HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Monday, April 25, 2011

Macam Mana Follower Yuyu Jadi 6k++ Dalam Masa 4bulan?

Assalamualaikum ^^

yuyu tak paham, pehal yuyu tepek pic ni. Ihsan Goggle. malas nak lukis Doogle -..-'

tadi ada seorang blogger email yuyu satu soklan yang penting antara yang hidup atau yang suku suku mati. siap subjek email nye "PENTING". gelabah yuyu buka check. ingat kan nak kasi wasiat tanah 14ekar. rupanya beliau cuma tanya :
"salam dik yuyu, sbnarnya abg nak tnya lama dh, tp takut tak di layan. ye la, blogger ***** selalu busy. abg phm. abg dpat tahu adik aktif blog baru 4 bulan. tapi follower dari dah nak hmpir 7k. kongsi la tips. sebab abg tgok, blogger yang banyak follower msti dah lama blog. paling cepat pun sthun lebih. tp adik baru 4 bln dh 7k. harap dik yuyu sudi kongsi tips. salam"
sebenar nya, banyak yang bertanya tentang soalan yang mirip mirip dengan soklan abang di atas. kadang kadang dah balas. kadang kadang boleh kopi pasta saja semua jawapan tu.baiklah mari yuyu terang kan di sini, agar ia tersemat hebakk kat kepala hotak.

Alhamdulillah. terima kasih kepada rakan rakan blogger yuyu yang sudi ikut perkembangan belog yuyu yang serba naif ni.

ya betol kata Abang. belog yuyu baru 4 bulan aktif. yuyu bermula berbelog pada 2008. tapi masa tu, yuyu langsung tak aktif. entry ni ada 1 entry untuk 2 bulan kot. tapi setelah  25Disember2010 yuyu mula aktif. tak pernah tak tinggal pun nak update entry.

yuyu sebenar nya tak ada apa apa tips yang nak dikongsikan. walaupun yuyu pernah kongsi Tips Tingkatkan Follower, tapi yuyu tak pulak la buat semua tu.

entah la. mungkin rezeki kot. rezeki masing masing la. yuyu hanya usaha menaip entry sekerap mungkin, dan cuma singgah ke belog yang rajin komen yuyu. dan yuyu akan ping setiap entry yuyu di facebook, fanpage yuyu dan juga group yang yuyu join. tu saja.

yuyu tak guna prinsip "i follow u,u follow i". sebab musabab, yuyu lebih suka orang follow yuyu dengan secara rela. sebab bagi yuyu, belog yuyu tak da la gempak hebakk sampai nak suruh orang follow . kalau nak follow, terima kasih sangat. yuyu sangat sangat hargai.

selain tu, mungkin juga di sebab kan banyak juga belog yang tepek belog yuyu di bloglist dorang. ini sangat membantu sebenar nya. setiap kali orang masuk ke mana mana blog, ada yang suka check bloglist kan. ini membantu sebenar nya.

apa lagi ya?

ohh.. backlink! dan entry! yuyu tak nafikan, sejak dari bulan Februari, banyak blogger yang backlink dan buat entry pasal yuyu. terima kasih sangat sangat. mula nya, yuyu buat operasi kumpul entry entry yang blogger buat untuk yuyu di SINI, tapi sekarang? :( minta maaf, sejak bulan 3, yuyu dah tak buat lagi dah. kalau korang ada buat entry pasal yuyu, bagitau lah ye. nanti yuyu tepek di SINI.

yang lain yuyu tak tahu. siyes. yuyu takkan kepam sorang sorang celah ketiak kalau yuyu tahu. yuyu pasti akan kongsi dengan semua. tapi tu saja yang yuyu tahu. dan bagi yuyu, Alhamdulillah. ini semua mungkin rezeki yuyu.

rezeki masing masing kan. apa pun, yuyu berterima kasih sangat sangat kepada yang sudi follow yuyu. yuyu hargai sangat sangat. cuma nya, bagi yuyu apa yang paling penting adalah sokongan korang akan penulisan yuyu ni. atau lebih simple, pembaca setia :)

dah dah. follower yuyu tak la ramai mana pun, kalau Hanis Zalikha tengok yuyu, entah entah dia gelak je. -.-'

ohh.. korang! tolong la VOTE yuyu untuk hari ni ya! vote la kepada sapa sapa yang tak vote yuyu lagi hari ni. kelik di SINI untuk vote, atau cuma tekan gambar ni.
p/s : berbelog secara aman kan lagi bagus :)

terima kasih sudi bace ^^

114 comments:

  1. thanks for the tips yuyu.. ^_^

    ReplyDelete
  2. Wah betol ka cik yuyu baru berblogging 4 bulan ae??? HH ingt dah otai semacam Hahahha.. Hebatlah Cik Yuyu... nak lagi tips lain?? x da pakai bomoh siam ae??? Hahahaha....

    ReplyDelete
  3. ramai lah tuh kak yuyu..kite dlu jadi silent reader kak yuyu dari tahon lepas..b4 kak yuyu punye flower beriban riban ni ha.....tapi kejap jeh dah menaik kan..tahniah tawwwww

    ReplyDelete
  4. bagus tips nih...terima kasih dik yuyu sbb tak kedekut ilmu...
    cayangggg yuyu...^__^

    ReplyDelete
  5. kak yuyu memang hebat.. ramai orang sayang, sebab tu ramai follower.... entry kak yuyu simple, tapi byk input yang baik untuk pembaca...

    ReplyDelete
  6. wahhh, banyak nya followers yuyu. mmg jauh ketingglan lah atien ni. huuu

    ReplyDelete
  7. yuyunye penulisan besh..maunye sume x berpusu-pusu dtg kann

    ReplyDelete
  8. entah lah eh..apesal ai follow u eh
    padahal u punya entri ntah ape2 ntah...hahahaha berani mati tu:)
    sila nangis kuat2 eh..comel sangat lah tu:)
    **semua org ada aura macam akak cakap...aura baik akan ada beribu2 kebaikkan..aura jahat?? takmo aihhh
    yuyu ada aura baik kan kan kan..dats y lah org suke..including me..psttt sila banje ceklat langkawi

    ReplyDelete
  9. Yuyu , saya cakap terus terang .saya follow blog yuyu sbb tgk header yuyu dulu yakni yang cun melecun tu ,tula saya tertarik untk follow blog yuyu .saya yakin bukan sya sorang je ,tapi ramai lagi mcm sya :)
    Yuyu memang ayu ,hehe ,


    Blog zakwan

    ReplyDelete
  10. rezeki yuyu la tu
    dah blog yuyu sempoi,
    so rmai suke

    n bonus yuyu cntik n comel kot

    ReplyDelete
  11. lama tak ketemu yuyu tomeyyyyy aihhhhh, rindu aihhhhhhh......tengs tips tu naaa :)

    ReplyDelete
  12. hebat la yuyu... moga lebih success :)

    ReplyDelete
  13. 4 bulan = hampir 7k
    akak 4 bulan = ? hurmm sedihhh tgk la sndiri ;(

    betul sokong..pembaca setia tu penting ;)

    ReplyDelete
  14. hikhik ^^

    betul betul .

    lebih kurang sama je lah ngn yuyuyu !
    ^^

    ReplyDelete
  15. sempat lagi nak suruh vote tu. hahaha

    ReplyDelete
  16. thanks 4 d tips..jom tgk cni
    http://cheritasesuatu.blogspot.com/2011/04/aku-suka.html

    ReplyDelete
  17. wah.. maceh utk org yg bertanya dan maceh utk yuyu yg bg tips..
    ^^

    ReplyDelete
  18. teruskan berblog dan teruskan bercomel-comelan di dunia blog! suke sangat! <3

    ReplyDelete
  19. baru nak tanya yuyu bloging sejak bila..dah tahu dah jawapannya...wink2...tahniah2...yuyu ada penarik!! suka lah :)

    ReplyDelete
  20. miza pun tak suka konsep i follow you, you follow me back. biar org follow secara ikhlas.

    ReplyDelete
  21. wah, untung a kak yuyu.. saye pon da 4 thn bru 1oo++ folower...malas.

    ReplyDelete
  22. cik yuyu sudi tak nak folo cik cutie pulak...muahahaha

    ReplyDelete
  23. wah~~ kagum la ngan yuyu..memang usaha keras nie..hehe...

    ReplyDelete
  24. @hafiz: kan yuyu cakap tadi, since 2008. Cume kejap ade kejap takde je kan.

    Btw, tengah terinspirasi nak jadi macam Yuyu lah nih

    Anda telah di tag!
    http://eimarusilence.blogspot.com/2011/04/segmen-ben-cari-blog-baru-lah.html

    ReplyDelete
  25. 4bulan=7k?? dasat la yuyu..tahniah..

    ReplyDelete
  26. termotivasi bace ni...hehehe...
    nak kerje keras gak nih...

    ReplyDelete
  27. Yuyu guna guna-guna lah...

    wakakakakakak.. =p


    oit dak kecit!.. bile nak banje kepsi nih?..

    ReplyDelete
  28. 4 bulan 7k folower ..
    hebat la sys yuyu ..

    ReplyDelete
  29. wahh..nak wat gak...nak gak!...usaha2..hehe..
    thanx yuyu!

    ReplyDelete
  30. mungkin sebab utama yuyu naik adalah penceritaan yuyu....

    dan dulu kite penah baca, tips yuyu, tempek gambar cun cun besar besar, baru ramai yg masuk, tp skrg kite tgk, yuyu dah tak pakai tips tu!.....

    Tapi mungkin tips tu sgt membantu jugak masa yuyu baru nak naik kan?


    tp skrg ramai pulak yg tak suke bile kite tempek gambar kan? yelah byk jugak cara nak naik sbnr nyer, ikut kreativiti masing masing dalam usaha menarik pembaca! =)


    -------------------------------
    Mintak tolong vote no. 23 kat sini =)

    ReplyDelete
  31. wah wah...jeles2...suka gak yuyu dah maju..hehe

    tp musuh tetap musuh ok..,!!!


    hanis zalikha jeles dgn yuyu ada la..

    skali yuyu tgk blog gua..yuyu jer gelak..derm

    ReplyDelete
  32. bukan gune manderam ke..muahhaha..

    ReplyDelete
  33. fenomena yuyu zulaikha ....

    yuyu memang terbaikkk!!

    ReplyDelete
  34. faktor lain org tertarik kat gamba yuyu jadi fairy terbang kat header tu..

    ReplyDelete
  35. yuyu hebakk.. nak dengki buleh dak.. HAHA..joke je taw :) btw tengs for tips tuh..

    ReplyDelete
  36. org yg rajin berinteraksi dgn pembaca mcm yuyu ni mmg sng2 bley dpt follower sbyk ni. dawa ssh sket sbb plg byk update pon 2 kali sehari. tak dan dgn nk tgk baby aqeef lg. huhu

    ReplyDelete
  37. yuyu comel...akak suka dtg blog yuyu sebab yuyu comel!hehehehe

    meh2 singgah blog akak...^__^

    ReplyDelete
  38. yuyu..jgn publish comment nie ye.
    nk address yuyu leh x? i have something to give u.hahaha yuyu pakai lens kan?i nk bg yuyu lens.before nie da add yuyu kt fb tp yuyu x approve.sob sob sob.

    kyucika_elf@yahoo.com

    psst~ jgn publish taw

    ReplyDelete
  39. yuyu suka bndingkan diri dengan hanis zalikha..

    jgn la bgtu,tiap org de keistimewaan diri msing2 kan :)

    ReplyDelete
  40. tq kongsi tips. semangat ni :)

    ReplyDelete
  41. tahniah buat yuyu,... setiap org ada aura,... pasal tue follower yuyu ramai. .. mcm yy dah lama ber blog pun, follower x sampai 1k... syukur lah ada yg nak follow kan.

    ReplyDelete
  42. WAH! 4 Bulan je? Apa-apapun moga terus berjaya dari saya.. Baru 4 ari blogging.. Penat melukis..haha


    KOMIK BLOG:
    belogpalatau.blogspot.com

    ReplyDelete
  43. Blog harus jujur+penuh penceritaan wlupun sekadar cerita semut sekor dtg serang Cup Cake yg YuYu buat..bila baca terasa mcm Yuyu ni jiran sebelah umah Pakcik Adnan yg banyak pokok cili tu..dekat di hati wlu tak pernah kenal pong..

    ReplyDelete
  44. yuyu..baru 4 bulan???
    wuhyooo..eka buat belog dah setahun..baru aktif dalam masa 6 bulan baru ratusan ja yuyu....tahniah

    ReplyDelete
  45. huhu,, nape blog sy xde dlm 'yuyu dlm entry mreka'? hehe.. xpe. xksah pn.. =)

    ReplyDelete
  46. jaunye beza follower kita kan yuyu...@__@

    yuyu meh la join GA!!! grr *pakse...-.-'

    ReplyDelete
  47. tips yg menarik dan simple...wah,xsgka yuyu bru 4 bln aktif berblog..hebat nya~^^

    ReplyDelete
  48. Alhamdulillah. ni semua berkat usaha kak yuyu sendiri. teehee~ sentiasa mendoakan yang terbaik untuk kak yuyu. Ameen~

    psssttt: SPECIAL REVIEW: YUYU ZULAIKHA

    ReplyDelete
  49. kak yuyu beshh :) sebab tu la.. then blog ni sempoi je , comel je !

    ReplyDelete
  50. jumpa bomoh lah nak naikkan follower, wahaaa, KAMI melawak je ni. :)

    ReplyDelete
  51. oooo.. gituu...
    haa.. rezeki rezeki..

    ReplyDelete
  52. kak yuyu comel , entry pun comel2 . tu yg ramai org minat . i loikee ! ^^

    ReplyDelete
  53. yuyu dah jauh meninggalkan tok esah dan cucunya!! hahaks tahniah ye kak yuyu !!hhaa

    ReplyDelete
  54. btul gak tu.. kalu update slalu.. mmg slalu kuar kat bloglist yg kita follow.. hihi.. dan nuyu slalu baca entry yg baru update dari blog yg nuyu follow..

    ReplyDelete
  55. xde..x caye..yuyu guna magic..kan?

    ReplyDelete
  56. NAK JADI MACAM KAK YUYU LAR... HEBAK+FUNNY+COMEL... *ini ikhlas dari jantung+hati..^_^

    ReplyDelete
  57. wahh, thanks kak yuyu ! btw, kak yuyu hebad lahh + cute ! :)

    ReplyDelete
  58. Ngumpat sis dlm entry CB. haha

    ReplyDelete
  59. SaLaM YuYu...

    YuYu SaNgaT HeBaKK!~ (^_____^)V TaPi LeH SiS Tau aPa Tu 'PiNG'? HuHu!~ SiS NooB SKiT SaL iSTiLaH2 BeRBLoGGiNG... (-_-")

    ReplyDelete
  60. yuyu!!! mase tgh komen ni follower yuyu dah 6789 tau! nombor yg cantik.hihi. sy siap print screen lg. semangat tak? haha..congrats on ur achievement. happy blogging ;D

    ReplyDelete
  61. hahaha. haruslah jeles sebab CB lagi lama blogging kan dari sis T__T

    ReplyDelete
  62. akhirnya terjawab juga persoalan yg terngiang2 dalam kepala otak sy ni...

    ReplyDelete
  63. wah wah wah !
    wanie dah masok hampir 3 tahun blogging. tapi baru 42 followers. haha!

    anyway, kite tak bole paksa org nak poloww kite kan.

    well thanks 4 tips sis!

    ReplyDelete
  64. awak kan pemes!!!..hahahahahhaha..

    ReplyDelete
  65. tahniah yuyu..
    ramai yg sayangkan awak..

    ReplyDelete
  66. comel jek si yuyu ni. huhuh

    ReplyDelete
  67. Tips yang sangat berguna, kisah kita sama dik. I used to blogging since 2008, tp tak pernah update, ujung thun 2010 baru aktif blk! hehe, btw singgah la blog sys, rjn-rjn la koment eh? Keep it up ur good writing! Sys setia membacanya! Tc yuyu! <3

    ReplyDelete
  68. untung lewww~ blog eyka tak tahu la nk maju cmne..hurmmm.

    ReplyDelete
  69. yuyu! i've emailed u. gi la check. ;)

    ReplyDelete
  70. rezeki masing2 kan.. tahniah2.. hehe

    ReplyDelete
  71. SANGAT SUKA ENTRY NI.THUMBS UP ! :D

    ReplyDelete
  72. YAN PON TAK SUKA GUNA 'I FOLLOW U,U FOLLOW I TU' TAKUT ORNG NYAMPAH DENGAN KITA T_T

    ReplyDelete
  73. YAN PON TAK SUKA GUNA 'I FOLLOW U,U FOLLOW I TU' TAKUT ORNG NYAMPAH DENGAN KITA T_T

    ReplyDelete
  74. wahhh , bru 4bulan aktif dah beribu followers ?
    cayalah kak yuyu !

    ReplyDelete
  75. isshh..~rmi nya komen..taktau nak komen apa dah..wakakak..

    ReplyDelete
  76. kak yuyu, yaya nak tanye lah. harap kak yuyu dapat jawab :) maksud kak yuyu join group tu, group macam mane ye ? contohnya apa?

    ReplyDelete
  77. ni mesti guna madam zora ni HAHAHA ke mak esah? kahkahkah

    ReplyDelete
  78. TQ xsangka blogger popular dtg singgah dan komen...papepun i support setiap entry yuyu yg berguna buat blogger baru lah...;-)

    ReplyDelete
  79. u deserved it dear..
    coz i think ur blog so santai to read:)

    ReplyDelete
  80. k'yuyu...blog salu kne kutuk laa...nk wtpe ni...?? tips ckit...:)

    ReplyDelete
  81. Kalau tak silap kak Scarlett pernah buat entry pasal Yuyu yg ada x factor yg org lain takde.Kak Scarlett dah 11 bulan blogging baru dpt 1492 follower.Tapi, yg penting org ikhlas nak follow kita ye Yuyu!

    ReplyDelete
  82. the way you write in each entry is interesting..

    no wonder la yuyu ble dpt banyak follower dlm masa yg singkat..

    you deserved it yuyu..
    nice to read each of your entry..
    terbaikk yuyu..hehe

    ReplyDelete
  83. wah~ nice tips. bley membantu sye yg bru berblogging.

    ReplyDelete
  84. bes nye....nak pemes jugak..InsyaAllah one day ;)

    ReplyDelete
  85. betoi kata katakatakita..

    laa ni dh x tempek2 gambaq besaq gajah sngat dah. baguih la lagu tu ceq oi.. baru la tak pelaq...

    ReplyDelete
  86. sama2 kasih, :)

    blanje ekrim cokelat pon dah cukup yuyu, hehe :)

    ReplyDelete
  87. rezeki kan yuyu .
    hihi^^

    Allah sentiasa membantu hamba-hamba nya .

    :)

    ReplyDelete
  88. MACAM SUSAH JE NAK JADI MCM KAK YUYU NI XD

    ReplyDelete
  89. ya!follower lain banyak membantu kan dik =)

    ReplyDelete
  90. Yuyu baca tak semua komen yang ada ni? Beratus ni. Just curious. Kalau Yuyu baca bgtau ok.

    ReplyDelete
  91. thanks a lot cik yuyu :)
    first time dtg bagi komen kat blog yuyu. sedih x? huk3..

    ReplyDelete
  92. salute kat cik yuyu comey ni!!
    apa2pun usaha tu tangga kejayaan kan!!
    nice tipss!!
    like n love it!!
    muachsxx!!


    ☆┌─┐ ─┐☆
    ☆│▒│ /▒/
    ☆│▒│/▒/
    ☆│▒ /▒/─┬─┐... HYE!!HYE!!
    ☆│▒│▒|▒│▒│ ..PEACE!!!....
    ┌┴─┴─┐-┘─┘
    │▒┌──┘▒▒▒│..MENJEJAK DISINI!!..
    └┐▒▒▒▒▒▒

    ✿ salam singgah dari mummyweiyda✿
    ✿eppy blogging ya!!✿

    Kalo free meh ler singgah my blog..--> mummylovers blog

    ReplyDelete
  93. waa..
    baru ku tau baru 4 bulan cik yuyu ada blog..
    tp dah cm 4 tahun lak rasanyer..

    ReplyDelete
  94. i follow u, u follow i balik tau! :D

    ReplyDelete
  95. USAHA GIGIH BARU NAMPAK HASIL.KANKAN :D

    ReplyDelete
  96. Assalamualaikum

    blog akak best sebab tu la follower ramai

    ReplyDelete
  97. LAJU BETUL FOLLOWER KAK YUYU NAIK EYH :D

    ReplyDelete
  98. RANDOM GIVEAWAYS DAN RM100 MASIH DIJALANKAN

    ReplyDelete
  99. unlock iphone 4
    how to unlock iphone 4

    how to unlock iphone 4 unlock iphone 4 how to unlock iphone 4 unlock iphone 4
    _________________
    unlock iphone 4 [url=http://unlockiphone421.com]how to unlock iphone 4[/url] unlock iphone 4 how to unlock iphone 4

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)