HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Monday, April 25, 2011

Tips Untuk Hidup Lebih Bahagia.

Assalamualaikum ^^

ihsan Google. malas lukis Doodle lagi.

selamat pagi semua! ada yang masih berkubang dengan bantal dan selimut ke? ada yang masih air liur basi lekat hebakk kat mulut ka? yuyu? dah siap mandi. dah siap buat sarapan untuk family. dah siap kemas rumah. ya. yuyu memang sesuai jadi menantu orang dah *sambil kilatkan kuku*


apa plan korang hari ni?

nak tips hidup dengan rasa lebih aman tak? meh sini yuyu yang nak kasi. amal kan kalau nak korang hidup tanpa nak garu kepala bingung 8374273486 kali :
  • jangan buka aib orang kalau taknak aib sendiri di buka.
  • jangan fitnah orang kalau taknak orang fitnah kita
  • jaga hubungan sesama kita, kalau nak orang menghargai kita
  • sayang diri lebih kalau nak kita di sayangai orang
  • jaga hubungan dengan Allah, Allah akan jangan hubungan kita sesama mahkluk
  • sentiasa berfikiran positif kalau tak nak sakit kepala hotak
  • sentiasa berdoa
apehal simple sangat? kalau ni aku pun tau! ya. kita memang tahu macam macam. tapi tak buat.

motif nya, apa pun yang kita nak atau kita harapkan, semua nya bermula dengan diri sendiri. mulakan dengan diri sendiri dulu. kalau kita benda baik, dan kita usaha sesuatu untuk dapatkan yang baik InsyaAllah Allah sentiasa membantu kita.

tak seronok ke hidup dengan rasa gembira tak ketahuan hala selalu? dah. bangun awal awal ni, jom kita muhasabah dengan diri. apa yang kita nak sebenar nya. kalau nak kaya, gagahkan kepala hotak nak dapatkan duit dengan cara halal.

jangan ja pagi pagi ni, kita tak tahu arah tuju untuk hari ni. sebagai peringatan untuk di sendiri yang selalu selalu selalu selalu lalai juga. T_T

terima kasih sudi bace ^^

51 comments:

  1. morning yuyu..
    mekasih yer bg tips ni..
    alhamdulillah setakat ni hidup msh aman... =)

    ReplyDelete
  2. ceriakan hati yuyu dengan bace entry ini

    http://thesyafiqmokhtar.blogspot.com/2011/04/senarai-kartun-yang-sangat-merbahaya.html

    ReplyDelete
  3. selamat pagi dik yuyu...^__^ gud tips...semangat nampaknya hari ni...

    ReplyDelete
  4. ye, kita tahu
    tapi lupe dan perlu diingatkan

    ReplyDelete
  5. bahagiannyerrrr lau dpt menantu mcm yuyu...tp nk ke tgu anak bujang sy abes sekolah?....hihihi...

    ReplyDelete
  6. Tips yang hebakk.. Thanks for sharing ye Yuyu!

    ReplyDelete
  7. tips yang menarik yuyu!!
    stuju sgt..yg pnting sayangi diri dulu baru leh disayangi org..

    ;)

    ReplyDelete
  8. JANGAN BUKA AIB DENGAN FITNAH TU SETUJU SANGAT2.MAKIN RAMAI YANG SUKA BUAT CERITA MACAM2 SEBAB TAK PUAS HATI T_T

    ReplyDelete
  9. KAK YUYU MESI HIDUP BAHAGIA JE KAN KAN ? XD

    ReplyDelete
  10. time kasih tips cik yuyu ^_*..cuba jadi yang terbaik

    ReplyDelete
  11. bila hati bahagia..wajah pun berseri2.. tu tips untuk cantik macam yuyu jugak kan *hekhek :D

    ReplyDelete
  12. yea, berfikiran positif, terimakasih yuyu, boleh la kite hidup dalam bahagia! =D

    ReplyDelete
  13. akal yg sihat badan pon sihat..eh ade kaitan ke?? =P

    :: Haiwan Baru ::

    ReplyDelete
  14. morning yuyu.. tips yg berguna, thnks :)

    ReplyDelete
  15. mop kan lantai umah ika sekali ye kak..haha XD

    ReplyDelete
  16. errr..tau jugak tp tak buat..hahaha...

    harap2 abg zam tak baca ni or akan dikutuk beliau lagi nanti.....pfffttt

    ReplyDelete
  17. setujuk dengan yuyuk!! huh .. pasni nak insaf dah .. morning bebeh!

    ReplyDelete
  18. saye sedang senyum gembira seperti matahari digambar anda...
    saye sedang terbang diawang2an seperti pari2 kecil diheader anda..
    saye sedang ceria seperti template pink anda..
    hehehehe..semuanya kerana pepagi dah SENYUMMMMMMM:) samat pagi my deary

    ReplyDelete
  19. ceriakan hari dengan baca blog yuyu..

    http://annaitoshi.blogspot.com/

    ReplyDelete
  20. positive dalam segala-galanya. dan redha bila dugaan menimpah..

    chaiyok-chaiyok.. kemas umah sekarang!!

    ReplyDelete
  21. mulakan hari dengan penuh semangat... AZAM HARI NIE..

    ReplyDelete
  22. alhamdullilah buat masa nie still aman..kampung saya pun kampung seri aman,,haha

    ReplyDelete
  23. layak dah tu jadi menantu...adik lelaki tak de kalau tak bleh buat adik ipar...he..he..he....

    setuju sangat...jgn buka aib orang nanti aib kita pun di buka...

    ReplyDelete
  24. selamat pagi dik nice entry dik....betul tu, kiter kene amalkan tips ini kalau nak hati rasa refresh jer

    ReplyDelete
  25. moning!

    nice tips.. and thanks for sharing. ^_^


    anak sapelah ni rajin bebenor mop latai pepagi.. ^_

    ReplyDelete
  26. tazkirah pagi yg best. smoga usaha yuyu diberkati Allah

    ReplyDelete
  27. the great tips untuk mulekan pagi yang ceria kak YUYU .
    thanks =)

    ReplyDelete
  28. morning!! wah, boleh jadi pakar motivasi nie..hehe..

    Jom Lawat: Blog Bardboo DAN Sweet Child
    Hadiah Menarik Untuk Yang Tersayang

    ReplyDelete
  29. yuyuyuyuyuyuyuyuyuyuuuuuuuuuuuuuuu !!!

    Mane lukisan doodle tu ? nape tak nak main lukis lukis lagi dah
    aishhh .

    gud morning yuyu :)^^

    ReplyDelete
  30. semuanya ats kehendak diri sendiri. kalau hati mmg kata tak nak berubah, mmg payah lah kan.
    orang lain nasihat berjuta kali pon tak de makna. :)

    ReplyDelete
  31. aman dan tenteram... memang susah nak dapat suasana tu sekarang ni :)

    ReplyDelete
  32. thanks for tips yang bergune kak yuyu !! hee

    ReplyDelete
  33. hye yuyu! ;)
    thanks for sharing! hee.

    datangla belog kite ek.
    http://bungalullaby.blogspot.com/

    p/s : kempunan tunggu yuyu dtg. tsk tsk ;'( haha!

    ReplyDelete
  34. byk tips yuyu aih..;p
    sama2 la kita praktikkan..


    singgah la sini:

    http://ciknalspeaking.blogspot.com

    ReplyDelete
  35. amboi, tips aje, boleh ganti DF kamtumi ni, heee.

    ReplyDelete
  36. Rajinnya Yuyu ne.. Pagi2 lagi dah bereskan semua keja. Untung sapa dapat Yuyu. Hehe.. Jangan marah.

    Terima kasih untuk tips ne. Manusia mudah lupa, untung ada Yuyu yang selalu ingatkan kawan-kawan. Thankz.

    sharifdez

    ReplyDelete
  37. yeah ! betul tu kak yuyu,, ape2 kena BERUBAh utk kebaikan diri sendiri kan (:

    ReplyDelete
  38. Comelnya sambil kilatkan kuku heheeh

    ReplyDelete
  39. tips yuyu comell!^^ thnx 4 sharing~

    ReplyDelete
  40. SEKARANG HIDUP SANGAT BAHAGIA.TERIMA KASIH TUHAN ^^

    ReplyDelete
  41. Assalamualaikum

    terima kasih akak sebab bagi tips yang berguna

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)