HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Friday, April 1, 2011

Re-View Belog Yuyu Zulaikha Untuk Bulan Mac. Alhamdulillah. Kali Ini Hidung Yuyu Kembang Lagi 2 cm per segi

Assalamualaikum ^^

AMARAN KERAS : entry kali ini penuh dengan unsur batak. sila layan je.

pehh. ada review kemain pulak yuyu ni kan. ye la. dengan ada review, kita akan tahu pencapaian kita. kan kan. kalau kita tak review belog kita, kita juga tak tahu apa yang kita dapat dalam tempoh masa yang di tetapkan. ada peningkatan ke? makin merundum ke? sama saja ke?

bulan Mac ni, penuh dengan macam macam. pernah merudum jatuhh terok kemain. ada juga naik boom kebabooomm! pehh pehh pehh. hmm. asal banyak kali dengan poyo nya sebut pehh tu? -.-' tak paham dengan diri sendiri.

Kita mulakan dengan Unique Visitor ya.

Alhamdulillah, penutup Mac telah membuatkan hedong yuyu kembang 2 cm per segi. di mana hedong kembang itu tidak dapat cover lagi. dengan UV pada 31Mac2011 yuyu adalah 4265! wahh.. tak sangka. sebelum ni, UV yuyu maintain 3000++ sahaja.

jumlah UV yuyu untuk bulan Mac adalah 70382. Alhamdulillah sekali lagi. kalau bulan February, total UV yuyu hanyalah 62280. maka naik hampir 10k juga la. Alhamdulillah sekali lagi. makin hari makin naik.

sekarang, UV yuyu maintain 3k setiap hari. tertunggu juga, bila la nak maintain jadi 4k  ye.


Perihal Buffered Earning

Alhamdulillah, BE pertama yuyu yakni awal bulan Mac, telah pun yuyu cash out. dan hasil nya sekarang, boleh la beli Netbook baru. tak susah kan mak bapak dah. dan Alhamdulillah, 31Mac lepas ni, yuyu dapat 2 lagi BE baru. seronok? seronok juga la. rasa macam berbaloi yuyu berbelog.

tengah tunggu juga, bila dapat cash out. hikhik. terima kasih NuffNang. hasil dari semua ni, yuyu akan kongsi sikit dengan korang ya sayang sayang ^^ jangan risau.


Perihal Follower.
kita semua kawan tahu.
p/s : oh.. teras yuyu tak genit lagi bila lukis tu -.-'

Alhamdulillah. pencapaian terbaik yuyu adalah pada baru baru ni di mana satu hari tu, follower yuyu meningkat sebanyak 171 follower baru untuk satu hari itu saja. banyak bukan? tu la. yuyu amat terkejut juga masa tu. purata peningkatan follower yuyu pun makin hari makin tinggi.

kalau dulu, purata setiap hari adalah 50 new follower sahaja, sekarang yuyu dah boleh target 70 new follower setiap hari. cuma dua tiga hari ni, makin melampau. 100++ new follower setiap hari, kira nya, dah 5 kali la bulan ni.  Alhamdulillahh..


Iklan :

Alhamdulilah juga, banyak juga permintaan dari Blogshop, Blog, Website minta yuyu iklan kan dorang. dan tadi pon ada juga lagi. Alhamdulillah sangat. yuyu pun tak sangka semua ni. yuyu akan mulakan proses nak mengiklan bermula dari sekarang ya. kepada yang nak iklan kan juga, sila lah email ke :




Alhamdulillahh.. rezeki belog yuyu makin hari makin bertambah. semua ini adalah sebab korang tahu~ selalu support penulisan yuyu. selalu ada takkala yuyu menetes hingus mahupun gelak hingga terjojol halkum. terima kasih semua ^^

ya. yuyu tahu belog yuyu tak sebagus belog korang. tapi ini adalah pencapaian yuyu sendiri. bukan di sini niat untuk riak tak ketahuan hala. namun hanyalah sebagai tanda yuyu ingin kongsi kegembiraan tak terkata yuyu ini.

dan yuyu amat berharap, belog kita semua akan terus sukses. Aminn.

p/s : apa yang tak okay dan yang okay dengan belog yuyu?

terima kasih sudi mace ^^

92 comments:

  1. perghh! mantoppp gile yuyu. tahniah. bila lah nak jadi cam yuyu kan.

    ReplyDelete
  2. jangan kembang sangat...meletup pulak kang..hehe ^^

    ReplyDelete
  3. Yuyu! baca comment! hana reply! nak gaduh ngn yuyu ni! comel sgt! :D

    http://hanamarvelloves.blogspot.com/2011/04/farhana-malek-vs-yuyu-zulaikha.html

    Btw, congrats. makin hari duit poket yuyu makin bertambah hasil penat lelah yuyu semput semput update blo setiap lima minit. :D

    lepas ni boleh blanje kami semua aiskrim sorang satu :D

    ReplyDelete
  4. Gila lah yuyuuu. Terer nyee.. banyak tuuu :O

    ReplyDelete
  5. yuyu rajen update.. pastu comel. that's why ramai senang dgn yuyu. hehe.

    ReplyDelete
  6. tahniah yuyu :) keep up the good work ek ;)

    meh terjah siniKhaizarien Blog

    ReplyDelete
  7. jelesssssss, sis yuyu rajin buat post, sis yuyu cantik, mmg smua pakat berkenan, sobss3

    ReplyDelete
  8. knapa bella tibe tibe jeles ni?? tak paham pulak.. eheheh :) btw tahniahh..jgn lupa share..nak daim!!

    ReplyDelete
  9. ouh ya, azza nak cadangkan, apa kata sis buat kali kedua sis punya bloglist, nampak cam ramai dah tak aktif tuu :)

    ReplyDelete
  10. wah!!!..best nyer..nih yg wat ceq nak bebelog sakan gak nih...hehhehe

    ReplyDelete
  11. yuyu,mcm mna nk earned mntang nuffnag nih..da pkai lma..tp sesen un tapat..polek bebeno..nmpk sgt tatau it nih..uwaa!! sob2

    ReplyDelete
  12. alaaa jeles la cam ni . hehe ! good job sis !

    ReplyDelete
  13. tahniah yuyu....x padan kecik! wek2...hihi :)

    ReplyDelete
  14. bestnye la kalau blog saya macam blog yuyu..
    Mesti Happy je memanjang..
    tapi ok la,at least dpt msuk bloglist yuyu pun dah ok dah..
    Thanks,yuyu comel :)

    ReplyDelete
  15. PEHHH mantoop la YUYU..thnkz YUYU sebab sudi datang blog farah suke suke...cayunkz yuyu ^_^

    ReplyDelete
  16. takde ape nak komen dear...akak rasa semua okeh...cuma cumaaaa emmmm takde ape lah..semoga yuyu akan terus sukses..jgn lupakan kami ye-peace-

    ReplyDelete
  17. mabelesssssssssss!!!
    blogger pompuan sng naik. kami laki sabar jek laaa.
    ;(

    ReplyDelete
  18. Keep it up cik yuyu!!!!!
    Chaiyo3 hehehe :D

    Cik Yuyu comel >.<

    ReplyDelete
  19. waaa . tahniah la yuyu . yuyu naik secara mendadak .

    semoga blog kita sukses :D

    blog yuyu semua okay . kemas , simple dan menarik :) rasanya org dah tak heran dah nak tengok template blog sebab syiok sgt baca entry yuyu ! haha

    ReplyDelete
  20. wahh.. tahniah yuyu.. :) saya ade selitkan nama yuyu jgk dlm entri saya kat

    http://nanaosaki-nanaosaki.blogspot.com/2011/03/kecik-sangat-kah-aku-nak-jadi-comel.html

    ReplyDelete
  21. tahniah cik yuyu !
    wish your luck fr the next level (:

    ReplyDelete
  22. WaH!~ YuYu MaKiN HeBaT La SKaNG!~ CGRaTS DeaR!~ (^_____^)V

    JoM BaCeR KiSaH GuRauaN YaNG MLaMPau!~

    http://nadiah-muhammad.blogspot.com/2011/04/oh-satu-pembohongan-gurauan-melampau.html

    ReplyDelete
  23. yuyu kian naik fofular. Alhamdulilahhh! tumpang gembira. (:

    janganlah lupakan dahkuuuu~ T_T

    ReplyDelete
  24. waa, mantap lah sis! keep it up ok! tahniahhh

    ni buat semangat nak berblogging makin berkobar kobar ni.. hehe ^^

    ReplyDelete
  25. bestnye...cmner boleh dpt follower ramai2 cmtu?
    ajar sikit boleh...
    ni blog baru...

    follow my blog : http://nuruleimanhikmah.blogspot.com

    ReplyDelete
  26. brbangga kalau yuyu dapat juin atau like responden ini..bukan menumpang market, tapi sebagai batu loncatan untuk abang & semua..

    abang ada buat contest, & ni responden..yuyu boleh baca kalau yuyu nak..

    Responden : Contest Cipta Ayat Paling Kool Tanpa Titik Dalam 1 Ayat

    tak kisah yuyu approve or not..harap sudi baca..thangs buat yuyu yg berjaya

    ReplyDelete
  27. kak yuyu study maner??course apa??hehe juz curious..tanx for answering..

    http://merdelpunyerstory.blogspot.com

    ReplyDelete
  28. kalau lantik yuyu jadik consultnt kena charge keee???

    ReplyDelete
  29. alhamdulillah..rezeki yuyu..tahniah k...harap2 xde la yg jelez ngn yuyu..kip blogging k dear :)

    ReplyDelete
  30. pergh!!! nak start iklan gak lah ni!! hehe

    ReplyDelete
  31. fuh yohhhhhh... cayalah! congrates syg!!

    yuyu.. mcm mne nk dptkn BE tu ye?

    ReplyDelete
  32. wahaaa. pass up kak yuyu, kita turun utaraa nnt kene belanjaa :)

    ReplyDelete
  33. op one day akan ada rezki mcm YUYU.. hee.. btw congrate.. :))

    ReplyDelete
  34. cayang...saje nak kaco neh..pernah tengok malbery tak? pernah makan tak? jom tengok malbery kat umah akak..heheheh benih dari australia neh:)
    http://hasrisa.blogspot.com/2011/04/anda-kenal-malbery-pernah-makan.html

    ReplyDelete
  35. waah. hebat giler bleh beli netbook! thanks kat yuyu sebab promote blog arituh. follower meningkat. XD

    hari ini, kita belajar mengenal ikan. klik sini. hahaha

    http://adameben.blogspot.com/2011/03/mengenal-ikan-bahagian-satu.html

    ReplyDelete
  36. mcm berminat nak beriklan kat blog hebat ni. tp yuyu kena prepare quotation dulu. hehe

    ReplyDelete
  37. wah ! rezeki melimpah ruah. congrats ! :)

    ReplyDelete
  38. congrats yuyu...yuyu, promote la blog kite..nk jugak tmbah follower.hehe...kite pn prnah promote blog yuyu gak..tp blog kite x sehebat blog yuyu pn..almaklumlah masih baru,kate org berjinak2 dlm dunia blog ni..

    pape pun,truskan berbelog dgn gaya slumber n santai yuyu tu k.kitorg always support yuyu!!!

    ni URL kite:
    http://cthaslinda.blogspot.com/

    ReplyDelete
  39. kepurataan blog penyu menerima kunjungan sehari ialah err.. puluh kali je kut.

    purata folower yg dtg hinggap sehari ialah... emm..err.. ade tu ade la, kadang tu takde.

    {yuyu buat entri psl blog penyu kan bagus}

    hahahaha ~~~ tahniah yuyu, blog yuyu sungguh berjaya. :)

    ReplyDelete
  40. blog yuyu semuanyaa okay. hi hi

    ReplyDelete
  41. nuru sokong cik Nathrah yg kat ats nun sner..

    ReplyDelete
  42. jeles ngn yuyu!~blnje meatball eyh nanti?syg yuyu :P

    ReplyDelete
  43. alhamdulillah, congratulations kak yuyu comel! ^^ ❤

    ReplyDelete
  44. cograts!! bru pes tym lawat cni.. comey la belog kam0o..=)

    ReplyDelete
  45. TAHNIAH YUYU..ALHAMDULILLAH...SUKA TNGOK YUYU SUCCESSS..

    YUYU CEPAT IKLANKAN BLOGSHOP AKK..NANTI AKK BG SHAWLS FREE SATU..YEAYYY..

    ReplyDelete
  46. SIS YUYU.CONGRATS YE.HAPPY BILA TENGOK BELOG NI MAKIN UP,MAKIN DITERIMA AND SIS YUYU MAKIN HAPPY.KALAU ADA MASA,TUNJUK AJAR LAH YANG MANA TAK BETUL KAT BELOG KENIT YAN TU.SATU LAGI,KALAU ADA MASA,BOLEH LAH BUAT GATHERING DENGAN FOLLOWER KAN.HIKHIK.CONFIRM BERDOYON YANG NAK JOIN LAGI2 YAN XD
    WISH THE BEST FOR YOU DALAM DUNIA BELOG OKAY :D

    ReplyDelete
  47. asyik dapat BE je... mana aci macam ni..hehe

    ReplyDelete
  48. yeay!! mekdi satu ea yuyu! hihihi~ alhamdulillah..murah rezki yuyu membantu orang susah mcm maera ;)

    ReplyDelete
  49. tahniah chek yuyu..=p bilo lah bole jadi cam yuyu niehh !!! huu ,

    ReplyDelete
  50. wow..yuyu pemes sgt la..segan nak komen lak..hehe..apepun tahniah ye yuyu..nape x datang gath tadi ??? rugi tau..lau x leh jumpa saya..haha

    ReplyDelete
  51. tahniah yuyu!blog yuyu memang tip top pon! >.<

    ReplyDelete
  52. wah....jauhnya beza antara kita nih....

    ReplyDelete
  53. COngrate.....teruskan berblogging dgn jayanya...sntiasa sokong Yuyu....;))

    ReplyDelete
  54. tahniah kak yuyu.. truskan usaha tu.. all da best utk kak yuyu..;)

    ReplyDelete
  55. yuyu sangat hebat. blog anda ada lukis2 tu yang best. haha

    http://ohsukamenyibuk.blogspot.com/

    ReplyDelete
  56. ok lepas ni ade giveaway from yuyu!yes!

    ReplyDelete
  57. Cik Nathrah: alaaa.. tak lama lagii boleh laa ^^ heheheh~

    ReplyDelete
  58. Salim Harmanain : heheheh.. dah meletop ni hedong yuyu :P

    ReplyDelete
  59. Farhana Malek : oooo! nak gadoh yaa! kejapp kamu!!

    ReplyDelete
  60. Syuhada Elmi.: alaaa.. banyak apee... orang len lagi banyakk~ T_T

    ReplyDelete
  61. Bellmikenzo: terima kasihhh cekguuu! heheheh~

    ReplyDelete
  62. 0sh!Nz d' sen0r!ta: heheheh.. ramai update ponnn~ awak pun kena la macam tu ^^

    ReplyDelete
  63. nur amalina athman: hikhik ! mekasihh naaa ^^

    ReplyDelete
  64. Khaizarien : mekasihhh awakkk~ jap nak terjahh sat~

    ReplyDelete
  65. Azza Firza : uwaaa! jangan kate cenggituuu~ kalau bab cantik, memang tak la! wuuuu T_T

    ReplyDelete
  66. woahh great lah kak YUYU .
    bile lah zieha nak dapat macam ni jugak ^^

    ReplyDelete
  67. wahh...bestnyer...kiter jugak la...urhm...bagai langit ngan bumi nak merasa menda2 gini...

    apa2pun, tahniah yer...

    ReplyDelete
  68. Bella Ayub : hehehe.. yuyu akan share dengan korang la!! ^^

    ReplyDelete
  69. nadiemsharmz: cepatttt! berbelog sakan sikitt! usaha lebih la kate nye ^^

    ReplyDelete
  70. Gades Merah Jambu: jap lagi yuyu ke belog awkkk ^^

    ReplyDelete
  71. AtenAzhar : jangan jelesss! berusaha jugaa tauuu! ^^

    ReplyDelete
  72. hihi good job yuyu! keep it up! usaha tu tgga kejayaan.. hehe.

    p/s : lari topik jap, i nak tahu..FB sebenar u yg mana weh? konpius.

    ReplyDelete
  73. tahniah yuyu!! best nyer jd femes cam yuyu. apa rahsia nie..

    ReplyDelete
  74. wahhh~kongrets yuyu juleka !!! :D

    cayalahh . keep blogging mmg ramai yg suka blog yuyu :)

    ReplyDelete
  75. ouh trima kasih sbb nk ke blog saya ya cik yuyu yg smkin hot :)

    ReplyDelete
  76. tahniah ya...
    bukan senang nak senang

    ReplyDelete
  77. congrats yuyu!! memang boleh jd cik epal ni..income blogging yuyu mesti akan jd ribu raban every month :( bertuah dik yuyu :)

    ReplyDelete
  78. MAK AIHHH NIE LAGI LAAA DEN JELES! HEHE
    TAHNIAH YE YUYU SYG :)

    PELIK LAA CANE LAA YUYU BOLE DAPEK DUIT BYK2 KAT NUFFNANG N BE TUH. aishh

    ReplyDelete
  79. ehem2 dlm lukisan boleh lah kombang idong kejap..jom jumpe depn2..haha..

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)