HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Friday, April 15, 2011

Pengalaman Pertama kali di asrama. makan nasi kuah air mata.

Assalamualaikum ^^

kata nya, yuyu nak berehat dari berbelog. tapi, pikir pikir balik, buat ape nak berehat. berbelog bukan penat pun. lagi pun, yuyu berbelog bila yuyu free sahaja kan. haish. apa la. yuyu ni bukan lah blogger tegar lagi. masih lagi blogger yang mengupdate entry ketika mana masa sedang lapang je pun. -.-'

saja nak buat macam blogger tegar kot.

tadi, emak berbincang dengan adik lelaki yuyu yang suka menjaga muka melebih lebih dari kakak nye ni. kata adik nak berambus tinggal di asrama. haish. terus teringat kisah yuyu masa tingkatan 1 dulu.

yuyu pernah tinggal di asrama masa tingkatan 1 dulu. sebelum dapat tawaran tinggal di asrama, kemain terkinja kinja yuyu ni mintak kat mak. padahal rumah hanya lah sekankang kerbau. rasa nya, kangkang kerbau lagi panjang .

bila dah dapat, terlompat lompat macam kera. mungkin kera pun tak mengaku kawan. sebab terlebih lebih lompat dari dorang.

dah cari semua barang keperluan, seperti baldi, cebok, penyangkut baju, dan pelbagai lagi dah.rasa nya, habis beratus ringgit juga la untuk persiapan pergi sana. habis pun banyak nye dengan makanan la. sebab emak tahu yuyu kuat makan sebijik macam gajah -.-'

pagi pergi ke asrama. dapat DORM C masa tu. punya lah gelap bilik tu. tak best. yuyu nanges sepanjang hari. teringat emak. tak pernah jauh dengan emak sebanar nya.

nak mandi kena basuh baju sendiri. nanges lagi. sebab kat rumah, emak yang basuh. memang menangis je keje nya. pergi pulak nak makan, puihhh! tak sedap! asek jamu nasi je. nangis lagi. yuyu rasa, air mata dah 8 dah sepanjang di asrama.

senior pulak sombong sombong. memang tak tahan sangat. makanan yang di bawa cepat habes. bukan yuyu yang makan, tapi kawan kawan. sadis nya T_T

tak sampai 2 minggu, yuyu merayu dekat mak. supaya keluar kan yuyudari penjara tu. mula nya emak tak layan. tapi selalu sangat talipon emak guna public phone, merayu kemain mintak keluar. memang dah tak tahan.

akhir nya yuyu keluar. kesian kat emak bayar mahal mahal untuk 2 bulan. tengok tengok tak sampai 2 minggu, yuyu keluar. terbakar duit emak macam tu saja. haish. dasar anak tak kenang dek untung. memang la macam ni.

bila nak masuk UIA dulu pun macam tu. nangis je sepanjang sebulan. asyik cakap dekat mak yang yuyu ni tak leh tahan dah. hmm. sengal nya.

tapi sekarang dah boleh dah hidup di asrama. cuma bila bar je balik ke kampus, teringat kat rumah ni boleh bawa nangis kat kelas. boleh buat makan nasi kuah air mata je la. kredit selalu RM10 habis dengan talipon emak.

kan best kalau tak belajar. dok je dengan emak. boleh tolong habis kan cekodok emak. macam mana la adik yuyu nak duduk asrama, padahal dia tu lagi la. emak pergi Kulim 2 hari pun, adik yuyu dah talipon 782328462776 kali. siap sebelum tidur, talipon sambil nanges.

ada juga kawan yuyu tak sambung belajar sebab tak nak jauh dari emak nya. padahal dapat belajar kat USM. haish. tu lagi terok. yuyu masih dalam tahap cute la lagi. -.-'


p/s: terus teringat masa kat UIA dulu, kantoi dengan kawan, yuyu nanges dalam almari -.-'

terima kasih sudi bace ^^

104 comments:

  1. HEHEE, time asrama mmg best. antara yang paling best. SERIOUS!

    ReplyDelete
  2. awal2 tu biaselah duk asrama.nangis je keje dia..lama2 biaselah..best kan teringat kisah lama

    ReplyDelete
  3. tak penah pon duk asrama..hehe..=P

    ReplyDelete
  4. yuyu nangis dalam almari??heheheh :P

    ReplyDelete
  5. haha. yati dulu pong gitu jugak dulu taw yuyu! boleh banjir lah nangis! haha

    ReplyDelete
  6. sy homesick bila duduk asrama..tp mama tak kasi balik sebab dia kata bazir duit je kalau balik!pastu kena marah lagi adela~~ hihi :P yuyu kat UIA ke?boleh jumpe~~~^^

    ReplyDelete
  7. Kita pun skolah asrama dulu. Dr form 1 smpai form 5 tauu! Hihi :)

    ReplyDelete
  8. nsb bek ko x nanges kat KUIS.
    kalo x lg kuat aku buli ko wahai cik yuyu ^^

    ReplyDelete
  9. alahaiii kesiannye die nges dlm almari hik3.. comey :)

    ReplyDelete
  10. akak start form 4 duk asrama...dah besar pun teringat rumah..

    tapi..tak la menangis dalam almari...hikhik!

    ReplyDelete
  11. nangis dlm almari? hahaha
    sumpah lawak........

    ReplyDelete
  12. yuyu , tu kuih ke kuah ? hehe :)

    ReplyDelete
  13. hahahaha...ciannya lah hai..anak akak lagi best tau..3 hari je dok asrama..kitorg tepon dia..kitorang yg nangis!! esoknya terus kitorang amik dia balik umah..ekekeke

    ReplyDelete
  14. 1st time dok asrama rasa sangat teruja...
    member-member semua best !!!~




    jangan buat ni lepas makan ye...
    > http://solomolo.blogspot.com/2011/04/7-perkara-yang-tidak-patut-dilakukan.html

    ReplyDelete
  15. kak yuyu 2 minggu..sy 4 hari je kat asrama dah merayu nak balik rumah..padahal dari rumah gi asrama tu 30 minit je..haha

    ReplyDelete
  16. kelakar lah yuyu ni,
    nangis dalam almari ? muat ke ? ngehngeh. :)

    ReplyDelete
  17. a'ah laa.. tapi kan, tinggal kat asrama memang best! banyak kenangan pahit manis.. hehe

    ReplyDelete
  18. wahh , same laa kite . tp nyna still lg dok asrama . nak amek pmr . da bese tggal kt asrama daa . sbb dr form 1 kenn :)

    ReplyDelete
  19. hahah, lawok lae yuyu nie, seb bek kecik, xmusthil nges dlm lemari..hee
    yup memng sedih bile jauh dri emak nie, tpi da terbiase dri form 1 lagik duk asrma.. and now hampir 9 thun dok asrama...tetp maintain..hahaha ^^

    ReplyDelete
  20. happppp..manje sangat ni. babap kang.

    Anak mak mmg cam ni :)

    ReplyDelete
  21. alahhh........dok asrama xleh nangih.malu jeh nnti kot

    ReplyDelete
  22. haha... manja sngt tu... anak mak ye...^^

    ReplyDelete
  23. hahahahha..
    apa lah budak nie..
    nanges dalam almari..
    best dok asrama..
    :)

    ReplyDelete
  24. paham3...pernah merasa dok hostel jg...mula2 yaya pon menangis gk sbb penat sgt orientasi tp habis ja mulalah rs gila suka dok asrama...lagi suka ms naik form 5 sbb ms tulah jd otaiiii hihihihi

    ReplyDelete
  25. sedih!!!
    (v.V)..memang kalo xkuat..bler dpt asrma rindu bagaikan nak rak kat mak..

    ReplyDelete
  26. hahaha..comel jex entri si comeyy~hahaXD

    suke:)

    ReplyDelete
  27. kenangan di asrama la paling best. now wanie dah 6tahun tggl di asrama tau. hee.

    ReplyDelete
  28. alahai..msti comel je akk yuy nanges dlm almari.. :)

    ReplyDelete
  29. hahaha sejibik mcm sy lah. cume cikyuyu tahan lah jugak smpai 2 minggu. sy juz 1 ari je. 3 kali berturut-turut mcm tuh. HAHA! ..tp mujur mse duk hostel kat kolej, dh jadi tabah sikit hati nim. he:))).. kelakar bile ingat balik time sekolah dulu. HAHA!

    ReplyDelete
  30. tu la yg bestnya dok asrama. PENGALAMAN. sbb pengalaman tu la yg mematangkan seorang insan :)

    ReplyDelete
  31. rindu plak zaman kampus....alahai!! makan berkongsi...asal mandi je siap2 sembunyi towel hmate...hahahah gila jahat

    ReplyDelete
  32. weweittt~~ cntik + cute la header die!! hehe...;)

    ReplyDelete
  33. kak yuyu , kt uia tu kak yuyu amek apa ?
    hee

    ReplyDelete
  34. auni boleh bayangkan camne kak yuyu nangissss...haha ;D

    ReplyDelete
  35. nagis dalam almari? biasalah tu..perempuan mmg camtu..

    ok..tadi cakap segan nak juin ye? nak, tolong promotekan kalau yuyu tak dapat juin..sangat appreciate kalau yuyu leh promote sebab yuyu 1st komen kn?

    nah : Segmen Weh! Aku Poyo Bila Aku

    *kalau yuyu approve lagi + cute tu

    ReplyDelete
  36. erna pernah duk asrama tp 5 bulan je. tu pun tiap2 ari tepon mak kul 3 pg coz xmau duk asrama .. hehe

    ReplyDelete
  37. YAN MASUK SBP DAH FORM 4.SO TADE HOMESICK DAH.RASA TAKNAK BALIK RUMAH ADELAH.KEHKEH XD

    ReplyDelete
  38. apa..kantoi khalwat dlmalmari?

    ReplyDelete
  39. nangis dalam almari?? haha... lawa dan comel dah header.... :)

    ReplyDelete
  40. macam tu juga kot kalau yaya dapat masuk U nanti . Macam sedih je :'(

    ReplyDelete
  41. life in h0stel is sooo0000 sweet u kn0w haha

    ReplyDelete
  42. life in h0stel is sooo0000 sweet u kn0w haha

    ReplyDelete
  43. haha.. pompuan mmg emosianal kalo terpaksa berjauhan drp ketiak mak.. heheh...

    ReplyDelete
  44. Takot nak duduk asrama >.< heeee tapi pengalamannn kann :D

    ReplyDelete
  45. hahaha! yuyu sama mcm saya! 2 minggu je dh keluar asrama masa f1 dolu. mmg tak tahan. siap buat2 pengsan kat skolah lg time tu. haha

    ReplyDelete
  46. asaram paling banyak kenangan manis :)

    ReplyDelete
  47. haHa.. teringt masa msk asrama form1 dulu.. gembira x, sedih pun x.. haHa

    ReplyDelete
  48. Time kat asrama paling best!! mula-mula je homesick,..tahun kedua mcm tnk balik rumah!! haha,..

    ReplyDelete
  49. patutlah yuyu nangis taknak tinggal dkat hostel sbb tgk katil tu pun mcm nak patah...huhuhu...kesian...
    dan naper nangis dalam almari yuyu oiii....buat lawak la awak nih....kahkahkah....

    ReplyDelete
  50. Plg x tahan nangis dlm almari.hahaha..mmg comey la yuyu ni..hihi..

    ReplyDelete
  51. hakhak.comel lah yuyu nie!!sy pon slalu ngs masa dok asrama dulu.

    ReplyDelete
  52. macam la dengan zyra. form 1 dlu eksaited je nak masok. pastu merayu dekat mak. mak buat tak tau sebab zyra dok kuah memang jauh journey nak mai skolah.berkat doa zyra taun ni dok rumah je ^^ hepy gilo -.-

    ReplyDelete
  53. duduk hostel byk syok wo,
    lagi2 bila dah jadi senior.
    haha =)

    ReplyDelete
  54. haha..best la dok asrama ni sebenarnye!!

    ReplyDelete
  55. kat asrama le tempat paling mencabar minda..

    ReplyDelete
  56. dalam almari? uwaahhh ! untungla kak yuyu kecik macam laci.. HAk3..

    ReplyDelete
  57. hi ms yuy,
    masa msred reg uitm lendu dulu pn nangis.depan org lagi.malu siot!!!ms yuyu baruu form 1, ok kot nangis.msred masa tu da 18 thn.giler nangis pan org.

    ReplyDelete
  58. haha comel laa kak yuyu nanges2 ;p
    life kat asrama sgt bestt tauuu !

    ReplyDelete
  59. comelnya nanges dalam almari. hehe

    ReplyDelete
  60. yuyu dear..

    sila2 lah join segmen abg zam yg bajet femes tuh..

    sebok nk yuyu join segmen die..
    nangeh sampai mleleh ayaq hingus dia tuh..
    hadoiii...

    ReplyDelete
  61. LA....YUYU BUDAK UIA KE? HAHA...BARU TAU....ER...AMEK COS APE EK? DULU ASASI PJ KE?

    ReplyDelete
  62. stay kat hostel takde lah teruk sgt.. so, jgn sedih2 ye. :)

    btw, i baru je follow u. ramai gila followers u. hebat lah u. ;)

    ReplyDelete
  63. stay kat hostel takde lah teruk sgt.. so, jgn sedih2 ye. :)

    btw, i baru je follow u. ramai gila followers u. hebat lah u. ;)

    ReplyDelete
  64. haha..betol betol..lg lg time baru lepas cuti panjang,nak balik asrama macam berat je..haha

    ReplyDelete
  65. berambis?
    sebanarnya?
    bar?

    yuyu... yuyu.....

    ;P

    ReplyDelete
  66. cik bambam pon 2st time berpisah ngan family.. mula2 x nanges.. mak anta.. siap bye2 lagik.. then mlm tuh tepon mak nanges.. hahahahha..tp 1 mlm jek lar.. esok dah ok..hehehe

    ReplyDelete
  67. alaa baru fikir taknak nangis kalau dapat masuk U nanti ^^ hehe

    Header yuyu best! boleh main main. lalala :D

    ReplyDelete
  68. cpt ke kirik kanan yuyu.. men3 ngn header yuyu smpai pitam..haha..

    ReplyDelete
  69. sis Yuyu ! meya pon pernah gak alami benda alah ni dulu . hihi . sedih . persis je ngan pengalaman Sis . :)

    ReplyDelete
  70. erk ?????????? yuyu UIA ??? eii..same2...hehehehe..an UIA gak.,

    ReplyDelete
  71. Biar menangis jgn melalak buruk bebenor rupe eh..

    Jom terjah LOGO BARU PROTON TIRU LOGO LAMA PEUGEOT !!

    ReplyDelete
  72. kenapa sampai nanges dalam almari tu yuyu??muat pulak almari dgn yuyu..hehe dari mr vincci

    ReplyDelete
  73. alaahaii yuyu.. hehee. tingat lak first msok asrama neh... ^_^

    ReplyDelete
  74. dasyat yuyu neh, nages dalm lemari...:P

    ReplyDelete
  75. tingat mase zaman 1st berjauhan ngan family mse nak sambong belaja... sebelom gerak kemaen nanges, dah dok asrama terus lupe kg... adeiiii lupe daratan tolll =.='

    ReplyDelete
  76. HAI3 KAK YUYU.. BARU DAPAT PINJAM LAPPY MAK NI.. HAHAHAHA... GILA2 COMEL HEADER TU..!!! BOLEH TERBANG2..!!! HAHAHAHA.. (LARI TAJOK JAP)... HAHAHAHAHAHAHAHA... RASE TERKINJE2 TGK KAK YUYU BOLEH TERBANG... HAHAHAHAHAHA

    ReplyDelete
  77. ruginye tak apply asrama dulu, kalau tak..dah macam2 pengalaman dapat, huhuhu

    ReplyDelete
  78. ala manje nye yuyu :) hana dulu stayed kat asrama daripada darjah lima. masuk form one baru keluar sebab dah sekolah menengah. :)

    ReplyDelete
  79. hehhehehhe,comel je nangis dalam almari

    kite yang minta nak masuk asrama

    hhehehhehe,teringin dan bestttttttt

    ReplyDelete
  80. OE masa first time masuk asrama waktu tu matrik...
    jauh pulak tu...
    nangis jugaklah...
    tapi dah lama masuk pun, masih homesick lagi...
    sedih betul...

    ReplyDelete
  81. spe la kwn yg dpt usm tu xnk msuk,,rugi,,best usm ni,,nano student usm

    ReplyDelete
  82. teringat jugak zaman saya dok hostel dulu..hehehe...asyik menangis je T___Tv

    ReplyDelete
  83. yuyu...comeynye yuyu nangis dalam almari...


    heheheeh...


















































    ^_________^v

    ReplyDelete
  84. byknye idea nak berblogging kn...normal la 2 nngis..huk3...laki pon nangis jgk...n ag 1...bgusnye abis an kredit tpon mk....ank yg baik....credit 2 u...nice story~

    ReplyDelete
  85. ahahaha,,comeyl nyew ! mesty manje gler kak yuyu nie kan ;p hekhek

    ReplyDelete
  86. header cantek !!!!! jeles wuwwuu,, comel giler XD

    ReplyDelete
  87. sumpah kelakar!!!!!!!!!!!! hahahahah!!!
    hahahah!!

    part yg nanges dlm almari mmg kira over gila kak yuyu ni.

    o, akak UIA dulu.. teringin nak masuk UIA...

    ReplyDelete
  88. haha..teringat pila masa first tinggal asrama.. nanges 24jam. balik2 call mumy nak minta pulang rumah mcam dket jer bunyi.. padahal umo dah lepasan SPM.. malu2..hehe

    ReplyDelete
  89. WUWUWU.SIKITLAGI NAK MASUK SEM BARU.TAK DAPAT GOLEK2 KAT RUMAH.NAK SAKIT RUMAH LAH.SAKIT RUMAH T_T

    ReplyDelete
  90. kak yuyu,cecomel je duduk hostel. but for me hostel sangat best. dari umur 13 tahun sampai sekarang kite duduk hostel (now i'm 19). best best.

    ReplyDelete
  91. hahaha. kak yuyu bole lg thn 2 minggu. jierah 2 ari je dpt thn. muehehe.

    ReplyDelete
  92. Assalamualaikum

    adik pun tak nak berpisah dengan mak.mesti sedih kan akak. takut sangat nak berpisah dengan mak untuk pergi sambung belajar ni

    ReplyDelete
  93. Tahun depan baru boleh masuk asrama T_T ...kene periksa dulu....tapi nekad memang nk duk asrama.....best ke....setakat ujian pertengahan tahun 6 dapat 2B 4C.... Kene usaha lebih ni T_T . Pernah terfikir tak pasal lembaga kat sekolah😁

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)