HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Monday, February 7, 2011

Zone "sila bace buku"

Assalamualaikum ^^

toksah percaya, dusta semata mata. depan kamera je tu!
tepat pada pukul 9 pagi besok, bermaksud exam yuyu bermula! oh gembira nya hati ini! ya! gembira! gembira! *paksa diri segagahnya untuk gembira*. bermula hari ni pulak, yuyu akan masuk ke zone "Sila Bace Buku Anda Yang Bertimbun". T_T
banyak buku lagi yang tak sentuh. target untuk semester ni, sangat tinggi. InsyaAllah, kalau belog tak jadi penghalang, buku akan di bace dari kulit ke kulit, dan otak akan tumpu kat periksa saja, maka target InsyaAllah tercapai. amin.

mula mak kol, mak tanya buat ape. yuyu jawab "update belog je mak". kali kedua tanya lagi, jawab "update belog ja", kali tiga, kali ke empat kali ke lima, dan berkali kali kol, dengan jawapan sama. akhirnya, mak cakap satu "result tak elok sem ni, bayar sendiri broadband"

gluppp~ tertelan halkum yuyu! kalau tau mak nak cakap cam tu, lebih baik jawab "tengah pulun bace buku je mak" -.-'

ada apa apa tips yang boleh di kongsi untuk cepat pandai tak? tanpa bace buku yang tinggi menggunung tu?

terima kasih sudi bace ye :)

71 comments:

  1. haha~ kena ugut ngan mak..bgs2..sila bace buku ea cik yuyu.. =)

    ReplyDelete
  2. semuanya bergantung pada usaha kita. sejauh mana usaha kita dgn sungguh tentu hasil tu mengembirakn kte dn parent. :) lepas dh usaha kte tawakal pada allah s.w.t .. tips : kene ade usaha yang gigih+ tawakal pd allah s.w.t \

    good luck yuyu :)

    ReplyDelete
  3. bagus2..! tekun nampak.. mesti pelajar cemerlang gemilang terbilang ni.. Bleh dapat DL la ni..

    ReplyDelete
  4. Follower no. 1504..Rajin adik rajin, rajinlah membaca..Salam kenal.

    ReplyDelete
  5. khumaera : sampai ati gelak! wuuu! doa la banyk2!

    ReplyDelete
  6. rocksatr chan : usaha seciput je baru ni ^^

    ReplyDelete
  7. syafiq : saye dapat DL, awak belanje ye ^^

    ReplyDelete
  8. sile jangan men facebook lagi utk mase ni.hahaah

    ReplyDelete
  9. Yuyu, amik buku suma tu, letak dalam besen, letak air dalam besen sekali, dan kacau2 sampai kertas lumat, then minum air tu. Segala consequences adalah ditanggung sendiri :P

    ReplyDelete
  10. sudah la tu blog-blog nye yuyu. pegi study cepat!

    goodluck :)

    ReplyDelete
  11. pasni, g mane2 je kena bwak buku. sume da jadi zone bace buku. hehe.

    gud luck yuyu (:

    ReplyDelete
  12. owh...ade halkum ek...hahahah..mmg sah nyah nie

    ReplyDelete
  13. tips cepat pandai, study smart! tengok soalan taun2 lepas, bab mane yang lecturer tekankan mase class, kalau nak study semua bab memang pressure.. (lagi2 macam kite2 yang study last minit ni uhuk2)

    ReplyDelete
  14. CEO suratan kebetulan : haishh! mane dee.. belek je :p

    ReplyDelete
  15. nordin : nak buat laa! jadi apew apew, ayookk!

    ReplyDelete
  16. imran : muahahahaha.. nak exam, rajin le :p

    ReplyDelete
  17. greenapple : terima kasih sudi follow belog kecik ini ye :)

    ReplyDelete
  18. yatie : wuuuuuu T_T bawa henset boleh laa ^^

    ReplyDelete
  19. ujang: mak suka nokkkkk~ mak memang nyahh~ ;p

    ReplyDelete
  20. alaaa xdpt jawap juz sms me okayh . :P

    ReplyDelete
  21. yey yuyu anda boleh :) chayok2...good luck yerp
    tak da tip la yuyu,yg penting fokus time lec ajar sudah kalau tak mau bca buku menimbun hehe :)

    ReplyDelete
  22. ang pemalaih mang nak kena tibaii

    ReplyDelete
  23. slmt berstudy! and gud luck for ur exam..bestnye dh keje..xyah pk exam..weehuu~ =P

    ReplyDelete
  24. hehe..dengar tu yuyu..kena pulun abes..kalau tak bayar broadband sendiri..chaiyok..!! ^_^

    ReplyDelete
  25. yuyu..thanks sbb jd follower ana...hehehe....terharu seyh..thanks taw!!...nie nak kena wat entry pasal yuyu nie...hehehe..pepon,gud luck untuk exam esok ye.... ;)

    ReplyDelete
  26. tomato : hye tomatoo! tolong bagi tau saye bab jurisprudence ^^

    ReplyDelete
  27. efa : alaaaaaa.. nak tidor je la.. tunggu ilham datang :p

    ReplyDelete
  28. nub : hang tu malaih gak, kata kat oqhang!

    ReplyDelete
  29. kak yana : pehhhh! ingatt! ingatttt! orang keje nanti, nak blogging puas2!

    ReplyDelete
  30. hahaha..gud luck ea cik yuyu :)

    ReplyDelete
  31. bace buku ikhlaskan hati...nnt cepat msuk dlm kepale hotak...ngehngehngeh...saye juga terinspired nk wat asemen..hahaha

    ReplyDelete
  32. jgn berbohong ngan mak..
    ala baca je slow2, mesti abis nant..

    gud luck ye..

    ReplyDelete
  33. muahaha..bagus la trick mak yuyu tu..hehe..dia dh taw anak dia mmg giler blog..lawa la yunk header baru tuh..wink wink

    ReplyDelete
  34. mueheh..abru ke na ugut bayor brudben senirik dah terkeluar biji halkum.e.e

    ReplyDelete
  35. zikri : heheheheh ^^ rilek broooo! exam je punnn :P

    ReplyDelete
  36. aliza : wuuuuu T_T buku ni macam tak nak kat yuyu je T_T

    ReplyDelete
  37. bantal bucuk : haisshhhh! tak mo tak mo bayar sendiri!

    ReplyDelete
  38. ana : uishhh! follow la, belog ana best :)

    mekasihh~ doa banyak banyak banyak banyak tao!

    ReplyDelete
  39. kodox : elehhh~ rilex arr~ esaimen je.. jom men game kat fesbuk lu!

    ReplyDelete
  40. dim :wuuuuuu T_T tolong la bacee kannnnn!

    ReplyDelete
  41. dla : ishhh~ tak mao la puji! kembang dahhh ni!

    ReplyDelete
  42. jijiyu : mueheheh... ada duit cukup nak bela anak ngan laki je :P

    ReplyDelete
  43. blog ana best ke??..hahaha..malu nyer...blog ana x seberapa je.. :P

    insyaAllah..akan didoakan ^^,

    ReplyDelete
  44. ni bila nak baca buku nih?.. ngahahahha.. =p

    nak cepat paham?.. assume buku tu blog.. hohohoh..
    kene follow slalu..
    cume nak komen..kene refer lectrer..
    lalala..

    samat stadi!.. =)

    ReplyDelete
  45. Yuyu belajar accountancy ye?
    Good Luck eh darla :)
    Saya yakin yuyu pandai bahagikan masa belajar dan ber-blogging!
    Dapat result bagus nanti kena belanja followers yuyu tau! Hahaha :D

    ReplyDelete
  46. hahahaha. . apa kata yuyu blender semua kertas tu then minum. . hahaha.. gurau jer

    btw cantik la header yuyu. . ciut sgt

    ReplyDelete
  47. assalamualaikum^^
    kiss awak balik=)

    ReplyDelete
  48. Salam ziarah Cik Yuyu yg comei.Hukum dunia ni sng aje.Kita buat,kita dpt. So..kalau baca kulit..maka hasilnya pun kulit ajelah..jd kalau nk isi kn usaha skit kupas kulit tu..cam durian..(x caya, bndingkan durian ngan jambu mn sedap...?)

    ReplyDelete
  49. along : along! doa la banyak banyak! tok sah bagi tips.. doa dahh :p

    ReplyDelete
  50. sylmeena : uishhhh! tak la... banking laaaa

    ReplyDelete
  51. nurhafizah: kiss awak 964372891876432364 kali!

    ReplyDelete
  52. senandung : wahhh! ni wat semnagt nak belajar ni!

    ReplyDelete
  53. yuyu..cantik kuku..cane buat tu..wee

    ReplyDelete
  54. keh3.. tensen dah le tu.. wakakak..

    amin.. =)

    ReplyDelete
  55. Usop : haishhhhh! tak pungggg! gembira ni!

    ReplyDelete
  56. iqbal : ehemmmmm! ade jugak orang yang nak kena gusti ni!

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)