HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Saturday, April 2, 2011

Pagi Yang Ceria selepas semalam tidur awal kemain.

Assalamualaikum ^^

Jom layan benda best dulu sebelum baca entry ni.

mari kita sental mata sehingga parah! mari kita gosok gosok gigi putik melapak kita sambil menyanyi lagu Negaraku akibat terasa patriotik kemain! mari kita lompat lompat bintang lalu bersenam agar urat urat tua kita yang kejang kembali sihat ceria! mari bace entry yuyu kali ini untuk hilangkan garisan urat urat tensi di wajah!

>.<

semalam yuyu tidur awal sangat. sejurus publish entry kembang hedong 2cm per segi semalam tu, terus yuyu terbongkang tidur  agar kesihatan yang belum pulih ini akan segera seperti sedia kala. memang perit. lain kali, yuyu tak nak berpegang pada prinsip Hidup Untuk Makan dah.

6.45 pagi, baru sedar. kalut kalut solat subuh terus tengok belog. hmm. macam mana la rezeki nak masuk. nak bagi rezeki masuk, pagi pagi sesudah solat subuh, kita kena banyak kan beristiqfar, tapi yuyu banyakkan check belog. adeh.

hari ini, yuyu sedikit sibuk dengan pelbagai perkara:

  • yuyu akan survey netbook di sekitar Langkawi. harap harap ada la Netbook yang boleh buat yuyu mampu untuk beli. wuuu T_T yuyu perlukan netbook la!
  • yuyu akan memulihkan kesihatan burung jalanan yang sakit akibat kesejukan. hmm. yuyu jumpa beliau di tengah hujan. kaki dah ke atas dah. 
  • yuyu pos hadiah kepada pemenang kontes yuyu temph hari. dah lama sangat. asyik tak sempat saja. hmm. kesian beliau.
  • yuyu akan masak pengat cempedak kesukaan perot choomel yuyu di sebabkan abah telah mengepau pak cik di kampung yuyu akan cempedak choomel beliau.
  • yuyu akan menjahit baju kurung untuk di bawa ke kampus belajar. ye la. dah tak lama dah cuti semester dah nak habis kan. 
dahhh. nak memula kan aktiviti memasak ni.


terima kasih sudi bace ^^

91 comments:

  1. waahhh ...jhit bju kurung la :D
    nak satu .hee .
    kak yuyu ,mashuk .blnja sikit :P
    ceh cehh

    ReplyDelete
  2. woi!tak pyahlah buat entri ni.lu buat aku nak muntah!macam bangang.yuyu zulaikha bangang!!!bodoh pula tu!ko pun dah sama macam burung jalanan tu!hahahaha..berani ke nak buat entri pasal ni?bodoh2...

    ReplyDelete
  3. tolong jait baju MK sekali..ahaks..
    selamat bertugas...hehe =)

    ReplyDelete
  4. duit biasiswa ke yuyu??
    banyak nya..
    or duit blogging??
    kaye woo..!!

    ReplyDelete
  5. bnyak nyer keje n dwet anda yuyu!

    *pengsannnn*

    http://ohsukamenyibuk.blogspot.com/

    ReplyDelete
  6. fatin_dhira95 : takk! masalah nya yuyu tak tahu duit mana T_T

    ReplyDelete
  7. nelly: astaqfirullahalazimmm! sape awak ni nelly?? kenapa kurang ajar sangat ni??

    saye tak kenal awak pun tau!

    saye tak suruh awak bace entry saya. awak jangan datang kalau awak tak suka.!

    ReplyDelete
  8. alhamdulillah...murah rejeki adik aku sorang neh...semoga tambah tambah tambah murah lagi dan lagi..hehehe
    pesanan hari ini ~perjuangan mu belum selesai, onak dan duri masih penuh didepanmu..sediakan parang dan pedang yg tajam untuk membersihkan segala apa yg mendatang~
    ~peace~

    ReplyDelete
  9. semlm aku bank in kat member aku 5 k lebih..tp, tak masuk2..masuk dlm ecount hg la tu..takpa, amik na..wat belanja..hahahah


    zudientstory.blogspot.com

    ReplyDelete
  10. yuyu , comel lah burung tu . take care dia macam yuyu take care die yuyu okeh ;p HUUUUUU

    goodluck survey cari netbook :)

    ReplyDelete
  11. kak yuyu panai menjahit?
    wah. boleh lar buat tutorial menjahit.
    hehe.
    senyum dulu pepg ni. :)

    ReplyDelete
  12. kat langkawi mana byk pilihan netbook ni..mahai satu cerita dah..rugi2..

    ReplyDelete
  13. mizzkechique : bhahahah.. bertugas la sangatt! cewahhh ":p

    ReplyDelete
  14. syafiqsulaiman : bukan duit belogg~ hmm serios :(

    ReplyDelete
  15. Zukifli Amir: tapi tak tahu dari mana datang nya T_T

    ReplyDelete
  16. sakit lagi ke anak burung tu, yuyu? pagi ni dawa makan roti je, slalu makan nasi lemak. ada baby ni mmg xsmpt nk mkn apa. hehe

    ReplyDelete
  17. risa: uwarrr! duit tu tak tahu dari mana la akak!

    ReplyDelete
  18. Muhammadnuraizuddin : hahahah.. nahh amik balikkk! tak sudi :P bhahah~

    ReplyDelete
  19. terkejut baca komen nelly tu.ada problem ke dia dengan dak yuyu ?

    ReplyDelete
  20. aiman rashidd: kesiann dia! wuu~ tapi orang kate, kat langkawi, laptop mahal T_T

    ReplyDelete
  21. cik fza : hahahah.. pergi kelas menjahit cepatt! hehe


    takde la.. emak akak. pndai menjahit~

    ReplyDelete
  22. yuyu : yeke ? haishhh . tapi selalu nya mcam tu lah . mahal pun lebih sikit je dari sini :D

    pandai2 lah cari okeh :) HUUU

    ReplyDelete
  23. await kurang hajaq sgt pengomen si nelly tu? kuang hajaq laa. bahasa tu kasi elok sikit laa cik adek.. kalo tanak baca entry yuyu, blah ah weii dr sini. Grrrrr.. sabo2 ek yuyu..

    ReplyDelete
  24. Syukri Hasshan : ye la... hmm~ tapi nak cari mana??? T_T

    ReplyDelete
  25. Dawa : jap lagi nak buat satu entry la pasal baby abang dawa ^^

    ReplyDelete
  26. azzah : yuyu tak kenal langsung dia.. entah la apesal yang kurang ajar sangat dia tu~

    ReplyDelete
  27. astagfirullahalazim...sapa nelly tu?kita org islam,knpa nk maki2 org mcm tu.kalo ya pun xsuka,jgn la maki..jgn bkak pun belog yuyu..haehh =.=

    ReplyDelete
  28. aiman rashidd: wuuuu T_T takut gak meneysal kalu mahall~ hmmm... nak yang murah je.. yuyu bukan banyak duit~

    ReplyDelete
  29. yuyu, kenapa dengan pompuan nelly tue ? dye bergurau kah ?

    ReplyDelete
  30. hahahahah..try la tengok kat area2 langkawi parade..sekitar pandak mayah..dan dekat2 celcom center tu!! ada byk kedai tapi harga lebih kurang ja netbook kat langkawi ni..pndai2 la cari..heheehhe

    ReplyDelete
  31. masak cepat n ata kat nadh cket ya. ihihi.. ;)

    ReplyDelete
  32. nuruashia : tak tahu la dengan dia nuru.. yuyu tak paham. yuyu alngsung tak kenal dia.. Demi Allah...

    yuyu tak pernah tahu psal dia... hmm~

    ReplyDelete
  33. aniswany : tauu punn~ yuyu langsung tak pernah nak kacau orang.. tak paham kenapa dia benci & maki maki yuyu macam tu~

    ReplyDelete
  34. Love hurt aeNnn: bergurau apa macam tu~ yuyu alngsung tak kenal dia tau aenn.. sumpah.

    hmm.. apesal nak marah marah entah~

    ReplyDelete
  35. Syukri Hasshan : ehhh~ awak orang Langkawi ka????!

    ReplyDelete
  36. fRaMe+LenSeS: tak maooo! nak makan sensorang!!

    ReplyDelete
  37. wah, berblog bley beli note book..best2...

    ReplyDelete
  38. kira tugasan la kan...sbb kemain lagik list...hehe

    ReplyDelete
  39. http://nellythestrange.blogspot.com/2011/04/minta-maaf-yuyu-zulaikha-itu-bukan.html

    ReplyDelete
  40. tak tak.. sy org island of langkawi. kenapa?tak pecaya???hahaha

    ReplyDelete
  41. tak apa ..
    btw , maaf sekli lagi ..
    =)

    ReplyDelete
  42. morning yuyu!! my br blk jogging!!!

    ReplyDelete
  43. kak yuyu,tgk ni
    http://nurulainulfarhain.blogspot.com/2011/04/aku-kembar-yuyu-zulaikhahohoho.html

    :)

    ReplyDelete
  44. warhh...
    nak notebook baru gak!!..

    ReplyDelete
  45. wahhhhh, yuyu beli lah yang dpat percume 1 netbook, patu bagi sya..hahaha, =)

    ReplyDelete
  46. hadiah IR mana??

    (blog IR upgrading ke wordpress, dlm masa 12-24jam x boleh buka sbb DNS belum stabil)

    ReplyDelete
  47. pandainya yuyu jait baju.. jarin betul.. ^___^

    ReplyDelete
  48. * rajin...

    ter typo pulak -_____-''

    ReplyDelete
  49. adik aku tapau dell punye 999 je

    ReplyDelete
  50. pergh..terkezut baca komen nellt kat atas nun haaa.. eh eh! pandai menjahit la..dah la pandai masak, pandai menjahit, selamat kan burung..

    apeke mulia sangat hati awak ni yuyu..acecece..kembang letew :P

    eh! jgn lupa daim!! :P :P

    ReplyDelete
  51. best nye yuyu pandai memasak dan menjahit.. ;)
    ajar kite bole tak yuyu??..
    ada mase nanti singgah blog taw yuyu.. :)

    ReplyDelete
  52. yuyu study kt mne ek...? amek course ape..hehe..

    ReplyDelete
  53. bagusnya yuyu ni.
    hantaq pengat kat selama sikit.
    :p

    ReplyDelete
  54. amboihh.. semangatnye dia. chaiyok!!!

    ReplyDelete
  55. nak sikit pengat cempedak hehehe

    ReplyDelete
  56. kak yuyu. nak order bajuuuuu :D hehe

    ReplyDelete
  57. selamat memasak...
    semoga apa yang dirancang menjadi kenyataan...
    Amin...



    jom teka yang mana satu solomolo ? > http://solomolo.blogspot.com/2011/04/teka-yang-mana-satu.html

    ReplyDelete
  58. Yuyu tahu jahit baju? best nye. Mesti banyak koleksi baju kurung. Bese kain tak de la mahal sangat, upah jahit yang mahal =.=

    Entry terkini: Tiket Percuma Untuk Peminat Justin Bieber :)

    ReplyDelete
  59. jaga baik2 burung tu yuyu..kasi mkan biar comel cam yuyu..

    ReplyDelete
  60. Assalam, jejalan tgh hari sambil singgah kejap semoga ceria selalu :)

    ReplyDelete
  61. ohh.. jalan2 keluar..
    hari ni masa untuk saya siapkan asgmnt yg brlambak-lambak..

    ReplyDelete
  62. yuyu pandai menjahit yee? wahhh. terernyaa!

    yati? tak reti pongg T_T

    entri khas utk yuyu:

    http://yatieepisode.blogspot.com/2011/04/terima-kasih-yuyu-zulaikha.html

    terima kasihh (:

    ReplyDelete
  63. wahh, kak yuyu pandai jahit! boleh masuk gadis ayu nehhh hehehe. yuyu gadis ayu ;p

    Have a nice day kak comellzz <3

    ReplyDelete
  64. wahhh..nak beli notebook baru sehh..
    pastu nak suruh jahitkan baju kurung satu tuk kita leh ? hehe

    ReplyDelete
  65. wah..nk bli netbook baru eh..nk gak..hikhik

    nk pesan bj krung sepasang leh?hikhik

    ReplyDelete
  66. pandai jahit baju ka yuyu?? nak tempahhhhh..haha :DD

    ReplyDelete
  67. FUHH pengat cempedak nak nak gak yuyu ...YUYU farah buat entry pasal YUYU comel hehe

    http://farahwahedda.blogspot.com/2011/04/yess-akhirnya-yuyu-zulaikha-datang-ke.html...

    ReplyDelete
  68. hah??? seyes tak tau datang dari mana ye? ayarkkkkk...camne tu? halalkah kalo dimakan itu duit..uihhh nak trace kat mana datang tu leh cek history kat bank kan dear..ape2 hal pon harap2 itu duit nuff lah dear

    ReplyDelete
  69. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  70. jap3.. yuyu ni pandai menjahit ke ??? hehe

    ReplyDelete
  71. KESIANNYA BURUNG TU.PANDAI DIA BUAT MUKA KESIAN YANG SANGAT COMEL :D

    ReplyDelete
  72. KAK YUYU,DAH DAPAT NETBOOK BARU TUNJUK DALAM BELOG TAHU.NAK TENGOK :D

    ReplyDelete
  73. hai haii..testing3.. buat kali ke 3 drop comment kat sini.. arap dilayan. hahaha. comeyy burungg XD

    ReplyDelete
  74. waa..yuyu pandai jahit ke??btul2 pakej calon isteri ni..nsb baik abg sy da kawen..HAHAHA :P

    ReplyDelete
  75. hamboihh pandai ke menjahit cik kak ? haha :P

    ReplyDelete
  76. pengattt cempedakk??
    menjahittt??
    wee!!
    idaman mak mertua semalaya ni!!
    hehehe..

    dah buat cempedak tu hulur kat sini skit k..


    salam singgah dari mummy weiyda♥
    keep it up blogging ya dear♥
    ‎(◕‿◕✿)

    hi fwenz!! keep it up blogging ya!! Kalo free meh ler singgah my blog..--> mummylovers blog

    ReplyDelete
  77. yuyu. tolong jahitkan baju raya saye! hihihihihi

    ReplyDelete
  78. yuyu..pndai jahit bj ke?
    untung kan pndai jahit bj sndr..kalau nk upah mahal woo...
    heheh...

    kalau jahit sndr ley wat pesen mcm2 kan..=)

    ReplyDelete
  79. katekan lah tuh bukan tangan yuyu... hahahahahahahaha

    ReplyDelete
  80. lama tak makan pengat cempedak.

    ReplyDelete
  81. Pengat cempedak??? Tak penah makan la.. Yuyu, syer resipi..:) heheee... Nk try buat gak..

    ReplyDelete
  82. wah..yuyu pandai jahit bj sendiri yer..beshh :)

    ReplyDelete
  83. YUYU RETI MNJAHTI? WOW!
    U'RE GIFTED. JELESS -__-"

    ReplyDelete
  84. jahit baju??memang stiap sem jahit bju sndri utk dibawa ke kampus ke??

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)