HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Tuesday, February 1, 2011

Tempe goreng! nantikan kemunculan dahku!

Assalamualaikum korang :)

perhhhhhh! menitis air lir hakuh!!

tak menang tangan nak kemas barang barang semua ni. nak packing barang balik johor. rumah atok sempena raya cina ni. dengan harapan, balik sana dapat makan kuih bakul dan buah limau kecik macam yuyu tu.

pagi pagi la bangun dah, nak pikir, benda apa saja yang perlu yuyu bawa balik g sana. laptop? yuyu guna laptop bukan botebook. jadi rasa bawa mende alah ni macam satu masalah la pulak! campak kang! baru tau!

bas yuyu pukul 10.30pagi. yuyu naik kat Seremban. wuuuu T_T benda paling tak suka adalah berjalan. tak suka nya. dari Bangi nak ke Seremban memang leceh. kena tahan teksi dulu, naik KTM pastu jalan pulak ke terminal bas. best nya sape ada transport sendiri.

tok sah kata yuyu nak beli kete. number plat kete pun belom tentu lagi ada duit yuyu nak beli. sobsob. dhaif nye bila cakap pasal duit ni. ye la, yuyu kan belajar lagi. harap duit mak bapak saje walaupun diri dah tua bangka.

baru nak berbelog best best. dah nak kena balik johor pulak. hmm. tak balik, dah rindu atok sangat. lame tak makan tempe goreng. yuyu orang jawa tao tak! kang balik, nak berbelog pun susah. wuuuu T_T maafkan yuyu kupukupukecik!

dah la,banyak lagi barang tak pack lagi. kang ada jugak yang tertinggal.

TEMPEEEEE~ TEMPEEEEEEEEEE~

terima kasih sudi bace ye.

55 comments:

  1. aiyohh..jgn dok p men ayaq bah plak... =)

    ReplyDelete
  2. Menitis juga air liur pakcik mat...huhu...

    ReplyDelete
  3. Ooo...yuyu org Johor jugak ye.Johor kat mana?

    ReplyDelete
  4. hehe~
    rilex la yuyu. nanti dah keje, sure dapat beli kete sendiri. nanti dah tak payah susah2 naik tahan teksi, naik komuter, naik bas, jalan kaki lagi dah.
    bersusah2 dahulu, bersenang2 kemudian. time belajar & tengah takde duit, memang susah. tapi bila dah keje, rasa berbaloi la kesusahan kita masa tengah belajar tu.
    i dah rasa semua tu dulu. ;)

    ReplyDelete
  5. moga slamat,.hee..sy dok jhor gak
    hari2 bole mkn tmpe..lalala~

    ReplyDelete
  6. moga slamat,.hee..sy dok jhor gak
    hari2 bole mkn tmpe..lalala~

    ReplyDelete
  7. moga slamat,.hee..sy dok jhor gak
    hari2 bole mkn tmpe..lalala~

    ReplyDelete
  8. moga slamat,.hee..sy dok jhor gak
    hari2 bole mkn tmpe..lalala~

    ReplyDelete
  9. moga slamat,.hee..sy dok jhor gak
    hari2 bole mkn tmpe..lalala~

    ReplyDelete
  10. lya pun suka mkn tempe
    sap sap ;)
    ati2 eyh yuyu , lya doakan yuyu selamat sampai ke rumah atok ;)

    ReplyDelete
  11. hana suka tempe!!sedap gila! salu makan mcm makan keropok XD

    ReplyDelete
  12. xpe bia susah2 dlu asal senang kemudian...Slalu tgk yuyu nie coment kat blog2 laen.. terasa nk tgk blog yuyu lak.. :)

    ReplyDelete
  13. hohoh.. i xsuke sgt tempe.. org kedah pure xmakan tempe,.haha

    ReplyDelete
  14. tempe goreng cicah sambal kicap fuhhh marvellous...yum...yum...

    salam perkenalan...kak lina dah follow yuyu yer ;)

    ReplyDelete
  15. kuat makan yuyu nie ek ? kihkihkih

    ReplyDelete
  16. bestnye tempe goreng...happy holiday~

    ReplyDelete
  17. sambal tempe pn power gak..uhuk uhuk.. :D

    ReplyDelete
  18. Lah orang jawa rupanya..
    saye pun suka tempe..
    hari2 saya makan tempe
    laala

    ReplyDelete
  19. aha !

    saya juga org johor !

    tempe sambal lg syok kowt.
    aha!

    ;D

    ReplyDelete
  20. sedapnye tempe..kepingin lak tengok.hehe

    ReplyDelete
  21. argh!!! knape la pompuan lawa suke mkn tempe nh!!! aku tak suke laa...ish2!!!

    ReplyDelete
  22. ehh...yuyu..kite same la org jawa..mauahahahh..
    hidup tempe!
    eh2...
    hidup jawa!!ahahha

    ReplyDelete
  23. @Yuyu Zulaikha :wahh ! Yuyu wat tempe tu ke ?he3 .. boleh laa menderme kat atien nie sikit..he3..

    ReplyDelete
  24. Adoyaiii saya pun suka tempe goreng gak ni.Tp nape Yuyu punye hitam2 je.HAHAHAH

    ReplyDelete
  25. nub : uihhhh! tu la pebret!! nek sampan kat air bah

    ReplyDelete
  26. pak cik mat gebu : huhuhuhu! wat la resepi tempeee!

    ReplyDelete
  27. scarlett : hahah.. mane de.. umah atok la... umah yuyu kat langkawi ^^

    ReplyDelete
  28. nini : sobbsobbb :( nak rasa nek kete sendirii T_T

    ReplyDelete
  29. mia : fineeee~ xpe xpe... serbu umah mia baru taoooo!

    ReplyDelete
  30. lya : mekasihhh sayanggggg! lya doa kot tadi, yuyu sampai dengan selamat je.. ceceehhhhh

    ReplyDelete
  31. meaw: mabelesss kamu!! baru nak makan dengan happy, atok tak goreng pulakkk :(

    ReplyDelete
  32. hanna: waahhhhhh! gangggg! sep sep sayanggg!

    ReplyDelete
  33. kiera : heheheh.. yuyu suka komen kan kan ^^

    ReplyDelete
  34. cik tqah : heheh.. i orang langkawi yang suka tempe ^^

    ReplyDelete
  35. tempe sedap kn
    tmbh2 lps masak yg panas tu
    yummy!!!

    ReplyDelete
  36. lina : wahhhhhhhh~agak agak arr! menitis air liur ni!

    ReplyDelete
  37. tya : hahahah... makan adalah penyeri hidup :p

    ReplyDelete
  38. aliza : wuuuuuu! sedap ennnn! yuyu kempuanan!

    ReplyDelete
  39. opcoz : hahahahah... yuyu tak lawa.. tak de kena mengenaaa :P

    ReplyDelete
  40. atien : heheheh... atien la derma kat yuyu :P

    ReplyDelete
  41. safiah : ape yang hitam?? muka yuyu?? wuuuuu T_T

    ReplyDelete
  42. nenek : wahhhhhhh! lagi panas, lagi dahsatttt!

    ReplyDelete
  43. adehhhh.. meleleh ayaq liuq cek.. heh

    ReplyDelete
  44. tempe lover rupernyerrr yuyu nih..hehe :)

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)