HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Sunday, March 27, 2011

Sentiasa sedia untuk terus berada di atas.

Assalamualaikum ^^

Amaran : sila bace dengan keadaan urat tensi kendur. sila kelik ini, untuk lebih tenang.


seperti yang di tepek di benak kepala hotak yuyu, hari ini, yuyu tak nak bercerita tentang kisah hidup yuyu. biar kejadian yang berlaku hari ini, di tunda ke hari esok. agar hari ini di beri ruang kepada diri yuyu untuk bercerita mengenai dunia belog.

dan entry hari ini, akan yuyu mengemukan kan pandangan yuyu sebagai blogger naif tetapi kudus terhadap berbelog.

ramai yang bertanya kepada diri yang genit ini, macam mana nak naikkan belog? macam mana belog kecik ini dapat di terima orang makin hari makin ramai? soalan itu telah menimbulkan perasaan riak terhadap diri ini. hikhik ^^ jujur sikit.

jujur yuyu cakap, bagi yuyu, apa yang kita perlu ada ialah identiti sendiri. belog kita, dengan identiti kita. belog orang lain dengan identiti mereka sendiri. nak tiru lah cara abang bengg. boleh ke tidak? pasti jawapan nya boleh. tapi, orang lain akan ingat sapa kalau bab bab segmen ni? mesti lagi pasti lah abang Bengg.

sampai sekarang, yuyu masih lagi mencari identiti yuyu sendiri, ramai beranggapan belog yuyu dengan identiti "kisah kelakar dengan doodle kelakar" . rasa macam Mr.Bean la pulak. ada juga yang cakap, dengan punya belog dengan identiti "ayat sempoi dan kelakar". hmm. Mr. Bean lagi. -.-' tapi, itu tak cukup untuk yuyu, yuyu akan terus cari identiti yuyu.

selain dari tu, jangan la selalu masukkan unsur negetif di dalam belog. benci si Karim, benci si Munah la, esok lusa, benci si Manap la. ada saja yang nak di benci nya. semua semua ni sifat yang perlu di jauhi. cuba lah jauhkan belog kita dari mengutuk orang ini, dan orang itu.

seperti hati, satu kali kita membuat jahat, akan menempek kan satu titik hitam di hati, kalau banyak? ambik sedikit iktibar dari hati itu dan sama kan dengan belog. jadi kan belog kita ni bebas dari unsur unsur negetif.

terima  ups and downs belog kita. tak di nafikan, belog juga seperti kehidupan realiti kita. ada kala kita di bawah, ada kala kita di atas. di waktu kita di atas, jangan pula kita tak langsung pandang di bawah, kerana, yang bawah lah menaikkan kita. dan perlu kita semat di kepala hotak, esok lusa, kita akan merasa juga berada di bawah.

tetapi, pabila dah di bawah, jangan terus putus asa. pabila di kutuk, bukti kan kepada semua, kita bukan seperti yang di sangka kan. pabila di fitnah, kita terus kuat melawan semua. agar kita kuat dan kebal supaya kita akan naik ke atas.

jujur yuyu cakap, walaupun banyak yang komen, cakap yang yuyu ni dah berjaya lah, belog yuyu ni fofuler hakhhhtuihh lah, tapi sebenar nya, yuyu masih tak anggap seperti apa yang korang fikir kan. esok lusa, yuyu kena bersedia, yuyu akan di bawah juga, esok lusa, yuyu kena bersedia dengan fitnah, caci maki, kutuk, dan herdik hina juga.

hari ini, yuyu ada satu kerja perlu buat, kerana, yuyu ada bau sikit sikit benda yang akan jatuh kan yuyu, sebelum tersebar, lebih baik yuyu betol kan semua nya. hmm.. dasar selalu tak berpuas hati dengan orang. yang tak bersalah, selalu di jadi kan mangsa. manusia.

p/s : demmm.. rasa macam yuyu siyes tak ketahuan hala la pulokk T_T

terima kasih sudi bace ^^

73 comments:

  1. ala~ comelnye kak yuyu !! kecik molek jah. ehehe ^^

    ReplyDelete
  2. yuyu combong ngn titew..tak sukew..ahakss...gewdick x???

    ReplyDelete
  3. will always baca yuyu punye blog :D and kalau boleh nak jadi macam yuyu . :)

    ReplyDelete
  4. hey2..manap tu nama pakcik angakt saya tau..lalala..

    ReplyDelete
  5. hmm..sbab yuyu cantik kot..hehe..bkn sbab cantik jela,tp mybe sbab blog yuyu ada aura tersendiri..

    ReplyDelete
  6. terima kasih atas nasihatnya kak yuyu :)

    ReplyDelete
  7. Izwanie Halim: hahaha.. tengok gambar je ye?? haishhh~

    ReplyDelete
  8. yezza..paling utama jgn cerita pasal gado2 benci2..org tak suka..


    thanks tips dari nyah yuyu..=)

    ReplyDelete
  9. nice entri!
    truskan berblog yuyu...kami sokong yuyu ;)

    ReplyDelete
  10. Faizal Fredley : hahah.. awak yang combong nan titeww ^^

    ReplyDelete
  11. sape orang yg nak jatuhkan yuyu tu ? cecite cecite ^^

    ReplyDelete
  12. yuyu pun combunk jgk ngn titeew...hurmm..

    ReplyDelete
  13. nk sdih ngn yuyu la plak..smlm sedih ngn Jiran pokniq titew..leh tak yuyu? :|

    ReplyDelete
  14. marfieyra : alaa.. nak jadi macam awak la ^^

    ReplyDelete
  15. muhamad hanif : hahahah.. entah entah nama awak ^^ cewahhh~

    ReplyDelete
  16. bagus nasihat yuyu ni. berguna utk dawa yg masih lagi bertatih dengan Ekspresi Ruang ni. huhu

    ReplyDelete
  17. DooNia BLoG Ni adeR TuRuN NaiK NYeR... TaPi YuYu SNTiaSe NaiK (DaRi SeGi FoLLoWeR)... CGRaTS!~ (^_____^)V

    ReplyDelete
  18. Finaz Jaafar : pehhhh~ muka tak ada kaitan la sayang ^^

    ReplyDelete
  19. bla bla bla bla....saye suka anda! hehehe betul tu kena ada identiti..kena tetapkan pendirian!! jgn jadi macam lalang ye..asik nak ikut angin je...ikut lah kepala masing2..saye sudah mula memahami anda...peace!!

    ReplyDelete
  20. 1st. comel sgt gmba yuyu tu. :) kecik comel je.

    2nd. yuyu. smoga lebih berjaye dimase akan datang. :D

    3rd. yuyu. biar org buat kite jgn kite buat kat org okeh?? :)

    yg pasti. belog yuyu sentiasa di hati. :D

    *wink2

    ReplyDelete
  21. woww..maw gak jd cm yuyu..tp kecomelan cik yuyu x leh dtandingi..huhu

    ReplyDelete
  22. baik kak yuyu.
    nasihat yg berguna.
    :)

    ReplyDelete
  23. adesss..
    ntah bila la nak jadi macam yuyu nie..
    huhuuhhuh..


    http://white-plain-me.blogspot.com/2011/03/dajjal-telah-muncul-di-khurasan-india.html

    ReplyDelete
  24. nurul aqilah : same same sayang~ yang baik amik je tau~

    ReplyDelete
  25. Ujang9897 : kannn~ hmm.. asyik nak gado je keje~

    ReplyDelete
  26. Mira Amirudin : macehh ,acehh! yuyu akan sokong awak juga~

    ReplyDelete
  27. la la la..yuyu..tumpang tdo kt blog yuyu jap..haha

    ReplyDelete
  28. saya pn akan sokong yuyu selalu,
    bia la sape nk jatuh kn yuyu tu, :))

    ReplyDelete
  29. salam, suka ngan celoteh chumel awak.
    maklumla orang die pun chumel gak

    ReplyDelete
  30. (: gebangkembang :) : hahah.. biasa la tu, orang tak puas hati~

    ReplyDelete
  31. nice one la yuyu..hehe...nice advise untuk semua blogger x kira newbie atau dah otai...hari ni kita dapat UV tinggi,mungkin esok xde UV langsung..siapa tahu kan ?? so kene la bersedia terima apa saja dugaan..

    Kenapa Handphone Anda Cepat Hang ?

    ReplyDelete
  32. suke belog nih...tomey2 je...

    ReplyDelete
  33. baru na follow blog kak yuyu, 1st impression, AWW <3 heee :D


    newcomer,
    maceklalatralala.blogspot.com

    ReplyDelete
  34. Fakhrul1409: grr! titiew lepuk awakk kangggg!

    ReplyDelete
  35. blogger lain kenal sis sebab sis ni kecik molek and sangat kecik. heh..

    tp kn, kbnykn blogger pompuan ni dy cover... sis tak la cover..tapi ada jugak yg ayat x nk lepas even rse ayt tu cm nk mencarut je.. wakakaka..

    btw, may allah bless u sis :)

    ReplyDelete
  36. Fakhrul1409 : haaaa. merajuk la! lempang kang!

    ReplyDelete
  37. nice one la yuyu!!!apepun kita sntiasa sokong yuyu..hehe :)

    suka tips2 tuh,thanks =D
    bila yuyu nak mai blog kite lak..hukhuk...

    hehe ;)

    ReplyDelete
  38. muahaha..bagus yuyu..ko dah sampai tahap kepanasan global

    ReplyDelete
  39. tips yang bagus :) tahnk you for sharing dear :)

    ReplyDelete
  40. Dawa : halamakkk~ abang dawa dengar nasihat la pulakk ^^

    ReplyDelete
  41. SiS NaD : hahahah.. follower memang la.. semua orang akan naik je ^^

    ReplyDelete
  42. risa : hehehe.. saya akan jadi diri saye sendiri yang akan memahami diri orang lain ^^

    ReplyDelete
  43. shafida : hahahah.. comel je komen cenggitu~ hehehehe.. macehh sayangg! semoga kita semua berjaya dalam dunia belog~

    ReplyDelete
  44. niji : hahahaha.. ni bukan comel.. kicil la sayangg ^^

    ReplyDelete
  45. cik fza : hikhik.. maceh sudi bace ye sayangg <3

    ReplyDelete
  46. Ana Montana : hehehe.. esok lusa jadi la sayangg~ aminnn!

    ReplyDelete
  47. Qaseh dalia adelia : mekasih akak qasehh ^^

    ReplyDelete
  48. fiq: sila tidur dengan amannn.. hahahah ^^

    ReplyDelete
  49. faraa halim : heheh.. tapi kali ni bahye sikit~ adehhh!

    ReplyDelete
  50. x aman la..ade si ikan puyu kacaw..wakakka

    ReplyDelete
  51. Axieda'great: bhahhaha.. saye kicil laa ^^ mekasihh~

    ReplyDelete
  52. manusia selalu macam tu yuyu... selalu je ada yang tak puas hati... hmmm... dunia2...

    ReplyDelete
  53. Mohamad Farhan Bin Shamsuri: heheh.. tau tak pe.. kita semua macam roda..~

    ReplyDelete
  54. mencari identiti diri adelah perkara yang paling susah sebenarnye.it takes time.xpe.satu hari nanti orang akan tau identiti blog yuyu. =)

    ReplyDelete
  55. fyna : hikhik.. mekasih akak ^^ saye suka belog akak juga tauu~

    ReplyDelete
  56. perlu ikut jejak ni~blog sy pun takde identiti lagi..tp sy happy berblogging dgn bca entri blogger lain^^

    ReplyDelete
  57. haha babe. adoi. lepas ni tak buat lagi la macam tu ^^, terasa la pulak. dusshhh -.-'

    ReplyDelete
  58. siapa lelaki tue.. lagaknya seperti saudara ben ashaari.. hehe

    ReplyDelete
  59. THANKS SIS YUYU.MAKLUMAT SANGAT BERGUNA.NO WONDER LAH BELOG NI MAKIN HARI MAKIN RAMAI SUKA :D

    ReplyDelete
  60. nasehat yg bgs dan bguna sngt..sbb tu ske dtg mbce blog akak yuyu yg comel ney..hee..

    ReplyDelete
  61. tenks utk nasihat yg useful ni comel!

    ReplyDelete
  62. nasihat yg bgus yuyu! Suka gmbr tu tau!! tgk sini.. Fiza e pilih gmbr tu..hihi..

    http://akupunyacita.blogspot.com/2011/03/gegar-blogger-baru.html

    ReplyDelete
  63. yuyu dah ada identiti pe kan..
    dulu mase bru berbelog ingtkan yuyu nie artis tau, teheee ! :)

    ReplyDelete
  64. nasihat yang berguna..thank,z yuyu.

    ReplyDelete
  65. penyampaian yuyu dlm blog bersahaja..best! :)

    ReplyDelete
  66. tq for your info yuyu...memang blog yuyu ni best....

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)