Tuesday, March 29, 2011

Kasi Sedut Habes Habes!

Assalamualaikum ^^

ohh tidakk. terasa hari ini pucat lagi lesu akibat mak tidak manjakan perot choomel yuyu ini dengan penuh kasih sayang. emak hanya hidang nasi berserta sup ayam. lain mak? mak cakap hujung bulan tak boleh beli banyak. terima kasih kerana abaikan perot choomel ini emak. T_T

tadi ada seorang blogger yang masih baru, tapi berbekalkan idea yang bagus. setiap entry nya mempunyai idea yang bernas dan di akhiri dengan pengajaran yang sesuai. walaupun baru ada 7 entry. -.-'


sebagai kawan yang cuba untuk membantu, yuyu menasihati beliau. cewahhh.. ada la sikit cara macam Sang Emak menasihati Sang Anak takkala cuba mencorobohi rumah pada pukul 2 malam. okay. stop sebelum merepek mula menular.

begini lah cara nya :

"belog ko best la. ape kate ko lepas post entry, ko promote kat group ape ape la. lepas tu ko selalu la tepek muke ko kat belog orang, biar orang notice ko. tak de la ko sorang sorang je tau ko punye belog, siyes idea ko best. aku cam nak copy paste masuk belog aku. "

"malas arr aku, orang nak suka belog aku, dorang suka la"

"ko kate nak jadi macam RedMummy, duit beribannn, kalu cenggini, macam mana nak jadi dia"

"alaaa, ko bukan otai pun yang nak ajar aku"

"aku try tolong ko. hmm"

"belog ko pun tak berapa yang followers, ko nak nasihat aku"


errr. terasa la jugak.

bagi yuyu, siapa pun orang itu, muda dari kita, atau lebih teruk dari kita ke, terima lah nasihat nya. ambil yang bagus kalau mahu menjadi bagus. dan ambil la yang teruk supapa kita akan terus di tokok yang lama.

dalam dunia belog ni, sungguh pun, yuyu bukan otai, dan masih baru dalam dunia belog ini, dan masih mentah dalam dunia ni dan masih lagi bertatih dan followers pun ciput dan entry pun entah pape dannnn. ohh, banyak sangat dan, tapi ambil lah apa yang bagus yang cuba yuyu sampai kan.

sampai bila kita nak duduk di takuk lama kalau kita letakkan ego diri lebih tinggi dari apa yang kita mahukan. tapi kalau yuyu teruk dan salah, terus lah tegur supaya yuyu akan sedar dar tersasar.

dalam dunia belog, yuyu sedut habes habes apa yang bagus umpama sedut kuah laksa dari hidung lalu pedih dan terus selsema. -.-' demmm. asik nak merepek ja. contoh nya, dari belog yang baru baru ni kutuk yuyu habes habesan. 

yuyu ambil iktibar dari situ. dan dari situ yuyu perbaiki belog untuk malah yuyu aplikasikan dalam kehidupan yuyu. kerana yuyu berpegang :
  • ambil la semua yang yang bagus supaya diri menjadi bagus - ini kerana, apa yang bagus dapat menjadi acuan dalam kehidupan kita.
  • musuh adalah sseseorang yang akan matang kan kita- dengan adanya musuh dan lawan, kita akan matang dalam kehidupan dan akan tahu mana salah dan silap kita.
  • letakkan ego di bawah apa yang kita mahukan- kerana ego, kita akan halang diri untuk dengar nasihat orang, akan halang kita untuk capai impian kita.

p/s : orait lah. yuyu perlukan lebih terkepam di bilik, demi memprotest emak tak masak banyak T_T. sambil layan benda best

terima kasih sudi bace ^^
SHARE:

117 comments

  1. biarla..yang penting kt dh bg cadangan dan pandangan...

    ReplyDelete
  2. hehe. yuyu.. My nak tegur sikit boleh?? 'supapa' tu ape? bukan 'supaya' ke?haha..;P

    ReplyDelete
  3. yuyu bukan otai..Oh men..salah tu..blogger otai la..tak semestinya blogger otai xperlu blaja dalam dunia blogging..

    ReplyDelete
  4. LoR... CaMtu LaKS ea... TaKPe La, LeN oWaNG LeN PRaNGai... (^_____^)V

    ReplyDelete
  5. memo sokong! ehhe. yang baik, ambik. tak baik, dengar jer lah. :)

    ReplyDelete
  6. T___T sedey,

    1 - die yg blagak otaii.
    2 - org newcomer juge haha

    ReplyDelete
  7. sup ayam tu mmg sedap..hahah,,tetiba je..

    ReplyDelete
  8. lah...biorkan je die...

    nasihat tak nak dengar...

    nasihat yuyu bagus...

    huhu...supapa tu hape?hahah

    ReplyDelete
  9. bagus ke?? ape yg bagus eh..nak tau jugak!! hahahaha akak pon suke merepek sebab suke makan kerepek...senang citer kan dik non..sentiasalah sangka baik ngan org..buang ego semua tu..ikhlas kan diri insyaallah tinggi budi pekerti...sekian saje motivasi untuk hari ini...nak pi punch card..bye bye:)

    ReplyDelete
  10. sayaaaaannngg yuyu..
    nasihat yuyu sangat tinggi walaupun yuyu tak tinggi hikhikhik

    kita kalau nak tanya kelemahan tanyalah kpd musuh kita..mesti habes dia sembur hohoho

    cuba review blog kite lak... komen byk2 pun kita nak dgr sbb kite kan baru belajo

    ReplyDelete
  11. tak pe la yuyu. janji dah bagi tau kan. lain la kalau tak bagi tau. die nak ikut ke tak ke, suke hati die la. nanti jangan cakap takde sape nak bagi tau kan ^_^

    ReplyDelete
  12. sokong yuyu......hip hip hooray,jadi lah orang yang kuat walaupon yuyu tecik,miahahaha :P

    ReplyDelete
  13. yuyuyuyu..good2..btoi pa yg yuyu kata. tak kisah la dia tu sapa, yg penting kalau nasihat tu berguna, kita ikut tak salah kan yuyu sayang :D

    ReplyDelete
  14. wahh , bknnya senang kak yuyu nk comment and suka blog org ni .
    haha;D

    buang yg keruh amek yg jernih ;)

    ReplyDelete
  15. sabor jela yuyu eks~~laen owang lain la ragamnyer~~hihi

    ReplyDelete
  16. sepatutnya terima la nasihat orang. buat perubahan. kan yuyu kan. :)

    ReplyDelete
  17. wow~kerek btul budak tu~isk2..apa daa~

    ReplyDelete
  18. dia sendiri tak nak tolong diri dia..
    kita nak buat cemana..
    dia cuma mampu berangan je la..
    nak jadi blogger tak boleh sombong..
    kena terima pendapat orang..
    kalau kita dikritik cuba pikir semula kenapa kita dikritik..
    jangan terus2 je kata
    "ala.dia dengki kat aku la tu.."

    ReplyDelete
  19. yup, betul tu yuyu..semua benda yang bermanfaat untuk majukan blog, akak amek je...selagi mana mampu, akak apply...watpe kite nak sombongkan diri...takkan ke mana blog kita kalo macam tu...

    ReplyDelete
  20. stuju sangat2. orang EGO ni tak ke mana pon.. so, just chill sista. :)

    ReplyDelete
  21. takpe..yang penting kita dah tunaikan tanggungjwab kita sbgai blogger/kawan yang baik...

    ReplyDelete
  22. YEAH..SOKONG YUYU~!! jgn mengalah wlpn ade org cube mjatuhkn kite.. =)

    ReplyDelete
  23. adik yuyu jom turun KL,meh sini kite belanja...kecian kat perot comel tu:-)

    ReplyDelete
  24. penat je nasihat dia x mahu dgr plak..sabau jela ye.. =)


    Jom Lawat: Blog Bardboo
    Hadiah Menarik Untuk Yang Tersayang

    ReplyDelete
  25. kalu dah dipanggil takkan nk kra tua ke muda.
    tuk yg lebih baik. ok lar tu.
    sabar je lar kak yuyu.
    tpulang kat org tu.

    ReplyDelete
  26. slurrppp!!!!sedut sampai pening!!

    hehe..gambar sape kat profile fb yuyu tu?/kembar ke?

    ReplyDelete
  27. biarkan org mcm tu kak yuyu..
    org bg cadangan x nak dengar..
    biar je la dia dengan dunia dye..

    ReplyDelete
  28. slruppp!!!sedut sampai penin!!
    gambar sape kat profile yuyu??kemba??

    ReplyDelete
  29. malas arr aku dorang, nak suka blog aku dorang suka la - i kinda agree with that.

    ReplyDelete
  30. lain orang lain caranya...so kita terima saja seadanya kan..

    ReplyDelete
  31. betul dengan musuh kita boleh nilai mana silap kita =)

    ReplyDelete
  32. ala dunia blogging ni kecik je. tak elok sombong2 angkuh2 ni. sebab yng menulis blogger, yang membaca pon blogger. tak ke mana kalo berdegilan. :P

    Jemput-jemput: Saat Aku Kau Pilih
    Cari hadiah best untuk yang tersayang?

    ReplyDelete
  33. mizzkechique : heheh.. berdegil.. tak kemana ^^

    ReplyDelete
  34. mynameismy : hahahah.. typo selalu ^^ adehhh~

    ReplyDelete
  35. Hackers : awakkk! saye baru lagi okahh.. haishhh~

    ReplyDelete
  36. har.. har.. kita sama makan sup ayam, makan dengan ikan sepat masin,sedap dik..*komen tak ada kena mengena dengan entry yuyu..

    ReplyDelete
  37. yang penting kita ikhlas tulis blog.. setiap isi yang ditulis datang dari hati bukan dari keegoan diri. Kan Yuyu?Suka entri ni :)

    http://callmynamesally.blogspot.com/2011/03/bila-blogger-bersatu.html

    ReplyDelete
  38. kak yuyu.. nape komen kak yuyu kat entry terbaru atq takleh baca erk.. before nie pun sama... takleh nampak gak...

    takpe.. dah die taknak terima kita punya nasihat.. biakan je.. nnti die pikir sendiri la tue..

    ReplyDelete
  39. msti kes nk tep cpt2 kn sbb tu typo error..hehe..alaa biala dia yuyu...yg pnting yuyu tau apa yg yuyu wt..ok..chill ^^

    ReplyDelete
  40. Omjayy ,sapa la yg sombong sgt tuh ,haehh =.= yuyu tego dia pn dh besar rahmat kan ^_^ tnjuk ajar ku sifu yuyu

    ReplyDelete
  41. wah! bagusnye sang emak nih.. haha.. pnjang lebaq kamu menaip ye... sagt tak letih..

    ReplyDelete
  42. btol cik yuyu....huhu' yg penting sy suke baca blog kamu.....(^_^)v

    ReplyDelete
  43. ish3..xpatut..kalo la akak yuyu comel bg nasehat kat cik ungu..mau 3 ary 3 malam cik ungu melompat2 riang ria..hehe..

    ReplyDelete
  44. SiS NaD: heheh.. kalau dengan sifat sendiri, macam mana nak bangun ^^

    ReplyDelete
  45. OUH SUNGGUH TAK BAIKNYA ORANG TU CAKAP MACAM TU.KALAU YAN LAH SISI YUYU NASIHAT MACAM TU.MAU HABIS SATU BELOG YAN TUKAR IKUT NASIHAT SIS YUYU.BTW,TAKMO TERASA OKENGG :D

    ReplyDelete
  46. Memo_Hazel: heheheh.... macam tu laaa ^^ bagussss ^^

    ReplyDelete
  47. mak aihhh...xnk terima langsung nasihat org...haishh...manusia jenis berlagak, malas nak majukan diri sendiri..mcm tu laaaa....ego melampau lampau...biarkan je...ana nak berterima kasih kat yuyu sebab yuyu banyak bagi tips2 yang berguna..ana ada jugak ikut tips2 yang yuyu bagi..thanks dear :)

    ReplyDelete
  48. maceklala : heheheh.. tak yah sedehh berusaha dari sekaranggg ^^

    ReplyDelete
  49. muhamad hanif : alamakkk! lari tajuk! hahahaha ;p

    ReplyDelete
  50. fad ali : supaya laaa T_T sedehhh~ typo!

    ReplyDelete
  51. luckily yuyu bijak sket.klo melayan org jnis2 cmtu,sampai sudah x hbs. -_-'

    ReplyDelete
  52. risa : ta[i saye selalu di salah erti T_T

    ReplyDelete
  53. Nisa' Pasir Gudang : hahaha.. tu la.. yuyu selalu amik positif dari musuh ^^

    ReplyDelete
  54. Cik T-pah : kann kann.. malas dah nak gtao papew nnati :P

    ReplyDelete
  55. la ingat ke sedut siput sedut td.. ngee~

    ReplyDelete
  56. xpelah...mungkin pada dia, dye nk org btol2 ikhlas baca blog dye....mgkin tu cara de....xpe bertatih2...mngkin tuk kepuasan dye...ye dakk

    ReplyDelete
  57. kadang kadang kita kena terima jugak pandangan orang lain

    ReplyDelete
  58. bagi me, yuyu dh masuk level blogger famous amous, and me berani kata, lagi few months, boleh jd mcm cik epal ni..go go go yuyu!!! mesti boleh punya--nanti BE nuffnang yuyu mesti masyuk sbb traffic tinggi!

    ReplyDelete
  59. Aduii skitnyee sedut kuah laksa di hidung huhuhu

    ReplyDelete
  60. biakan jer orng cm 2 yuyu ,, x kemne pn nnt ,,

    ReplyDelete
  61. ♥yaya budak suka embun♥ : kan kann. jangan pandang orang.. pandang apa yang di kate ^^

    ReplyDelete
  62. eyjalukman : hahaha.. kak yuyu awak ni suka komen belog orang la ^^

    ReplyDelete
  63. nureenina : heheh.. tengah sabar je.. ala.. tak de kesan pon kalau dia tak nak dengar nasihat orang :)

    ReplyDelete
  64. nurAMALLINA: baguss pun.. macam tu laaa.. baru kita akan ada peningkatann :)

    ReplyDelete
  65. LAVENDERIES SHAYLEE: jom lepuk beliauuuu ^^

    ReplyDelete
  66. diana : hehehe.. tak pe.. takde kesan kat yuyu pun kalau dia tak nak dengar nasihat.. kannn ^^

    ReplyDelete
  67. tomatokering :) : yoo.. wassup wassup :p

    ReplyDelete
  68. Sunah Mohammad : betol betol... kita mula dari bawah kalau nak naik atas kan :) dengar semua orang~

    ReplyDelete
  69. emiliana anuyai : hehehe.. betoll.. tengah chil je ni sayangg~

    ReplyDelete
  70. berlagak je jawapan dak tu.. dah yuyu nk tolong kira ok la kan.

    ReplyDelete
  71. AbgFeroZ: alhamdulillahh~> insyaAllah.. dia akan dengar juga suatu hari nanti~

    ReplyDelete
  72. Khumaera Ismail aka Habibi Hamid : heheheh.. saya takkan mengalah ^^

    ReplyDelete
  73. la..orang macam tu pun ade ke..yuyu bagi nasihat kat ct lah..mesti hargai punye..hehe

    ReplyDelete
  74. perjinkan dia. HAHA. tape sis yuyu. ini kata2 yg mengghairahkan!! WOW! HAHAHA. amik kekuatan dari tiap bait manusia itu.


    erk, dari tadi cari resepi tak jumpa lak nama Chef Yuyu Zulaikha dalam GOOGOOLL. O__o

    ReplyDelete
  75. umie : sobbsobb.. sila belanja sayaaa ^^

    ReplyDelete
  76. bArdbOO : heheh.. tak pe... dah try tolong ~:p

    ReplyDelete
  77. cik fza: heheh.. biar kan si labu dengan labu labu nya -.-'

    ReplyDelete
  78. muhammadsiddiq" slurppppp~ err.. sedap nyaaaa ^^

    ReplyDelete
  79. IzREen :') : heheh.. tapi kesiann.. dia ada bakat ^^

    ReplyDelete
  80. Hafiy Johari : hahahah.. kannn.. tak setai arr lu broo~

    ReplyDelete
  81. nape lah dia ckp camtu haha...
    eh yuyu dh umumkan pemenang contest ke blum? ke saya yg terlepas pandang? huhu x sbr tau..exited lbih nih haha

    ReplyDelete
  82. _aLiaHwaFa_ : hehhe.. tapi kalau kita tak nak belog kita di baca orang,. terus kan je sayang :)

    ReplyDelete
  83. Fareha Rahmat (Bos Besar) : hehehe.. terima je la.. kalau dah tak nak dengar cakap ^^

    ReplyDelete
  84. EmanTheHalia : musuh kita ja tahu mana salah kita kan ^^

    ReplyDelete
  85. Jiji-Fify : heheh.. terima la pandangna orang kann ^^

    ReplyDelete
  86. azzah : hahahah.. boleh laa.. walaupun tak de kena mengena ^^

    ReplyDelete
  87. Salimah Ismail : hehehe.. mekasihh sayangggg ^^

    ReplyDelete
  88. forever love : aikk.. takkan akak sorang je jadi macam tue?? alaaa... :(

    ReplyDelete
  89. kuperludia : hahaha.. yuyu memang seorang yang selalu typo T_T

    ReplyDelete
  90. aniswany: pehh.. terasa berada di Mentor.. hohohoh

    ReplyDelete
  91. ♫♪~ Naurah Nawwarah ~ ♫♪: heheheh.. yuyu mungkin jenis suka taip kott ^^

    ReplyDelete
  92. si gadis ungu: hahah.. mengade ngadee ^^ nak kena ni ^^

    ReplyDelete
  93. Izyan Masri : heheh.. tak pe sayangg~ terasa sikit je ^^

    ReplyDelete
  94. a n a . i z z t y : huhuhu... rilek je la.. orang tu terasa dia bagus sangat kot~

    ReplyDelete
  95. ~NajiLaA~ : malas melayan akak.. sakit ati je~

    ReplyDelete
  96. Firdaus Kasim : demmm.. sedap nye siput sedut ^^

    ReplyDelete
  97. tepuk dada,tanya selera...at least u already did something utk menolong...terima or tak...terima on the positif note..

    ReplyDelete
  98. good2 kalau terasa sikit je.MAJULAH KAK YUYU UNTUK NEGARA ! :D

    ReplyDelete
  99. otai tu jadah apa?..


    blogging semua sama. istilah otai tu macam jijik ah

    ReplyDelete
  100. apa link dia yuyu? Bukan nak hentam dia tapi nak baca blog dia. bleh menuntut ilmu :)

    ReplyDelete
  101. ramai betul yang komen..mesti abang punya tak terbaca..huh

    baca la kalau sudi..jangan jadi blogger otai yg tak baca : Exposed Blogger Yang Serius Tahi Best

    ReplyDelete
  102. yuyu sabar ye. biase la manusia.
    asalkan yuyu dah bg nasihat n pandangan yuyu kat dia. terpulang kat dia nak terima ke x. tu hak dia kan. janji yuyu dah tlong dia kan?

    dah2. jgn sedih2 ye.

    fida ttp sokong yuyu :D

    *wink2 angkat2 kening.

    ReplyDelete
  103. honestly..sungguh kerek itu budak la..huhu..sabar jela akak yuyu..

    ReplyDelete
  104. yuyu..biar la kat dia tuu..
    org bagi nasihat xnak dgr kan.hehe
    bagi kte belog yuyu best laa..followers pun ramai.. :)

    ReplyDelete
  105. Assalam,

    Nasi putih makan dgn su ayam sedapplerrr

    http://nurqasehbiz.blogspot.com/2011/03/dah-sampai-ke-bollywood-titanic.html

    ReplyDelete
  106. Keep doing your own thing Yuyu!! Your blog is pretty entertaining :)

    ReplyDelete
  107. gulpp..naseb baek akk xwat cmtu kt ika kan~terase laa~huu~ T.T

    ReplyDelete
  108. ish3... orang dah nasihat sebab nak menolong tapi tak bersyukur.
    kite ni teringin nak yuyu tlg tp xdpt pun.dah la yuyu,jgn lyn org cmtu k..

    ReplyDelete
  109. takpelah sayang...lagi org salah anggap lagi org tu nak tau about u..dan end of the day org tu pasti jatuh hati pada kamu..hehehe

    ReplyDelete
  110. Nasihat yg baik nie Yuyu.. Thanks ye share.. MJ pun masih baru, banyak yg perlu belajar, kalau ada yg sudi menegur MJ suka asalkan tak menyakitkan hati kan...:)

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)

Blogger Template Created by pipdig