HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Thursday, April 28, 2011

Lain Yang Nak, Lain Yang Jadi! Tak Boleh Betul Yuyu!

Assalamualaikum ^^

setelah hampir dua bulan menghabiskan cuti semester di kampung halaman yang amat paling sangat tercinta *untuk efek hiperbola tak ketahuan hala* , yuyu amat amat mengharapkan satu perubahan yang menggembirakan rohani dan jasmani, yakni pertambahan berat badan.

sekurang kurang nya, naik 5kg, dah mampu buat yuyu tadah tangan lalu bersyukur teramat. konon nya, dari


menjadi berat 42kg seperti yang yuyu idam idam kan.  bukan apa, sebab musabab, kalau di kira BMI, yuyu sekarang underweight tahu tak? sobbsobb. ke mana lemak lemak hasil gagah nya yuyu menketedarah selama ni? kemana??? kemana?? siyes emo dah T_T


 buat penat je makan meatball 16 ketul sekaligus tanpa rehat. buat penat je makan 76 papan cekelat enak sampai lekat celah gigi. buat penat je simpan tenaga dari di dermakan untuk kerja rumah. buat penat je yuyu kumpul mimpi mimpi indah yang konon nya semua perkara di atas penyumbang berat badan tercemerlang.

-..-'

tapi tahu tak apa yang telah berlaku pada yuyu? yang lain yang nak, yang lain yang dapat. siyes nak emo lagi.



sobbsob. yang naik bukan berat badan. tapi yang naik nya pipi je T_T siyes sekarang yuyu nampak sangat tembam. kalau senyum sikit je pun dah naik pipi macam kuih apom. ape salah yuyu!? kenapa bukan badan yang naik seperti yang yuyu idam kan?

adakah badan tak mampu nak menampung lemak yang ada lalu terus transfer ke pipi hingga pipi yuyu menjadi apom seperti sekarang? pening kepala yuyu. hari tu minum weightgain. ya. seperti di ketahui umum. badan tak naik, pipi saje naik dengan mengada ngada -.-' dah la. nak teruskan naikkan berat badan! 

sila doa ye!

ehhh.. sebelum doa, jom VOTE yuyu DiGi WWWOW Awards dulu!  jom kelik SINI untuk vote ya!
                                                      
p/s : nak main Jutaria dengan adik lepas ni. beliau beli tanah yuyu tadi T_T nak balas dendam!

terima kasih sudi bace ^^

119 comments:

  1. HAHA.. hal mcm ni biase kot.. selalunya masa lepas bersalin nanti badan naik.. cepat2 lah kawin ye kakak..ngeee~

    ReplyDelete
  2. pipi tembam lah comel.market tuh.huhu

    ReplyDelete
  3. orang turunkn berat badan kak yuyu kite nk naikkn.adoi!pipi tembam chuemii x paa..=)

    ReplyDelete
  4. kekeke...nak minum weightgain tuh,ade care kot..xleh pakai air panas mase nak bancuh x silap..

    ReplyDelete
  5. memang tembam sangat tu pipi yuyu!
    xperla
    comey lg la comey kan?


    Entri Terkini: Kalau ramai yang nak aku tutup blog ni, macam mana?

    ReplyDelete
  6. ok la tu...ramai org sebok berdiet..nak kuruskan badan dan nak naikn pipi bg nampak cute...tp yuyu sebaliknye pulak...hahaha..

    ReplyDelete
  7. homaigoattt ! sis yuyu comel gileee :D geram tengok pipi tu , haha !

    ReplyDelete
  8. alaa tkpe yuyu nanti naik la tu slow2 la hehehe...tembam2 la tomei2

    ReplyDelete
  9. hahahaha..yuyu...comel aper..ilek ah..hehehehe.....cam apom takper..dr apom tak naik sebab kurang yist kan x bes..hehehe....

    ReplyDelete
  10. haha.. comel lorhhh.. maw dok uat rilek larhhh.. hehe

    ReplyDelete
  11. haha..dulu ieqa pown macam yuyu..nak capai 40kg tu susah sgt..
    tapi sekarang da naik mendadak hasil mkn fast food hari2 n mkn naan cheese tgh2 mlm. timer kasih fast food *mcD,kfc,pizza hut,kenny rogers etc.

    ReplyDelete
  12. amboi..embamnya...hehehe..
    rileks la..berat MK 39kg santai je.. hahaha

    ReplyDelete
  13. haha. yuyu nie kelakar je.. tak pe.. tembam kat pp comel.. tak laa macam ain nie.. gemok.. sobsobsob. ;'(

    ReplyDelete
  14. err.. kita sama lah kak yuyu ! hajar kalau berat naik pun, naik dekat pipi. semua orang tegur. duhh ! sadis sungguh.

    psssttt: tape2. tembam kat pipi comel lah ! weee~ ;)

    ReplyDelete
  15. yuyu...berat kita sama la....32kg....

    ReplyDelete
  16. TEMBAM PON COMEL GAK KAK YUYU SAYANG!

    ReplyDelete
  17. nak tambah berat jugak tp rasa mcm dh lama tak timbang berat.

    ReplyDelete
  18. berat yuyu 32kg ke? mak aaaiih kuruih benar tu. sy 38 pun da kuruih da ni. target nak dpt 45. heheh.

    yuyu mak sy kate, naek kat pipi dulu baru naik kat badan. ;)

    ReplyDelete
  19. berat kak yuyu yg terbaru mcm lbih sikit pd kita. tak nak pipi tembom lg.

    ReplyDelete
  20. haha , alaa yuyu kecik kan comel ape ;)

    ReplyDelete
  21. hahaha..kelaka la yuyu ni..alaaa..biasela tu..lemak nek k t pp..hihi.tp comel pon ape yuyu..ingt senang ke nk dpt pp cam yuyu..^,^ Yaya pon jadi geram cam nk cubit2 je pp tuh...hihihi.. ^o^
    (men2 jek taw-jgn mik ati.. ;p )

    ReplyDelete
  22. kak yuyu! berat kite 4 bulan nii naek 3 kilo.. sgt hebatt okeh! tapi, tang pipi tak naek.. tang jerawat tu yang menggatal singah.. huduhhh.. tsk tsk tsk..

    ReplyDelete
  23. haha, comel je yuyu. atien doakn yuyu berjaya ye..:)

    ReplyDelete
  24. haha, comel je yuyu. atien doakn yuyu berjaya ye..:)

    ReplyDelete
  25. Muehehe macam kita lah kak yuyu T_____T

    ReplyDelete
  26. akak dah pernah minum weightgain dulu...hampeh tak jadi...dahla mahal susu tu...

    psstt...cara terbaik kawin jer dik yuyu... :P

    ReplyDelete
  27. cute jer..okla 2..saya ade kawan name die yuyu jugak..kawan mase skola.n die kecik macam yuyu sampai saya ingat die adik sape2 mase terserempakkat hostel..siap pakai baju tdo barbie..hehe...so cute..

    ReplyDelete
  28. Rozuan Ismail : kahkahlah! market la sangat <3

    ReplyDelete
  29. anis aniesa: tak kisah tembam.. tapi asal badan tak naikkkk!!??? argghhh!

    ReplyDelete
  30. ghab van hal : ye ke??? yuyu bancuh dengan air panass! demmmm!

    ReplyDelete
  31. Admiral Hafiz : hikhik.. comel ye?? alaa.. tapi nak badan gak :(

    ReplyDelete
  32. akak same dgn fara ..mkan lebih sikit naik kat pipi ..lihat pipi saya skrg ?? geram betul ...errr !!akak,marilaa jadi pembaca fara ...
    http://farahazurah.blogspot.com/

    ReplyDelete
  33. nah nah..ambik lemak kite sikit..haha

    ReplyDelete
  34. Fazil Hamid : yuyu nak badan serta pp naik.. bukan pp je T_T

    ReplyDelete
  35. sama r ngn kita..makan bnyak mane pun xgemok2..kering jugak..ada sape2 x yang ley kassi tip nk naik kan badan..hehe..

    ReplyDelete
  36. tapi macam sekarang ni pun dah ok la kak yuyu . still comeyy :)

    ReplyDelete
  37. wow...korang dah cuti?....aku baru stat final....memang pertambahan tu...hehehe...tapi tetap kawai!!

    ReplyDelete
  38. yuyu makan nasi lemak dan maggi goreng sblom tido. insyaAllah skjp je naik :)

    ReplyDelete
  39. hahaa. kalo nk gemok. kak yuyu kne mkn nasi time malam2. bru leh naik. tp kan.. better jangan. nnt leher jd pendek oo.. atin un pnah wat. dh lah rendah. as2 berisi. hahahaaha.. tembam pon tembam lah. comel laaaa. ske222. cubit22 aww

    ReplyDelete
  40. hahaha. sis, berat CB 48. cmne? hahahaaha

    ReplyDelete
  41. Yuyu underweight? nampak montel jer..hehehe

    ReplyDelete
  42. weight gain penipu, ada jugak try hari tu, tapi, buang duit je. =.="

    ReplyDelete
  43. hihihi~ cumil betol la. ha meh ni amek lemak sy..kikiki :p

    ReplyDelete
  44. salam.ringannya badan,klau ditiup angin tu bole terbang kot.hehe..

    ReplyDelete
  45. bombombom pow dah pipi kak yuyu tu.double triple okay

    ReplyDelete
  46. pipi tembam baru comey! gud luck mkan manyak-manyak lg...

    ReplyDelete
  47. hehehe..anis pon tembam,,
    kak yuyu kalau free cube baca ni..

    http://anisaniesa.blogspot.com/2011/04/konflik-dengan-kawan-apa-yang-patut.

    ReplyDelete
  48. kurusnya yuyu b4 nh..sesetengah org memang cepat naek kat pipi..kte pun same...huhu..

    ReplyDelete
  49. hahaha..comel la yuyu pipi tembam cam apom..kite leh jd geng nih!...tgk org2 skrg sgup cocok nak pipi tembam tau...

    ReplyDelete
  50. Syafiqa Najiha : tidakkkkk! nak gemok badan gakk :(

    ReplyDelete
  51. Syafiqa Najiha : tidakkkkk! nak gemok badan gakk :(

    ReplyDelete
  52. adoi...xboleh r tgk yuy camnie...rilek2 metabolisma tinggi sangat kot..pe kata yuyu p kantin makan nasi lemak mcm sy ckp dlm fb tu hehehehe;)

    ReplyDelete
  53. ala yuyu jangan la nak jadi gemuk..kalau kurus yuyu nampak comel..ape2 pun yuyu makin comel la.

    ReplyDelete
  54. apa jua bentuk badan yuyu tetap plg comel :)

    ReplyDelete
  55. sme laa yuyu,aisya pun duk usaha nak tambh berat badan...:)

    bahagian muka yg naik dlu...ngeh2

    ReplyDelete
  56. farah wahedda : tembam sangat la sayangg :(

    ReplyDelete
  57. Cik Eka: hahahaha.. ke situ pulak dia fikir! ishh.. nak ken ni!

    ReplyDelete
  58. Hafiy Johari : nak badan gak yang naik.. ni pp je :(

    ReplyDelete
  59. adik yuyu yg choooooomel... hoho... congrats la sebab da nampak perubahan pade pipi...

    usaha lagi :D

    hahahhaa... memang part pipi naik dulu kalo nak naikkan berat badan. lepas tu lama2 nanti baru yang lain2 pun ikut naek.

    teruskan usaha makan macam2. hahaha... sebenarnye tatau nak wish suh watpe...

    ReplyDelete
  60. ♥♥ieqa pinkylicious♥♥ : pehhhh.... ni nak kena try ni! ishhhh!

    ReplyDelete
  61. yatie's EPISODE: heheh.. yatie dah typo skrg :P

    ReplyDelete
  62. yatie's EPISODE: heheh.. yatie dah typo skrg :P

    ReplyDelete
  63. yatie's EPISODE: heheh.. yatie dah typo skrg :P

    ReplyDelete
  64. mizzkechique: sobbsobb.. awak suka.. yuyu tak suka T_T

    ReplyDelete
  65. Love hurt aeNnn : ain gemok ke?? ishh.. tak pun la sayangg!

    ReplyDelete
  66. HAJAR hasan: sobbsobb.. nak badan un tembam gak sayang :(

    ReplyDelete
  67. ♥yaya budak suka embun♥: doa badan yuyu gak tembam tauuu ^^

    ReplyDelete
  68. EYFAalias : hahahah.. kalau lebih over pulak ^^

    ReplyDelete
  69. cik blink blink : ehhhh! yuyu ada yang senasib la! hahahaha ^^

    ReplyDelete
  70. tembam ke?macam same je tengok..

    ReplyDelete
  71. yuyu da berat ke? makan banyak2 lagi! pasni boleh berat 52 lak!:P

    ReplyDelete
  72. balik KL jom meatball! yuyu blnje k :D

    ReplyDelete
  73. cik fza : meh la same same jadi bam bamm!

    ReplyDelete
  74. yuyyuyuyuyuuyuyuyuyuyuyu!!!

    haha...kecik2 la comey tapi pipi tuh memang sat lagi jadi kuah apam lah..hehe, meh amik lemak jaa sikit meh :p

    ReplyDelete
  75. haha: nak badan gak yang tembam sayang :(

    ReplyDelete
  76. haha. sebenrnye untung kalo mkn banyak tak gemok. juz syukur pd diri sendiri je:)

    ReplyDelete
  77. .:hana hazel:.: yehaaaaaaaa! hahah.. ade gangg!

    ReplyDelete
  78. yayalicious: uwarrr! yuyu nak tembam dengan badan gakkk!

    ReplyDelete
  79. Korang semua! yuyu minta maaf yang mana yang tak balas komen ye.. yuyu blas di entry nanti! terima kasih sudi bace & komen ye semua :)

    ReplyDelete
  80. KURUSNYA KAK YUYU.WUWUWU.JELESH :D

    ReplyDelete
  81. naik kat pipi pown okeyth jugak~:P

    ReplyDelete
  82. hee geng underweight~
    cepat sama2 pikir camna nak tambah berat :P

    ReplyDelete
  83. pp tembam cam apam pon comey ape..:)

    ReplyDelete
  84. hehe yuyu ! same lah kite. penat makan bebanyak ! tapi naek kat pipi je. adess. but tape ah bf titi suke. hehe

    kite tunggu kawen jela. sure gemokk kan nty. jangan sampai kena beli alat nak kurus pulak. hehe

    ReplyDelete
  85. ekekeke..lepas makan sila2lah melompat2 semau2nya..so, lemak2 akan turun merata..erkksss meh amik lemak perut peha lengan akak mehhhh
    sangat2 lah berbaloi2

    ReplyDelete
  86. yuyu kita serupa bera cwl 40..kalu stabil 54.sb cwl tinggi..tapi cwl makan air masak lah berat badan naik.airmasak nie dia pembuka selera bagi lapar n gemok..cuba lahh!

    ReplyDelete
  87. takpelah yuyu...janji u baca komen2 kami yg sangat2 sayam kamu neh
    walaupon baca senyap2 tetap nak komen jugak..hehehe

    ReplyDelete
  88. takpe!paham ngn yuyu..ape pun, yuyu tetap baca kan walau xbalas?rajin2 singgah blog erin^^

    ReplyDelete
  89. TAKNAK LAH CAKAPPASAL BERAT.WUWUWU .DUDUK RUMAH BADAN MACAM BELON

    ReplyDelete
  90. TAKNAK LAH CAKAPPASAL BERAT.WUWUWU .DUDUK RUMAH BADAN MACAM BELON

    ReplyDelete
  91. KAK YUYU NAK LEMAK EYH?AMBIK SIKIT YAN PUNYA.EYH SILAP.BANYAK PON BOLEHHH ^^

    ReplyDelete
  92. Assalamualaikum

    macam adik berat tak naik.32 dan 33 kg macam tu ja tapi sekarang pp dah tembam.makan memang banyak la cuma berat ja tak naik.adik kurangkan tidur siang baru pp dah tak tembam

    ReplyDelete
  93. RANDOM GIVEAWAYS DAN RM100 MASIH DIJALANKAN

    ReplyDelete
  94. ieqah pn sedang sgt nk menaikkn berat badan ni :)

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)