HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Wednesday, April 6, 2011

Entry Rasa Sedih Dan Hiba . hmmm

Assalamualaikum ^^

hari ini yuyu ingin rilekkan diri. setelah penat berbelog. entry pun pasti nya simple simple sahaja. seharian di Langkawi, panas sangat sangat. cukup tak best nak membuta melebihi had. pasang kipas 12 bijik pun masih panas.

pagi tadi, yuyu dengan emak keluar cari durian. memang seronok kemain bila ada seorang pok cik jual durian tepi jalan. kuning isi nya tok sah cakap. memang buat mata berpinar pinar, tangan tak sabar nak cekau lahap dengan bijik durian sekali.

bau nya? pehhh. kemain wangi lagi. durian kampung. memang terbaik dari ladang durian la pok cik tu kata. seloow seloow pok tu buka kan durian, bagi sikit untuk di rasa. 

terbaik! derr memang sedap derr!

try pulak ke sesi tanya harga! sekilo RM13 je nak oi. haa? Rm13? mahal nya. dekat Batu Pahat hari tu selonggok baru RM10. makan sambil terlentang untuk esok esok dan esok nya. yang ni? nampak nya emak mesti beli sebjik ja.

dah agak dah. emak beli sebijik ja. tak dapat la nak menketedah waktu tengah hari, petang makan , sambil tengok tivi, sambil mesej dengan laki masa depan, sambil kacau adik tidur, sambil main tenteng di waktu petang, sabil ngadap belog dan sebelum tidur. -.-'

hmm.. terpaksa la tunggu musim durian melimpah ruah. kalau tak terpaksa keluar duit tabung untuk beli. sobbsob..sebijik tu pun harga RM28. mahal nya,


p/s : sambil taip entry, sambil lahap durian. ^^. opps... malam ini, yuyu akan update untuk Ferrero Random GiveAway ya. hadiah akan di tambah insyaAllah. dah tengok ramai pulak yang join nya.

terima kasih sudi bace ^^

114 comments:

  1. KAK YUYUCOMEL !!!!!! TAKMO SEDIH2 HILANG MAKE UP T.KEHKEH.SENYUM2 :D

    ReplyDelete
  2. KAT PERAK BERLAMBAK DURIAN MURAH.SEBIJI SERINGGIT PONGGG ADA.MEYH SINI MEYH.FREEE JE BOLEH DAPAT. XD

    ReplyDelete
  3. yuyu nak taw, hari tu saya mkn durian fresh punye,baru jatuh dri pokok kt dusun pah, ya allah, nikmat nye,

    **sje kasi yuyu dengki hehe

    ReplyDelete
  4. kesian yuyu..xpe..nxtime boleh mkn lagi..

    ReplyDelete
  5. pasni tanamlah dlm pasu dpn rumah hehe..

    jgn lupa GA my nak jugakkk..hehe

    ReplyDelete
  6. alaa shiannya dia.. sbaQ na cheQ.. ;)

    ReplyDelete
  7. Mahalnya durian hhi tk beli pun tkpe haha ;) musim durian nanti melantaklah cik yuyu sabar2 :)

    ReplyDelete
  8. yuyu! nanti berbau la keyboard tuh haha...

    ReplyDelete
  9. lorh mahalnye yu....tapew sabaq na,, nt dah musim kita pulun byk2,, ^^

    ReplyDelete
  10. gila mahal... kempunan la nampaknya...

    ReplyDelete
  11. oloh kesian yuyu. meh dtg sini meh miera sponsor durian. hehe.

    ReplyDelete
  12. wow!mahalnya...

    terbayang2kan durian dah ni.. T__T

    ReplyDelete
  13. hahaha semalam mmbe kat serawak ad gtw durian kt sana mahal dekat 70 1 bijik..

    kat pahang da musim nie..
    klo nk, kne ikot atok g dusun haha kak yuyu nk ikot??
    jum bedal durian free..+sedap..

    ReplyDelete
  14. MYNAMEISMY:NAK SIBUK JAP BOLEH ? BOLEH PULAK DURIAN DALAM PASU.HIKHIK.MESTI COMEY :D

    ReplyDelete
  15. rm13 mhl tuh.. tpi klu d24 rm13 IR beli dah.. heheh ngidam durian gred d24

    ReplyDelete
  16. baru makan kelmarin .
    jangan jeles ye kak yuyu ^^

    ReplyDelete
  17. haritu abah sy beli durian 24.hekk x)

    ReplyDelete
  18. aten bru beli, selonggok 4 biji, rm10. Tapiiii, tak sedapp! Tawar je. Frust gila rasa. Huhuk

    ReplyDelete
  19. mahal ke??hihihi..selalu makan durian free je..xtau la plak harga2 durian ni.. ;p

    ReplyDelete
  20. ada je yang amik kesempatan naikkan harga durian....peniaga kan~

    ReplyDelete
  21. mahainya yuyu durian kat langkawi...jom p perak makan durian kat rnr rm9.90 je...makan sampai kembung pun no hal...hehe

    ReplyDelete
  22. ppeerrghh..ika ngidam durian sebakul nih!!aarrgghh..

    ReplyDelete
  23. makkk aihhh yoyo...kulit je berat..isi tarak..mai la somban..selonggok 4.50 je ....makan smpi tertangkup..

    ReplyDelete
  24. hye yuyu, i amik ur blog as one of cute belog yg i sukee.. thx :) i dh put kt entry dh pun :)

    ReplyDelete
  25. hye yuyu, i amik ur blog as one of cute belog yg i sukee.. thx :) i dh put kt entry dh pun :)

    ReplyDelete
  26. tanam sendiri...nk lahap byk mana pun xkesah..haha

    ReplyDelete
  27. YUYU :) cool okeh :) HUHU

    jaga kesihatan , panas kat sana :)

    ReplyDelete
  28. minggu lepas baru makan
    tapi sikit je

    tak puas.... nak lagiiiiiiii

    ReplyDelete
  29. tak lama lagi sampai lar musim durian tu*buat mcm tau.

    ReplyDelete
  30. yuyu, pakai lah trik keropok lekor smalam tuh. mesti dapat free punye XD

    ReplyDelete
  31. cian dia..ngidam durian ea..tula skrg dh nak habis musim durian..haritu sis balik muo pun, tinggal 2 biji aje atas pokok..haish..

    ReplyDelete
  32. haha...
    tiqa da lame tak makan durian...
    adek ngan kakak suke berebut...tak sanggup tersepit di tengah2..haha..so tak payah makan...heee=)

    ReplyDelete
  33. semalam mak kita kata ada org jual durian 10 ringgit seplastik beg plastik hitam yg besar tu. :P

    ReplyDelete
  34. haha. ya Allah. sedih sebab tak dpt makan durian? tak pe tak pe. nanti sis Yuyu datang sini, mye bagi 1 bakul. lepas tu buat pengat durian, cucur durian, keropok durian semua mye bagi. nak? ;p

    ReplyDelete
  35. harga durian sekarang sekilo dalam RM6-8...itu kat area kedah...kalau dia bawak durian tu dari luar memang akan jadi mahal...kalau kat sarawak lagi best harganya..RM15-17 sekilo....durian kampung je tuh...huhuhu....sabar eh nanti harga mesti turun tu bila durian klon masuk pasaran nanti....

    ReplyDelete
  36. ayah dja beli duyan jugak aritu.. 3biji=RM50.. erkk, gila mahal.. tapi xpela dapat rasa gak dari kempunan.. hehe..

    ReplyDelete
  37. haha . deqoyan mmg sedapp . baru jea makan .
    sedapp tak terkata .
    haha :P

    ReplyDelete
  38. hoii nyah!!!..hahahhaa..

    jom dtg umah niq....

    dusun durian sebelah rumah jer.hahahaha

    ReplyDelete
  39. ramai nyer suke makan durian!! aniss jew tak suke~ hohoho!

    ReplyDelete
  40. kak yana kau tak mkn durian...!!


    wei nk cekelat wei

    ReplyDelete
  41. aritu tu makan durian . okayy la tu kak, dari tak makan langsung :D

    ReplyDelete
  42. yuyu..tu dh kira agak murah. kt sabah ni, durian ke..buah2an sume mahal. terpksa tahan ati jer....tapi sngt best, bila kwn ajak p kebun dia time musim buah...makan freeeeee~ siap bawa balik byk2 :D

    ReplyDelete
  43. skrg mmg harga durian mahal...kempunan la jwbnyer, law xder duit

    ReplyDelete
  44. biar btul mahal nya....
    fiza rasa mgkin durian tu mahal sebab naik feri nak g lgkawi sbb tu mahal..

    ReplyDelete
  45. alaahai ramainye komen12 kat blog yuyu.hmm kalau i komen u ni u bace ke :(( saye pon suke durian jugak *kesat kesat hingus :'(

    ReplyDelete
  46. oh. yuyu...
    tiba2 ase nk mkn duyan nh..

    ReplyDelete
  47. hai kak yuyu!!jgn sdey2 lagi..nanti biler musim pulun la banyak2 ok??heee..nway,saye ade tepek sikit name akak dalam entri saye baru2 ni..jemput jenguk k? :)

    http://inspiredteddy.blogspot.com/2011/04/touching-dowh.html

    ReplyDelete
  48. alahh sian dy.. tapi batu pahat mane ek? johor ke?

    ReplyDelete
  49. ALAAHAAIII asal murah sngat yuyu hehehe..lme tak mkn durian

    ReplyDelete
  50. alorhlorh.. ksian dia.. ta laqat nk menketedarah durian dh aih.. haha..

    ReplyDelete
  51. aih
    mahai sikit ja pun berkira ka cik kak oiii....
    hhaha

    aCap

    ReplyDelete
  52. wooooo..mahalnye..
    naseb bek kite tak suke makan durian..kalau tak bankrup..kih3

    ReplyDelete
  53. kedah memang sangat panas kan sekarang!!huh! mmg tak menahan!

    oh durian sedapnya.

    ReplyDelete
  54. Izyan Masri : hahaha.. jahat ni dak izyan ni ^^

    ReplyDelete
  55. Izyan Masri : izyan hantar meh sini naa :p

    ReplyDelete
  56. nur amalina athman: hahahaha.. nak hadiah ye ^^ ye la.. tambah :p

    ReplyDelete
  57. faraa halim : pehhhh.. tenkiuu.. misi awak bejaya :(

    ReplyDelete
  58. iLa suHaiLa: uwaaa! dah nak balik Kolompo dahh :(

    ReplyDelete
  59. mynameismy : hahaha.. letak pasu dlam bilik kan :P

    ReplyDelete
  60. fRaMe+LenSeS : nadhhh.. belikan kat yuyu T_T

    ReplyDelete
  61. tomatokering :) : tau pun.. nak beli pun tak gamak :(

    ReplyDelete
  62. Dayana AZ : hahahah... saje nak bagi bau cenggini ^^

    ReplyDelete
  63. yayamuncits : wuuu.. lambat g kot T_T dah la nak balik Kolompo dah :(

    ReplyDelete
  64. Amiera Hilton : pewgi betol beto kangggggg!

    ReplyDelete
  65. Nyze 二ザ Crazee : lagi lagi yang bau harummm! pehhhh!

    ReplyDelete
  66. Nur @n!sa : pehhhh! bapak mahallll! durian kulit emas ke!

    ReplyDelete
  67. zamir Ridzwan : kalau yuyu memang tak sanggup beli punn.. -.-'

    ReplyDelete
  68. syairahmohdanuar : wuuuuu T_T bagi a sikitttt! wuuuuu!

    ReplyDelete
  69. AtenAzhar: alamakk. rasa nya, lagi murah lagi tak sedap kot :(

    ReplyDelete
  70. ✿....rossa alina....✿ : hahahaha.. bertuah betollll ^^

    ReplyDelete
  71. Tasha : betol T_T sepatut nya, jual la murah.. kesain yuyu :(

    ReplyDelete
  72. nur ikhyar dee : RM9.90??? mahal lagi tu! tak nak!

    ReplyDelete
  73. muhammad iqbal hakimi bin tahir : durian la best! petai tak best!

    ReplyDelete
  74. *47!k@# : argghhhh!! lagi la akak kempuanan !!

    ReplyDelete
  75. kat Melaka, sekila 30 ringget dik, tapi memang sedap sangat la. beli 3 bijik dah 70. hehhee, tapi puas.. :)

    ReplyDelete
  76. FATIN HIDAYAH MUHAMAD : obbsobb... nakk g sane laa! wuuuu! nak beli 8 longgok ^^

    ReplyDelete
  77. Laluna_Semalaman : hayyaa sayangg! wuuu! malu nyaa! macehhh! macehhhh!

    ReplyDelete
  78. mizzkechique : tanam pastu tunggu mase ade cicit baru makan :(

    ReplyDelete
  79. aiman rashidd : sobbsobb.. kena lebih sabar ni T_T

    ReplyDelete
  80. Firdaus Alim : uwaaaaa!! nak doyannnn!!!

    ReplyDelete
  81. aliarosli : wuaaaaa! nak juga lagii! sebiji tak puas!

    ReplyDelete
  82. cik fza ; Hahahah.. tengah tunggu dengan sabar :p

    ReplyDelete
  83. Adam bin Ahmad : hahahah.. kalau guna tu, pok cik tu amik balik la ^^

    ReplyDelete
  84. Khumaera Ismail aka Habibi Hamid : pehhhh! ade poko sendiri.. fine.. jeles :(

    ReplyDelete
  85. maisarah : pehhhh! terbaik arrr! ni yang buat nak g sane ni!

    ReplyDelete
  86. Dinda Iva : tapi yuyu dah nak balik ke Kolompo.. hmmm~ sedeh

    ReplyDelete
  87. dja_amiensukhri: wahhhh! tengah mahal ni.. kena beli nanti je la....

    ReplyDelete
  88. nanti musim durian jemput datang baling, insyaAllah banyak~

    ReplyDelete
  89. kat changlun 5 biji 10hengget je yuyu. mai la sini. singgah uum. hihihi :)

    ReplyDelete
  90. hahaha ea la kowt ..kat sne lngsung x de pokok durian asenye..gillew lah mahal..

    ReplyDelete
  91. hahaha ea la kowt ..kat sne lngsung x de pokok durian asenye..gillew lah mahal..

    ReplyDelete
  92. durian skrg memang mahal la...pehal nk mahal2.huh hari tu,ada pakcik tu jual sebijik 20rgt!dia ckp tu durian tembaga.merepek je!

    ReplyDelete
  93. kite puas dah makan durian,
    hehe =)

    ReplyDelete
  94. haiyooohhhh...kebun derian akak banyak buah dik nonnn...mau campak sebijik dua pon boleh..ekekeke siannnnnn

    ReplyDelete
  95. alolo..sian akak yuyu comel..xpe2..tnggu harga durian runtuh..eh jatuh la..hehe

    ReplyDelete
  96. HARI NI MAKAN DURIAN MURAH LAGI ! XD

    ReplyDelete
  97. MAHALNYA~ kalau korek tabung tak tentu cukup!hehe :P

    ReplyDelete
  98. balik kampung melambak durian! :D

    ReplyDelete
  99. KAT SINI PONGG DAH TADA DERIAN DAH T_T

    ReplyDelete
  100. ASSALAMUALAIKUM

    WAH AKAK MINAT DURIAN RUPANYA.MAHA JUGAK DURIAN NI.ADIK JARANG MAKAN DURIAN.DAH BERAPA TAHUN TAK MAKAN DAH

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)