HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Monday, February 14, 2011

Pertama kali buka Nuffnang selepas register.

Assalamualaikum ^^

alhamdulillah. pertama kali buka account nuffnang yuyu. bukan nak cerita pasal duit. pasal UV. sebagai semangat diri untuk terus berbelog.

mungkin sikit dari korang. tapi sebagai orang yang masih baru, dan yuyu yang tak tahu apa apa pasal Blog, yuyu rasa gumbira terloncat loncat sangat. lagipun, ni festime buka nuffnang kan. sebelum ni, mintak kawan je tengokkan.




walaupun sikit dari korang, tapi yang yuyu bersyukur sangat tu, sebab makin hari makin meningkat. yuyu harap sangat lepas ni meningkat naik macam belog korang jugak la. nak juga yuyu merasa kan.

terima kasih yang selalu bagi sokongan kepada kupukupukecik ye. nalk nanges terharu ni. keluar ingus habes dah T_T. harap harap, ni dapat bagi semangat lebih dekat yuyu.

alhamdulillah. walaupun duit kat account sikit saja. tu perkara ke sepuluh. yang penting penerimaan orang terhadap belog ni.


yuyu pernah ingat, dekat stat yuyu dashboard je. bagi yuyu, yuyu tak nak tengok nuffnang selagi boleh. di sebabkan hari ni nak tengok sikit, hati ni terkinja kinja lebih, yuyu buka juga akhirnya . fine. tak nak ketaguh tengok la. hmm

bukan nak riak. tapi nak kongsi rasa seronok la. ye la. mungkin korang akan kate "puihhhh~ banyak tu je pun nak cerita orang. aku ni beriban selalau tak gtao pun " tak kisah la. yang penting, yuyu nak kongsi rasa gumbira ni dengan orang yang selalu sokong kupukupukecik ni.

ni bermaksud, belog ni dah sebulan setengah yuyu aktif. sebelum ni total view (tengok dengan stat blog), dalam 40views je dengan followers 164. sejak 15 buat accunt nuffnang, dan start aktif berbelog 27 disember 2010, follower macam sekarang, dan total view makin banyak dan UV pun dah cecah 1000.

alhamdulillah lagi sekali.. hmm.. nak nangis.

apa apa tips untuk tingkatkan macam belog korang? share la.


terima kasih sudi baca :)

112 comments:

  1. wahhhhh...

    taniah kak yuyu..

    seronok baca blog kak..

    ^-^

    ReplyDelete
  2. YEAHH!! CIK YUYU,INGKATKAN LAGI SEMANGAT ANDa UNTUK BERBLOG...

    ReplyDelete
  3. fuuuyoh..baru sebulan setengah dah dapat cni... iqbal kalah =P

    ReplyDelete
  4. Wah..ada peningkatan la..bila lah blog nazterjah nak macam blog yuyu..uhuuuh

    ReplyDelete
  5. blog yuyu ni bley pegi setaraf hanis zalikha lps ni :)

    ReplyDelete
  6. wah . tinggi ler tuu uv . :) tahniah!

    ReplyDelete
  7. hebatlah kupu-lupu kecil nie...bagilah tips kat ana yang masih merangkak2 dalam dunia blog nie....huhuhu

    ReplyDelete
  8. aku sampai skng ni tak paham2 lagi camne menatang nuff ni..ehehe

    ReplyDelete
  9. congratz dear.....keep blogging..btw...lurv ur blog n entry....

    ReplyDelete
  10. whoa, hebat la traffic yuyu. yuyu comel, lagi orang suka baca blog yuyu. hihi

    ReplyDelete
  11. sikit kak yuyu kata ? nie dah gile gile banyak dah nieyh..huhu.kalau nak dbndgkan dengan kite,fehh ! cinoet jeh

    ReplyDelete
  12. mak aihhh.. hebat nyer yuyu nih... congratz yep.. anyway, daa bace blog BA pasal header yuyu nih... gud job..! :D

    ReplyDelete
  13. yuyu, ape bende nufnang ni ekk ? selama ni, berbelog, tapi just typing and view belog orang jea. belog yuyu ni pon baru jumpa, terus follow. suke ! suke ! menarik sangatssss.. tahniah ! BIGGGG SMILE :)))))

    ReplyDelete
  14. cikcomot : tenkiu sayanggg~ terima kasih support

    ReplyDelete
  15. mantops UV blog yuyu ni! keep it up yer!! me singgah folo gaklah--me suka tgk yuyu cute--ada iras muka my niece (nama yaya) hehe

    ReplyDelete
  16. ramainya peminat yuyu... teruskan, cekalkan hati dik...

    ReplyDelete
  17. yuyu..boleh x ajar macamana nak buad iklan nuffnag? red baru jea kat alam belog neyh.. kalau sudi ajar, email kan kat cap_man92@yahoo.com yer.. thax XD

    ReplyDelete
  18. woww ! cayalah yuyu ! bila la nak dpt cm yuyu ni .huhu


    p/s -- blog da makeover skit..huu

    ReplyDelete
  19. waaa yuyu comel..ayu pun x mcm yuyu..:(tanniah..

    ReplyDelete
  20. wah hari hari ribu riban UV.kalau kami setahun baru sama dengan UV cik yuyu sehari

    ReplyDelete
  21. Aha.. baru je nk tanya tips dari dia tapi dia tanya reader balik :)
    Soalan kid, apa yang yuyu buat sampai dapat tahap macam ni?

    ReplyDelete
  22. ceritera asni : huhuhhu.. mekasih naaaa! sayang nyee kat koranggg!

    ReplyDelete
  23. iqbalhakimi : eleehhhh! tipu la tuuU! padahal dia lagi mantoppp!

    ReplyDelete
  24. Nazterjah : alaa nazz.. tak nak kate cam tu.. semua orang bolehh.. esok lusa naz pulak :)

    ReplyDelete
  25. waaa...best sgt da tuh yuyu..nufnang bg gwe telo ayam je. maleh update belog..yuyu rajen kn?! sehary 2-3 kali

    ReplyDelete
  26. Dawa : aminnnnnn! walaupun sangat sangat macam mustahil.. hahahah~

    ReplyDelete
  27. Ujang9897 : wahai nyah ujang.. adakah dikau nak perli saye??? !

    ReplyDelete
  28. Sunah Mohammad : heheheh.. mekash semuaaa~ terharu arr ngan korang!

    ReplyDelete
  29. sarah mohamad : mekasih sayangg~ bukan sebab yuyu. sebab korang gak!

    ReplyDelete
  30. Ana Muslim : yuyu baru nak tanya orang macam mana nak buat bagi lagi ok :(

    ReplyDelete
  31. JIJI YU : heheheh.. yuyu nak tengok UV je :P

    ReplyDelete
  32. Aida Zafirah : tenkiu sayanggg~ thanks sebab suppprt belog yuyu <3

    ReplyDelete
  33. eesyaheera : uishhhh~ tak de makne nye la syggg~

    ReplyDelete
  34. nurul ain : orang lain nuhhh :( akk dah la baru buat :(

    ReplyDelete
  35. yan_n.i.m : hahahah.. suka suka!! akhirnya abang ben ashaari suka header yuyu :p

    ReplyDelete
  36. amiYo : bahahhaha.. kayo ape.... takde makne nyaaa.. :P baru buat :P

    ReplyDelete
  37. wah! jeles gileee. nak jugakkk. wuwuwuwwuwuwwwwwuuuu~

    ReplyDelete
  38. mynord : alamak sayang~ ni festime yuyu buka acc dia.. tu pun nak tngok UV :(

    ReplyDelete
  39. Mama Zharfan : hahahaha...malu nyee ^^ saye selalu je komen kat belog akak :P

    ReplyDelete
  40. Adzriel AB: bukan peminat yuyu :( pembaca belog yuyu la :( mekasihh~ doa taoo!

    ReplyDelete
  41. *tomatokering* :): hahahah.. yuyu dah tengok belog tomato :P woow.. putih melepak skrg :p

    ReplyDelete
  42. ayucinta : alaaa :( kalau takde akak, belog ni tak macam ni la :(

    ReplyDelete
  43. gaung : nuhhhhh~ blogger lain siap hari hari 6k oooooo!

    ReplyDelete
  44. - Kid - : pehhhhh~ yuyu pun baru nak tanya oranggg~ ^^

    ReplyDelete
  45. tudiaaa..menonong naiknya statistik blog yuyu.. stay blogging okeh..

    ReplyDelete
  46. Amira Naddia : alaaa.. sebab yuyu update blog kottt T_T

    ReplyDelete
  47. Bella Ayub : alaa.. sebab ada bella juga ^^

    ReplyDelete
  48. best okeh. saya walaupun da lame blogging susah kot nak dapat visitors yang banyak macamtu.

    ReplyDelete
  49. assalam...waah.baru sebulan setengah ke?sama macam sy...hu3.tapi sy x brape aktif sgt...hu3

    ReplyDelete
  50. hakikat yng susah utk di-terima ialah di-mana Nuffnang anyez tk akn se-taraf kaka Yuyu :)

    ReplyDelete
  51. Yuyuuuuu -- tahhh niaa hhhh dari pakk cikk mattt....beloogg aaa nnndd aaa meeemmangg maanntaapp l;ahhh!!!

    ReplyDelete
  52. banyak nye UV ...
    jeles thp dewa kura ni..hehe

    ReplyDelete
  53. 0sh!Nz d' sen0r!ta : alaaa.. tipu arr~ entah entah tinggi dari yuyu ^^

    ReplyDelete
  54. fuyooo! chun la! byk tu. hehe. :D

    ReplyDelete
  55. Mat Gebu : pehhhhhhhh pak cik mat gebu niiiiiiii! be logggggggggggg annnnn daaaaa laaaaa giiiiii laaaaaaa mannnnnnn topppppppppppppppppp!

    ReplyDelete
  56. Salim Harmanain : grrrrr! dewa tenuk laaa! ishh~

    ReplyDelete
  57. Anyez Nasri ツ : uishhh~ yuyu baru lagii... mesti la sikit.. anyez dah lame kan :)

    ReplyDelete
  58. Tahniah ye YUYU yg cOmel ne...hehehe..bestnya..bila nak jadi mcm yuyu ne..hehehe

    ReplyDelete
  59. Zyash: hamboiiii~ biasa je tu sayanggg~ yuyu kan baru lagi T_T

    ReplyDelete
  60. cik zaza : pehhhh! mekasih sudi supoort yuyu ^^

    ReplyDelete
  61. iday : mekasihh sayangg :) bantu yuyu ye :)

    ReplyDelete
  62. "sikit daripada korang"..

    fuh.. cam kene carut2 jer.. =(

    along pnye 0.00 je lagi..
    hahahaha! =p

    ReplyDelete
  63. lalala..
    =P

    majuk dah die... wekk..
    hahahah..

    yuyu.. nah pantun...

    cik yuyu comel cam budak
    along nak komen mesti nak bahan
    buat nuffnang baru je bukak
    tapi income pon boleh tahan..

    =p

    *sile balas!!! wahahahahah..

    ReplyDelete
  64. waawawaaaa meningkat tuh.. tahniah2.. =)

    ReplyDelete
  65. Along Usop : pehhh! ada pantunnn!!


    pergi kedai beli parang,
    beli parang juga minyak,
    ape barangggg~
    orang lain lagi banyak!


    muhahah!

    ReplyDelete
  66. amboi..hehe..byk tol be dpt..pepa pon tahniah la..:)..smoga rzki smkin bertambah sempena maulidul rasul ini..

    http://kotak-magika.blogspot.com/2011/02/18sx-gadis-gersang-di-facebook.html

    ReplyDelete
  67. tahniah yuyu! ^^
    yuyu layak menerimanya. ecewah! hihi

    ReplyDelete
  68. wowww ! ramai nyee singgah , kamu hebat yuyu :)) mari singgah ramai2 di blog yuyu . hehe =,=

    ReplyDelete
  69. heheheh.. bab pantun.. ni..

    memang along punye aiskrim la.. =p

    sungguh betul katamu itu
    org lain punya pon banyak
    tapi yang buat kitorg jeles kat yuyu
    yuyu punye naek mencanak-canak!

    wueheheheheh..

    agak2 boleh balas lagi ke?..
    =p

    ReplyDelete
  70. wahhhh..dasat rrr adq akak ni..tahniah yuyu..go baby go!hehe

    ReplyDelete
  71. kOtAk^mAgiKa : mekasihhhhh~ semoga orang dapat terima belog yuyu ni :)

    ReplyDelete
  72. yatie's EPISODE: cewahhh cewahh cewahhh diaaa~ :)

    ReplyDelete
  73. cikTINGtong: alaaa.. hebat ape.. baru start kan akak :( orang lain nuhhh~ beriban lagii...

    ReplyDelete
  74. Along Usop :

    hahaha.. dah.. tak leh dah balas :P

    ReplyDelete
  75. d_LA : adehhhh.. dahsat apeeeee.. ishhhh~ dia tu dah lame dahh.. mesti lagi dahsatt!

    ReplyDelete
  76. heheheh.. yes!!!!!

    yuyu takley balas!..

    wekkkk =p

    ReplyDelete
  77. memang gile hebat.. kita dah bertahun blog nak cecah 1,000 UV tu punyalah azab..

    ZooL

    ReplyDelete
  78. SERONOK BACA BLOG YUYU..AKAK PUNYA BARU 30SEN HEHE..

    ReplyDelete
  79. BILALAH UV YAN NAK CANTIK MACAM SIS YUYU TU T_T

    ReplyDelete
  80. SANGAT UNTUNG.YAN PONGG AKAN TRY JADI AND BUAT MCM KAK YUYU.CHAIYO2.TIBA2 :D

    ReplyDelete
  81. NAK UV CANTIK MCM NI BOLEH ?SHARE SIKIT SIS YUYU.HIKHIK :D

    ReplyDelete
  82. FIRST TIME YAN BUKAK NUFFNANG,DUIT BARU 4 HENGGET TIME TU.KIHKIH.LAWAK JE

    ReplyDelete
  83. UV TAK PERNAH CANTIK.ASYIK TURUN NAIK JE T_T

    ReplyDelete
  84. RANDOM GIVEAWAY MASIH DIJALANKAN SEHINGGA 7 MAY 2011

    ReplyDelete
  85. assalam akak saya nak buat blog tapi dia perluka 'http:// _________ " tapi bila letak nama saya,dia jadi url error validating.. :'(

    ReplyDelete
  86. saya nak buat nuffnang tp url invalid macam mana nk update blog? :'(

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)