Wednesday, March 2, 2011

Yuyu Zulaikha Pulak Nak Pakai Braces

Assalamualaikum ^^

mempersembahkannn! pembuka entry dengan gambar indah~ hikhik 


baru balik periksa gigi dengan mak di klinik pergigian berdekatan. konon nya nak pakai braces atau pendakap pelop erat erat gigi. memang dah eksaited kemain lagi nak pakai mende alah tu. memandangkan gigi yuyu tak tersusun dengan cantik.

mak macam biasa, anak dara  dia nak buat apa, mak akan sokong saja, asalkan tak melampau batas. nak sangat yuyu ada gigi yang cantik tersusun indah bak tersusunnya jari jari jemari lendik yuyu ni. *korang geli tak? geli kan^^ *

dah selesai sesi periksa gigi, tanya doktor pasal nak buat braces. dia check gigi yuyu ni, habes di geledah satu persatu ruang mulut yuyu ni, tekan sane tekan sini. ish.

boleh je nak buat, minggu depan datang. tapi kena buang 5 batang gigi la.

gluppp~ tertelan halkum yuyu ni. 5 batang? pehhh. tak sanggup yuyu! sebatang pun dah sakit, apekan lagi nak cabut 5 batang? tak apa la, impian yang menggunung yuyu seakan terkubur. sobbsobb T_T baru nak bajet senyum macam Angjelina Jolie. senyum telinga ke telinga tapi gigi nampak lawooo.

ni tak, mai tang nak tangkap gambar, yuyu nak senyum melampau batas pun susah, sebab musabab gigi yuyu ni degil tak nak dok rapat rapat. tak suka betol. menyusahkan yuyu saja nak senyum.

puihhhh! lawoo kemain!
 kemain lagi yuyu, dah tua bangka pun nak pakai braces kan. ye la, muda mudi dulu kesedaran tentang nak senyum panjang lebar ni tak ada lagi. senyum nampak gigi berkeliaran tersusun hodoh pun yuyu tak kisah. mai tua tua ni, terasa macam gigi cantik tu la yang buat kita nampak hebat. T_T

kawan kawan yang sedia memakai braces cakap, pakai menatang ni sakit.  tapi mak kata, nak cantik, sakit tok sah kira. tapi bagi yuyu, tak hengen hakuh sakit sakit! sekarang tengah bilang lidi. nak pakai braces ke tak, nak pkai ke tak, nak pakai ke tak, nak pakai ke tak, nak pakai ke tak?

ikut kata hati, nak sangat nampak gigi tersusun megah indah permai. tapi ikut kepala hotak, 5 batang gigi di cabut amat perit rasa nya. sayangi lah diri anda yuyu. tu kata kepala hotak. jadi sekarang, dalam dilemma. apa la keputusan akhir yuyu.

terima ksih sudi bace :)

143 comments:

  1. pkai laa sis.. ina pon teringin gak na pkai

    ReplyDelete
  2. sakit yuyu...tak pakai pun da comel..hehe...kalau pakai mesti lagi comelkann..kann..

    ReplyDelete
  3. mule2 je yuyu..nty2 oke..tp ble every month tuka braces bru...skit blek...hek2..

    ReplyDelete
  4. haa..nape nk buat?? kn dh manis mcm tu...

    ReplyDelete
  5. nasib yuyu xjadi...sbb kite suka tgk gigi tersusun... hehehe

    ReplyDelete
  6. *xtersusun..comel jer bila senyum..

    ReplyDelete
  7. jangan. nant hilang seri gigi wabbit.
    :D

    ReplyDelete
  8. dulu kite na pakai tp mama ta bg .tape lhaa sys .lao sys ta pakai pun nampak kiut gak pe ^^ n lao sys na pakai gak , opkos laa doct ue bg bius t :)

    ReplyDelete
  9. Ala...hilang la trademark yuyu..hehe

    ReplyDelete
  10. nur amalina bt athman : jommm kita pakat pakat pakaiiii! ^^

    ReplyDelete
  11. ayucinta : alaaa~ baru nak pakaiii! sobbosbb.. sakit sungguh ke?? T_T

    ReplyDelete
  12. dylla bakri : errrrr~ serammm nyeeeeee! tak nak la pakaii~ hmm~

    ReplyDelete
  13. mizzkechique : hikhik.. ye ke?? ;P suka yuyu :p

    ReplyDelete
  14. mocha pearl : hahahah.. hudoh sangat gg ni~ hmmm.. macam kena pakai juga jee.. :(

    ReplyDelete
  15. mocha pearl : alaaa~ tapi udoh taoo.. nampak gg tersembol je kuar :(

    ReplyDelete
  16. Hanieqha : muhahahah~ gg rebit niii~ adehh.. sayang la pulak...

    ReplyDelete
  17. tp klu pkai brces memg cumil pon kn yuyu.. tgok x FATIN LIYANA..? cumil sgt kn.. =))

    ReplyDelete
  18. i tgh kumpul duet nak pakai. huhuhu.. mahal kot... tp gigi x cantek terpaksa pakai gak la. kahwen nnt nak sengih comel comel atas pelamin.. huhu

    ReplyDelete
  19. FatihaKamarudin : memang bius.. tapi tetap sakit taooo~ 5 batang kootttt!

    ReplyDelete
  20. Pembawa_Wacana : bhahahaha~ trademark hape?? gg rebit?/ cewahhhh~ tak sangka itu trademark yuyu :P

    ReplyDelete
  21. aduii..5 batang??...huhuhu..ana pon teringin nak pakai..sebab ada satu gigi ana terbonjol keluar..adoiii..tapi mcm x payah pon xpe...hahaha..mahal kot braces.. :)

    ReplyDelete
  22. hehe .usaha tangge kejayaan .hehe .cakap nan doct ue taley ke cabot sebatang je ke .

    ReplyDelete
  23. berenang2 ke hulu, berakit2 ketepian. bersakit2 dahulu, baru cantik kemudian..

    waaa~ pandai x aida wat pantun..hihi

    ReplyDelete
  24. okey je...xyah la buang....em...sebaik yuyu ade gigi...kalau allah xbagi gigi kat yuyu plak camane???hehe..

    ReplyDelete
  25. pakai braces ni elok tp tak berani nk cuba pakai. huhu. yuyu pakai yg skjp punya je. tak perlu lama2

    ReplyDelete
  26. yuyu,sekarang ade braces yang xpayah cabut gigi. try tnya doctor gigi tu harga pun xbanyak beza sebab my neighbour dentist, haritu tnya dia sebab tgh nak buat jugak ni.. :)

    ReplyDelete
  27. Kadang-kadang pakai braces ni sebab health reason, gigi yang tak tersusun kadang-kadang tu yang buat makanan melekat celah sini-sana, susah nak gosok. Tapi yang dua gigi depan tu, kalau tak perlu takyah adjust. Some girls are cuter with buck teeth, you are one of them. Up to you though.

    ReplyDelete
  28. wahh ngilu nyer bila terpikir pasal braces ni.. ;)

    ReplyDelete
  29. nak jugak pakai
    tapi xde sponsor. huhu...
    sape2 ada nak sponsor momoy?
    buat iklan kat blog yuyu jap. hoho...
    Coupon makan-makan untuk korang"
    Comelnya HEMPEDU ULAR"
    Dia kata saya cantik TAPI saya..."

    ReplyDelete
  30. yuyuyuyu....hehhee
    kite pon nk pakai gak...ngah servey ni...yuyu g klinik ktne ni...bape kos die....

    ReplyDelete
  31. kang pakai braces tue...dah tak kenal mana satu yuyu....gigi yang bersimpang siur nie sebenarnya, menampakkan sorang tue nampak manis....trademark tue...

    ReplyDelete
  32. wahyu hidayah wahidin : dia dah tersediaaa comelll.. tak pakai pun lawoooo T_T

    ReplyDelete
  33. Chieda Hafiz : yuyu tak da duit.. tapi sedara yuyu takda anak.. dia sponsor :P heheh~

    ReplyDelete
  34. a n a . i z z t y : yuyu ni enam ratus puluh batang yang terjojol.. lagis sadis T_T

    ReplyDelete
  35. FatihaKamarudin: tak leh laa.. nanti tak cantik~ hmm~

    ReplyDelete
  36. aida4eva : pehhhh! berpantun pulakkkk~ hahah.. tapi sakittt~ takot!

    ReplyDelete
  37. c-tea : glupppp~ baru ingat nak pakai~ ishh~

    ReplyDelete
  38. pakai laa..
    jnji lagi comey..
    yuyu bertambah comey hik3..

    ReplyDelete
  39. alaa xcomel la dh..xdela hunny bunny nnt..saya pn nk paka gak la braces..

    ReplyDelete
  40. lor... wat pe nye nak pakai tu.. gigi dah cantik what....

    ReplyDelete
  41. Dawa : tapi gg yuyu terok.. memang betindan tindann~

    ReplyDelete
  42. Elsa Lyra: alaaa~ mesti lagi mahal kannn~ hmmm!

    ReplyDelete
  43. xbanyak beza sangat pun.. tpi biasenye braces buleh pay monthly..
    :)

    ReplyDelete
  44. Gen Fujita : halamakkkk~ tak jadi nak pakai la awak kate cam tu.. tapi gg yuyu macam bertindan tindann :(

    ReplyDelete
  45. xyah la yuyu,5batang tu bkn sket,.huhu,.dh comel yuyu gni,seadenyer,.sykur,.hehe

    ReplyDelete
  46. Encik Amman : hahahah~ apasal ngiluu pulakkk?? yuyu ngilu kalau tulis kat kertas guna pensel. :P

    ReplyDelete
  47. .::: Princess MOMOY :::. : hahahah.. banyar monthly la sayanggg! bolehh!

    ReplyDelete
  48. paanFarhana : heheh..bayar yang bulan bulan la sayangg ^^

    ReplyDelete
  49. shah-kayrul: ngehh ngehh ngehh~ yuyu punya gg menag bersimpang siurr~ udohh~

    ReplyDelete
  50. .nuruashia. : hahaha~ tapi sakit la sayanggg~ wuuu T_T takot!

    ReplyDelete
  51. fikri razali : awakk tu toksahhh dahhhh! hahaha~

    ReplyDelete
  52. Nor ' Atikah bt NorBaki : belom lagi... banyak ynag bertindann.. hmm~.. memang tak la~

    ReplyDelete
  53. Elsa Lyra : tu yuyu taooo~ alaaa.. nak try tanya laa~ tapi gg yuyu emnag kena cabut.. banyak yang bertindan~

    ReplyDelete
  54. HATYCIKNUURUL : hahahah~ yuyu pk 5 batang tu yang buat yuyu takot :P

    ReplyDelete
  55. alaa braces ni sakit masa pegi appoinment je. sebab doctor ketatkan. pastu elok dah. best pakai braces ni. hahaa. rasa lain drpd yg lain. ececeyy.

    ReplyDelete
  56. tyme cabut ue , sys pejam mate .hehe .adek teha yg kecik dulu cabot gg die kate kate ta ase pe pun .saket kejap je tu sys .tape ! adk sokong dr belakang ^^

    ReplyDelete
  57. welcome to my previous life!!!
    tu blm kire tiap2 bln g appointment...
    pergh terbaik la skit dye smpikan nk ptskan mee pn pikir bnyk kli...
    serious skit, tp ganjarannye kte dpt susunan gg yg sgt cntik...
    nk cntik mst la sakit skit...kan???
    so yuyu pikir2kan lah ye!!!
    gud luck dear!!!

    ReplyDelete
  58. 5? Gila ramai Yuyu. Hoho. Tak sanggup den nak cantikkan gigi sambil hilang 5 gigi lain. Ohoi~ Pengorbanan yg teramat besar tu.

    Psst. Kawan Shag yg pakai braces, bila bukak gg dia kuning :&

    ReplyDelete
  59. yuyu~ naz memang pakai braces, bulan 5 ni, genap setahun pakai mende alah ni. Tapi naz rasa okey naz sket, sbb hnya cabut 1 gigi. tu pun dah tensi giler. Mula2 masa dia pakaikan alat renggang gigi, dia ngilu sbnrnya,tak sakit.then masa mula2 pakai wayar dia tu...hahhh~ time tu nikmat. segala ulser dok kuar, makan bubur seminggu. tak leh makan benda keras2. gi kfc pun, telan kentang putar jer T_T. tapi now dah lama pakai...mcm budjet cool. sengeh lebar2...sbb pakai braces cool!!! meh join da club yuyu ^_^

    ReplyDelete
  60. Huu nak kena cabut 5 batang gigi? Heee kalau sarah pon tak nak..

    ReplyDelete
  61. yuyu klu tak pakai braces pun dah cute miutb dah.. :)

    ReplyDelete
  62. pakai la sis...sakit tu normal la kalu nk lawa...

    ReplyDelete
  63. pkai lah yuyu. yati pun dah lama mngidam. cume hengget malaysia tak lopehhh. T_T

    ReplyDelete
  64. erk akak pn bercita² nk pakai braces..nk jugak senyuman ayu cam hanis zalikha..lalala~ =P

    pe kata seminggu cabot sebatang..mesti x terasa sgt =P

    ReplyDelete
  65. yuyu... bayar monthly?
    hihi...macam nak bayar perabot pula
    boleh jer...asalkan ader je nak sponsor
    adeh...yuyu tak ada ke uncle -uncle yuyu yang baik hati
    Coupon makan-makan untuk korang"
    Comelnya HEMPEDU ULAR"
    Dia kata saya cantik TAPI saya..."

    ReplyDelete
  66. Cukup kenan tgk ugly betty pakai...

    ReplyDelete
  67. pakai braces mmg saket dgr kata..tapi yang cabut tu dy akan cabut sebatang²..jgn risau..kalau cabut sekaligus mmg truk la !

    ReplyDelete
  68. uhh, nak join pakai jugak... jum2 pakat pakai reramai... hehehe

    ReplyDelete
  69. wah 5 batang ? dasyat betul
    Tp kan yuyu , gigi tak tersusun ni nmpk cantek tau
    bagi sha lah ,
    sbb sha mmg suke tgk org gigi tak tersusun ,
    nmpk cantek sgt

    ReplyDelete
  70. tp yuyu comel dah pun,
    tak payah buat pun takpe sygs

    ReplyDelete
  71. ngeri giler bile dgr smpai 5 batang kene cabut...nak terkencing rs..haha

    ReplyDelete
  72. heee, tahan sikit aje yuyu . huhu . gov ke swasta yuyu ? mhal ke ek ? agak2 yuyu berapa kos dy

    ReplyDelete
  73. Hai...

    Yuyu, boleh cuba teknik mcm kat sini,
    http://xiaxue.blogspot.com/2010/11/invisalign-clear-choice.html

    Cantik gigi dia hasil treatment yang dia buat ni. tapi, ongkosnya tak tahu lah.

    ReplyDelete
  74. adeiii..sakitnyer cabut gigi...

    other side said..wow cnteknyer gigi dia tsusun rapi..

    rasanya kena tnya pdpt boyfriendla...dia kisah tak dgn susunn gigi skrg..sbb dia yg akan tua bersama gg kita tu..hehe

    ReplyDelete
  75. mak aih..
    5 btg dasat tuuuu..

    SCC taun lepas nak buat..
    dah cuci dah gigi..2minggu lagi boleh pasang..

    tp disebabkan skola,jadi sampai sekarang tak pakai2 pun..huk3..
    mnyesal la pulak..waaa

    ReplyDelete
  76. selagi gigi tu tak mendatangkan masalah dan sihat walafiat takyah lah diteruskan niat murni mu itu wahai kesayangan ku..bukan ape takut menyesal tak sudah nanti..anda tetap comel dimata saya walaupon gigi itu tidak tersusun rapi janji hati ada banyak baikkk..peace!

    ReplyDelete
  77. as salam...
    oh~
    nak pakai braces rupanya..
    tak sakit daa yuyu.mana ada sakit.
    nanti dia inject dengan apa ubat bius kasi kebas.

    tapi..er..jangan terperanjat la ya.
    jarum suntikannya besa lidi copstik orang cina.sebab saya pernah kena. tapi tak tau la tempat lain macam mana kan..

    eh..braces ni elok pasang masa masih kanak2 sebab gigi tak banyak.haha~ tu la..dah besar ni, susah sikit..




    http://fadzli-rt.blogspot.com/2011/02/info-sihat-makan-kerang-kotornya.html

    ReplyDelete
  78. muehehe..baek ko buang sume pakai gigi palsu..lagi tersusun

    ReplyDelete
  79. i pon pakai bracess jgk tp ok la x de la sakit sngt.. if yuyu berminat i bole tlg rekemen dgn klinik gg y ok.. hga nyer pon sngt berpatutan..

    ReplyDelete
  80. pakai laa kak yuyu . saya pom teringin nak pakai . sobsob , gigi tak chantek -.-

    ReplyDelete
  81. my niece yg nama yaya tu (cute mcm yuyu gak) pun pakai braces..tp memang sakit--nangis setiap kali buat check up--sbb nak tgk gigi dh move ke belum kan lps dh psg braces tu...anyway, her papa (my elder bro) dentist hehehhe

    ReplyDelete
  82. em.... pakai je dik..
    pasni mesti lagi cun meletoppp...

    ReplyDelete
  83. yuyu tam0 la pkai.taring yuyu wat yuyu manes!siyes!

    ReplyDelete
  84. pakai ! nanti geng dgn kte debab kite pun dlm proses nk pakai nih..

    ReplyDelete
  85. errr...5 batang?..x sanggup den..hehe

    ReplyDelete
  86. x pakai pon still comel..

    tp kalu pki kompem2 lagi cun!!!

    ReplyDelete
  87. tak pyh la pkai..dah comel ape.. ^_^

    ReplyDelete
  88. liyana : alaaaa~ :( tapi gg banyak tersembol keluar T_T

    ReplyDelete
  89. [̲̲̅̅l̲̲̅̅y̲̲̅̅e̲̲̅̅a̲̲̅̅h̲̲̅̅] : pehhhh! ni buat yuyu nak pakai sangat nii! hmmm~

    ReplyDelete
  90. tak pakai pun comel jugak .... kalu pakai bertambah la comel

    ReplyDelete
  91. tak payah pakai.. dah ok dah tu gigi.. hurm~ =)

    ReplyDelete
  92. cik zira: sobbsobb :( nak try gakkkk! awak buat mahal takk??? hmm~ berape lame???

    ReplyDelete
  93. Puan Besar Shag Yahaya : eeeeyekkkkk! takot la pulokkkkk! ishhh~ macam mane nii~ nak buat ke tak??? hmm

    ReplyDelete
  94. Syarifah Nornazrah Al Yahya : pehhhh~ ni buat yuyu tercungap cungap mendengar ni.. takut nyeee! bab makan kalau terhalang menag tak arrr nak buat!

    ReplyDelete
  95. SaYraH WonDerLanD : jangan kate sarahhh! yuyu pun tak nak huaahuahuaa!

    ReplyDelete
  96. Isteri Yang Comel : ngehhngehh~ yuyu ni pantang di pujii! kombangg kangg!

    ReplyDelete
  97. Si Panda : tapi sis tak sanggup la sayanggg :(

    ReplyDelete
  98. yatie's EPISODE : halooooo~ boleh bayar bulan kan sayanggg~ jommm!

    ReplyDelete
  99. YanaMIB : sobbsobbb T_T sebatang pun dah sakit la akak.. hmmm.. tersiksaa nyaa!

    ReplyDelete
  100. .::: Princess MOMOY :::.: adee! hehehe.. dia doktor kat egypt ^^

    ReplyDelete
  101. Mat Gebu : pak cik mat ni! buat saye lagi teringin nak pakai braces laaa T_T

    ReplyDelete
  102. sama la k.yuyu. bila nak senyum je mst nak kena pkir 456 kali. nak pakai braces takuuttt la plak.

    ReplyDelete
  103. Finaz Jaafar : sobbsobbb :( nanti susah makan.. tengah bilang lidi lagi ni~

    ReplyDelete
  104. T h e A m o i S a u f e e : jommmmmmmmmmmmm! kita pakai reramai! jadi braces gang!! ^^

    ReplyDelete
  105. nak kisses!! yuyu nasihat akak kalau pakai braces tu sbb nak cantikkan gigi baik x usahlah..lainlah kalau gigi tu menyusahkan yuyu nak makan atau nak tutup mulut..dulu² org cam malu kalau pakai braces tp sekarang dh jadik fesyen lak..

    ReplyDelete
  106. teringin gak nk pakai...hehehehehe....
    byknye yg nk kene cabut tue...

    ReplyDelete
  107. wahh. nak pakai braces ^^
    tak pakai pun da comel. kalau pakai msti lagi comei :D

    ReplyDelete
  108. hurm..if i'm not mistaken..pakai braces ni haram. sbb mengubah ciptaan Allah. tpi..sab xtau la..cume bgtau jek..pape hal..rujuk balik pada yg lebih tau dlm hal ni ye yuyu. :)

    ReplyDelete
  109. UUUU sakitntee kne cbut 5 batang gigi huuu

    ReplyDelete
  110. haaa..???gigi awk da ok la awk... =)
    btol... =)

    ReplyDelete
  111. yuyu x pkai braces pun da lawo la...

    ReplyDelete
  112. seyes, bulan pertama jer syg...selepas itu melantak seperti biasa. balik2 gi klinik betulkn wayar, makan tak hengat dah...haaa...doc pn dah tegur, jgn makan benda2 keras. Yang wat kelakar, makan asam cherry tu plak yg wat wayar kt gigi ni tercabot -.-

    ReplyDelete
  113. alahai jauhnya...
    yuyu muda lagi
    kalau nak pakai baik pakai sekarang yuyu...

    ReplyDelete
  114. yuyu da comel da. . x perlu pkai braces pun x per yuyu. .

    ReplyDelete
  115. yuyu comel lagi manis kalau cam skrg ni tau.. tapi kalau yuyu rsa lagi ok, pakai jela.. :)

    ReplyDelete
  116. zaman la ni, cabot gigi sumpah tak sakit! percayelah cakap kite yuyu!
    bulan lepas kite baru jerk cabot gigi geraham sbb slalu kene ulser kat blkg tu, mule2 takot gak, tak caye mak kate tak saket, pas cabot siap senyum2, memang tak sakit pon! hehehee...
    -----------------------------------

    JOM bace kat KatekateKite! Terhegeh Hegeh Lah Korang Nih Kan?!

    ReplyDelete
  117. cikcleo kene cabot 4btg gigi taw!!!mmg la lima lapan ratus kali pk..tp lumrah la kene cabot gigi tu..hehe. yuyu ce try g mntk 2nd opinion lak..mane taw laen..cikcleo g jmpe 3 doc taw!huu.

    ReplyDelete
  118. tak pyhlah yuyu..memang tradmark yuyu bergigi arnab. ngeh~

    tak pyhlah mengubah ciptaan tuhan. lagipon gg tu tak bagi masalah pada yuyu kan? comel pe. sesuai dgn badan yuyu yg kecik molek

    ReplyDelete
  119. wuwuw i pakai jugak sekarang rase macam taknak bukak uhuhu.tapi tak kena cabut gigi and rasenye tak sakit kot.selama pakai da 2taun nih sakit 2/3 kali je mase memula die ketatkan tu.the rest oke sajo.;)

    ReplyDelete
  120. kak yuyu barces sangat sakit. ta takut ke??

    ReplyDelete
  121. yuyu!!pi la buat..nnt dia cabut gg tu dia bius la yang..mau rasa tak mati kalau xbius..cume masa cucuk ubat bius tu jela sakit sikit..me pun nak pakai braces gak sbb gigi bawah jarang2..hehehe...ari tu me dah buang gigi bongsu sbb gigi bongsu tu dah tak cukup ruang nak tumbuh..n bila dia tumbuh dia tolak tulang pipi..tu yg sakit..after buang dah tak sakit dah cuma rasa cam bengkak je bibir..haha..pi la wat yuyu..rilek r..sikit je sakit nyer

    ReplyDelete
  122. takyah arr akak . rabbit teeth tu dah comel sesangat . kang nanti pakai braces , takde specialty lak gigi akak kehkehkeh *hasut*

    ReplyDelete
  123. ade yg xyah buang gigi.cam saye.lalalala :D

    ReplyDelete
  124. wohh..teringin gilaa nak pakai braces..bhahah ^^ ~

    ReplyDelete
  125. kite pun rasa macam nak pakai.. tp umur macam dah banyak so niat tuh semakin lama semakin pudar.. harapan hanya tinggl impian.. wuwuwuw..

    tu la..tgk sis bella dela rosa lekkk jer pakai.. tp lama tu yang malas tu..

    eh! cabut gigi dia bius la yuyu kawan kite cakap..tp xtaw la

    ReplyDelete
  126. oit..oit...cabut 5 batangggg?? xsangguppppp!!! hehehe...kerana bracess kena buang 5 btg?? macam seram jer bunyi..xpakai pun yuyu still comey gak..fotogenik you!!


    Kalo free meh ler singgah my blog....klik je link ini --> mummylovers blog

    ReplyDelete
  127. 5 btng kne cabut.?
    xpyh pakai la kak..
    kak yuyu da comel lotey taw..
    gigi rabbit 2 bkn sume org ade taw..spesel 2..hee

    ReplyDelete
  128. kadang gigi tak tersusun tu nampak cute...
    macam Yuyulah... okey sebenarnya dari pandangan mata OE lah...
    sebab tak adalah teruk sangat... masih ditahap yang membanggakan gitu..
    cewah...

    disebabkan sekarang dah tak ramai orang yang bergigi tak tersusun dan sekarang semua orang pun nak gigi rata...
    apa salahnya kita membawa langkah mengekalkan gigi tak tersusun itu...
    hehehe...

    gigi OE yang lain ok.. cuma tepi dia senget sikit sebab rahang kecik, lepas tu dia tumbuh tak cukup ruang.. hehehhe
    (n_n)

    ReplyDelete
  129. cikyuyu wat braces ktne?? mahal x? hee

    ReplyDelete
  130. KAK YUYU ! SAYA PAKAI BRACES ! CABUT 2 GIGI :( TP WORTH IT LA. HIHI
    BARU PAKAI UPPER JAW, LOWER BELOM LG.
    SMUANYA 4 GIGI KENA CABUT :(
    opps sorry, ter-caps on. Hihi

    ReplyDelete
  131. sama lah kita, tatty pon otw pakai braces jugak, takot next 2weeks dh nak kena cabut gg

    ReplyDelete
  132. hana nak pakai braces tapi mak hana tak bagii. hehe. dia kata gigi hana dah ok, nanti kang pakai makin kebelakang giginye ;)

    ReplyDelete
  133. xpayah la nak pakai..sebab saye kenal yuyu pn tgk yuyu comel je senyum.. :)

    ReplyDelete
  134. http://www.facebook.com/pages/Fancy-elastic-ligature-for-braces/170105396356281

    CHECK OUT THIS PAGE!
    fancy elastic ligatures now in malaysia
    choose your favourite pattern mickey,flower or hello kitty in 25 choices of colours!
    there's also GLOW IN THE DARK ligature for your braces!
    WOW! be the first among your friends to have these cool fancy ligatures for your braces

    ReplyDelete
  135. salam............saya nak pakai braces......sebab gigi x tersusun dgn elok.......and parents pergi oversea....lepas parents balik baru nak pergi ambik oppointment...harap2 dapat pakai...amin.....

    ReplyDelete
  136. Yuyu, sementara ada yang nak sponsor, go on je.
    sy pun pakai braces juga.
    tak perlu cabut gigi.
    appoinment dgn doktor tiap2 bulan n byr ansur2.
    ms decide nk buat, dr dh bgtau harga.

    kalau yang kena cabut gigi rm4500
    kalau yang tak cabut gigi rm7500
    ok lah kan...

    ReplyDelete
  137. best la de sponser.. sy nk pakai braces bf xbg dye kate malu nty sy gigi besi.. tp skrg ni sy malu gigi xtersusun.. dye kate skrg ni dye xmalu.. dye kate biar jelah.. xnk la smpai ketua mcm ni.. nk snyum pun kne control.. ermmm

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)