Monday, March 21, 2011

Yuyu berpantang demi badan yang di idamkan

Assalamualaikum ^^

kini, yuyu akan lebih banyak berpantang, demi kepentingan badan yang manthopppp. badan yang cun idaman yuyu bukan lah seperti yang di pikirkan oleh kebanyakan manusia lain, di mana, kurus keding menjadi pilihan. yuyu berbeza, memang berbeza.

p/s : lukisan udoh tak bermaksud tuan pun udoh

yuyu kini akan berpantang lebih :
  • pantang jumpa makanan, yuyu akan lahap hingga terlentang. dengan harapan, lemak yang tersedia oleh makanan akan mempercepatkan proses kenaikan berat badan.
  • pantang jumpa katil, yuyu akan tidru terbongkang, demi membantu lemak menjadi lemak tepu. 
  • pantang nampak kerja rumah, jangan harap yuyu nak buat. sayang nanti makin kurus.
  • pantang bersenam, bersenam akan hilangkan lemak yuyu yang secoek ni. jadi, kena jarang bersenam
wuuu T_T sudah yuyu cuba macam macam cara untuk beratkan badan yuyu. untuk pengetahuan korang, berat yuyu sangat sangat tak ideal dengan ketinggian yuyu ni. dan ingin menjadi masalah besar dalam hidup yuyu.

bayangkan lah, yuyu tinggi 140cm *kecik kan*, berat 32kg, hmmm. okay ke tak? kalau boleh, nak la jadi 40 kg ke. haish~ susah betol. macam macam dah yuyu buat. antara nya ialah :
  • makan dengan kuantiti yang paling maksima
  • malas buat kerja pabila emak suruh
  • tidur dengan kekerapan paling tinggi.
  • makan Appeton GainWeight dengan harapan badan lebih choomel
tapi semua tak menjadi.. wuu.. sedeh nya. jadi di sini, sesiapa yang sudi mengepos lemak, dan membluetooth, sila lah berbuat demikiann. kesian lah dengan Yuyu Lopez ni. semua ni untuk mengurangkan yuyu terpelanting ketika angin kencang datang dengan sengaja, untuk mengelak, sama cerat dengan budak Darjah enam. sobsob.

dan hari ni, yuyu berpantang jumpa makan, yuyu makan sampai terbongkang keletihan. antaranya adalah :
  • roti telur 2 keping
  • nasi + tom yam
  • telur dadar 2 keping
  • pisang belakang rumah tok
  • betik amik dari umah jiran
  • bolongnese cheese bersepah abah buat
  • laksa utara
  • dadih 2 mangkuk
  • bubur Kachaaangggg

Terima Kasih sudi bace :)
SHARE:

145 comments

  1. kite tuka badan lah..mwehehe..nak tak kak yuyu ?

    ReplyDelete
  2. alahai kecik betul yuyu ni...
    takpe yuyu, yg penting sihat
    ;))

    ReplyDelete
  3. yuyu...meh la sedut lemak ku ini..
    sedut la...sedut la..

    ReplyDelete
  4. wa....syufa lg nak kurus..hihi..yuyu pnye bdn mmg cmtu kot..huhu..comel..

    ReplyDelete
  5. perghh !! cinonet nye !!!!
    nah amek nih lemak seguni !! :P

    ReplyDelete
  6. tak cam zyra ni. berat gajah dah T__T"

    ReplyDelete
  7. yuyu, metabolisme tinggi la tuh.. susah nk gemok walaupun mkn bnyk, jgn harap la nk gemok..
    betol..
    kalu mak yuyu kurus jugak ataupun dah memang genetik, lagi la harapan nk gemok..

    i dah cube mcm2 cara nk gemok, hasilnya hampa sampai skrg..
    :(

    ReplyDelete
  8. ek 32 ?biar betik budak kecik ni haha maybe lepas kawen kot gemuk wee ~ same lah kita .. susah nak gemuk !

    ReplyDelete
  9. wahhh..banayk nye yuyu makan.....n kecik nye yuyu..mesti chomel gila kn?hehhee

    ReplyDelete
  10. ishh jgn sebab nk naik kan bdn, mkn byk2 cmnih..
    nnti dtg penyakit len bru taw..
    haaa...
    hek hek!

    ReplyDelete
  11. wahh.. ringan nya yuyu .. adik lea form 1 pun berat 32kg . hahah klaka ^^

    ReplyDelete
  12. jangan lupe makan bende healthy jugak tau..kesihatan pun penting jugak dear..^__^

    ReplyDelete
  13. yuyu : sila makan banyak2 dan senaman juga untuk tumbesaran yang sihat :)

    ReplyDelete
  14. dah terbalik pulak ye.. sy nk jd kurus n awk plak nk jd berisi

    ReplyDelete
  15. 32 je berat yuyu? kena tmbh berat!makan banyak2 pastu tido lama2..hehhee

    ReplyDelete
  16. haha, nanti zyzy dermakan lemak sikit ;D

    ReplyDelete
  17. yuyu..nak bapa kg lemak??? main nak bg...muahahahaha :D

    JOM LA SINGGAH : BLOG TAK BUSUK :P

    ReplyDelete
  18. yuyu.. perjuangan kita sama.. sekarng mesti berpantang.. pantang jumpa makanan.. hohoho.. nasib ada geng! yeay!

    ReplyDelete
  19. yuyu: on bluetooth cepat ....nak bluetooth lemak nie ...muhahahaha

    ReplyDelete
  20. kalo boleh nk transfer lemak ni,
    dh bagi semua pada yuyu...keke

    ReplyDelete
  21. adehh..keciknye yuyu ni..haha..

    mai sini kite tukar badan..hehe

    ReplyDelete
  22. yuyu amek lemak fie nie,,nah nah ;DD
    best woo tak naik berat..
    i'm willing to give u 8kg,,haha
    so nanty impian yuyu tercapai :) haha

    ReplyDelete
  23. saya pun de mslh cm yuyu gak.. nk tmbah berat bdn tapi sgt2 susah . makan dah banyak, tidur dah lama . tp berat bdn tetaplah sama . dlu nk capai 40kg pun susah! skang target 45kg lak. br ideal~klo tak asik la BMI underweight..sedih~ T__T

    ReplyDelete
  24. haha. nk join jugak boleh tak yuyu?

    ReplyDelete
  25. yuyu, same lah kite. boleh geng. makan byk pon tak naik jugak badan ni. kecik2 pon xpe. asalkan cooommmmeelllll. hee :)

    ReplyDelete
  26. masa anak dara, fareha sebijik mcm yuyu, tp bila dah ada anak sorang tu dia rasa nak dietttttttt pulak...tak payah risaula yuyu, nnti dia berat akan naik dengan sendirinya..percayalah huhuhu

    ReplyDelete
  27. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  28. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  29. manyaknye kak yuyu mkn rini. haha. iera pun kurus jgk. mkn bebyk pun bdn tetap sme. haha. kak yuyu jgn mkn bebyk sgt without snamn sume tu. biar bdn kite kurus or chubby janji kite sihat n kuat. kalo mkn bebyk , tak snam lemak tu akn jadi bad fat . nanti slur darah kite boleh tersumbat n sakit taw. mkn secre seimbang baru boleh naik bdn . kalo tak naik jgk mknenye, pas kawen nanti lah bru naek :D

    ReplyDelete
  30. sis, rupanya sis lg ringan dari sya\ ? hehe. ada jgk org lg kecik dari saya, ni nk bangga sikit nih. berat sy 36 kg je skunk. huhu

    ReplyDelete
  31. Putri Malu: hahaha.. tengah free.. nanti busy?? hmmm~

    ReplyDelete
  32. yuyu kite tukar badan la?
    kikiki!
    berat sd cepat je naek..haritu da turun 2 kilo.. smlm baru naek 2 kilo balek so da 50 kg.. tinggi 154cm gitu je
    fuhh lebar ni. ehehehe

    makan lau bole 5 kali =P

    ReplyDelete
  33. AdyBudika : doa kan yuyu bertambah berat badan ye ^^

    ReplyDelete
  34. amyzzskazz : jommmm! yuyu rela sangat! hahahah~

    ReplyDelete
  35. alolo....commelnye yuyu...

    xpe2...teruskan usaha ye..ke nak amek lemak fatin...fatin pos laju esok k?? =)

    ReplyDelete
  36. yuyu yuyu , amek lemak akak ni . semua pon takpa ! (:

    ReplyDelete
  37. n a d e a : Alhamdulilaaahhhhhhhh ^^ walaupun keding sangat T_T

    ReplyDelete
  38. syufaa : sobbsobbb.. buat ape pun tak gemokkk T_T

    ReplyDelete
  39. tomatokering :) : sila tepu kan dia dulu, agar lemak tu tahan lame ^^

    ReplyDelete
  40. Syafiq Rosli : hahahaha.. takkan terlebih laaa ^^

    ReplyDelete
  41. mohd zhafri: yuyu nak makan sampai gemokkkk!

    ReplyDelete
  42. zyra toink toink : bagi berat tu kat akak ^^ hahahah~

    ReplyDelete
  43. Hanieqha : mak yuyu kurussss keding.. abah yuyu berisi.. tak tahu akan ikut sape nanti T_T

    ReplyDelete
  44. Najlaa 'Aqilah: kecik je kannn ^^ heheheh~

    ReplyDelete
  45. Qaseh dalia adelia : yesss! ade gangg! sepp.. tak pe.. kita kawen, berisi la kot ^^

    ReplyDelete
  46. syafiqashafie: comel??? ehh.. termalu pulak ;')

    ReplyDelete
  47. amier azrul alias: wuuu T_t terlalu obses untuk naikkan berat badan~

    ReplyDelete
  48. (: gebangkembang :): tinggi dia berape??? wuuuu T_T

    ReplyDelete
  49. Faziera : heheh.. yuyu makan buah buahan.. healthy la kann ^^

    ReplyDelete
  50. yut : tak nak besenammmmm! sayang lemak~

    ReplyDelete
  51. Rozuan Ismail : yuyu tak nak kurusss.. wuuu T_T sayanggg oohhhh lemak~

    ReplyDelete
  52. Mas Ayu: hahahaha.. dah banyak orang tahu yuyu kocikkk jo orang nyoo ^^

    ReplyDelete
  53. boleh2....
    walaupun lemak nk bagi tu x byk,,
    tpi blh laa,,,
    hahaha....

    org punya nk kuruskn cikit,,
    awk nk mcm lain plk,,
    huhuhu

    ReplyDelete
  54. Hazrina Erin: hahahha.. sila bantu yuyu dalam misi menaikkan berat badan ni ye ^^

    ReplyDelete
  55. ZyzyAfrina (:: sila hantar dengan kadar segera ^^

    ReplyDelete
  56. wah.. yuyu!!! cayalah... dah banyak gile mkn tu.. sekali gus ke bedal semua tu?? semoga dapat bentuk badan yg menjadi idaman kalbu ye.. rindu yuyu!!!

    ReplyDelete
  57. aiyokkkkkkkkkkkkkk!!

    akak lagi berat dari yuyu!!! hahahaha~ tapi lagi tinggi jugak!!!! :p

    sama la kita...underweight...jom memberatkan badan~ hahaha~

    ReplyDelete
  58. ♥yaya budak suka embun♥ : sila bagi 6 kg lagi~! hahahah~

    ReplyDelete
  59. erk..yuyu..
    kalau dah rendah kenapa nak besar kan badan??
    bukan ke tu akan buat yuyu nampak bulat dan gemuk???
    macam ni ok je akak tengok..

    ReplyDelete
  60. fazieda samad : yesss ^^ gang yuyu laa ^^ jomm kawannn~

    ReplyDelete
  61. eyna azmi: dahh dahh ^^ dah on bluetooth nii! cepat send!

    ReplyDelete
  62. Dim Benihana : hahahah.. kalau cam tu, doa kan yuyu je la ye ^^

    ReplyDelete
  63. wow !! seronoknyee punyai metaboLisme badan cam yuyu..nak cepat naik berat, siLa senang hati sahaja =)

    ReplyDelete
  64. Bella Bell : dengan rela hati, yuyu sudi ^^

    ReplyDelete
  65. hehe yuyu, nak gemuk biar gemuk sehat la.. :P

    nah amek lemak2ku ni..berlebihan dah.. (-.-')

    ReplyDelete
  66. ♥sophie♥ : wuuuuu! tebaikkk arr! akak budimannnnn!

    ReplyDelete
  67. muhammad iqbal hakimi bin tahir : bagi lemak kat yuyu! yuyu rela ^^

    ReplyDelete
  68. LAVENDERIES SHAYLEE : same la.. asekk turun je berat badan yuyu ni~. hmm!

    ReplyDelete
  69. ceotgilalensa : mari kita same same jalan kan misi kita ni!

    ReplyDelete
  70. wahida idris: tapi nampak yuyu macam budak budak kalau kurus T_T

    ReplyDelete
  71. Encik Psychopath: kita bakoooo! kita bakoooo -.-'

    ReplyDelete
  72. Fareha Rahmat (Bos Besar): kalau cam tu! saye nak kawennnnnnn!

    ReplyDelete
  73. Amira : hehehe.. akak makan benda berkahsiatt ^^ hehehehe.. takot la pulak -.-'

    ReplyDelete
  74. fiqaliqa : sobbsobb.. yuyu lagi kecik T_T

    ReplyDelete
  75. go go mst blh pye !
    buktinya sy da dpt 40kg drpd 37kg sejak menganggur di rumah . haha . bedal je makanan byk2 lebih2 wwktu mlm . sy terpakse wt medical check up oleh pihak insurans aritu sbb brt badan xideal dgn umo . mmg xpatut ! haha . *komen panjg lak !

    ReplyDelete
  76. SHAH DODOL: jommmm tuka badannnnn! yaiyy!

    ReplyDelete
  77. Cik Fatin Nana : sila pos laju laju laju ye ^^

    ReplyDelete
  78. Cikin : sila bagiii! yuyu suka sangattt!

    ReplyDelete
  79. mais : huhuhuu.. sebab tu yuyu kata yuyu ebrbeza ^^

    ReplyDelete
  80. Hannan Al-Qudsey : wuuuuu T_T miss you toooooo <3

    ReplyDelete
  81. Sunah Mohammad : haishh.. yuyu konpius.. sape lagi tua ni???

    ReplyDelete
  82. sblm ni silent reader..tp teringin nk komen lak....sye pun kurus juga..tngi 158cm brt 46kg...tp dlu dlm 40kg(lg ringan)..
    tp yuyu 32kg??aishh..borek den tyme thun 6...nk bg tips ckit...tyme lunch bantai mkn byk2,tp amek nasi lar..jgn mee ke roti ke(wajib nasi)..mkn 6 kli sehari,breakfirst,brunch,lunch,tea time,dinner,supper..torai larrr...:)

    ReplyDelete
  83. diana : yuyu nak berisi, bukan gemok -.-'

    ReplyDelete
  84. CiK GorGeouS ! : yuyu selalu saje happy.. wuuuu T_T

    ReplyDelete
  85. two_dots: 3kg je naik??? hmmm.. nak 8 kg laa T_T

    ReplyDelete
  86. cik rama-rama : yuyu kakan lebih dari tu.. tapiiiiiiiiiiiiii....., T_T

    ReplyDelete
  87. yuyu!!! meyh amek lemak lebeh ni...

    ReplyDelete
  88. yuyu..sya baek ati utk mendermakan lemak2 tepu sya..mahu??hahahha..free of charge=)

    ReplyDelete
  89. mkn mkn gak. exercise pon penting gk. nnt jd cinta kolestrol lak. hehe

    ReplyDelete
  90. yuyu kurus nye ske la cm 2....eja nk je turun berat badan nie tp x turun2 pn......meh kita tkr brt bdn heheheh3.....

    ReplyDelete
  91. Hahh?? pendeknyeh kak yuyu, ringann gila, emm nak dukung tak? alololo. hehehe. *jk only*

    ReplyDelete
  92. alamak tak kan dsampai cam2 sekali...hehee

    ReplyDelete
  93. Nasib tak tinggi kan? kalau tak dah macam supermodel da kot. Hahaha~

    Entry terkini: Serius Letak Jawatan Camni :P

    ReplyDelete
  94. Yuyu...ternak lemak dengan makan kepsi hari-hari..jom...

    ReplyDelete
  95. kite nak gemuk jugak..
    nak sampai 40kg jugak.
    kita serupa.. ;)

    ReplyDelete
  96. YUYU, metabolisme tinggi ni, tak pon genetik parents YUYU :))

    em, kalau tak amalkan hidup yg sihat payah gak ! so, kena stabilkan pemakanan n kena jugak keluarkan peluh tu :))

    ReplyDelete
  97. kahkahkahkah!!!

    comel la yuyu ni!! tergelak kecil My bace...

    yuyu tinggi kita same taw.. tp berat my??? berganda giler dr yuyu...T_T

    my ni senang naik ssh tuwun! meh la amik lemak My ni...T_T

    ReplyDelete
  98. ALOLOOO MESTI COMEL KAN YUYU NEH...KECIK LOTEY AJE HEHEE.

    ReplyDelete
  99. humangaihh ! makan bnyak nya yuyu! haishh. tp ada gak kawan I yg mkn bnyk giler tp tak naik-naik bdn. takpe, I'll pray for u-Semoga cepat gemukk! hehe :)

    ReplyDelete
  100. ekekeke..kalo dok sebelah akak bagai giant dan sizuka...comel aiiiihhh..anak daro akak pon tinggi 154cm, berat 52kgs..adehhhhh

    ReplyDelete
  101. mana boleh pantang macam tu. makin membahayakan kesihatan.
    makan berlebihan + lemak2 yang terkumpul tu sangat2 membahayakan kesiahatn. jangan ingat orang yang badan kurus (dan makan banyak) tu takde masalah kesihatan. makanan tak seimbang boleh sebabkan penyakit diabetis, sakit jantung, darah tinggi & macam2 la. minggu lepas sorang staff kat office saya meninggal sebab sakit jantung, sedangkan arwah masih muda dan badan slim jer.
    so, its better kalo makan seimbang. tak kisah la kurus pun asalkan badan sihat & cukup zat.

    *panjang pulak membebel kat sini. ;)

    ReplyDelete
  102. goodluck sis yuyu .bia cepat2 dapat bentuk g sis yuyu nak :D

    ReplyDelete
  103. hahaha sama la kita yuyu , maintain 36kg je tp tinggi lg dr yuyu aw :(

    ReplyDelete
  104. yuyu..plez on bluetooth lemak kamu..sy sgt jeles..wuuuuu T_T

    ReplyDelete
  105. ringannya yuyu... Errmm..yuyu mkn byk2 pastu tidoo..nnt nek la berat bdn.. hehee

    ReplyDelete
  106. akk kite nak bagi ni..cpt2..tp ckit jela ade..xpe2..org laen dh bg byk dh..oh ye,,penah tgok cite 'saw'??haa,,p la wt cmtu..setel mslh..haha..

    ReplyDelete
  107. adoish..yuyu..keciknye kamu..
    huhuhu...
    maybe bdn yuyu susah nak naik.. nak tahu satu cara tak??
    orang kate klu lepas kawin, sure badan naik cepat.. so yuyu kawinlah cepat2.. hehehe

    ReplyDelete
  108. kupukupukecik..kamu saje bg sy jeles ke?
    meh akak tampal lemak akak kat bdn yuyu..warghhhh jelesss..
    makan terbongkang makan terbongkang tp x naik..

    len kali jgn publish entry yg menjeleskan spt ini huhu~

    bile nak kurus nih? aihh..

    ReplyDelete
  109. tak per slim melim yg penting sihat and fit :)

    comel doodle tu!! i like!!!!

    ReplyDelete
  110. yuyu meh nk kasi lemak ckit...hehehe...nk kuruih nih...huhuhu

    ReplyDelete
  111. sgt jeles....huhuhu..
    jom2 tukar badan ea yuyu..

    ReplyDelete
  112. Sebenarnya dengan ketinggian Yuyu pada 140cm, berat 32kg tuh dah ideal dah untuk perempuan. Cumanya itu adalah average untuk tinggi dan berat budak berumor 10 tahun. :-p

    http://obesity.ygoy.com/ideal-weight-and-height-for-girls/

    Tapi ader baiknya jugak beratkan badan Yuyu sikit, agar tak mudah diterbangkan angin ribut. Hehe...

    Entri terbaru: 筷子

    ReplyDelete
  113. yuyu amiklah lemak kita sikit...banyak gile nie kot...

    ReplyDelete
  114. kecik nye,, bile pulak yart nak dapat bdn ecik mcm yuyu ea ;)
    jm kita bertuka!! hahaha

    nak bape banyak lemak nanty yat sent dekat mail ea ;)

    ReplyDelete
  115. tulus tak berminat nak try! nak kurusssss! hehe. good luck sis!

    ReplyDelete
  116. alahai tecik comeyyynyee...sy pon ade mslh nk tmbh berat bdn..tp best sbb bole mkn mcm2 tnpa perlu risaukan berat bertambah..ngeee btoi tak?:P

    genetic kut yuyu,myb after kawen br nek berat bdn..:)

    ReplyDelete
  117. skang tengah melakukan pindahan lemak dari nida ke yuyu..

    sila tunggu.. sedang loading..

    hahaha

    ReplyDelete
  118. buat ape nk jd gemok cik yuyu lopez..badan yuyu skrg ok per..hehe

    ReplyDelete
  119. sha dari umur 16 berat mmg 35 je , smpai lah akhir tahun lepas timbang jadi 40 kg . tp tiba2 2 hari lepas dah turun jadi 38 kg .

    sangatlah tak paham kerana sha mmg dah mkn dengan kuantiti yang sangat banyak yuyu .

    ReplyDelete
  120. nak derma lemak..

    yang benar,
    banyak lebihan lemak.

    ReplyDelete
  121. bykkan makan cheese. burger daging special tambah cheese 2 keping... haaa... pastu roti mkn ngn jem coklat hari2, nasi tghari 2 pinggan.. late nite supper roti nan cheese. haaa.. itu la yg akak mkn time blaja dulu.. tup2 tak sampai bape bulan da jd bam bam... tp thn lepas stress dgn thesis + keje.. lemak2ku dah ilang... :P dah kembali ke bentuk asal...

    ReplyDelete
  122. dah ok la tue..maintain cute je k :)

    ReplyDelete
  123. wanna know something???

    i'm 10cm taller than u andddddddddd 2x ur weight...

    apa kata kita transfer lemak2 mau??

    i need to reduce 15kg mehhh...

    ReplyDelete
  124. same la kite.
    nak gemok, nak gemok :O

    berat sekarang 38-39kg. susah betul nak cecah40kg. grr~

    sebenarnye susah nak naik berat badan ni pasal metabolisma tinggi. hurm

    ReplyDelete
  125. Sedapnyeeeee makanan smua tu kak !
    kak yuyu nk gain weight ? Sy jenuh nk selim ni. ahah

    ReplyDelete
  126. hohohoh ringan sgt tu 32 yuyu!!!! u must gain weight!

    *me too*

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)

Blogger Template Created by pipdig