HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Saturday, April 30, 2011

Yuyu Kuat Terpengaruh Dengan Televisyen. -.-'

Assalamualaikum ^^

kecik kecik dulu, yuyu mempunyai semangat tengok Tivi yang membuak buak. mungkin pendedahan daripada Sang emak yang menjadi suri rumah sepenuh masa kot. maka, tengok tivi adalah perkara paling kerap di lakukan oleh Sang emak, sehingga ia telah memberi kesan terhadap yuyu.

yuyu pulak ada semangat berangan yang tinggi.tengok cerita tu, mula la nak berangan nak buat benda yang sama. emak dah tak pening. sebab musabab emak tahu yang perangai yuyu makin menjadi jadi kalau di tegur. ni lah akibat nya.

pengaruh citer KungFu.
selalu yuyu naik tangga tinggi tinggi, kendian, terjun ke bawah buat buat terbang. kalau mak panggil nak makan je, yuyu akan naik tangga rumah dulu, buat buat terbang terus g dapur -..-' padahal jatuh bawah lantai, lepas tu bangun buat buat terbang. cehhh. paling tak leh belah,  
pernah sekali, terjun terjun, tersangkut kain, lepas tu jatuh kena tangga, longgar 2 batang gigi. berdarah.

tengok citer Bollywood
sebab musabab citer bollywood pompuan pakai sari, siap ada menatang ape entah yang warna merah di dahi tu, yuyu kecik kecik dulu, kalau nak keluar dengan emak, yuyu mesti gulung gulung T-Shirt yuyu sampai ke dada, dan pakai kain baju kurung. bajet dah macam orang India. amik lipstick emak dan calit kat dahi.  
emak marah sangat. emak tak nak bawa yuyu keluar. yuyu marah sangat. yuyu ambik lipstick emak, dan conteng semua dinding. kuat protest -.-'

pengaruh citer Melayu.
dulu kecik kecik, yuyu tak nak jadi orang kaya. entah badigol soo't ape entah. sebab musabab, bila tengok citer orang kaya je, mesti ada adengan sakt jantung. yuyu takut sangat mati masa kecik kecik dulu. dan yuyu buat kesimpulan sendiri, yang orang kaya akan mati cepat sebab sakit jantung. kalau citer pasal orang miskin, tak de pulak sakit jantung. 
tapi bila besar, ia terbalik. yuyu jadi mata duitan. $_$ semua nya duit sekarang.

pengaruh Doraemon
sebab musabab tengok poket Doraemon ada macam macam boleh keluar, pernah dulu pergi Beras Terbakar dengan emak untuk beli kain batik. tiba tiba nampak patung Doraemon besar. walaupun yuyu takut dengan anak patung, yuyu nak beli sangat. emak pun belikan. balik balik, yuyu seluk poket doraemon dengan harapan "Pintu Ajaib" akan keluar. tapi seluk seluk, satu habuk ape yuyu tak dapat. 
yuyu mengamuk dekat emak. konon nye, emak tertinggal semua barang barang ajaib Doraemon dekat kedai. yuyu salah kan emak. ajak emak pergi ke kedai tu semula. yuyu nangis lama sangat. rasa hampa sebab musabab, tak dapat apa yang di ingin kan.

pengaruh Chuky
sape pernah tengok citer Chucky yang seram tak ketahuan hala tu? pehhhh.. yuyu pernah tengok masa zaman hingus dulu. bayangkan lah yuyu ada anak patung banyak hasil belian Arwah abah. Barbie, Teddy Bear, Mr.Bean punya Teddy, macam macam la.  
tapi lepas tengok citer Chucky, terus yuyu takut sangat. yuyu tak leh tidur. yuyu mintak emak bakar kan semua teddy bear yuyu. sampai sekarang, yuyu takut Teddy Bear. Barbie Doll yang comel kemain pun yuyu takut. ciss. bedebah.

tengok, betapa kuat nya pengaruh Tivi dengan kanak kanak. sampai ada yang boleh bagi kesan sampai ke hari tua. sobbsobb. kalau tak sebab tengok tivi tu, mungkin yuyu dah ada koleksi teddy bear berjuta lemon kat rumah.

haish.. bila teringat balik, macam, eh-bodoh-nya-aku-dulu-dulu. ada juga pernah yuyu buat buat kena culik dengan orang, yuyu sembunyi bawa katil, lepas tu menjerit mintak tolong sorang sorang. grr! ape punya perangai la.

dah dah.. jom tolong Vote yuyu untuk hari ini ya. vote untuk DiGi WWWOW Awards, kelik SINI untuk vote.
                                                      

p/s : lukisan hudoh tak bermaksud tuan pun hudoh!

terima kasih sudi bace ^^

120 comments:

  1. slalu terpengaruh dgn cte hindustan jugak.. bayang kisah cinta macam2 mase kecik2 dulu..hehe

    ReplyDelete
  2. bahahahaha adoii pi sorok bawah katil tu nape dik oiii

    alahai yuyu ;D

    ReplyDelete
  3. haha , pengaruh tv yang membuak -buak :)

    ReplyDelete
  4. hahahaha...

    yuyu yg comel time kanak2..;)

    ReplyDelete
  5. hehe i2la , putry pun cam yuyu jugak mase kecik2 .
    tambah2 tengok citer hantu .
    malam mule lah takut nak tido .

    ReplyDelete
  6. hahaha pengaruh cite sailormoon x de ke? saya suke sailormoon~ *smbung buat keje*

    ReplyDelete
  7. HAHA ! kak yuyu suke tengok tivi nye , sampai terpengaruh ! hehe , tisya suke yang hindustan tu , kelakar n comel jugak cite nye ! hehe

    ReplyDelete
  8. baru ja pas bce entry entry yuyu yg sha da terlepas..
    tade entry ni..
    nk g vote at digi apo kojadah tu nengok nengok ada entry nih..
    raso plek bin ajaib ja..pgi blik blog yuyu da ada.!
    amboih ajin kemain update yer :P

    ReplyDelete
  9. KAK YUYU lupa sesuatu laa..pengaruh citer korea..hehehe...rse2 nk x jadi mcm minah korea yg selmbe ,x pon dpt pkwe jambu cam laki korea..fuh melatop!+_+

    ReplyDelete
  10. YAN PERNAH TERPENGARUH DENGAN TALK SHOW HONGKONG DULU2.PASTU DIA GAMA PUSING2.YAN PUSING2 LAST2 TERJATUH,LUKA MULUT T_T

    ReplyDelete
  11. DENGAN DOREMON PON BOLEH TERPENGARUH JUGAK.KIHKIH :D

    ReplyDelete
  12. hehe same la.. suke berangan jadik putri paling cun dulu.. bajet hot sgt la.. nsb sekarang dah insaf.. haha..

    ReplyDelete
  13. terpengaruh dengan twitter. :)

    ReplyDelete
  14. hahahaha..lawak la yuyu nih..nasib tak terpengaruh dgn WWE..lau x msti nak wresling ngan org je...kih3...

    ReplyDelete
  15. hahaha. xbuleh belah betul part yg bollywood tu.

    ReplyDelete
  16. hhaha..
    comel je yang citer hindustan tu..
    eh layan jugak ye citer chucky hihi bes kan

    ReplyDelete
  17. TERPENGARUH DENGAN YUYU NI..MACAM MANE DIK??:)

    ReplyDelete
  18. uih, bhaya2x.. hihihi.. mjur tak tgok citer 18sx lagi mse tu. klu tak, abis la.. huhu

    ReplyDelete
  19. haha.. apa laaa.. ishish..
    (sama laaa) pernah pengaruh ngan otromen, kamen rider, power rangers, naruto, SHOWDOWN.. hahaa..

    ReplyDelete
  20. hahaha. TV itu best ! tp citer melayu skg dh x best. huhu

    ReplyDelete
  21. haahha lawak la YUYU...cite chucky mmng seram gile

    ReplyDelete
  22. haha...eka paling suka doremon..kan dulu nobita suka makan tembikai pakai sudu..dah eka suh mak beli tembikai sebab nak makan kai sudu...weeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee..haha

    ReplyDelete
  23. tqahmisdar: yuyu suka buat buat nak kawen dengan shahrukh kahn :(

    ReplyDelete
  24. hahaha,lawak2...tp chucky kan 18sg.bdk2 mane bole tgok:P

    ReplyDelete
  25. hahah...lawakla yuyu nie...pengaruh tv kuat sgt..kalo tgk cite hantu mesti malam2 takut dah..terpk2 hantu....

    jom baca entries terhangat>>Bangunan Tenaga Solar Terbesar Didunia

    ReplyDelete
  26. Akak pun sama.. terpengaruh sangat dengan drama drama melayu hehe

    ReplyDelete
  27. haha. yuyu. yuyu xterpengaruh ke dgn cite Sailormoon? hehe

    ReplyDelete
  28. Chucky!!! Oh my,dulu takut nak tidur sebab CHucky.. Hahahhaha

    ReplyDelete
  29. ♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥: hahahah.. konon konon kena culik la :p

    ReplyDelete
  30. Hahaha..semua ada benarnye akak..kanak2 memg mudah trpengaruh ..wait,cerita chucky uw memg mnakutkan ..kalau dulu tgk bekas cd die jer dh takut ..sampai kena marh ngan pkcik sbb fara baling bekas cd uw smpai pech ..hahaha

    ReplyDelete
  31. Chuky.. penyebab aku tak suka patung...

    ReplyDelete
  32. hahaa... ni la nama nye pengaruh media elektronik... kartun tu media ke???? hahaha

    ReplyDelete
  33. kite terpengaruh dengan rancangan kanak kanak yg ade pengacara..nanti kite buat macam dorang konon pkir nanti masuk tv jugak..tapi xde ponn..um hampaaaaa..

    hahaha lagi bodoh kan..macam mane nak masok tv kalaw xde kameraman yg rakam ape elin buat

    ReplyDelete
  34. hahahaha gelak stgh pengsan baca post kali ni.. :)

    ReplyDelete
  35. Hahaha . I pon selalu terpengaruh cerita cerita drama . Pastu berangan sorang sorang ^__^ . Yuyu, thank you follow blog zatie . Heh .

    ReplyDelete
  36. yg kes citer doraemon tu x bleh tahan la yuyu :))

    ReplyDelete
  37. haha..pengaruh citer tak elok?erm..korea!! kiss2..haha

    p/s wan dah try guna tukar dan alhamdulillah,tak de beza apa2..cuma email untuk log in je la beza

    ReplyDelete
  38. mcm mak sy plak,mudah terpgaruh bila tgok tv...hehe, dh tua pn kuat berangan.....

    ReplyDelete
  39. ahaha, yuyu! yuyu comel lah. heeee

    ReplyDelete
  40. bile la yuyu nak matang ek.. kalau nak matang meh mai sat baca entry ni,... hahaha

    BILE SEBENARNYE MALAM PERTAMA????

    ReplyDelete
  41. kalau ada lagi poket doraemon..nak pinjam

    ReplyDelete
  42. hani syamsul: heheh.. kanak kanakk ^^ biasa la :P

    ReplyDelete
  43. kalakaq lar ang cik yuyu..hahahaha...adess..tup2 semer owang kat opis jeling tajam kat chek..huuuuhuuu

    ReplyDelete
  44. bhahaha. lwak lar yuyu nie.. nyorok bwh katil xmenahan.. pape pon kredit kt si dirctor sebb brjye pengaruh yuyu..haha

    ReplyDelete
  45. mynameismy: hahahah.... dulu je.. skrg ni lagi comel :p

    ReplyDelete
  46. PUTERI NATASSIA : yuyu tidur dengan emak! ^^ heheh.. orait je :P

    ReplyDelete
  47. cik fai : awak jadi cam yuyu gak ye?? :p

    ReplyDelete
  48. cthajar_pinkgurl : hahaha.. takdee ^^ grr! g sambung keje :p

    ReplyDelete
  49. hahahaha samalah. tambah2 cita chucky tuuu. hahaha

    ReplyDelete
  50. lol.. im still phobia with chucky.. n i dont like any form of dolls. =='

    ReplyDelete
  51. lama dah tak tengok cete chucky..hehe

    ReplyDelete
  52. cerita 18 keatas -___-' memang la mcm tu jadinya
    cerita hindustan tu jgn cerita la
    siap main berlakon-lakon dengan sepupu menari nyanyi bagai ala-ala hindustan tuu

    adui lawaknye

    ReplyDelete
  53. hahah comel!! kecik2 mmg kuat pengaryh tv..da beso x minat le pulak kat tv sbb slalu abah dah cop awal2 kat dpn tv,urghh :P

    ReplyDelete
  54. WAH ! CHUCKY TU SANGAT MENAKUTKAN ! SETIAP KALI NAK KENCING MALAM MALAM , TAHAN JEEE SAMPAI SUBUH . TAKUT NAK MASUK TOILET . HEWHEW

    ReplyDelete
  55. budak kecik memang macam tu..wakakak.

    ReplyDelete
  56. Sorry tanye, Arwah abah? Abah yuyu ble meninggal ? Tapi dalam post lepas2,yuyu ada cte pasal abah dan mama malam2 pegi beli tomyam ? Huh

    Lawat Blog zakwan

    ReplyDelete
  57. hehehehee...kuat betul pengaruhnya!
    comellah yuyu ni..

    ReplyDelete
  58. nak tgk yuyu pakai skirt bollywood tuhhh !!! hahahaa

    ReplyDelete
  59. haha..name pon budak kan.. msti la over-acting sikit bile tngok ceciter yg syok tu.. mcm2 eksyen nak tiru.. haha

    ReplyDelete
  60. BASIC TO ADVANCE MAKEUP CLASS PROMOTION IS BACK AGAIN!!!

    DATE: 14TH MAY 2011 (SATURDAY) & 15TH MAY 2011 (SUNDAY) ONLY PICK 1 DATE
    VENUE: SHAH ALAM
    FEES: (NORMAL) RM350/PERSON, (PROMO PRICE) RM295 ONLY!!!

    SYLLABUS:
    (FOCUS MORE ON SPECIAL OCCASION/DINNER/ EVENTS/ETC

    CALL/SMS 016-2128740 FOR BOOKING
    REGISTRATION CLOSED ON 10TH MAY 2011
    LIMITED SEATS!!!



    LATEST ACTIVITIES!!!
    SALAM/HI ALL
    LATEST UPDATES (RED DELICIOUS GALA DINNER):
    DATE:18/6/2011
    VENUE: PEARL INTERNATIONAL HOTEL,KL
    POOL SIDE,CHILLING OUTDOOR, WITH FASHION SHOW AROUND THE POOL AREA,CANDLES & FAIRY LIGHTS,BBQ & MORE!!!

    FOR THOSE WHO WOULD LIKE TO JOIN CONTESTS, THERE WILL BE:
    1.MAKEUP CONTEST (OPEN FOR JR MUA) 20 PAX ONLY.
    2.KAROKE CONTEST!! (OPEN FOR ALL!!)

    OTHER ACTIVITIES:
    lucky draw,best dress, fashion show, photoshoot session & more!

    SMS 016-2128740 FOR BOOKING
    FEES: RM100
    DEPOSIT RM50 (1580 8830 5272 ) maybank NORSHAHIRA SHAHRIZAL
    DEPOSIT NEEDS TO BE SETTLED BEFORE 30TH APRIL.
    http://www.facebook.com/event.php?eid=192877527395664

    ReplyDelete
  61. KIHKIH.TERUKNYA TYPO YAN BUAT KAT ATAS TU.SAMPAI YAN SENDIRI PON TAK FAHAM DAH XD

    ReplyDelete
  62. hahaha . comel laa yuyu neh ;D
    nati birthday yuyu nk bagi teddy bear besar laa . biar tak boleh tidur terus . haha
    *joking

    ReplyDelete
  63. kekekeekke...cube demo kai t-shirt style sari tuh..kekeke..gurau jek..

    yuyu. jemput join giveaway from moscow ye =)

    http://www.miszlullaby.com/2011/04/giveaway-from-moscow-by-miszlullaby.html

    ReplyDelete
  64. tisya comel: kecik kecik dulu je :P skrg bace buku ^^

    ReplyDelete
  65. haha..comel jerk..biase la tu..mase kecik2 kan..tp law dh besar still mcm tu,xtaw la kan..haha

    ReplyDelete
  66. alo adikkk...mau balikkkk
    karang malam akak nengok semua entri and baca sampai muntah yoooo
    rindu wooooooooooooooooo
    mmuuaaaaahhhhhhhh...

    ReplyDelete
  67. lawakla yuyu ni.nseb bek tak terpengaruh dengan teletubbies.. nt x psal-psal sruh mak yuyu buat rumah macam rumah teletubbies...=)

    ReplyDelete
  68. haha..gila aktif la! memang tak sangka sungguh2..

    ReplyDelete
  69. Gades Merah Jambu: hahahah..welll :P yuyu mmg hantu belog yang suka update belog :P

    ReplyDelete
  70. syima harun : awak pun comel la sayangg ^^

    ReplyDelete
  71. anis aniesa: hahaha,, kalau korea, yuyu suka cium tiang :p

    ReplyDelete
  72. Izyan Masri: syaangg oiii ^^ tak pahammm :P

    ReplyDelete
  73. Izyan Masri: hahaha.. boleh kate, semua la terpengaruh :P

    ReplyDelete
  74. Nabila Shamsudin: hahaha.. kalau yang tu,, yuyu tak insap g :p

    ReplyDelete
  75. cikblurr: terpegaruh gakk :p cma tak cite :p

    ReplyDelete
  76. isabelle : hahaha.. berangan 24jam memang la cam tu :P

    ReplyDelete
  77. cik najihah :best ape.. buat yuyu takut sampai sekarang ^^

    ReplyDelete
  78. ayucinta : terpengaruh sampai mimpi :P hahahah

    ReplyDelete
  79. TrigYy: hahah.. terukkk! ape la.. tak tak.. yuyu tak suka cam tu :P

    ReplyDelete
  80. Hafiy Johari : hahaha.. kamen rider yuyu terpengaruh gakkk! siap mengamuk nak beli moto :(

    ReplyDelete
  81. Cik Eka : hahaha.. yuyu benci nobita sebab dia lembab :p

    ReplyDelete
  82. azrijohan: tengok diam diam dengan emak :P

    ReplyDelete
  83. ewanrani: yuyu tak leh pejam mata tau masa tegok cite tu.. siyes nangis je :(

    ReplyDelete
  84. ADZA IRDAWATI aka MAK DARA: hahaha.. sampai akak buat skrip kan :P

    ReplyDelete
  85. Amiera Hilton : tak suka sailormoonnn! hahaha.. suka doraemon je :P

    ReplyDelete
  86. SofieyAzwa : yuyu siap g tidurdengan emak.. ish :(

    ReplyDelete
  87. ee, the chucky! cite yg palingggggggggggggggggggg
    nurul takut, sampai skunk ta m0u tg0k cte tue.. huu..

    ReplyDelete
  88. Farah Azurah: pehhhhhh! same dengan yuyu! yuyu siap baling kuar umahh!

    ReplyDelete
  89. Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine: hahahahah... media la tu ^^

    ReplyDelete
  90. elinADNAN: hahahah.. comel nyaaa ^^ lepuk dia kangg!

    ReplyDelete
  91. Salim Harmanain : grrr! lepuk dia kanggg!

    ReplyDelete
  92. Izatie: best belog awak.. keep on blogging sayangg <3

    ReplyDelete
  93. yuyu kene tag dengan fad..meh sini..hehhe

    http://faddesignaway.blogspot.com/2011/04/izyan-masri-first-random-giveaway.html

    ReplyDelete
  94. citer chucky tu memang gilor serem...gile ganas patung2 tu...euwww
    alamak!! takut teddy bear ke?? baru nak bagi hadiah..hehehe

    ReplyDelete
  95. yuyu mmg comell~cepat terpengaruh dgn tb! :P

    ReplyDelete
  96. nak jadi kajol ke?jadi la rani~lagi cun! :D

    ReplyDelete
  97. xperasan pulak org kaya asyik sakit jantung tu tp lawak lar.

    ReplyDelete
  98. best lar tgok jeki can berkungfu.
    kalu ada cerita dia memang wajib tgok.

    ReplyDelete
  99. yang pasal patung tu mmg betul. abah siap suruh wanie tengok cerita tu tiap2 hari. sebabnya ? abah tak suka manjakan anak2 dgn mainan.

    see. sampai skrg tak minat dgn barbie doll dan segala mak nenek yang berupa patung.

    pastu hindustan tu betul jugak. siap bawa selendang pastu menari satu rumah.

    siap suruh mama beli gelang kaki yang ada loceng banyak-banyak.tapi sekarang hindustan dah tak best. kan kan kan.

    ReplyDelete
  100. MAK DULU SIAP TAK BAGI TENGOK TV SELALU SEBAB YAN SUKA IKUT ^^

    ReplyDelete
  101. kelakar la yuyu nie....ada ke kuar pakai bju gulung2 pastu kain baju kurung....
    hani byk tedy bear wlopon takut dengan chucky....tedy chomel what..kalo patung ye la takut...hehe

    ReplyDelete
  102. hani kecik2 terpengaruh dgn sailormoon...knon2 nak jadi penyelamat dunia la..tgk org wat jahat, buli budak2, buli kucing terus nak jadi sailormoon..then xjadi pon padahal..ley la tnya kawan...ala, nape x jadi pon....hahahaha...gilak btul...kelakar!

    ReplyDelete
  103. doraemon:

    pintu sukahati
    mesin masa
    buluh terbang

    3 bendaalah ni la wat aku byk berangan kat sekolah.. ^^"

    ReplyDelete
  104. haha.. smela..
    smpi skunk pengaruh doremon wujud lagi.. haha :)
    kan best ad poket doremen.. Sume yang kte nak. dlm poket tu. haha :))

    ReplyDelete
  105. alahai comelnya yuyu! :DDD betul2 :P setuju :P kt terpengaruh sgt2 ngan hantu kak limah haha

    ReplyDelete
  106. Assalamualaikum

    sama la kita.lepas tengok cita anak patung tu terus takut,biasa la kanak-kanak lagi waktu tu

    ReplyDelete
  107. bahaye nih..x bley truskan ade tv atas dunia ni..kite bako..kita bako..

    ReplyDelete
  108. ieqah mahu buat pengakuan disini yg ieqah sedang terpengaruh dgn iklan mcepatkn keputihan..di mukaa naaa.hehehe

    ReplyDelete
  109. pengaruh Chuky tu yg taktahan tu..hehehe :)

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)