Monday, February 28, 2011

Terus Berblog..

Assalamualaikum ..

setelah penat 12jam perjalanan dari Kolompo ke Langkawi. Akhirnya tiba juga. penat sangat. 8.30 malam semalam bertolak dengan bas, sampai di Kuala Perlis 4.30 pagi. dah la sorang, rasa macam hantu gule gule peneman di sisi.

7.00 pagi naik ferry, 8.10 pagi, tiba dengan selamat di Jetty Langkawi. hirup udara segar Langkawi yang belum tercemar.

Alhamdulillah.. dah hirup udara segar tanpa hirup sekali perasaan sedih pasal semalam. bagi yuyu, biarlah apa yang dah jadi, tu takkan putuskan semangat yuyu untuk terus berbelog. Fitnah dan panggilan keji yang di terima bukan satu sebab yuyu untuk jadi lemah.

yuyu minta maaf kalau cara yuyu sangat sangat annoying kan. tapi, lebih bagu jadi diri sendiri. lagi bagus tak kacau hidup orang. lebih bagus tak ada hasad dengki dengan orang. lebih bagus tak menyakitkan hati sesama blogger.

mak pernah cakap, "sabar sikit, puas hati sikit, sabar banyak puas hati banyak". yuyu cuba untuk terus bersabar sebanyak mungkin, dan terus sabar selagi boleh. mungkin ni permulaan. dan ini mungkin ujian dari Allah supaya yuyu lebih kuat di masa akan datang.

terima kasih kepada blogger yang sudi talipon dan mesej dengan yuyu semalam. ada yang buat lawak, ada yang tolong cari solution, ada yang cuba tenangkan yuyu takkala yuyu menangis dalam bas, rupa nya, masih ada yang percaya dengan yuyu. terima kasih.

hari ni, yuyu akan terus berbelog tanpa endah sikit pon halangan kat depan.


terima kasih sudi percaya yuyu :)

95 comments:

  1. waahh dah smpai lgkawi . kim salam dekat sume org kat langkawi . Miaiahhhaaa . we're behind you sayang . dun wory , look forward okeh !(*bi mcm hampeh)

    ReplyDelete
  2. hehehe dia dah tak letak nama yuyu dalam entry dia.. heheh alhamdulillah.. tpi terlambat, ramai yang dah baca entri tuh.. heheh

    http://www.izamirridzwan.com/2011/02/entri-porno-lensa-rosak-mencemarkan.html

    ReplyDelete
  3. OSHIN : hehehe mekasih sayanggg~ takpe laaa.. malas dah pk :)

    ReplyDelete
  4. tu le smgt yg kite nk kan..:)

    yuyu..nk g lgkawi.....dh lme xp cna....

    ReplyDelete
  5. huhu... macam2 cabaran gak dalam dunia blog ni kana.. sabar je la yuyu.. abaikan je orang yg dengki tu.. :) be ur self :)

    ReplyDelete
  6. oke rajin pk pasal oshin plak . Miiahhaaa . (*sesaja je knnn) bila nak jumpa yuyu tatau

    ReplyDelete
  7. camni la semangat seorang blogger..baru kene sikit..xkan nak melatah..hati kene kental..buat-buat hati kering even hai tue basah okie..atq sentiasa ada kat belakang akk..bagi sokongan kat akk..teruskan menulis ok...

    ReplyDelete
  8. alhamdulilah selamat smpai dahh. (:

    takpe yuyu~ teruskan berblog yaaw~^^

    ReplyDelete
  9. kem salam juge kat abg2 langkawi ye .. n the chocolate ! hehehe

    ReplyDelete
  10. sabar lah, sorang yg benci kita, rmai lgi yg kan sayang kita... he3...

    ReplyDelete
  11. bgus la yuyu!! hee:) eyka ada entri pasl yuyu..rjen tengok la ek!:)

    ReplyDelete
  12. nuru bangga ngn YUYU..!!
    ta kira ape pon yuyu tetap kuat..!!
    adore u dear :D pape pon sudi laa singgah belog nuru sebab ade something for u hik3..

    ReplyDelete
  13. Ammar turut simpati dengan nasib Yuyu..harap Yuyu sabar terima ujian dari Allah ini... Best pergi Langkaw.....pantainya cantik je

    ReplyDelete
  14. Izamir Ridzwan : biar lah IR.. doakan yuyu kuat ya.. yuyu tau banyak yang tak suka yuyu :)

    ReplyDelete
  15. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  16. nadiemsharmz : hehehe... jomm! yuyu kat sini!!! meh umah yuyu :p

    ReplyDelete
  17. topimagine : tu la.. terima kasih tau awak.. yuyu malas dah nak pikir sekrang :)

    ReplyDelete
  18. yuyu jangan risau tau.. lumrah dunia.. tak semua orang suka pada kita.. relax yuyu... yang xsuka MUNGKIN ramai. tapi yang suka yuyu LEBIH RAMAI... buktinya ramai yang memberi semangat dari yang mengeji kan? yuyu.. skang ni eyqa plak nak pesan... ewah! hihihi.. ~kita kat dunia ni tak mati di keji dan tak hidup dipuji~ okey yuyu??? sayang yuyu! ;)

    ReplyDelete
  19. keep blogging!! jgn sedih-sedih ye dik...

    ReplyDelete
  20. sys yuyu.
    no matter what kami dari geng SB sentiasa sokong sys yuyu. pedulikan lah ape kate org :)
    teroskan berbelog. nukilan sys yuyu sentiase menarik minat kami :)

    ReplyDelete
  21. oshin : oshin kat Langkawi kan.. jomm jumpe ^^

    ReplyDelete
  22. yeah ! kak yuyu jangan peduli ngan orang macam tu :D kak yuyu the best laa ! be strong oke .

    ReplyDelete
  23. forever love : mekasih atiqq.. tak pe.. tu akak anggap cabaran pertama.. baru sikit.. nanti?? :)

    ReplyDelete
  24. go yuyu ! bagus bagus ! buat tatau je dgn isu yg ada skrg..nnti lama2 reda la..ceq tau yuyu boleh ok ! :)


    go yuyu ! nak ceklat !!! :P

    ReplyDelete
  25. yatie's EPISODE : terima kasih yatie percaya yuyu :) doa yuyu kuat ye :)

    ReplyDelete
  26. nak g langkawi jugak,,ngee,,
    kuatkan smngt ye yunk :)

    ReplyDelete
  27. tht yuyu...just ignore jer okay org2 camtu. we all sume support yuyu :)

    ReplyDelete
  28. Alhamdulillah..macam tu lahh..keep blogging sayang.....jadikan itu satu cabaran utk yuyu utk terus maju dlm dunia blog nie :)

    ReplyDelete
  29. kalau ade nombor..memang nak call jugak bagi semangat.. Tapi takut wife pulak salah faham..

    Takpe yuyu...keep blogging!! :)

    ReplyDelete
  30. go yuyu go.. kuatkan semangat.. teruskan usaha.. :)

    ReplyDelete
  31. yuyu: keep it up yuyu...pedulik apa org nak kata...apa yg ptg yuyu...buat apa yg yuyu rasa terbaik...that's means life is challenging :)...:D

    ReplyDelete
  32. berani kerana benar..takut kerana salah dear..so nothing to worry about k dear.. :)

    ReplyDelete
  33. yup tue baru sikit..masa hadapan mungkin ada yang lagi besar..so be strong ok...kami menyokong akk sentiasa..setakat sorang..boleh ke lawan 4000 orang kak...

    ReplyDelete
  34. cik yuyu sayang. sila sabar okey!

    ReplyDelete
  35. sabar eh yuyu. sume tue dugaan. yang pnting ape yang kte lakukan tue ta menjejaskan agama. life must be go on~~~

    ReplyDelete
  36. mecasih jenguk blog eyka yg buruk 2 n drop komen.. suke!!:)

    ReplyDelete
  37. norien arshad: hehehe.. yuyu tengah makaan cekelat ni! meh la joinn! :p

    ReplyDelete
  38. pree ke???..kalo pree la kan ptg nih gak nad g cna...hehhehe

    ReplyDelete
  39. Budak Botak: heheh.. mekasih budak botakk :) tak pe.. yuyu anggap je ni asam garam ^^

    ReplyDelete
  40. Eyka: wuuuu T_T terharu sangat sampai buat entryy! thanks saynggg! :(

    ReplyDelete
  41. kan kan....buat lalalaal jer...hehe

    ReplyDelete
  42. .nuruashia. : sobbsobbb T_T thnaks sayangg! u selalu ada masa i tengah happy ke sad ke.. :(

    ReplyDelete
  43. yuyu! pesan coklat ye..hehe.. :D

    ReplyDelete
  44. tue la semangat yg kita nak kan?
    adat dunia dear. 100 yg suka kita ada 100 lg yg tak suka. kita manusia biasa saja nak puaskan hati 100 lg yg tak suka kita. so,jd diri sendiri k. ignore aja mereka.bile penat mereka berhenti la tue

    ReplyDelete
  45. abaikan la ape org nak kate eh yuyu. kite kene jadi diri sendiri kan.biasa la bila dah nak akhir zaman macam ni, banyak je bende2 macam tu jadi.

    so kuat kan hati, kuat kan semangat dan terus berblogging ok! sebab akak suke sesangat dengan blog yuyu..! walaupon banyak merepek, tu memang style yuyu yang sangat comel hehe =]

    jangan sesedih dah ok.teruskan usaha anda supaya 'die' terus jelesss..haha *gelak jahat* =P

    Good Luck si kecik! ^_^ *jangan marah* =P

    ReplyDelete
  46. ala yuyu , oshin dekat alor star lahhh . dah lama tak blek lgkawi . weewiitt . bulan 5 insyallah oshin blek sana . yuyu blek tak ???

    ReplyDelete
  47. Good, kan da cakap, yuyu kuat semangat..thumbs up utk kakak comel omel ni..heheh :)

    ReplyDelete
  48. cik yuyu....entri khas untuk cik yuyu :)


    http://letopkeypad.blogspot.com/2011/02/khas-untuk-cik-yuyu.html

    ReplyDelete
  49. Betul2...sebenarnya mereka tu peminat yuyu, tu pasal terlampau prihatin sampai selitkan nama yuyu dalam N3...kannn...tak pe kita kat dunia ni pun hanya sementara..biarlah mereka nak kata, nak caci, nak kutuk, janji allah tau apa kita buat dan niat kita...

    ReplyDelete
  50. NuReLLe: yepp sayangg~ tengah berfikir positif ^^

    ReplyDelete
  51. AMMAR YASIR : heheh. terima kasihhh.. yuyu positif dengan benda ni :)

    ReplyDelete
  52. KHRLHSYM : tak pe la... sarkastik macam mane pun, tak perlu aibkan orang :)

    terima kasih... bersangka baik dengan kawan :)

    ReplyDelete
  53. Eyqasara: terima kasih sayangg~ yuyu cuba amik ni positif.. bagi yuyu, tu adat dunia :)

    ReplyDelete
  54. YAYA AZURA : terima kasihh akak :) doa yuyu terus kuat ya :)

    ReplyDelete
  55. Eqa Yazid: terima kasih sudi support akak sayanggg~ semoga kita semua sukses yaaa :)

    ReplyDelete
  56. Pycah Abd Rahim : mekasih saynggg! doakan akak terus kuat ye.. dan lagi kuat :)

    ReplyDelete
  57. tomatokering :): terima kasih sayanggg~ thanks call yuyu semalammm.. reda sikit kepala hotak ni :)

    ReplyDelete
  58. yuyu kuat la..

    yuyu mesti boleh!

    hehe :)

    ReplyDelete
  59. salam YUYU..tak pe..as long adik tak kaco org lain...suka baca entries yuyu..keep on blogging...:-)

    ReplyDelete
  60. go go go Yuyu...
    kalau kita lemah, jangan tunjukkan kelemahan tu sebab nanti makin diinjak...
    teruskan usaha...
    teruskan bersabar...
    (n_n)

    ReplyDelete
  61. gud!!! move on....

    kami akn trus menyokong yg mane baik ok??

    ReplyDelete
  62. salam.. kesian yuyu kena hentam sebegitu. Tak patutla sampai jd mcm nie.. sabar ye yuyu.. itu semua dugaan..ramai lg penyokong yuyu yg support yuyu :) rilex jer okay :)

    ReplyDelete
  63. bgus yuyu .. yang penting yuyu semangat!! :)

    ReplyDelete
  64. iszieylyanziy : heheh.. tak pe.. yuyu terus kuat.. insyaAllahh~

    ReplyDelete
  65. Syarifah Nornazrah Al Yahya: terima kasih akak naz.. hmmm.. doakan yuyu yang terbaik ye :)

    ReplyDelete
  66. a n a . i z z t y: aminnn~ semoga yuyu kuat ya :) dah malas pikir :)

    ReplyDelete
  67. asalamualaikom.

    semoga cuti ang ini, buat ang lebih sedar dengan dunia yang ang nak tempuhi. sebelum nak buat satu perkara, pikir masak2.

    sekian, terima kasih.
    with love and joy from penangites.

    ReplyDelete
  68. Pembawa_Wacana: mekasihhhh.. tak pe... yuyu dah sejuk dah sekarangg.. dah boleh tenang :)

    ReplyDelete
  69. Bestnya langkawi! Lama tak pegi sana, last sekali 4 tahun yang lepas. Hehe.

    Buat yuyu, jangan patah semangat. Orang takkan berhenti mengata, biar lah dia. Tuhan tau siapa yang benar dan siapa yang salah! Go yuyu! :)

    ReplyDelete
  70. go!! yuyu.. jgn patah semangat keyh!!..:) senyum slaloo... sayer sentiasa tunggu entry baruu dari yuyu..;)

    ReplyDelete
  71. bukan semua orang sayang kita..sayang diri kita sendiri itu yang terbaik..

    ReplyDelete
  72. hehe..ct xpernah ke langkawi lagi..tunggu yuyu bagi tiket free dulu..hehe..boleh??

    yunk..ct ade wat entri kat blog ct...ct nak yuyu bace k...ct tunggu vlog kedue dari yuyu

    http://illustrasiaku.blogspot.com/2011/02/saya-sokong-vlogger-malaysia.html

    ReplyDelete
  73. wahh, dah sampai lgkawi.. last pegi lgkawi 2 bln lepas. mkan angin..

    btw, teruskan lagi berbelog! chaiyok!

    ReplyDelete
  74. mesti besh kan dok langkawi... huk3... fatin pegi sana pun xpenah.... seday.... :(

    ReplyDelete
  75. good good ..macam tu lah kupu kupu kecil ...yang comel ,.. walaupun kecil tapi berjiwa besar .... usah peduli apa orang kata

    ReplyDelete
  76. bagus..teruskan semangat juang..tanah tumpah darah ku..err..macam bola la plak..hehe..

    anggap ini satu dugaan yang menjanjikan seribu kejayaan kat depan oke cik yuyu =)

    ReplyDelete
  77. Yuyu..

    pedulikan kata org lain. kita tak mampu nak puaskan hati semua org asalkan selagi kita tak mengganggu kehidupan org lain. be ur self dear. jgn sedih2 ye. be strong. kuat semangat tu. anggap ini adalah dugaan hidup dan Allah sentiasa bersama org yg bersabar :)

    ReplyDelete
  78. Dear YUYU,

    plizz anggap entry lensa rosak tu sebagai teguran..memang kasar sikit cara dia..tapi kalau berlapik nanti you ignore or tak terasa plak..

    i believe ada 2 sebab kenapa ramai orang benci kita..

    1)sebab diorang semua dengki dan busuk hati.

    2)sebab perangai kita memang teruk tapi kita tak sedar.

    jadi for now,cuba you pertimbangkan both reason dan muhasabah diri balik..for your own benefit..;)

    actually i tak ase pown entry tu nak kate u pelacur or what..mungkin readers tak faham atau salah cara pemikiran..

    'pelacur' blogger dalam entry tu bermaksud org yang merosakkan motif sebenar dunia blogger..(motif sebenar = share info yg bermanfaat or pemikiran sendiri bout any issue)

    contoh kalau kita guna bahasa rojak..then,kita sebenarnya adalah pelacur bahasa..itu tak bermaksud kita jual maruah kat tepi jalan kan..tapi istilah tu digunakan sebab kita dah 'merosakkan' bahasa tu..

    boleh faham semua..??

    jadi jangan terasa maruah anda standart pelacur ke apa..dia tak maksudkan macam tu..

    honesty i tak back up sesiapa..tapi i have the same though bout 'pelacur' blogger..

    cuma mungkin sebab i nih perempuan...jadi i tak sampai hati nak sound direct macam tu..hope u faham n accept apa yang i cuba nak sampaikan..^___^

    ReplyDelete
  79. yuyu da strong gurl..sekarang lagi femes kena lagi kuat ye sayang :)

    ReplyDelete
  80. sabar itu indah yuyu... hadapi semua dengan senyuman oke :)

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)