suHaiLa: yuyu sokong awak 101% sebab sokong entry ni. hahaha :P

    ReplyDelete
  60. KAMIHIDUP: easy to forgive hard to forget :)

    ReplyDelete
  61. elinADNAN: tapi tak nafi, sunyi tau bila tak ada kawan ni :*

    ReplyDelete
  62. mungkin yuyu selalu cover cun, sbb tue ada org jeles sampai nmpk mcm yuyu sombong je

    Entri terbaru:
    Apa Itu SPAM?

    ReplyDelete
  63. sensorang tu lagi nikmat dari dapat kawan suka tikam belakang, suka mempergunakan kite, muahahaha ;)

    ReplyDelete
  64. Auni: pehhhh.. ade gang rupe nyaaa! baguss <3

    ReplyDelete
  65. errmmm... tu bukan sombong. cuma lebih suka menyendiri. kira okeylah. sbb kak yuyu jenis yang boleh survive sendiri. pergi mana sekalipun, kak yuyu boleh hidup tanpa mengharapkan org lain. sbb, ade org jenis yg, kalau x de kwn, x boleh nk hidup. mcm kawan hajar, dye x nk smbung blaja sebab kat tmpt dye, xde kwan. xek rugi mcm tu. weee~

    ape2 pun, all the best ya kak yuyu. sentiasa doakan kak yuyu berjaya dlm hidup. insyaALLAH. ;)

    ReplyDelete
  66. yeah !!! SOKONG KAK YUYU SERATUS DUA PERATUS HIHI

    KAK YUYU,, APE YG ORANG NAMPAK TAK SAMA DGN APE YG KITA RASA KAN KAN :')
    KALO SETAKAT KWN MKN KWN, TAK GUNA JGK ! HUHU

    ReplyDelete
  67. sabar ye kak yuyu !
    saya sealu menyokong akak :)

    ReplyDelete
  68. tak suke kawan makan kawan. :(

    penah jugak kawan buat macam nie.. sampai hati dyeowg kan..

    ReplyDelete
  69. ooo.. kita serupaaaaa.... haha.. yap.. kita memang ta sombong tapi dah terbiasa dengan hidup sendiri.. bukan tamaw kawan tapi... entah.. sikit2 sudaaa.. janji kawan terbaek.. hehe.. lama ta usha belog nih.. rindu lak.. ^^

    ReplyDelete
  70. kalau yuyu rasa gerak secara solo tu yg terbaik, troskan je k..jgn peduli ckp2 org..
    Jom Lawat: Blog Bardboo DAN Sweet Child
    Hadiah Menarik Untuk Yang Tersayang

    ReplyDelete
  71. ramai je kawan yg x ley dipercayai kat dunie ni. bukan nk prasangka buruk, tp itu la hakikat. time nk mintak tolong, bukan maen lg, time kite susah, haramnye nk tolong. so, hati2 la berkawan yek.

    ReplyDelete
  72. betol tu ..kalau kita kawan baik sangat ngan orang pun susah jugak ..lebih baik buat hal sendiri

    ReplyDelete
  73. takpela yuyu...pandangan orang...yg pntg kami kami husnuzon kat yuyu...ngeh3

    ReplyDelete
  74. not irene : yeppp... tu salah satu hikmah nye <3

    ReplyDelete
  75. Izyan Masri: yeahhhh... same same makan meatball <3

    ReplyDelete
  76. Izyan Masri: yeahhhh... same same makan meatball <3

    ReplyDelete
  77. sape yg tak kwn gan yuyu memang rugi.sape sakitkan ati yuyu sememngnya cemburu dengan yuyu. aicewah.. xpe.. kwn ramai lg. syaya nk kwn gan yuyu ! yuyu da best ! undilah yuyu!hahahaa.. alahai comel22. tabahkan hatimu. biarpun berbadan genit.tp jiwamu besarr hehehe

    ReplyDelete
  78. kejam betul rakyat rakyat malaysia sekarang ya.

    cik yuyu, nak promote sikit. tumpang lalu ye

    Di sini saya ingin menyeru seluruh rakyat jelata untuk meng-vote kucing saya, Encik Chuckie yang handsome lagi macho di sini -----> http://www.wwwow.my/Detail.aspx?cd=280411054106780 . Terima kasih daun keladi :)


    Awak, awak, kite nak mintak tolong nih ^^,

    ReplyDelete
  79. jangan sedey2 ye yuyu...kita lebih tau diri kita macam mana..snyum sokmo deh..:)

    ReplyDelete
  80. kesian cik yuyu. xpe2..sume yg terjadi ade hikmahnya. nanti jejalan sesorg ati2 ye, skang mcm2 bhaye =.="

    ReplyDelete
  81. Salim Harmanain: yuyu dah selesa sorang sorang dahh :) syukur juga sebenar nya <3

    ReplyDelete
  82. tak pelah kalau orang nak cop kita ni sombong. Hanya yang kenal rapat je yang tau.. :)

    Jom baca ni: WD 40 Ubat bunyi twisties bingit..

    ReplyDelete
  83. mulut orang kita mana boleh tutup yuyu.just be yourself. lantaklah orang nak kata.awak tahu awak siapa

    ReplyDelete
  84. bgus jugak kan jd mcm yuyu..

    nampak sgt yuyu ni memg bergantung 100% pada diri sendiri dan seorg yg berdikari..kan3 ? chewahh~

    syada nak try gak la, supaya nnt xpyh brgntung pada org luar..

    takut jugak ngan kawn sendri pon..hurmmmm =.=

    ReplyDelete
  85. padle: kahkahkah... biasa la... taip dengan emo kann <3

    ReplyDelete
  86. beeha ben: hahahaha... dahhh.. toksah touching sangat ^^

    ReplyDelete
  87. beeha ben: hahahaha... dahhh.. toksah touching sangat ^^

    ReplyDelete
  88. same la kita yuyu. ramai orang ingat orang yang suka menyendiri ni sombong.. wuuuuuu.....(sedih)

    ReplyDelete
  89. hahahhaa..kita serupa..duk bilik sorang2 gak!! bosan tahap gaban...

    ReplyDelete
  90. pergh...tengok gambar je dah rase nak nangis...sampai ati kawan awk yg baju ungu tu kn...siap la die kalo sy jumpe die...

    ReplyDelete
  91. kawan yg sebenar boleh dijumpai ketika zaman persekolahan. bila dah masuk ipt memang susah sangat nak jumpa kawan dalam erti kata sebenar :)

    kita tidak pernah keseorangan kerana Allah ada dengan kita :)

    ReplyDelete
  92. kadang2 teringin nk keluar sorang. coba tuk bersendiri tp tak berani. penakut. ;(

    ReplyDelete
  93. i`m having a same problem ngan kawan baik nieh... baru je berlaku... skrg ni rasa taknak dah kawan rapat sangat... buat hal masing2 lagi bagus kot...

    ReplyDelete
  94. umur yuyu sekarang berape ek? :)

    ReplyDelete
  95. Perangai kite sama la yuyu. Suke wat suma bnda sorg2. So, xde la nk kaa menyusahkan org kn. heee.... =)

    ReplyDelete
  96. yuyu, saya pun macam tu jugak! suka lagi sorang2 dr brgntung kat kwn..lg selesa ngn kwn yg da kenal dr baru kenal^^

    ReplyDelete
  97. laa..nape xcakap g mid sorg2? boleh kite teman! kite salu nak g mid tp xdak kwn. so malas :D

    ReplyDelete
  98. alolololo .............

    yuyuyuyuyuyuyuyu ! sedih la pulok .
    aishh relak je eh . ^^

    ReplyDelete
  99. assalamualaikum yuyu..hehhe baru hari nie terbaca entri nie..memanglembab arr saya nie macam siput sedut haha...betul tu yuyu kadang bila kita duk sorang2 kat hostel rasa lebih aman dari duk ramai2 dalam satu room kawan heheh....masa saya stdy dulu pun mcm tu saya lebih suka dok sorang2 bukan sebab sombong tapi susah la bila da kumpul ramai2 nie satu keja pun tak jadi..keja main,mengumpat jadila hehehe

    ReplyDelete
  100. samelah kite yuyu..
    sorg2 lebih sng..
    kalo ade yg nk kwn kite kwn..
    tp utk jd bestfren, mcm xle nk hope sgt..
    sbb bile kite susa, sume lari..
    *sedihnye kalo teringat* T_T

    ReplyDelete
  101. <<<<--- pon x ra,ai kawan. susah nak percaya kawan ni..ramai yang makan kawan.. kawan oh kawan.. sy ramai kawan alam maya je..huhu

    ReplyDelete
  102. alololo.. cianye dia.. jum kawan ngan saye ! :)

    ReplyDelete
  103. eee sakitnye hati kalo ade kawn makan kawn siod je. haih. saba la yuyu. yuyu ade kawn blogger dekat 7000 so tak kesah la kalo takde kawn kat lua kalo ade pon wat sakit hati je watpe kan? hee. smoga yuyu jumpe BFF forever:)

    ReplyDelete
  104. sedih nye bace cerita yuyu nie:"(

    ReplyDelete
  105. part yang rampas kekasih tu yang tak leh blah tuh~ huhu~

    ReplyDelete
  106. Hidup sorang-sorang nie mmg tak best tp kdang2 terfkir baik sorang je lebih baik..buat hal sndri tnpa gangu orang len kan..:)

    ReplyDelete
  107. kiter pun ase cm gitu...and rasenyer nk jd cm yuyu jer...bersendirian..xpyh nk serabot ngn konflik kwn an..

    ReplyDelete
  108. CONTOH YANG BEST,FERGIE DAN BLACK EYED PEAS.KIHKIH ^^

    ReplyDelete
  109. Assalamualaikum

    adik terlalu memilih kawan sebab kawan kutuk kita bila depa senang lepas tu berbaik dengan kita bila mereka susah

    ReplyDelete
  110. ohhh patotlaaa yuyu tak trustt or kurg de kwn rapat len selain si barbie doll tu yee..upenyee da byk pgalaman sedih

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)

Blogger Template Created by pipdig