HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Wednesday, February 2, 2011

pengalaman membuat kita matang

Assalamualaikum korang :)

yuyu mula berbelog dari Disember 2008. tapi masa 2008 hingga disember 2010, yuyu tak langsung aktif semua mende alah ni. siryes wa cakap lu, yuyu punya entry kebanyakan pasal geli geli je. yakni kisah cinta beruk beruk monyet. malu nye -.-'

start 27 Disember 2010, baru la nak aktif. baru la nak pasang iklan nuffnang. baru nak komen komen entry orang. baru la nak main follow follow orang. baru la nak rajin bace entry orang. masa 27 disember 2010 hari tu, ingat lagi, followers yuyu baru saja 164. sedeh sangat. sekarang, Alhamdulillah. rezeki.

makin yuyu suka berbelog, makin pulak ada banyak onar nak bermastautin kat belog yuyu ni. ada kena maki. kalau korang tengok kat ShoutBox yuyu (silakan tengok sekarang), ada je kena maki. make up tebal la, muka putih kaki hitam la, belagak la, bontot kecik la, kaki keding la, cakap pow pow la. serba tak kena dengan yuyu ni. apa orang yang memaki yuyu tu, sangat sempurna kah?

bukan yuyu marah. tapi sedih sampai macam tu orang menilai kita. Demi Allah, dulu yuyu selalu menangis kalau kena dengan semua ni. sekarang? Alhamdulillah. yuyu amik semua tu sebagai benda kecik dalam hidup. bukan yuyu tak layan. tapi rasa dah lali dengan semua tu.

yuyu baru lagi dengan dunia belog ni. yuyu tak tahu nak melayan blogger lagi. tak tahu macam mana nak ramah mesra. pernha jugak yuyu cuba. bukan tak pernah. tapi, pernah tak orang tahu semua tu? yuyu ni pakai Broadband Maxis Limited. nak blogwalking kerap kerap memang susah sangat.

nak komen balik semua blogger yang pernah komen yuyu sangat mustahil. tapi yuyu akan singgah, dan komen bagi sape yang selalu komen yuyu. bukan setakat komen, follow terus. ada hari, yuyu promote. tu saja yang yuyu boleh buat. serba tak kena. nak puaskan hati semua orang ibarat nak mendaki puncak langit ketujuh.

pasal diri yuyu sebenar, pernah ke yuyu cakap yuyu cantik? pernah ke yuyu cakap yuyu erfect? tak pernah kan. yuyu bontot kecik? gatai no mata hang, tengok pungkoq aku pulak! make up tebal? yuyu cuma pakai bedak, dan make up mata. tu saja. siap yuyu boleh solat kalau pakai semua tu. yuyu kaki keding tak balance dengan badan? astaga. ni pun ada juga.

macam macam jenis orang. mungkin dia perfect. terima lah, yuyu tak perfect ni. jaoh sekali nak dapat jadi perfect.

dengan semua karenah dan ragam orang macam ni, yuyu berterima kasih sangat. semua tu buat yuyu main sabar dan kuat dengan dunia belog. yuyu dah lali dan yuyu dah rasa benda ni macam semut saja. kecik je kan.

doa kan semoga yuyu lebih sabar dan kuat ye..

terima kasih sudi bace :)

29 comments:

  1. eee.. jaatnyew dye ckp yuyu cm 2.. dye jeles ngn yuyu lar.. huhu.. 27 dis?? besday ila taw !

    ReplyDelete
  2. Hmm, releks yeaa..pakcik mat walau pun blog masak2, blog pakcik/makcik kantin, tetap juga ada singgah dek lalat, tapi sekarang alhamdulillah, lalat dah penat, sebab depa pening tgk pinggan mangkuk pakcik mat yang meriahhh..haha..kalau susah2 chat box tu cerai kan saja talak 3, mcm pakcik mat buat dulu, cerai terusss..

    ReplyDelete
  3. jgn pdulikan dorang ye yuyu. mne de org perfek dlm dnia ni. sengal la yg mne mngate tuh.

    ReplyDelete
  4. manusia mmg suka jeles.xpe.abaikan.btw ai like u.no jeles2 ;p :)

    ReplyDelete
  5. mmg ade org mcm tu yuyu. saba ye. lagi kte layan, lagi dye suke. tabah kan je hati tu. kte pnah terserempak dgn yuyu. even dr jauh, dlm hati kte dah tedetik yuyu comel! hee ^^ (nak ckp dpn2 tak ksmpaian. sob sob)

    wish u luck yuyu. belog yuyu best! :D

    ReplyDelete
  6. kita mmg tak boleh nk puaskan hati semua pihak. takkan boleh punya, percayalah. tp apa yg boleh kita buat adalah supaya semua pihak dapat merasa keadilan drpd kita. jgn asyik satu pihak je :)

    ReplyDelete
  7. Yuyu,,rileks suda..org yg mcm tue biasa la..Budget diaorg pun bgus..So what for kte nk melayan..Mmg sakit hati bile dgr tapi buat xtau jer yuyu..Dunia nie xde pe yg sempurna..Pasti ada kelemahan..Diaorg suke tgk kain org,kain sendiri x sedar dah rabak..Kuat k?..

    ReplyDelete
  8. sabar ye cik yuyu..ape yg berlaku..membuat kn kta lbh kuat..

    ReplyDelete
  9. yuyu sabar erk..yuyu jgn lar nangis..ngeh2...hehehhe

    ReplyDelete
  10. yuyu sabar erk..yuyu jgn lar nangis..ngeh2...hehehhe

    ReplyDelete
  11. selalu singgah tapi ny baru nak comment..hehe
    blog bes tu ade owg jeles....chill ya!!

    ReplyDelete
  12. mulut tempayan boleh tutup tapi mulut orang pakai gam gajah pun belum tentu boleh diam

    ReplyDelete
  13. pahala free raya2 cina ni kan kak yuyu? :D

    ReplyDelete
  14. memang susah yuyu if kita nak puaskan hati semua org..kita bukan hidup dengan blog je..banyak jugak benda lain..

    if sempat,kita akan lawat dorg..jangan bimbang..hehe

    yg penting happy blogging =)

    ReplyDelete
  15. sabo je la ek yuyu ~ dorang tak bole tenang tgk owg laen senang gknye .. yg penting kte enjoy (;

    ReplyDelete
  16. hurm.. Awk cantek..
    Kita hanyalah ciptaan Allah.. so logiclah lau kita tak sempurna. tapi ape yg penting kita bersyukur dengan ape yg kita ader..
    manusia kutuk awk, diaorg x sedar bahawa diaorg mengutuk ciptaan Allah..
    anggaplah smua ni hanya ujian k. makin ramai org yg kutuk menunjukkan awk makin famous.. be humble, ikut syariat Allahl.. jangan fikir mcm mn nak jaga hati org tapi fikir bagaimana nak jaga hubungan kita dengan Allah.. kustkn semangat k :)

    ReplyDelete
  17. xpelah..biarkan dorang tu
    dorang hina kutuk suma pun ciptaan Allah juga..

    bukan senang nak puaskan hati orang mesti ada yg x senang tu..

    just be urself..pasal ramai lagi yg syg yuyu okeyh!! cheer up girl!!

    ReplyDelete
  18. sapa yg jeles?? IR pnh kena jugak dulu.. sebulan lebih IR berpisah dgn chatbox

    ReplyDelete
  19. bontot kecik salah. bontot besar pon salah. diorang nak ape?? -.-

    ReplyDelete
  20. Biasa la tu.. Itu x kena,ini xkena... Memang susah nak puaskan ati semua orang... hape2 pun saba je la k... Kuatkan semangat.. :)

    ReplyDelete
  21. Masya-Allah....ada orang macam tu eh??...hurmmm...sabar je lah dear...ia nya sedikit sebanyak mematangkan kita semua...tpi pedulikan je apa mereka2 nie kata...just be yourself and move on...yuyu tahu apa yg yuyu buat...sabar ok...chill ;)

    ReplyDelete
  22. sabar je lah.. biasa lah org jeles ngn u lah tu..

    ReplyDelete
  23. ehh pujian la tu kak yuyu . kaki keding , lagi best dari org mengata kaki gumuk kan ? ehehe :) anggap je kutukan tu sebagai pujian . org cantik macam akak memang slalu je ade langau yang jeles . lalala~

    ReplyDelete
  24. tu baru dia usha pungkoq yuyu , belum ceq lagi . kikiki :P

    cayok2 yuyu ! ;D

    ReplyDelete
  25. hee..bersabar ye..=_=..susah nk buat semua org sukakan kite..dan mmg xde pun yg perfect :-D.. trying to be good person is a trying to be a good slave for ALLAh :-D..

    KENALI CIRI PENGIKUT DAJJAL, ADAKAH KITA???

    ReplyDelete
  26. beselah yunk, bile dh femes ni mmg org akan korek abes2, sbb nak cari benda ape yg boleh diserang..bab2 fizikal pun dorg nak kutuk yer..mmg buruk pangai..tp dla bangge rrr dgn yuyu pnye prestasi, bkn sng tu nak menten..siap bleh dtg komen lg kat blog org lain..jd skang ni yuyu mmg kene kuatkan mental la tuk menghadapi serangan2 bodoh camtu taw.go yuyu go!!!

    ReplyDelete
  27. as salam..
    biasa la yuyu..dunia maya..
    banayk yang dibenci dari dikasihi..
    makin banyak kita mencari kejujuran, makan banyak la penipuan yang akan datang..
    yang komen tu sebab mereka dengki.mungkin.ini walaupun mereka tak mengesahkannya secara terang, berdasar kutukan,mereka mengakuinya.cuma ia ditukarkan ke kutukan.itu je ;)

    ReplyDelete
  28. bia lah apa dorg nk ckp..jdkan kata2 dorg sbg perangsang utk kita terus b'belog..

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)