Wednesday, April 27, 2011

Sebab Musabab Yuyu Sayang dan Terharu dengan Keluarga.

Assalamualaikum ^^


sekarang yuyu tengah menghitung hari. ada lagi 2 minggu yuyu akan luangakan masa bersama keluarga tercinta. lepas tu? yuyu akan balik ke Kolompo. maka, tamat lah cuti semester yuyu selama 2 bulan. tamat lah juga sesi melantak hidangan bawah tudung saji buatan emak :(

sedih sebenar nya.  bangun pagi tadi, terus tengok kalendar di talipon. air mata tok sah kata, keluar secara tak sengaja dengan mengada ngada. pagi pagi dah buat emo tak ketahuan hala.

sayang nya yuyu nak jauh dari keluarga, tambah tambah semalam emak dan abah buat yuyu terharu kemain. buat lagi tak nak jauh dari keluarga. mari yuyu cerita kan hal semalam....... *sila amik emosi hiba*

emak dan abah yuyu memang kenal anak dara dorang ni. bab makan sangat sangat cerewet dan selalu saja perut mengada nak melantak tak kira pukul 1 atau 2 pagi. ia memang tabiat buruk yuyu sebenar nya. yakni menyusah kan emak bapak bab makan.

petang semalam, yuyu dah melantak ikan goreng sambal emak 3 ekor. kenyang sangat. yuyu tak makan nasi. pukul 9 malam, yuyu minta abah buatkan bolognese untuk yuyu. tapi tak boleh, sebab sos nya dah habis. yuyu melantak saja apa yang ada di dapur.

pukul 12.30malam. yuyu emak dan abah masih belum tidur. masing masing kusyuk bebenao layan muvie tamil. pebret seisi keluarga. tiba tiba yuyu lapar. bukan tiba tiba sebenarnya, tapi memang tabiat yuyu yang kuat makan. hanya berhenti makan takkala tidur. -.-'

yuyu geledah habis dapur. yuyu lapar tom yam. yuyu cakap kat mak dan abah
"makk, lapaq tom yam.."mana ada tom yam. nasi pun tak dak dah. dah pukoi berapa"."lapaq la"  *degan harapan, nasi akan jatuh dari langit*"jomm la kita keluar p beli tengok kat Kuah ka Padang Matsirat ka""uish, dah pukoi berapa dah mak. 5 minit lagi pukui 1. ""dah kak lapaq. jom ja la..tak mao.. lewat dahhh.."
tiba tiba dengar enjin kereta abah bunyi. abah siap tanya yuyu
kak nak makan apa? 
cepat cepat yuyu bagitau abah yang dah lewat. yang konon nya yuyu tak la lapar sangat. abah pun matikan enjin kereta. terharu yuyu. emak dan abah yuyu sanggup nak keluar cari makanan untuk anak dara dorang yang lapar tak ketahuan hala di kala orang lain dah mimpi round ke 7.

yuyu masuk bilik tidur. tidur dengan aman. dan siap mimpi bersuka ria bersama Justin Bieber. tiba tiba abah kejut yuyu....... sobsobb T_T
kakak... bangun. p makan tom yam dulu. panas lagi
haa??! terkejut lalu yuyu terharu seketol ketol yuyu di katil. terasa macam nak menangis lalu peluk emak dan abah macam dalam drama selalu buat  -.-' tapi apa kan daya, yuyu tak la sedramatik itu. hanya mampu kata "haaaaaaaaa!" dengan perasaan hiba berbaur terharu saja.

 tak sangka emak dan abah sanggup keluar belikan makanan untuk yuyu walaupun dah 1 pagi. yuyu ke dapaur dan makan dengan air mata bergelinang. siyes terharu tau. emak dan abah sangat sweet. lebih sweet dari laki masa depan yuyu yang sanggup merempit dari UNITEN ke kampus yuyu untuk hantar makanan

-.-'

hmm.. ni lah yang buat kan yuyu rasa sayangg sangat nak berjauhan dari keluarga. kalau nak cerita bab yuyu terharu, memang banyak. tapi, yuyu cerita yang hal beli tomyam lalu yuyu terkedu terharu saje la. sebab rasa ia lebih fresh dan rasa terharu tu masih belum hilang.

macam mana la kalau yuyu tak ada keluarga? yuyu percaya, yuyu takkan kuat macam ni. selama yuyu berbelog, emak la yang sokong yuyu habis habis. waktu kena hentam dengan sorang blogger, emak, abah dan adik yuyu lah yang sokong yuyu. terima kasih kepada rakyat rumah ku. i lap u.

dan dah. yuyu nak tolong emak siapkan langsir tingkap jap.

ohh korang, sebelum yuyu kesat air mata sekali lagi, jom tolong vote yuyu untuk hari ni. vote untuk DiGi WWWOW Awards ya. sila tekan SINI untuk vote, atau terus tekan gambar
terima kasih sudi bace ^^
SHARE:

113 comments

  1. ibu dan ayah mana yang tak sayangkan anak. :)

    ReplyDelete
  2. betul tu yuyu...utamakan keluarga.
    baik kat parent kita

    ReplyDelete
  3. hue3, terharunya. Mesti tido nt=yenyak ja malam tue...

    Entry terbaru 7 Teknik2 Awal Berlatih Bermain SEO... (",)

    ReplyDelete
  4. akak dah bgenang ayaq mata bila baca entri yuyu nie <- seriyes!...tingat kat mak abah kat sp...huhuhu..winduuuu depa...-> padahai tiap² bulan blk sp..ngeh3!

    ReplyDelete
  5. sweet..mak ayah eka pon salu cmtu..kdg2 marah..tp marah tipu..hehehehe..jap lagi adalah tu dorg beli..kdg2 sorok dlm keta dulu..nyakat anak sulung dia yang manja ney..haha

    ReplyDelete
  6. ibu dan ayah kita sentiasa nak yang terbaik untuk kita,..tapi bila kita dah besar,masihkah kita ingat segala jasa mereka????

    ReplyDelete
  7. tahniah dapat wat air mata nana bergelinang 2 minit.. :(

    http://nanacyunkdye.blogspot.com/2011/04/hebat-macam-yuyu-zulaikha.html

    ReplyDelete
  8. kasih sayang parent tak mungkin kita dapat balas... hope kita dapat jadi anak yang sentiasa buat mereka bangga.. =)

    ReplyDelete
  9. tumpang nagis...mcm nak start kerete balik kampong sekarang...rindu kat ank2...hehehe..

    ReplyDelete
  10. ayah dan ibu..ayah dan ibu..
    itulah permulaan kami..
    dapat melihat bulan dan matahari..
    ooohhooooo...
    ayah dan ibu..
    ayah dan ibu..
    mestilah dihormati..

    ReplyDelete
  11. rindunye kt mak ayah =(

    p/s : yuyu..gmbr tu smart =p

    ReplyDelete
  12. sweetnye...siyes sungguh memilukan hati..kan best kalau Jay dapat rasa macam tu..huhuhu

    ReplyDelete
  13. hmm . terharu nya :(

    yuyuyuyuyuyuyuyuyuyu ! ^^

    ReplyDelete
  14. alololo

    manje ye dgn parents

    sumpah jeles.

    urghh

    ReplyDelete
  15. sweett...

    mak alia pun sama.. selalu usaha adakan apa alia nak.. macm tu jugak arwah abah dulu.. alia nak kasut bola, nak yang satu jenis stu je.. keliling abah cari sampai pukul 12.. stiap kedai singgah sampai satu kedai tu nak tutp abah sanggup tahan sebab nak cari kasut untuk alia..


    T_________T

    ReplyDelete
  16. rasa terharu jugak...uwwaaaa nak balik kampunggggg...T_T

    ReplyDelete
  17. mak mana tak sayangkan anak yuyu.. akak sejak ada anak 3 ni baru paham .. rasa macam sayang sangat kat anak2.. terutama bab2 makan.. takut sgt anak2 lapaq padahal mmeng dah ada makan.. tapi tu la org kata perasaan yang tak bleh di beli.. bila yuyu dah jd ibu nanti yuyu jugak akan dpt rasa macam mana mak n ayah yuyu rasa..

    ReplyDelete
  18. mak ayah mmg sygkn anak2..kdg2 kita jaa tak sedar..:D

    ReplyDelete
  19. itu ler pengorbanan ibu ayah. nanti bila yuyu kawin nanti, baru tahu mcm mana perasaan sorang ibu.

    ReplyDelete
  20. ibu bapa mane tak syg anak...seburok2 anak pon die syg...

    ReplyDelete
  21. mak ayah mane xsygkan anak kan yuyu..insyallah dengan kasih syg mak ayah kemana-mana p pon hidup diberkati.

    ReplyDelete
  22. hehehe..dah hbis dah cuti sem...dah kne ngadap buku...hehehe

    xpe yuyu kan kuat.. ^_^
    chayok22...

    ReplyDelete
  23. mekaseh yuyu sudi singgah belog nana.. :)
    nak bergenang air mata lagi 2 minit..
    dah agk dah beloger femes mesti kena punya..sebab beloger baby mcm nana pown kene jgk.. :)


    yuyu tak yah post ye..malu kuasa 32..

    ReplyDelete
  24. memang yuyu,kadang ade mende yg kite x expect parent kite akan semata2 utk kepuasan ati kite. tharu smpai tak tkata T_T

    ReplyDelete
  25. terharu sgt.. hargaila jasa dan pengorbanan mereka ye.. =)

    ReplyDelete
  26. whoaaa bestnye mak pak kak YUYU .
    tetibe jeles pulakk niee wuuu .
    laki mase depan kak YUYU pon suwitt HAHA .

    ilovemyfamily ^^

    ReplyDelete
  27. Mak ayah gak yang terbaik kan.. tade siapa yang sayang kita lebih dari dorang.. Auwhh.. I miss home. x sabar nak cuti

    ReplyDelete
  28. hai yuyu...salam singgah...comelnye banner blog tu..sukeeeee...

    Anyway saya nak ajak yuyu jalan-jalan di butik saya :

    http://firzaracollection.blogspot.com/

    TQ...

    ReplyDelete
  29. memang nanges gila skang ni...even ma and pa x penah buat cam tu utk moon tapi moon tetap sayangkan diorang...

    selalu if nak makan ke apa,, layan sendiri jek...sebabnya mungkin moon owez berjauhan dari family...start dari form 1 lagi sampai la skang ni...huhuhu...

    ReplyDelete
  30. hazieq pown sayang famly hazieq gak...

    ReplyDelete
  31. suweetnye yuyu.. nak balik kedah paksa mama cik tqah masakla..haha

    ReplyDelete
  32. sweet nye mak ayah yuyu..mak ngn ayah mana yg snggup tengok anak dye lapar..huu

    ReplyDelete
  33. alahaiiii terharunya. rasa nk nangis. rindu parents!! :'(

    ReplyDelete
  34. rindunya mak ayah!!!!

    nak balik Langkawi...uwawawawawawa

    KESAYANGANKU

    ReplyDelete
  35. parents ada insan yg paling TERHEBAK dlm hidup kite.apa lah perasaan mereka yg sgup buang keluarga tu kan.

    ReplyDelete
  36. mesti la mak ayah sayang anak kn.... rindu lak mak n ayah aku walaupon aku dok satu umah.. hahaha

    ReplyDelete
  37. kasih emak dan ayah tiada banding nya :)

    ReplyDelete
  38. huhuhu cdeyh dengar cita kak yuyu...
    yana sayang mama n papa..muah..
    macm mana la yana nak pish ngan diorng leps spm nie???-_-''

    ReplyDelete
  39. pinjam mak ngan ayh yuyu sehari boleh????huhuu...hargailah mereka selagi mereka masih hidup...

    ReplyDelete
  40. huhuhu terharunya yana dengar cita kak yuyu..sweetnyer papa n mama akak^^

    ReplyDelete
  41. mak ai..bapak best mak bapak lu

    gua dah ada anak nanti nak jadi mcm tu la..mesti best

    ReplyDelete
  42. kak yuyuuuuuu, sedihnye baca
    abah pun sanggup gak
    waaaaaaaaaaaaa,sayang deme

    ReplyDelete
  43. kak yuyuuuuuu, sedihnye baca
    abah pun sanggup gak
    waaaaaaaaaaaaa,sayang deme

    ReplyDelete
  44. jom baca ni

    http://shanasituaku.blogspot.com/2011/04/perkahwinan-mereka-kita-sila-hentikan.html

    ReplyDelete
  45. mak abah suma sama jer.. kita jer tak pernah nmpak sgt dia sayang kita.. huhuhuhu.. windu kt mak abah saya jugak lar...

    ReplyDelete
  46. Betul lah kata orang, setiap kejayaan seorang pasti ada yang menyokong dari belakang. Beruntung Yuyu ada family yang sangat sayangkan Yuyu..

    sharifdez

    ReplyDelete
  47. yuyu meh makan spageti kasi bessa sikit badan tuh =P

    :: Cara Buat Spageti ::

    ReplyDelete
  48. wuu~turut terharu punya keluarga..ika pon sayang fmily ika..ada ka yg xsyg fmily??ish3..xptut~

    ReplyDelete
  49. alalala . sweetnya!nanti dah kat tmpat belajar,pukul 1 lapar mmg golek2 la sorang atas katil kebuluran kan. hehe :D

    ReplyDelete
  50. sangat sweet!! hargai jasa mereka ok!!jgn menyesal kalau terlambat!!

    ReplyDelete
  51. wuaaa ! trharunyaaa T.T mcm2 yg mak ayh kita snggup buat smata2 untuk ank trsyggg .

    ReplyDelete
  52. Waaa best la ada family mcm ni. Terharu. >.<

    ReplyDelete
  53. hargailah family selagi hayat diorang masih ada... serius.. buatlah diorang happy, peluk, cakap sayang semua..kalau tak menyesal tak sudah bila diorang dah takde lagi kat dunia ni..

    heee ^___^

    ReplyDelete
  54. yuyuy nih ank mnja kew..kih2

    ReplyDelete
  55. tempat jatuh lagi di kenang kan??

    ReplyDelete
  56. whoaa...bestnya dpt parents yg mcm tuh. yuyu, nape mkn kuat tapi gemok ni?? ishh!! gemok la gemok la.. -__-"

    ReplyDelete
  57. huhuhu..terharu baca neh..tersentuh naluri keibuanku...huhu..nanges...:((

    ReplyDelete
  58. wuhuuu.. terharu lah camni... kasih mak dan ayh terhadap seorang anak... :')

    ReplyDelete
  59. untung laa yuyu.. kuat makan, tapi kurus jep.. =.=' *jeles neh*

    ReplyDelete
  60. alahai..kembang kempis akak baca..u have a lovely parents lah dear...always remember yang yuyu ada ibu bapa terbaik didunia..insyaallah yuyu takkan buat benda2 tak elok diluar..sebenarnya takde parents pon nak anak2 dia susah..nanti bila yuyu dah berumahtangga sila praktikkan segala kebaikkan mak pak yuyu tu ye:)

    ReplyDelete
  61. nice entri...thank you...kiss for u too..muah2...hehe gurau je...

    ReplyDelete
  62. super duper baik mak n ayah yuyu.. tgh mlm pon sggup carikn mknn utk yuyu..
    yuyu, bila nk wat entry tntg mak yuyu plak.. msti comel cm yuyu gk.. ;)

    ReplyDelete
  63. sedey (-_=')
    ibu bole jaga 10 org anak tapi anak blum tntu dpt jaga ayah dan ibu kan?

    ReplyDelete
  64. we should love our parents more than anything :)

    ReplyDelete
  65. yeahhhhh XD betul betul,, my parents pon kdg2 cmto gak taw,, aww,, sweet <3

    ReplyDelete
  66. Yuyu,
    Siriyes...tergaru eh eh terharu baca entri nih. Syukurlah dan hargailah kerana masih punya mak bapa.

    ReplyDelete
  67. terharu betul.. Sesungguhnya pengorbanan kedua ibu bapa tdk boleh ditandingi oleh sesiapa. Moga yuyu jadi anak yang berbakti pada mereka. =)

    ReplyDelete
  68. siyes terharu!!!!

    sweetnye~~

    bersyukur dpt mak ayah macam tu..

    ^__^v

    ReplyDelete
  69. yuyu...esok saya balik rumah! tak sabar nak jumpa mak abah..hehe~

    ReplyDelete
  70. mak ayah sanggup berkorban untuk anak-anak dia yuyu. bersyukur dapat mak ayah macam nih. individu yang mempunyai ibu bapa merupakan individu paling kaya kat dunia nih.

    Latest Entri :
    Resepi Kek Coklat

    ReplyDelete
  71. bergenang airmata. serius tak sabar sangat nak balik jumpa mak ayah. 3hari lagi start cuti sem tapi macam 3minggu. lama sangat2 nak tunggu. huhuhu.

    ReplyDelete
  72. memang terharu! =.='

    tak dinafikan, mak ayah mana yang x sayang anak, lebih lebih lagi yg duduk jauh dari keluarga, pasti mereka akan jaga kite sebaik mungkin wlaupun dah besar panjang,akan diikutkan segala kemahuan!

    kdg2 tu terfikir jugak, dapat ker kite membalas balik kepada mereka apa yg mereka dah korban kan kepada kite? =.='

    ReplyDelete
  73. sobssss....sedih dan teharu sekaliiiiiiii

    ReplyDelete
  74. perghh. gila best. nak lepak umah yuyu lah! LOL

    saya vote kamu!

    ReplyDelete
  75. yuyu, gambar pakai spek tu memang lawa..weewitt..

    ReplyDelete
  76. yuyu pic yuyu comeyy sngat mcm farah ehhehehehehehhe (opss pasan sudah)..syukur alhmdulillah kita masih ada ibu dan ayah

    ReplyDelete
  77. parents mmg syg sgt kat anak2...sanggup buat apa saje, terutama bab makan2 ni...

    ReplyDelete
  78. GAMBAR KAK YUYU ATAS TU MEMANG HOT SETAP.I LOIKKEEE:D

    ReplyDelete
  79. AMBOI SATU KELUARGA SUKA FILEM TAMIL.MESTI CUTE JE KAN XD

    ReplyDelete
  80. perghhh..memang sweet mak ngan abah yuyu..jadi anak yang baik ye yuyu ^_^

    ReplyDelete
  81. terharu :| Sumpah rasa nak nanges baca :)

    ReplyDelete
  82. wah..best nye..terharu je zie bce..sanggup parents yuyu cari kn makanan utk yuyu..so sweet!

    missrahena.blogspot.com

    ReplyDelete
  83. Kasihnya mak ayah awak kat awak. Belajarlah rajin2 dapat result best, mak ayah mesti gembira.

    ReplyDelete
  84. sungguh...menitis air mata ini....
    semalam pun mak dan abah sanggup keluar beli mam walaupun mereka penat sgt sebab ira lapar... :'(

    ReplyDelete
  85. yuyu kena belaja ajen2 tau, balas jasa mak abah..

    seus ni yg wat rindu kat mak bah nih.... huhu...

    ReplyDelete
  86. KAMIHIDUP : tapi terasa terharu ^^ kehkehkeh ^^

    ReplyDelete
  87. azizul: parent yang betol macam tu la.. jaga anak anak.. cewahhh~

    ReplyDelete
  88. Budak Botak: tidur sampai mimpi budak botak ^^

    ReplyDelete
  89. Eza Ridzwan: laaa.. kak orang kedah rupanya....! hahahaha..

    ReplyDelete
  90. Cik Eka : rasa macam nak pelop emak dan abah la pulak :(

    ReplyDelete
  91. kasih ibu membawa ke syurga...kasih ayah sehingga mati...dan kasih anak, sampai mereka di alam sana...tiada putus...kiss u 1st b4 u kiss me...hehe.

    ReplyDelete
  92. err.. hajar x lme lg, dpt sambung belajar penang. x tahu lah mcm mne nk survive. sbbnye, hajar jenis homesick. family kat KL, hajar kat penang. jauhnya alamak aii~ errmm..

    semoga kita sama2 kuat ye kak yuyu~ ;)

    ReplyDelete
  93. kita pun tak lama nk duduk kat umah. sedih beno. sobs sobs.
    walaupun kadang bosan sorang2.

    ReplyDelete
  94. gambar tu memang cantik lar :D

    ReplyDelete
  95. bestnya lelaki masa dpn yuyu!sgt sweettt~jeles!T_T

    ReplyDelete
  96. lapa tomyam jugak!!nak tomyam~~ yuyu kena kuat! walaupun org kutuk ke ape ke, kena tetap tabah..tp nangis ttp nangis :D

    ReplyDelete
  97. WIWIT.RAMAI PUJI GAMBAR CANTIK KAK YUYU TU :D

    ReplyDelete
  98. Assalamualaikum

    mak dan ayah adik pon layan adik dengan baik.adik hari-hari melawak dengan mak dan ayah

    ReplyDelete
  99. TENGOK ENTRY NI TERUS TENGOK GMBAR

    ReplyDelete
  100. RANDOM GIVEAWAYS DAN RM100 MASIH DIJALANKAN

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)

Blogger Template Created by pipdig