HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Tuesday, February 8, 2011

Tanda kurang malunya.

Assalamualaikum  ^^

kekeringan idea umpama keringnya bumi padang pasir telah membuatkan dahku menaip tanpa semangat seperti biasa. bukanlah tidak dahku mencari semua idea itu, telah pun dahku berusaha hingga ke perosok dunia, tapi apakan daya, yang dapat hanyalah kata tanpa makna~

puihhh! dah macam nak buat novel la pulok. baik lah, dengan tanpa membuang masa, sebenar nya, ingin sangat yuyu berkongsi tips yang bernas mengenai dunia kecantikan. tapi, apakan daya, sila salahkan ibu mengadung. eh. sila salahkan broadband yuyu yang bersifat kelembuan. sifat kelembuan broadband yuyu makin menjadi jadi.

entry ini, adalah entry tiada faedah apa apa, hanya lah menaip dengan tujuan yang kosong. cewahh. cam bagus enn ayat hakuh.

yuyu teringat satu pesan dari quote terkenal, iaitu :

"diamlah jika tiada tujuan, kerana diam akan mengurangkan malu"

banyak bercakap,bermakna kurangnya malu. demi perhatian ramai, segala cerita dan kisah hidup kita di ceritakan kepada orang. cerita tu, cerita ni. sampai kan kadang, tiada lagi privacy dalam kehidupan kita. mana tak nya, semua pasal rahsia kita, di ketahui ramai. ramai la yang tahu pasal kisah hidup kita ye tak.

apa kata kita tukarkan bercakap tadi tu, kepada berbelog.

bila yuyu fikir semula, takut jugak kan. jadi lepas ni, sebelum berbelog, mestilah di siapkan dengan idea. dengan entry yang bermakna. bukan hanya satu entry yang penuh dengan kata kata kosong, dan juga dapat membuka kisah hidup kita kepada umum.

terlalu banyak benda kosong, kadang kala membawa kepada fitnah, tak tinggal jugak menjadi bahan mengupat dek orang kan.

maka lepas ni, yuyu akan cuba berbelog dengan entry entry berfaedah. InsyaAlahhh. mana lah tahu kan, yuyu ni berniat untuk kongsi cerita hidup yuyu, tapi terlalu inginkan perhatian korang, yuyu tokok tambah cerita . wuuu T_T kalau orang tak tahu, orait la. kalau orang tahu tu di tokok tambah? tak ke jadi fitnah?

terima kasih sudi bace :)

13 comments:

  1. hehe :) betul2.. pe kata yuyu bg tips2 ke tuto ke.. best2..

    ReplyDelete
  2. muehhe betol tu yuyu..tapi care penyampaian benda2 berfaedah ni macam2..kekadang kite leh wat trsirat..dalam lucu2 pon ade pengajaran die..ye tak

    ReplyDelete
  3. ermm~~
    malu nk taip
    nk taip ape ni ~!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  4. hehe..sebab tu kita kena berhati2..tp kan if kita mixed kan entri kita best..sebab org pun nak tahu kita cne..tp tak semua la macam cik yuyu cakap.. =)

    ReplyDelete
  5. btol tu...baik diam law xtaw paper...
    still ag tergelak dengan word kelembuan 2 hihi ^^

    ReplyDelete
  6. hdulu pernah ada orang ajar kami kata kata tue..terima kasih ingantkan kami semula

    ReplyDelete
  7. zip mulot..!!

    jari ketuk2 gak kibod nih.. lalalala

    ReplyDelete
  8. Daripada Abu Hurairah radhiyallahu ‘anhu, bahawa Rasulullah shallallahu ‘alayhi wa sallam telah bersabda: “Barangsiapa yang beriman kepada Allah dan Hari Akhirat, maka hendaklah dia itu berkata yang baik-baik atau diam sahaja. Barangsiapa yang beriman kepada Allah dan Hari Akhirat maka hendaklah dia itu memuliakan jirannya. Barangsiapa yang beriman kepada Allah dan Hari Akhirat, maka hendaklah dia itu memuliakan tetamunya” (Hadith riwayat al-Bukhari dan Muslim)

    Di alam internet yang serba mudah ini, berkatalah yang baik-baik, atau diam sahaja…

    ReplyDelete
  9. Betol3..setuju sesgt2.

    p/s:suka ayat suh study bwh header tu.zaza pon kena buat camtu kot coz asyik ngadap blog jer assignment tak siap lagik

    ReplyDelete
  10. tamo fitnah yuyu dah . ehh .. hihik :P

    go go yuyu ! :D

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)