HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Sunday, March 27, 2011

kaki yuyu di ganggu makhlus halus -.-'

Assalamualaikum ^^

ohh rasa selesa kemain apabila dapat berada di rumah setelah berada di hospital selama 5 jam. haish. rupa nya, yuyu keracunan makanan, nasib lah tak teruk mana sangat. haish. mungkin ni berpunca daripada makan dengan prinsip hidup untuk makan. -.-'

tadi masa tengah layan lagu "Soley Soley" di hospital, ada la seorang mok cik tua datang tengok anak nya eksiden. beliau pun cakap la sesuatu dengan selamba

"ishh, kaki adik ni kena benda ni"
"err, benda apa?"
"hmm, menatang tu la. apa lagi. dia nak mengacau kaki adik la kot. adik ada pijak anak cucu dia kot"
"haa? hawat dengan kaki saya pulak?"
 "adik bukan sakit kaki ka? hawat balut kaki?"
"dak aihh, saya kena keracunan makanan la. sakit perut, kaki saya okay ja"
"ooo.. ingatkan sakit kaki, nampak balut kaki terok sangat"
"saya sejuk, balut la kaki, yang sakit perut, kaki tak dak kena mengena pun"
"oo. tak pa la, nak p kat anak makcik"

terus je mok cik tu berlalu laju ke katil anak nya. malu agak nya. haishh. ni la dengan orang kita, suka sangat percaya benda benda tahyul ni. kurafat.

kalau orang demam susah pulih sikit ja, cepat cepat jumpa bomoh nak tengok hantu apa mengacau hidup. adehh. cuba la berfikiran jauh dari benda tahyul ni.

kalau nak dengan sorang sorang pulak, pergi cari bomoh nak jodohkan dengan sipolan tu. adehh. dah belakangkan tuhan.

mok cik mok cik.

terima kasih sudi bace ^^

93 comments:

  1. mokcik tu bomoh kott dulu. ngehh3. :D

    ReplyDelete
  2. tulahh, masalah orang melayu skang. malu betul. =.="

    ReplyDelete
  3. btol..org melayu suke btol prcaye mende2 tahyul ni...

    ReplyDelete
  4. fuhhh.. alhamdulillah dah balik pun da kecik niii.. :)

    ReplyDelete
  5. kak yuyu , laen kali jangan lerr makan maen rembat je , HAHA

    ReplyDelete
  6. tu lah ! kuat makan je tau !! huh ! :P

    ReplyDelete
  7. laaaa,pulak...len kali tanya la dulu mok cik oiiii,ini idak,hantu la hape la, huhuhu....

    ReplyDelete
  8. pelawok pelawok pelawok nyah kau.. heheh.. kecian makcik tuh malu agaknya

    ReplyDelete
  9. mak cik tuh mungkin juling?? erk??

    ReplyDelete
  10. yuyu rindu KSP la tu sampai balut kaki macam KSP
    :p

    ReplyDelete
  11. he3, muka makcik tue setebaL 2 bila pegi tue...

    ReplyDelete
  12. tak elok jumpe bomoh yg tak mengikut hukum agama^^ (ehhh ade kaitan ke?hehe)

    ReplyDelete
  13. mak cik tu saje nak tegur cik yuyu kot. tuh pasal saje saje gune topik ade somthing tak kena kat kaki kot. hahha !

    ReplyDelete
  14. wah2~ dah baik! hehe..alhmdulilah!:)

    ReplyDelete
  15. uii cantik "selimut"..haha...ehh kata nak tukaq header?

    ReplyDelete
  16. mak cik tu saje nak tegur cik yuyu kot. tuh pasal saje saje gune topik ade somthing tak kena kat kaki kot. hahha !

    ReplyDelete
  17. malu2...kalau sakit pon, buat pe laa jumpa bomoh...baik jumpa ustaz...kan3??(kalau sakit tu plik laa)
    kalau sakit biasa pergi klinik...hospital pon bole...

    ReplyDelete
  18. percaya boleh.. tp jangan taksub sudah

    ReplyDelete
  19. haha.. tak basuh kaki.. busuk =P

    ReplyDelete
  20. mak cik2.
    tak patut betul.
    minta jauh dr pcaya bnda2 lgu tu.

    ReplyDelete
  21. isk isk
    pi percaye bnde thyul.terlalu taksub.
    mokcik mokcik
    hehhee

    ReplyDelete
  22. hihihi..kelaka betol!!

    org tue2 memang camtu kott..nenek tiqa ponn macam tu..hee..:)

    ReplyDelete
  23. kesian perut..penat bekerja nak hadam makanan..yuyu kena bagi dorang gaji!! hahaha ^_^

    ReplyDelete
  24. bahye tu yuyu..saka tu..hahah

    ReplyDelete
  25. ntah2 ada btol, yuyu. huhu gurau je. jgn mrh.

    apa2 pon kes yg slalu jd mangsa adalah kanser. berubat cara kg, pastu bila teruk, br nk gi hospital. kdg2 xphm mentaliti masyarakat ni

    ReplyDelete
  26. ishh..mok cik nie..ade2 je..hehe

    ReplyDelete
  27. hahahaaaaaa.....manusia sekarang memang mcm tuu...suka percaya benda2 tahyul mahyul...(^_^)

    ReplyDelete
  28. jgn ckp bnda tu tahyul. yuyu tak nampak jgn kata takda. saya selalu nampak. pasal makcik tu, memang nak kena tampor duk buat citer. org mcm tu tak patut wujud dalam dunia ni.

    ReplyDelete
  29. hahahaha! YUYU! ini lawak laa!! hahah!

    Anyway,kaki yg mlebih2 tu napa! hahaha
    HOSPITAL SJUK GILE KAN!! Grr..

    ReplyDelete
  30. makcik tu yerk-yerk jer kate kene ganggu..entah ape yang dye pikir x tahu la..

    ReplyDelete
  31. perangai orang melayu tak pernah berubah walaupun dah lebih 50 tahun merdeka.

    ReplyDelete
  32. habis la yuyu.. ada "benda" gayut2 kat perut yuyu... sebab tue la yuyu sakit perut.. heheh

    ReplyDelete
  33. sebbek yuyu da sihat...biasa penyakit yuyu di panggil AGE lau tak ok kena tahan wad atleast sehari....ok la dah kua...take care yer...

    ReplyDelete
  34. AH-HA! kelako nyeee :D

    yuyu kite sama T__T
    semalam pon lina muntah2 sakit perot.keracunan makanan la kot..

    ReplyDelete
  35. yeyyy sudah keluar hospital ek yuyu syg :)

    ReplyDelete
  36. hah ahaihh macam macam....mesti awak salah exercise ler tuhh...hehe...

    ReplyDelete
  37. hehe..sabor je la yuyu dengan karenah mok cik tu... :)

    ReplyDelete
  38. seeam je mule2..tapi mmg ada je kan org yg diberi kelebihan boleh nampak benda halus nie.huhu.

    ReplyDelete
  39. salam ziarah ... =)
    http://www.azlidaalias.blogspot.com/

    ReplyDelete
  40. AHOYYY.MALUNYA MAKCIK TU.BAJET NUJUM PULAK :D

    ReplyDelete
  41. oh keracunan makanan rupanya..samalah kite yuyu..minggu lepas kite ngan anak2 satu umah keracunan...bergilir2 ke toilet muntah dan ot..ot...he3...alhamdulillah sis dah sihat..jgn makan pedas dulu tau dan bykkan minum air.ni bukan kite kata tapi doktor kata he3..

    ReplyDelete
  42. yuyu dah email ke? ke yuyu tak suka dgn design 2? hehe ^__^

    ReplyDelete
  43. semoga cepat sembuh..mana lah tau makcik tuh betol2 tengok..then bila dia nak bgtau lagi...makhluk halus yg ngah gayut kat kaki tunjuk amaran senyap..ahahaha~_~

    ReplyDelete
  44. Terus mokcik terjun bangunan sebab ke malu an melampau..kannnn..tulahh tak agak2 nak menegur...

    ReplyDelete
  45. abg mat gebu:sampai terjun bangunan tuhh
    bhaya2...

    ReplyDelete
  46. ha..ha..tk pernah dgr pulak benda halus duk kat kakik...kalau dlm badan ada le...

    ReplyDelete
  47. sabo jep la ngn mok cik tuh ye.hahha.get well soon. :)

    ReplyDelete
  48. hahahaha...
    cian mokcik 2...
    tak pasai2 malu sndiri...
    nk tegor tak kne tmpat la mokcik...

    ReplyDelete
  49. uishh..selut entri yg ni..xmo usik akk dh sbb kite tercuak bace td..wuu~egt pe la td~ika klh..(sedang mengibar bendera putih..)

    ReplyDelete
  50. Yang Yuyu balut kaki tuh naper? Tak boleh selimut jer ker? Hahaha!

    Entri terbaru: Tips Jejak Kasih

    ReplyDelete
  51. typical malay macam ni le yuyu...dah sihat ke yang oiii...makan tu biar berpada2 ye dik...jgn over sangat:)

    ReplyDelete
  52. cita melayu pon asik psal bomoh ja.. heheh..

    alhamdulillah sbb kracunan tu tak terok.. :D

    p/s : err.. ingt sy x? kita ckp telefon skejap melalui phone oshin kelmarin.. heheh..

    ReplyDelete
  53. bnda yg dye ckp tu btol .... percaya pd alam ghaib kn 1 benda wajib ... so yuyu cbe amek scre positif ... knp dye ckp mcm tu ... =)
    msti ade sbab ... khurafat jtoh hukum nya apabila kite meminta pertolongan selain dr allah swt ... hanya dgn DIA shj .. kite meminta pertolongan ... bkn dgn bnda laen ... mak cik tu mgkin bleh nmpk ape yg yuyu x nmpk .. tu klbihan dye ...
    alam ghaib nie byk sangkut paut dye ... blja la dgn org yg berpegang pd al-qur`an da as-sunnah ... insya allah xkn jtoh hukum khurafat dan syrik pd kite k ... =)

    ReplyDelete
  54. Masalah yang sekian lama wujud dalam masyarakat.
    Yang tua sebilangannya percaya pada perkara khurafat dan muda sebilangannya jauh menyimpang dari agama.

    Melihat sesuatu dan melakukan tilikan bersandarkan pendapat hukumnya HARAM.

    Rasanya makcik tu takde "kasyaf" sebab kalau makcik tu ada "kasyaf" pasti dia terus beritahu ini lepas kantoi xsakit kaki terus tinggalkan.

    Wanita Yang Di Sayangi Dan Dicintai Iblis

    Sebab Mata Lelaki Gemar Lihat Badan Wanita

    ReplyDelete
  55. yeay! dh msuk kan list blog yuyu dlm "rajin layan ini" kt blog sab! hehe..

    ape2 pun..nasib yuyu keracunan mknan aje...btw..betul ckp yuyu..kite xleh nk cye sgt bnde2 yg kurafat ni..haih.. =,=

    ReplyDelete
  56. glad to hear that yuyu dh ok :)
    makcik tu ntah apa2 kan...serkap jarang tp tersasar jauh hehehhe

    ReplyDelete
  57. Haha makcik kelakar okay. Yakpe lah, at least ada hiburan kat hospital tu. Kikiki.

    ReplyDelete
  58. hahaa. ape je makcik tu. kan dah malukan diri sendiri. hurmm.

    ReplyDelete
  59. kalau kita ingat kok re,ore ingat kito..hahaha

    ReplyDelete
  60. kalau kita ingat kok re,ore ingat kito..hahaha

    ReplyDelete
  61. hahahaha!mmg ada lagi ke org mcm tuh??ish! igt2 lah tuhan!

    ReplyDelete
  62. haha biasa la kan..kadang2 makcik2 suka percaya benda2 halus ni..tapi pasni yuyu hati2 ya sbelum makan ape2 makanan..nanti keracunan makanan lagi.

    ReplyDelete
  63. la la la..tumpang duduk cni..haha

    ReplyDelete
  64. hik3..suka sukije dia buat kesimpulan sendri...get well soon yuyu....ohh,memang perit kena keracunan ni...

    ReplyDelete
  65. huhuhu.. apo lah mok cik tuh, dah pangkat mok cik kot, toksah la pk yang karut2 ai. hehehe :)
    sian yuyu. hehe

    ReplyDelete
  66. Assalam, makcik prihatin.. kut awk kena apa kut dia tolong :)
    New Entry "Telah bersediakah kita dengan gempa bumi?"

    ReplyDelete
  67. Alhamdulillah dh kuar wad adik akak ni..take care oke..jgn main mkn je taw..kdg2 air tu x bape bersih sbb tu mdh keracunan..

    ReplyDelete
  68. makcik tu mesti malu giler kan sbb suke suki wat andaian..hehe

    ReplyDelete
  69. haha sengetla yuyu ni.
    pi sampul kaki tu lagu itu wtpeee heheh

    ReplyDelete
  70. kak yuyu..!!!! get well soon..!!!! makan ubat ok...!!! rindoooo sama kak yuyu..!! cehh..!! :)

    ReplyDelete
  71. haha. kelakor lah mok cik tu. kan dah salah tanggapan. hehe

    ReplyDelete
  72. awat selimut tu nampak macam bulu kaki??hoho..

    mesti makcik tu malu.."serbu tak pakai helmet"..main terjah ja cakap lagu tu..tu la kan yuyu..ramai sungguh orang macm tu sebenarnye..asal sakit je ada kaitan dgn makhluk halus tu..

    awat yuyu tak tanya kat makcik tu.."anak makcik eksiden pasai pa?dia langgar anak cucu dia kot.."kui3..

    ReplyDelete
  73. CIK SHA : BTUL2.NAMPAK MACAM BULU KAKI KAN.LUPA NAK GTAU SIS YUYU TADI:D

    ReplyDelete
  74. Itula, asal nampak luaran je dah buat tafsiran.. Kan dah terkantoi..hehee

    ReplyDelete
  75. Cik Lyana ヅ ; hahaha// bomoh tipu tipu kot ^^

    ReplyDelete
  76. nurAMALLINA : heheheh.. naseb yuyu cool je ^^ cewahhh~

    ReplyDelete
  77. mieyn: haishhh~ tak paham kan dengan orang macam ni?

    ReplyDelete
  78. Bella Ayub: hukkhikk ^^ kejap je aknnn ^^ rindu ek?? :p

    ReplyDelete
  79. Alia Natasha : hehehe.. lepas ni kena tuka prinsip la.. makan untuk hidup :P

    ReplyDelete
  80. mesti dia ejen bomoh..
    ada jugak orang macam ni..
    dia kenal2 kan kita kat bomoh mana2..
    dapat duit..
    tu kerja giler je..
    hahha

    ReplyDelete
  81. tu la pasal...tak pasal2 jatuh syirik lak nnt...wallahualam...

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)