HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Monday, April 11, 2011

Yuyu Pulak Di Kata Gila Oleh Orang Gila. -.-'

Assalamualaikum ^^

peehh.. hari ni sangat sangat sibuk dengan pelbagaiyuyu sibuk degan menjahit baju. again. check satu satu url untuk blogger yang join Ferrero Random GiveAway. oh penat. lepas tu, ke Pekan kejap dengan emak, settel kan hal lappy yuyu ni. haish. susah betol. nak downgrade.

petang tadi, yuyu dan emak ke Kuah. memang macam macam ragam yuyu boleh tengok di sana. di penjuru bangunan KAMDAR, ada seorang orang gila sedang tidur. yuyu masuk ke KAMDAR. cari kain untuk di buat baju kurung. lagi. memang tak puas walaupun dah ada 3 helai -.-'

masa nak balik, ternampak lagi orang gila tu, tapi dah bangun. haish. bangun lewat. nak kena babap bontot ni.

yuyu belikan beliau roti dengan susu kotak Fullcream. pehh. lunch yang menyelerakan. yuyu hulur susu dan roti tu pada orang gila tu.

Yuyu : nahhh.. makan ni sampai habis! bangun lewat! ape la!
Orang gila : hoi! masuk rumah aku tak bagi salam! orang gila ja masuk rumah orang tak bagi salam
Yuyu : bila masa ada rumah pulak dah. nah ambik ni. makan. Assalamualaikum!
Orang Gila : ala.. bagi roti. kedekut. bagi la nasi ayam tepi tu.
Yuyu : amboi! demand no. tak mao sudah. yuyu makan.
Orang Gila : bawa mai sini la. orang buat lawak ja. 
Yuyu : tau pun. amik ni makan. lain kali jangan bangun lewat. rezeki tak masuk. tak ada orang dah nak bagi roti kalau selalu bangun lewat.
Orang Gila : nak bagi makan pun nak cakap banyak.

hampeh. aku nasihat dia cakap aku cakap banyak! puihh. tak kenang dek untung. dan tu, aku pulak yang gila nya. tak bagi salam. -.-'

macam macam jenis orang gila ni. kadang kadang buat yuyu terfikir. kita yang tengah waras dapat berfikir dengan cara yang normal, entah la, mana tahu, di uji oleh Allah. jadi gila sejenak ke. tak ke haru. masa tu, apa kita boleh buat kan.

bersyukur la dengan kewarasan yang kita ada ni. walaupun kadang kadang orang yang tak gila ni lebih dari orang gila. yang buat buat gila ni tak di janjikan syurga lagi, masih di hitung dan di hisab. orang gila ni dah tahu, di janji kan Syurga, InsyaAllah.

hari ni kita bangga. menjadi waras dapat berfikir tentang itu dan ini. esok kalau jadi gila? Nauzubillah. mintang simpang 4 Jalan Semarak la. tak nak la.

bersyukur lah dengan apa yang kita miliki sekarang. dan jaga kewarasan akal fikiran kita dengan banyak kan membaca benda yang berfaedah, rehat yang cukup, dan tidak terlalu paksa untuk memikir satu masalah.

p/s : tengah update senarai blogger yang join Ferrero Random GiveAway. hmm. ada masalah dengan nak numbering semua blogger. pening kepala sangat :(. tolong yuyu!

terima kasih sudi bace :)

110 comments:

  1. yuyu ni baik dan mulia la...selalu help others people aspesially org giler....bagus2..
    teruskan yew

    jom baca
    Letakkan Frame Pada Gambar Dalam Blog Anda

    ReplyDelete
  2. hahahaha...dgn org gila pon leh jadi lawan ckp ye..yuyu nih!

    ReplyDelete
  3. uit cik yuyu terlalu excited menulis smpAI tersalah tulis erk. heeeee;p

    ReplyDelete
  4. alahai..sabar je lah..nasib baik orang gila..kesian jugak dekat diorang ni..

    ReplyDelete
  5. saya taknak jadi gila... gilakan blogger terkenal boleh kan?? wink wink

    ReplyDelete
  6. ish2.. xreti bersyukur betoi la org G**A 2 kan kak yuyu??

    baik nye la aty kak yuyu dng dy roti dgn air...

    ReplyDelete
  7. eh eh! ape punya orang gila-.-' name pon gila >.< pegi kamdar tak singgah rumah zyra ka? sbelah jee.. hakhak !

    ReplyDelete
  8. name pun org gilaa. HAHA. adoii.

    ReplyDelete
  9. hehehehe sllunya org gile tak mengaku dorg gila.hehehe

    ReplyDelete
  10. haip org gila nie.. org dh bagi tu kira bersyukur la..
    nie byk komen lak.. cepuk krng bru tw..
    hehe ^_^

    ReplyDelete
  11. hehe..memang demand lah..nasib baik dia tak mintak pizza dgn kfc..

    ReplyDelete
  12. lawak la org gila tu. demand plak, nak nasi ayam. nasib takde kenny rogers kat situ, sah kopak yuyu. nak lagi klu org gila thp tinggi gilanya, jerit2 nak kenny rogers. huhu

    ReplyDelete
  13. Hye Yuyu...

    Baiknye yuyu nih..

    keep it up..

    ReplyDelete
  14. so sweet la yuyu nih..kalau saye tgk org gila jalan jauh-jauh skit..takott..tak patut kan?err...

    ReplyDelete
  15. memang tak makan samannye orang...


    dapat cek sebab renew insuran...tak percaya???
    > http://solomolo.blogspot.com/2011/04/lain-yang-ditunggu-lain-yang-datang.html

    ReplyDelete
  16. hahaha, macm2,baiknyerr yuyu nie, dulu penh gk tolong org gile, tpi kene kejr smpai semput2, start tu agk tkut dgn org gilee, hhuu,

    ReplyDelete
  17. hakhak..50sen..50sen..XD kesian dia~

    ReplyDelete
  18. ya allah.. mulia sungguh hati yuyu.. patutlah yuyu selalu murah rezeki kan.. :)

    ReplyDelete
  19. hahaha..sempat lagi tu bg org giler makan...

    lawak ahhh ^__^

    ReplyDelete
  20. wow..baiknya yuyu...saya kalau nmpk org gila terus lari..takut..hehehhe~

    ReplyDelete
  21. hek3...kkdg org gila ni lagi pandai..

    ReplyDelete
  22. mau tak pening ko oit..4oo tu

    ReplyDelete
  23. MEYH SINI KITA BABAP SIKIT ORANG GILA TU XD

    ReplyDelete
  24. baik+pandai gak ye org gila tu ye.
    mau dpt yg kejar org, habis lar kak yuyu dia kejar serata Langkawi.

    ReplyDelete
  25. so sweet bg makanan.. kakak ngaku.. kakak pla kudukuuttt~~~~ T_T

    ReplyDelete
  26. kadang2 kte yg tak gile nie lebih gile dr orang yg giler..baik jadi giler terus..takdak dosa

    ReplyDelete
  27. nk jadi org gila lah, boleh masuk syurga. ngahahaa :pp

    yuyu sgt baik hati! like2! ^_^

    ReplyDelete
  28. Yuyu, kelakarlah.. serius kelakar!
    kelakar tahap dewa perbualan Yuyu dengan beliau tu..
    Haha..*penat berguling2 ketawa*

    btw, Yuyu memang baik ah! terbaek!

    ReplyDelete
  29. haha kelakarlah orang gila ni..
    baiknya awak ni bagi makanan.. pakej dengan bagi nasihat lagi tu..

    ReplyDelete
  30. baek nyeeee KAK YUYU niee , wuu ^^
    orang gile tu tak nmpak ke awek molek-2 datang bagi roti bole cakap gile haishh rabun HAHA =)

    ReplyDelete
  31. hye dear .. pemurah nye..like..;) tp ada gak owang gle cm 2 kn ..

    ReplyDelete
  32. amboii murni sungguh hti kamo..i loikee..Berani yuyu dekat gan orang gile tu ek

    ReplyDelete
  33. hye dear..pemurahnye.. like..;) tp ada gak owang gile cm 2 ek..

    ReplyDelete
  34. nama pun org gile... takpe la kak.. layan je..

    ReplyDelete
  35. da la gile, tak sedar diri lagi.... ape punye org gile la...

    ReplyDelete
  36. mehh sini kita tlg kak yuyu .
    haha

    ReplyDelete
  37. boleh tahan demand org giler tuh yer yuyu.. hahaha..lawak betol

    ReplyDelete
  38. baik ati betul anak dara ni... =)

    ReplyDelete
  39. kak yuy selalu bg org lain makan
    pemurahnyehhhhh
    sb tuh pkcek kopok leko dlo bg free jeh kat kak yuyu
    tuhan nak balas balik kebaekan kak yuyu

    ReplyDelete
  40. buehuehue. tup2 kita pulok kena gilo. aiyo2! hihi

    ReplyDelete
  41. yuyu , bawak dtg umah anis pulak , meyh , heh

    ReplyDelete
  42. nak tnye pasal ferrero random giveaway tu masih boleh join ker... ^^

    ReplyDelete
  43. gud gud gud..
    haha.. lawak lak orang yang kurang waras tu. :D

    ReplyDelete
  44. serius baik tul....aku nak tolong tapi kadang2 takut jugak diorang kejar...nanti ngan aku2 sekali jadi gila2 remaja...hehehe

    ReplyDelete
  45. Pernah kena kejar dgn org gila masa sekolah dulu. Takut!!!
    Yuyu, tau tak kenapa ayam kecik ati dgn Yuyu?

    http://scarlettj1.blogspot.com/2011/04/ayam-kecik-hati-sangat-dnegan-pompuan.html

    ReplyDelete
  46. dah la comel. baek pulak tu :) nice lahhhh you dear :)

    ReplyDelete
  47. Chegu Zubir: ishhh...orang lain pun same la.. haishhh :)

    ReplyDelete
  48. myra anne : hahha.. sebab dia tak agresif ^^

    ReplyDelete
  49. Ain Shakirah : wuuuuu T_T sape tak kenal yuyu yang always typo :(

    ReplyDelete
  50. nur anis : kesian tengok dorang.. takde penjaga :(

    ReplyDelete
  51. Love Messi : hahaha.. kalau cenggitu, yuyu pun gila juga ^^ hahahah

    ReplyDelete
  52. anies anessaz: hahaha.. hilang sabar juga dengan orang macam tu

    ReplyDelete
  53. SyiRa SyaH!Ra: ala... bape sen sangat sayang.. haishh~

    ReplyDelete
  54. zyra toink toink : alaaa.. ye ke?? haishh~ kena singgah len kali :P

    ReplyDelete
  55. .linalinot.: hahah.. dorang suka kena kan kita balik :p

    ReplyDelete
  56. rara pinkkissh: cakap dorang semua betol. hehehe.. kita ja salah :)

    ReplyDelete
  57. ern elyna : lepukk ja kannn.. haishhhh <3

    ReplyDelete
  58. hahaha..kelaka la yuyu dgn org gile tu..keke..

    yuyu cikcleo da join! make sure ada.

    ReplyDelete
  59. hahaha..kelaka la yuyu dgn org gile tu..keke..

    yuyu cikcleo da join! make sure ada.

    ReplyDelete
  60. hahaha..sian akak an..nme pun org gila..besa la uh..:)

    ReplyDelete
  61. mati itu pasti kan dear...emmm teruskan kebaikkan adik tu..tak payah ingat balasan..janji ikhlas ye...lain2 tu biarlah DIA yg tentukan:)

    ReplyDelete
  62. bagus la yuyu bagi makanan pada org macam tu..dia tak waras..apa-apa perkataan dia boleh keluarkan. Buat-buat tak dengo je lah.. :)

    Jom baca ni: Rawat penyakit dengan belimbing buluh..
    Jom baca ni: Wow!!! Insurans $1 juta untuk Rambut Unik Bintang Sukan..Biar Betul..

    ReplyDelete
  63. haha. kesian yuyu. tak pasal2 yuyu pulak yg gila. lain kali bwk org gila tu makan pizza je yuyu. bg die puas. hihi

    ReplyDelete
  64. errr..... baek nye cik yuyuuuu :)..kalau i nak g dekat org giler pon takot..hahahaa

    ReplyDelete
  65. nurul afika : pehhhh.. kalau mintak tu, yuyu lempang je terus.. :P

    ReplyDelete
  66. Syarifah Nornazrah Al Yahya: hahahah... dia segal kann.. haishh.. Kenny rogers kat langkawi tak de :p

    ReplyDelete
  67. umUMRA: ayyakkk! bagii roti je punn.. adehh :(

    ReplyDelete
  68. Farah Hanim : ishhh.. itu pun baik ke, ala.. ishh..

    ReplyDelete
  69. MissNadh : yuyu pun takut.. tapi yang tak agresif okay je la :)

    ReplyDelete
  70. solo molo : hahahha.. jap nak tenok sat :)

    ReplyDelete
  71. Syazana Nordin : hahahah... yuyu tak pernah kejar lgi, sbb tu okay je :)

    ReplyDelete
  72. *47!k@#: kalau kesian, bagi dia cepat 50sen :)

    ReplyDelete
  73. + NANA HERE + : ayya sayangg.. tolong sikit sikit je ape yang boleh :)

    ReplyDelete
  74. ♥NuR SyAFiQah♥ : hahaha.. jap je pun ^^

    ReplyDelete
  75. qiqi yukin: qiqi lagi nice sebab kate yuyu nice ^^ muhahah

    ReplyDelete
  76. Bella Bell: tapi yang ni okay je.. dia tak kacau orang. dia suka jalan jauh jauh dan patah kan pokok :P

    ReplyDelete
  77. AliaJustea : hahahah... kadang kadang je dorang gila :)

    ReplyDelete
  78. Izyan Masri : babap dia banyak kali ye ^^

    ReplyDelete
  79. Fieq Eum : sengal kan. yuyu yang kena balik :(

    ReplyDelete
  80. cik fza: hahah.. ape la.. memang tahu dia jenis tak agresif.. ^^

    ReplyDelete
  81. LuLuLaLaLengLeng : alaaa.. bagi roti dengan susu je kak.. bukan bagi KFC pun^^

    ReplyDelete
  82. zuk zuhaiza : awak gila tak sayang?? ^^

    ReplyDelete
  83. FariehanIbrahim [LBC] : hahaha.. jadi gila betol baru tao :P

    ReplyDelete
  84. aan join la.. thanks yuyu!!


    http://nabihancakap.blogspot.com/2011/04/yuyu-zulaikha-ferrero-random-give-away.html

    ReplyDelete
  85. wahhahaha...gelak besar bila tengok yuyu tambah hadiah...harap2 bertuah laaa...hehe..=p

    ReplyDelete
  86. beraninyee lawan cakap dgn orang gila T.T

    ReplyDelete
  87. brani bt0l b'hadapan ngan owg gile eh yuyu ni.. gud!
    j0m singgah ke bl0g..
    latest entry ---> http://aisyarinamohdsatria.blogspot.com/2011/04/twin-tower-live-2011-free-concert.html

    ReplyDelete
  88. SEDIHNYA SEKARANG MAIN BUSY,MAKIN JARANG DAPAT COMMENT AND BACA ENTRY SIS YUYU.MCM MANA NI.T_T WAAA

    ReplyDelete
  89. TADI YAN PONGG JUMPA ORANG GILA ! TAPI DIA BERJALAN JE.TAK PAKAI KASUT EVEN TENGAH PANAS T_T

    ReplyDelete
  90. yuyu ni baik lah, mesra dengan semua orang, org gila ke tak gila semua yuyu layan :)

    ReplyDelete
  91. ASSALAMUALAIKUM

    ADIK KALAU NAMPAK ORANG GILA TERUS TAKUT.MENYOROK BELAKANG MAK ATAU AYAH.TAK BERANI NAK TEGUR.AKAK BERANI BETUL TEGUR ORANG GILA

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)