HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Monday, March 28, 2011

Cinta Pandang Pertama Di Pasaraya Bersama Promoter Ubat Gigi.

Assalamualaikum ^^

untuk efek lebih jiwang, sila buka video ni dulu

pernah kah korang mengapa saat cinta pandang pertama takkala sedang asyik memilih lampin anak di Tesco?

begini, petang tadi, sejurus selepas solat asar, telah yuyu dan emak yuyu ke Pasaraya untuk membeli ubat gigi juga sabun mandi akibat terlalu cepat habis setelah yuyu berkampung di rumah. kami berdua saja ke pasaraya tersebut, dengan merempit nya, siyes rasa macam lepas ni nak ajak korang rempit kat highway. baru remaja!

nak di jadi kan cerita, yuyu dan emak ke satu department menjual barangan rumah. emak sibuk mencari barang, yuyu pun lagi la sibuk mencari barang apa yang berkenan di hati. rasa macam nak beli semua barang! lepas tu emak bayar.

tengah seronok pilih satu barang, tiba tiba, yuyu ternampak Vaselline. eksaited kemain yuyu nak bagitau kat mak, dengan harapan emak akan beli supaya siku yuyu yang sedikit gelap dari biasa akan putih lepuk tak ketahuan hala. yuyu cuba tarik tangan emak dengan gagah nya!
makkkk! beli ni! beli ni!! nak boh kat siku!
sambil bijik mata terus fokus seboleh boleh nya kat Vaselline tu. tapi kenapa tak ada respond? kenapa tangan emak kasar? yuyu tarik saja tangan, dan toleh kebelakang, ha!!!? promoter pasaraya la! kecut halkum yuyu! tercekik tak leh kata apa apa!
alamakkk! malu nyaa! ingatkan emak saya tadi!
hehehe. tak pa. nak buat macam mana, awak tersalah kan.

alaaa.. kemain malu yuyu! rasa macam yuyu perlukan satu sesi potong kepala lalu campak dalam bendang. wuuuu T_T apehal tetiba ada mamat ni belakang yuyu? kot la nak tegur masa yuyu terpegang tangan dia! makin diam ada la.

terus mamat tu senyum senyum. yuyu cepat cepat cari mak. ngomel ngomel dekat emak. ikut emak bayar di kaunter. tapi, sampai sekarang emak tak tahu apa yang berlaku pada anak dara beliau ni. hikhik. tak nak cerita. nak simpan je sampai dapat cucu ^^ malu.

waktu nak balik, yuyu pandang ke pasaraya, tengok mamat tu tengah ushar yuyu dari jauh. mungkin mamat tu telah jatuh cinta pandang pertama pada yuyu -.-' pasti beliau akan buat novel akan cerita cinta opss terpegang tangan sang Awek takkala sang Awek tengah mencari Vaselline. T_T

korang pernah tak jadi macam ni?

terima kasih sudi bace ^^

110 comments:

  1. ehehe..huih..maunye die tu meroyan kan..

    ReplyDelete
  2. hari tu bawak vaseline gak ke gath. bajet akan panas terik. alih alih hujan tak terkata.
    =|

    ReplyDelete
  3. huhu...ct pernah tapi bukan tarik lah..ct tengok-tengok barang kat pasaraya,tapi taknak terpisah gn member ct..ct peganglah baju dibahagian pingang beliau.....tapi yang ct pegang tu baju orang lain..sorang mamat yang tak dikenali..hahaha

    ReplyDelete
  4. ahahaha ~ mesti malu gila . hahaha .

    ReplyDelete
  5. hahahaha~comel je! mesti lelaki tu jatuh cinta ngn yuyu..abislah lelaki masa depan yuyu :P

    ReplyDelete
  6. hahaha...yuyu! tak dapat bayangkan muka yuyu waktu tu..hehee..

    ReplyDelete
  7. hahahaha~comel je! mesti lelaki tu jatuh cinta ngn yuyu..abislah lelaki masa depan yuyu :P

    ReplyDelete
  8. caya la kak yuyu. hikhik. kalo sheeyqah yg kne. awww. malu x terkata~

    ReplyDelete
  9. wakakakakka. cam pernah kena jea. hehehhe. cakap kat promoter tuh, fyka nak beli novel dia :P

    ReplyDelete
  10. hehe.
    waktu kecik2 slalu lar.
    da beso tak penah ler.
    hensem tak mamat tu kak yuyu/
    hehe.

    ReplyDelete
  11. adess...romantik sungguh kisah cinta anda ni...hehe

    ReplyDelete
  12. aww awww..bestnye kalo mamat tue ensyemla..hikhik! :D

    ReplyDelete
  13. uish..x prnh g kene mcm tu..tp kwn pnh..die ltk kpala die atas bhu kwn..pndg2 tgk2 org len..nxeb bekla perempuan...hehe=).. bile kite tegur..bru die terperasan..bdk perempuan tu da pndg pelik da..

    ReplyDelete
  14. TAK PENAH JADI. KALAU JADI, MALU. HAHAHAH :D

    ReplyDelete
  15. haha!! sis yuyu, siyes lawak gile entri nih!!

    sweet pon ade...ensem ke mamat tu?

    *erk, kegtalan bermule...hehe

    ReplyDelete
  16. alamak!!!
    habislah,dia dah syok
    cek tak kot mane taw die follow belakang sampai rumah

    hahaaahhaa

    ReplyDelete
  17. hahah tak pernah la terpegang tangan, pnah silap cakap ja.

    ReplyDelete
  18. hahaha. tah2 promoter tu da lame ushar yuyu. hik3

    ReplyDelete
  19. hahahaha yuyu yuyu.
    nasib promoter tu bukan blogger. kalau blogger sempat kot nak snap pic dulu. boleh update blog dia. "yuyu tertarik tangan aku!" haha.

    ReplyDelete
  20. JIJI YU: hehehe.. pasni dia meroyan la :P hahah~

    ReplyDelete
  21. Eman: hahaha.. hujan seharainnn~ adehhh! dia bawak sunglasses lagi~

    ReplyDelete
  22. hahaha..aduh..malunya..patut sorok muka cam tu..haha..

    ReplyDelete
  23. Haha, malu nya >,<
    tapi zyzy pun pernah macam tu,
    terus merah muka

    ReplyDelete
  24. so sweet...macam mane dengan lelaki masa depan kak yuyu??jelez kang die nnti ..hehehhehehehe

    ReplyDelete
  25. nak gelak guling guling boleh ? hahaha .

    ReplyDelete
  26. c-tea : hahaha.. yuyu terus pegang tangan tauu~ haishh! malu juga la~

    ReplyDelete
  27. hahaha,lawak la.msti org laki tu tgah duk pke2 kat k.yuyu kan..

    ReplyDelete
  28. ladylily: malu laaa -.-' orang tak kenal pulak tuu~ adehhh!

    ReplyDelete
  29. haha. yuyu ni kelaka la.. abes lah.. lelaki tu dah tgkap cintan dah kat yuyu.. hehe.

    ades.. segan2. :D

    ReplyDelete
  30. alamak.... malu nyer... guy tu hemsem tak??.. hihi

    ReplyDelete
  31. Hazrina Erin: hahahaah... akak masih lagi kuat hati ^^ cewahhh~

    ReplyDelete
  32. hahahaha! Yuyu2..N0vel tajuk ni, "Cinta Pandang Pertama Di Pasaraya"..

    ReplyDelete
  33. FizA : huhuhu... blushing sangat :p cewahhh~

    ReplyDelete
  34. HOMAIGOSSSHH.BESTNYA.HAHA.HANDSOME TAK SIS YUYU :D

    ReplyDelete
  35. hahahahah..eksaited tengok vaseline yer cik yuyu..hehhe

    ReplyDelete
  36. ana sheeyqah arsya : ni pun dah malu tak terkata dah ni ^^ hohohoh

    ReplyDelete
  37. hakhakhak ape la y u y u nie kelakorrr ! berangan pe ?
    yuyu kot nak jenguk blog kita ! belagak arrr , tak mau kawannn ~ ^^

    ReplyDelete
  38. hikhikhikhikhikhik.....lwaks2,,,
    xcited yer psl..hehhe

    ReplyDelete
  39. fyy mokhtar: hahaha.. dia jual mahall! tunggu yuyu la buat novel :p

    ReplyDelete
  40. fyy mokhtar: hahaha.. dia jual mahall! tunggu yuyu la buat novel :p

    ReplyDelete
  41. tadi masa abang tengh promote barang, abang ada terpegang tangan gadis..apekah?

    sangat jiwang..ggrrr

    bace kalau tak nak malu : entri untuk yuyun zulaika yg shomel terpegang tangan abang promoter nah hamek baca

    ReplyDelete
  42. hakhakhak ape la y u y u nie kelakorrr ! berangan pe ?
    yuyu kot nak jenguk blog kita ! belagak arrr , tak mau kawannn ~ ^^

    ReplyDelete
  43. AliaJustea: tebal muka kemainn.. tapi steady cool ^^ hahahh

    ReplyDelete
  44. hakhakhak ape la y u y u nie kelakorrr ! berangan pe ?
    yuyu kot nak jenguk blog kita ! belagak arrr , tak mau kawannn ~ ^^

    ReplyDelete
  45. wahaha kelakar nyee , kalau zieha konfirm trus ajak emak balek walaupun tak dapat beli ape-2 .

    tak pat bayangkan O.o HAHA ^^

    ReplyDelete
  46. cik fza : hahahah.. ada rupa la jugakkk.. cewahh :P

    ReplyDelete
  47. ntah2 mak yuyu tgh baca entry ni. hehe. tp mmg malu kalau kena. tpaksa la tebalkan muka. huhu

    ReplyDelete
  48. naseb baik tak terpegang abg bangla.. huahahahhahahaha...

    adik manis... mau beli karpet tak...

    n___________nV

    ReplyDelete
  49. yuyu..malunya....tutup muka..tutup muka....hahahhaa....

    ReplyDelete
  50. kah kah kah. kelakar la yuyu ni. hee

    ReplyDelete
  51. haha....ayu rs dia ikt yuyu kot smpai la adegan tu happen on yuyu

    ReplyDelete
  52. hehehe gerenti laki tu tak mau basuh tangan dy dah sebab yuyu dah pengang tangan dy...mimpi indah laa laki tu mlm ni hhuhuhu..yuyu encem tak laki tu?? hehe

    ReplyDelete
  53. Dah perasan dah mamat tu.. agaga~

    ReplyDelete
  54. yana pernah tersalah masuk bilik. ingatkan bilik tu mama yana masuk solat, tgk2 ada sang lelaki tgh nak lodeh suar. terus kuar bilik tu mcm tak ketahuan hala. haha! malu siot!

    -mesti dak lelaki tu ingt yana sengaja. xleh lupa sampai mati punn ! =_='

    ReplyDelete
  55. yana pernah tersalah masuk bilik. ingatkan bilik tu mama yana masuk solat, tgk2 ada sang lelaki tgh nak lodeh suar. terus kuar bilik tu mcm tak ketahuan hala. haha! malu siot!

    -mesti dak lelaki tu ingt yana sengaja. xleh lupa sampai mati punn ! =_='

    ReplyDelete
  56. mesti mamat tu suker..huhu.jom yuyu jln2 blog sis.dah ok ye sakit semalam?

    ReplyDelete
  57. sweetnya..cinta pandang pertama eh.. Tambah best sebab ada lakaran comei.. :)

    Jom baca ni: Discover Your Miracle with Lancôme Maqui Miracle..

    ReplyDelete
  58. hehehhee....phewiiitttt....jatuh cinta kat yuyu...opkoss laa..yuyu cantik..comel...kiut miut...kalo ana, ana pon boleh jatuh hati..nasib baik ana perempuan..hahah

    ReplyDelete
  59. wahhh!! aje tebal 20inci lau itu berlaku pd ira! lau mamat tue tgkp cintan kt yuyu,ape slhnye...peminat ala-ala peminat SITI NURHALIZA... (kes ade budak mintak yuyu nyanyi) ngeee~ :P

    ReplyDelete
  60. haha..yuyu nih selalu lah bikin malu pada diri sendiri mcm ni..

    aritu sendawa bangkai durian..

    ni main pegang² tgn mamat pasaraya..

    anyway..tq ha sudi singgah belog kakak yg picisan tu..walaupun yuyu x sudi folo dah sudi jengah pun i sukaaa..

    ReplyDelete
  61. Haha, mesti promoter tu bangga kan kalau dapat tau seorang blogger hebat yg tersalah pegang tangan dia td! Lawak la kak yuyu nii :D Hikhikk

    ReplyDelete
  62. yeke tersalah pegang tangan??ke yuyu amek kesempatan kt die..hahaha

    ReplyDelete
  63. hahahaa...
    sure malam ni mamat tu xtido rr..
    yerlah kann..
    sicantik ni dah terpegang diaa..
    tangan pun xbasuh gak tuh..
    adess!!
    sure dia angau malam ni..
    yuyu angau x??
    :)

    ReplyDelete
  64. hahaha!! comel giler..cmno lah leyh tersalah :P

    ReplyDelete
  65. hahahaha,, yuyu,,angau lahh org tu,,hikhik

    ReplyDelete
  66. wah..malu nyer klu kene cm tu...
    hensem x? nape yuyu xmintak no je?? hehehehe

    ReplyDelete
  67. hahhaha...

    sentuhan pertama yg mengghairahkan daripada seorang gadis comey bernama yuyu !!!

    hahaha

    ReplyDelete
  68. Izamir Ridzwan : tak pe.. dia tak kenal yuyu ^^

    ReplyDelete
  69. Salim Harmanain: bhahahah.. kalau laki masa depan saye bace mesti dia touching :p

    ReplyDelete
  70. ~syue~ : hahaha.. dia ada rupa jugak laa ^^ cewahhh~

    ReplyDelete
  71. ZiErWa zAiNaL : bhahaha.. tragiss... malu gakk.. tapi macam romentik :P

    ReplyDelete
  72. adoi, mesti cik abg tu tak tdo malam dibueknye gara2 dipegang tgn yuyu yg cun ni. hehee..adoi yuyu, lain kali jgn exited sngt. nnt terpegang tgn seorg atuk, dia lamar yuyu time tu jgak. majuk kang laki masa depan yuyu.heee

    ReplyDelete
  73. HAHA aiyokk kak yuyu.pasni dy jadi stalker akak dh:P

    btw,kalau nk beli contact lense murah,jom jengukk sini:)
    http://nurulainulfarhain.blogspot.com/

    free postage and free lense cases:)

    ReplyDelete
  74. aiiyaarrkk..kalau laki mase depan akk tau ni..mesti majok seminggu~cepat2 pegi belakon baik depan dy sblom dy majok seminggu..haha..malunye..mesti tak tau nak cover muke mcm mne lg kan??

    ReplyDelete
  75. haha!! mesti mamat tu xnak benti keje sebab nak tunggu yuyu datang lagi..ayok!! haha ^_^

    ReplyDelete
  76. hehehe... :D

    dtg gelakkn yuyu..kihkih :D

    jom singgah blog efa :)
    http://efagurlz.blogspot.com

    ReplyDelete
  77. nana pun nak terkeluar halkum bace cerita yuyu.. HAHA1

    ReplyDelete
  78. muahahahahahaa..centa pandang pertama tuh!!!habeslah yuyu pasnih! =p

    ReplyDelete
  79. wakakaka yuyu...
    kompem malu abis kan???
    klu aisya,cover malu buat bodo je..keh2..buat2 takde perasaan...kah2

    ReplyDelete
  80. citer ni dgt cute hehehe
    me pernah tersilap tolak trolley org, ingatkan trolley sendiri hehe confused then malu ler jugak :p

    ReplyDelete
  81. ahahhaahahahahahahah lawakkk glerrrrr yuyuuuuuuuu !!!!

    ReplyDelete
  82. rezeki je laki tu free free dpt pgg tgn yuyu.
    ciss . suka la tew dia
    HAHA

    ReplyDelete
  83. huhu...kalu mak tau agaknya cemana ye...

    ReplyDelete
  84. kahkahkah! yuyu ni mcm2 pengalaman la kat pasaraya..;P

    ReplyDelete
  85. dia meroyan? bukan yuyu ke yg meroyan sampai tulis kat entry...hahaha..

    ReplyDelete
  86. lepas ni mesti fobia nak p pasaraya tuh..huhuhuh...nti jumpa mmat 2 lagi..kehkehkeh

    ReplyDelete
  87. yuyu ni kelakar sangat tau!kiut plak tu..hahaha.

    ReplyDelete
  88. Hehee.. kelakar la Yuyu...
    Tp best tau cinta pndang pertama ni Yuyu..

    Adakah Yuyu juga merasa apa yg Mamat tu rasa.. :) iaitu CINTA..hehee, jgn marah ye:)

    ReplyDelete
  89. hahahaha...kompem mamat tue angau tak sudah...

    ReplyDelete
  90. yuyu, takleh tidur malam la mamat tuh terkena sentuhan awek cilik nih hhehe

    ReplyDelete
  91. hahaha lawak giler la uu!

    ade lak camtu hang ni...hahaha.

    btw, vaselline mmg best, i pun guna.

    ReplyDelete
  92. hehhe..
    senyum sendiri akak baca cerita ni..
    mesti lelaki tu rasa
    "eh!!adakah aku rupa mak2?"
    ehhehe

    ReplyDelete
  93. wahh! romatik gitu! mana tau ada jodoh? :P

    ReplyDelete
  94. kak diana, knal mr strider x? korang keja satu pejabat ya?

    ReplyDelete
  95. haha~rezeki mamat tuh dpt pgg tgn yuyu..hehe :)

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)