HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Friday, April 15, 2011

Kuih sebijik RM1. tertelan halkum!

Assalamualaikum ^^

selamat pagi semua. selamat berus gigi. selamat makan lempeng kelapa juga kepada semua. pagi ni yuyu makan kuih muih je. nasib lah kat langkawi masih lagi wujud kuih 5 biji Rm1. walaupun dulu besar gedabak macam gajah, sekarang dah secoek macam yuyu.

makin hari nanti zaman anak cucu cicit kita, sebijik kuih mungkin dan RM1. mahal nya. hmm. semua barang dah jadi mahal sekarang. jangan kata barang je mahal, hantaran pun mahal. haishh. tak letak tinggi, semua dah mahal sekarang, letak tinggi, dah sama level dengan barang pulak.

macam macam serba tak kena.

ohh lupa, pasal blog yuyu berwajah baru kini, Alhamdulillah. yuyu dah pun buat survey. syukur juga, sebab nya, majoriti vote yang belog yuyu adalah ringan dari dahulu. bukan apa, belog ini bukan di buat untuk syok sendiri, untuk korang senang buka juga.

yang vote berat tu, mungkin yang first time kot. memory Flash Header yuyu tinggi sikit ye la, macam macam terbang kan. sekarang, cuma terbang kan yuyu dan kupukupukecik je.  makin ringan la.

dah dah. nak goreng cucur ikan bilis kejap. sambil cari idea pasal entry kejap lagi. heheheh.


p/s : lepas ni boleh buat GA, sape menang, yuyu belanja buat header macam yuyu. heheh. tunggu nuffnang bagi duit lebih ye. ^^

terima kasih sudi bace ^^

89 comments:

  1. mana nak ada barang murah dah zaman sekarang yuyu. semua dah makin mahal. nanti nak buat belog pon kena bayar. tak da yang free dah!

    ReplyDelete
  2. comel gila kot new background. hehe

    ReplyDelete
  3. memang ringan...haluss. ..comei..tulus mulus..hehehe

    ReplyDelete
  4. yups..d langkawi n d kedah mmg da cucuq yg 5-rm1..hehe..morning yuyu..jom brekfes

    ReplyDelete
  5. betul2.. 1st time buka mmg slow.. terkezut sbb chomels sgt la ni..
    lappy dalin tak dapat nak menanggung kejutan lalu dia mengeslowkan dgn lambat buka.. skg ni oke jee..

    ReplyDelete
  6. dh lama x jumpakuih yg 5 biji RM1 nih...:)

    ReplyDelete
  7. cooommmmeeellllnye header n background baruuu...

    hehehe

    ReplyDelete
  8. huishh memang sume dah mahal

    nak nak nak header cam sis yuyu..hehehe

    ReplyDelete
  9. memang ringan adri dulu blog ni
    klu lambat loading tu
    tenet prob la kot
    huhu

    ReplyDelete
  10. kt area taman tun nie ada jer kuih sebijik sehinggit.. contoh kuih talam.. huhuhu.. tempunan lar nk mkn dah mhai mcm tue..

    ReplyDelete
  11. cucoq ikan bilis?..yummy!yummy!yummy!!!...dah lama benor x mkn!...

    ReplyDelete
  12. CHOOOMELLLL NYEWWW header tu sys yuyu !!!!! coooomel sanad2. i loikee! :D

    ReplyDelete
  13. OK
    yuyu dah jadi Kupu Kupu kecik yg suka ikot cursor...bunge pun tak layan dah...
    heeeeeeeee

    aCap
    ke blogku

    ReplyDelete
  14. MANE ADE DAH KUIH 5 BIJIK RM1.. PEHH.. KITE BUKAK PG2 TD PIC HEADER PON X KUAR2.. NMPAK PINK JEK.. T____T... SEDIH GILA... INTERNET KAT SINI LEMBAB KE.. HADOIII... ANYWAY, WALAUPON X NMPAK FULL WAJAH BARU BLOG KAK YUYU, TP KITE PERCAYA 101% YG WAJAH BARU NI CUN MELECUN..!! HEHEHE

    ReplyDelete
  15. betul skrg ni mana ada benda murah..

    cantik header baru yuyu...ingatkan silap masuk blog org lain

    ReplyDelete
  16. nk sikit.
    sapa menang bule jumpa ayu raudhah, eh silap kak yuyu. :P

    ReplyDelete
  17. eh2 tiba2 masuk pasal hantaran plak..hehe...yup yg baru nie lebih ringan..cepat je loading..

    Jom Lawat: Blog Bardboo
    Hadiah Menarik Untuk Yang Tersayang

    ReplyDelete
  18. gud morning cik yuy,
    mana nk carik kuih 5 biji singgit kat shah alam ni?mimpi je la

    cekodok ikan bilis tu best tu...

    ReplyDelete
  19. cucur ikan bilissss..
    uwaaaaa nakkkkk :(

    btw yuyu i ade entry baru n ade mntion nama yuyu. jom la tgk! :)

    http://itsallaboutisabelle.blogspot.com/2011/04/cik-epal-n-yuyu-zulaikha-menyerang-blog.html

    ReplyDelete
  20. dulu cucoq 5 sringgit, la ni 3 sringgit. dulu nasi lemak 2kupang ja la dah singgit

    ReplyDelete
  21. alaaa comelnyer headerrrr!!! leh gerak2!
    Ehh yuyu.. sekarang ni pun dah ada la kuih seketul singgit. Masa berbuka puasa thn lepas kat pavilion BB. Cida igtkn kuih tu dlm 50 sen seketul, kita pun pi la amik 2 ketul sekali kene cas RM2. Mahal nak mampus. da la saiz cinonet... huhu.. x bli kuih kat pavi dh lepas ni.

    ReplyDelete
  22. dah la comel blog ni..mesra pengguna broadband mcm sy plak tu..ni suka masuk blog kak yuyu ni :) hehe

    ReplyDelete
  23. mak aiii 5 biji RM1?? imposible nk jmpe kt kl nie..

    owhh ye sila la join "giveaway" dkt blog maya ye :
    http://maya-dhira.blogspot.com/2011/04/giveaway-maya-dhira.html

    ReplyDelete
  24. sekarang ni semuanya mahal..tak de yang murah dah..nak murah, buat sendiri je la..tentu puas hati.. :)

    Jom baca ni: Kena saman ekor?Bengang?Marah?Tak puas hati?

    ReplyDelete
  25. nak cucoq gak yuyu...x breakfast lg nih...lapo...=(

    ReplyDelete
  26. Yuyu terbang nmpak comel...
    kalau kak Es terbang...kahkahkah..
    1 jam baru boleh nai. bukan kena tunjuk dgn cursor lagi dah..kena angkat dgn jari la pulak !!

    ReplyDelete
  27. AAAAAAAAAAA...chanteknye blog yuyu!! jelesss..wuwwuuu~

    ReplyDelete
  28. yuyuyuyuyuyuyyuyuyuyuyuu!!!!
    canteknyeee header yuyu .
    tapi kesian lah , yuyu kena terbang kesana kesini . fai tak sanggup tengok -.-' waaa :(

    yuyuyuyuyuyu !!! fai pon nak header mcm tu
    hek :P bodek nie. hahaha :)

    ReplyDelete
  29. blog ni ringan dari dlu di tambah lagi dengan header blog yg cute..

    ReplyDelete
  30. suka header bru nie...gerak2 pulak bagai...heeee

    meyh join contest||http://rosmimarazak.blogspot.com/2011/04/hye-semua-okay-kali-nie-mima-pulak-nak.html

    ReplyDelete
  31. hihi . esok esok kesian anak cucu cicit brg2 dah mahal T..T

    tahu tak setiap kali masuk belog yuyu asyik tersenyum je sekarang.hihi. sebab asyik main dulu dengan si pari pari yuyu dgn cursor lepas dah puas baru baca entry ..LOL

    ReplyDelete
  32. Mr. Straw : kannn.. sabar je la.. nak buat macam mana.. tu semua kerja kita juga menentukan harga :(

    ReplyDelete
  33. Amiera Hilton : ngehhh ngehh ngehh.. sila jeles ye :)

    ReplyDelete
  34. comel giler kot header baru ni,, wooo jeles woo -___-

    ReplyDelete
  35. risa : hikhik.. best nyaa macam ni! rasa happy je ^^

    ReplyDelete
  36. Yuyu, nak jugak header cam Yuyu, cantek gilos.. :) Suka ar.. :)

    ReplyDelete
  37. SEB BAIK KUIH KAT PERAK NI MURAH LAGI.5 SINGGIT.KIHKIH.HEADER SIS YUYU CANTIK ! NAK PUJI JUGK XD

    ReplyDelete
  38. Rossnie : jomm bekfes dulu jomm ^^

    ReplyDelete
  39. Dalin : hahahah.. ye ke???? yaiyy! suka nyaaaaaa ^^

    ReplyDelete
  40. azzey : kat langkawi masih lagi ada.. heheh.. best la <3

    ReplyDelete
  41. Nyza Nurul: heheheh.. mekasih sayanggg <3

    ReplyDelete
  42. elinADNAN: heheheh... cepat serbu dak Ayeem tu ^^

    ReplyDelete
  43. Axie04 : heheheh.. macehhh naa.. terasa happy tak ketahuan hala ^^

    ReplyDelete
  44. cik bihah : macehhh awakkkk ^^ choomel macam yuyu kan -.-'

    ReplyDelete
  45. bestnye masih dpt merasa kuih 5 singgit. dulu dok arau, merasa la jugak. la ni 1 kuih 4@5kupang tp cinonet je..dua kali gigit da abis. kalu dapat kuih 3 singgit, tu da kira bagus sgt la tu

    ReplyDelete
  46. Cumilnye header baru Cik Yuyu nih. Kalau ade GA lepas ni. Teringin nak mencoba naseb. Aci tak? ^^v

    ReplyDelete
  47. suka nengok header tu... cam budak2 jerk... haha

    ReplyDelete
  48. Lizzie Yasmin : hehehe.. tapi dah susah dah nak jumpa barang murah kan :(

    ReplyDelete
  49. Eza Ridzwan: hehehhe.. sedap tauu. yuyu kisar bilis tu ^^

    ReplyDelete
  50. Nana : yehhaaaa.. best nya bila orang ramai kate choomel ^^

    ReplyDelete
  51. wallawehh dh tukar serba serbi.pagi td masih yg lama. sekejap je dh bertukar..yg ni cantik lebey la.hihi..bergerak2 pic tu..comel

    ReplyDelete
  52. asyrafNAKjadiLEBIHbaik : tak menn arr bunga.. nak cursor glittery la :p

    ReplyDelete
  53. suke main main mouse dekat yuyu wonderpet nii...pegi kiri gerak kiri..pastu bagi yuyu geleng2..hahahah...comel gilakkk

    ReplyDelete
  54. pelik ohh,
    cik yuyu ade pulak HALKUM?HAHAHA:D
    jemput jengah bloglist sy:
    http://azrijohan.blogspot.com/2011/04/mari-join-bloglist-smile.html

    ReplyDelete
  55. memng ringan dri dlu, , tp pari2 tu lmbt gerAK..HEEE

    ReplyDelete
  56. Yuyu comelnyeee header suke sangt hehe PINK colour gitu

    ReplyDelete
  57. ('',)kapie_art'sLover('',): heheheh.. mmg comel tau sayangggg ^^ jangan lupa tengok nanti ye :)

    ReplyDelete
  58. teruna9752 : heheheh.. belog yuyu laaa :P berwajah baruuu ^^ cewahh~

    ReplyDelete
  59. cik fza : hahahaha.. awak ni nak kena nii! grr!

    ReplyDelete
  60. berat ke?rasa ringan je macam dulu..

    ReplyDelete
  61. hai yuyu..first time msuk sini..sangat teruja tengok header..omg comel giler :)

    ReplyDelete
  62. ringan sunggOh La akak .. come lak tu .. pink ponk ... huhu nak registe ar .. blog adik pon nak ubah pink jgak

    ReplyDelete
  63. sy nak yuyu belanje meatball boleh?:P

    ReplyDelete
  64. nk yg terebang mcm yuyu gitu jugak....nak nak nak...hehehhe..papepon memg cun lah blog yuyu nih...=)

    ReplyDelete
  65. KAK YUYU... KAK YUYU LOM KOMEN LG... T___T

    http://kapieartslover.blogspot.com/2011/04/tahniah-kak-yuyu-my-busyuk2.html

    ReplyDelete
  66. benci YUYU...grrrrr


    nak ringankan blog gak

    ReplyDelete
  67. fuhhhhhhhhhh................

    cantik nyer dah berwajah baru! =D

    ceria!

    ReplyDelete
  68. skrg sume bnda berlumba2 nk mahal..

    ReplyDelete
  69. yeay! nak header macam akak!!akak gune domain dah ek??

    ReplyDelete
  70. mynameismy: ehhh... morning my ^^

    ReplyDelete
  71. yuyu~ pink sangat~~ slow kan la colour sket~

    ReplyDelete
  72. yuyu... comelnya header ! macam mana nak buat? ajaq skettt boleh ? :D

    ReplyDelete
  73. kat kedah ja yg mughah skit pn..btoi tak yuyu??haha

    ReplyDelete
  74. PAGI TADI TAK MAKAN KUIH.TAKUT TIBE2 MAHAL.KEHKEH XD

    ReplyDelete
  75. yesss...nak header mcm yuyu..nk join GA lagi..nak menang!heheheh~~

    ReplyDelete
  76. kat area kelana jaya tempat tinggal saya..lum ade lagi kuih sebijik RM1..sebijik 30 atau 40 sen ade..hehe.

    ReplyDelete
  77. waaahhhh!! buat lah GA tu cepat2. nak header mcm yuyu. nak jadi pari2 jugak. hihihi

    ReplyDelete
  78. kuih 5 RM 1 ? fuuuh .. emm , btw , ur header is REALLY AWESOME ! ;D na juga ! heee *

    ReplyDelete
  79. jelouse la tgk header yuyu! nak jugaaakkk! :(

    ReplyDelete
  80. Assalamualaikum

    cantik header blog akak

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)