HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Monday, February 21, 2011

Berkayak dengan muka tebal seinci T_T

Assalamualaikum ^^

ni la gambar semalam :)
walaupun mende alah ni berlaku semalam, dan ia dah agak agak nak basi, tapi, yuyu nak juga cerita kat korang. mulanya tak nak cerita, ye la, memalukan, tapi gagahkan juga hati ni nak cerita sebab rasa ni macam benda bodoh tak leh belah pernah jadi kat yuyu.

selepas join Vlog session dengan bloger kat Putrajaya semalam, bergegas lah yuyu dengan laki masa depan yuyu ke satu tasik untuk berkayak. setengah jam Rm8. baiklah. dengan gembira hati yuyu nak cuba benda baru.

sangka yuyu, beliau dah memang pandai berkayak, sebabnya, beliau yang ajak yuyu. eksaited kemain lagi yuyu. dah sampai kat sana, amik la semua peralatan berkayak. dah amik semua tu, pilih la kayak yang palin cun di hati. yakni, kayak berkaler biru.

tak pernah berkayak, jakun tak ketahuan hala la. yuyu dan laki masa depan yuyu pun naik lah ke  kayak. kitorang cuba dayung, apehal menatang ni tak bergerak langsung. bahahahah. rupanya kena la tolak jaoh ke tasik dulu. bahahahah. orang tengok saje. makhluk jakun eksen naik kayak.

dah la mendayung dua ekor kitorang ni, tapi sampai ke depan sikit, apehal pulak kayak ni bergerak ke tepi! bahahah. yuyu ni gelak kemain dah! laki masa depan yuyu pulak macam gelabah dah. baru lah tahu, yang beliau tak pandai berkayak! bahahah. gelak yuyu siap terjojol halkum.

yuyu suruh beliau tanya penjaga kayak. masalah kitorang tak tahu macam mana nak dayung kayak ke tepian tasik. muhahah. siap langgar langgar tiang.

start dari tu, yuyu rasa malu tak hengat. yuyu makin moody. asek marah beliau saja. nasiblah beliau sabar tahap dewa. dah tu, kayak kitorang berpusing pusing, tak ketepi tak ke depan, asyik nak memusing je. dah la kilat, yuyu menyumpah je dalam kayak tu. takot -.-'

penat usaha untuk patah balik, tapi tak pandai. bhahahah. orang tengok je, siap gelak gelak. cinabeng betol. malu sangat. tak leh belah, bila kayak kitorang langgar jambatan. bahaha. siap orang gelak lagi.

malu nya! lepas ni, kalau nak berkayak, yuyu kena pastikan yang ada orang dah terer bab berkayak. wuuu T_T

lepas balik dari tu, dalam kete je, kitorang gelak tak hengat. adeh. siap yuyu bahan dia kat fesbuk. huhu. lepas ni bagi cucu cucu bace entry ni la. hahah


P/S :  Saye Nak Join Dalam Entry Yuyu Zulaikha dengan ini berakhir :)

terima kasih sudi bace :)

130 comments:

  1. HAHAHA. . meh cnie maria ajar yuyu. . heheehe

    ReplyDelete
  2. hee . takpe . nanti dah lama2 kalau ingat balik mesti gelak sama-sama ngan laki masa depan sys yuyu tu . :)

    ReplyDelete
  3. HAHAHA. . meh cnie maria ajar yuyu. . heheehe

    ReplyDelete
  4. i love kayaking! best! dulu suka berkayak. sekarang takde dah. huhu

    ReplyDelete
  5. cepat le lalinggggg akak nak join nehhhhh...cepattttt wow weeeee...tak saborrr eksaited nye...jakun tak akak...ekekekeke

    ReplyDelete
  6. meh bekas atlet kayak ajar yuyu meh ;)

    ReplyDelete
  7. pengajaran yg sangat berguna bagi sis . lain kali nak berkayak ajak orang yang teror , HEEEE

    ReplyDelete
  8. wewitt ta sabar nk tgk Vlog cik yuyu ! :P

    ReplyDelete
  9. HAAHHHAHAH...GELAK KAN CIK YUYU..GELAKKAN LAGI....HAHHAHAHAH

    ReplyDelete
  10. hehehe...best la ceter cik yuyu..
    juejue ingat kayuh2 da gerak ..rupanya susa gak ..dengar ceter cik yuyu..

    ReplyDelete
  11. hahahhaa....adoiii...ape daaaa..

    ReplyDelete
  12. Hehe.. Tapi sweetlah tengok yuyu dengan bf.. Siap pusing2 langgar jambatan.. :D

    Yuyu nak mintak tolong. Tolong tukar nama Eh kid! kat sidebar gula-gula manis tu ke Akid azami..

    ReplyDelete
  13. qbal pandai!..errr..xpandai sgt..sebab tak reti berenang!..bahaya naik kayak ngan qbal..haha

    ReplyDelete
  14. mujur dapat balik ke darat....pas nie kena practice bebanyak baru berkayak erk....

    ReplyDelete
  15. huhu.laila baru nih pon baru jek kayak. 1st tyme gak. tp ok lah. not bad. sb ade briefing sket b4 that kan...huhu~

    ReplyDelete
  16. hahahhahha..baselah cik yuyu..kite pon mase berkayak dulu lagila..dala tukang jadi model..fasi duk ajar jugak xphm2...sudahnya smpi tgah tasik pastu panik nak patah balik xble..siap nk nangis pon ade..hahahahha..tp, that's the best experience i ever had!enjoy habis!=)

    ReplyDelete
  17. kelakar la yuyu ni..
    pernah cik pulau n the gang nak g kayak kat sane..
    tapi tak jadi..hehe..

    ^^,

    ReplyDelete
  18. heheh same r..krole x reti jgk~

    ReplyDelete
  19. haha,,,
    nasib tak terbalik kan...
    kalo tak habisla yuyu yg cute ... :)

    ReplyDelete
  20. aik? nape Saye Nak Join Dalam Entry Yuyu Zulaikha da abes? yuyu ta announce pon yuyu nk wt.. da terlepas :( sedehhhhhhhh

    ReplyDelete
  21. wow!!
    gue teringin berkayak dgn yuyu..
    eheheee

    ReplyDelete
  22. muahaha..ni le untungnye masuk plkn..leh maen kayak free..hehe

    ReplyDelete
  23. muahaha..ni le untungnye masuk plkn..leh maen kayak free..hehe

    ReplyDelete
  24. haha, serius kelaka gilaaa . eka dpt bayangkan keadaan masa tuh sbb eka penah alami situasi yg sama . tp eka lagi terok sbb terbalik kayak tuh . hahahaha . tp tula yg best :)

    ReplyDelete
  25. erkkk..alaaaa....kesian yuyu..xpe2...lepas nie cari org yg pandai kayak..br bole gi kayak taw..ana pon x pernah...heheh

    ReplyDelete
  26. heheh bahaye tuh!! kalau tebalik cmne.. adehh.. nice entry yuyu.. rase nak tegelak jek..

    ReplyDelete
  27. tak pernak kayak,tapi mcam best:D

    ReplyDelete
  28. ria : wahhhh. maria pandaii! jelees nyaaaaaaaaaaa! tak peee.. lepas ni yuyu nak terer lebih dari maria!

    ReplyDelete
  29. marfieyra : bhahahah.. dari tadi yuyu asek gelakkan dia je :P heheheh... cam ape je.. dah tak pndai kan :p

    ReplyDelete
  30. nard.z : hehehehe.. best taoo. walaupun memalukannn ^^

    ReplyDelete
  31. nurulfaridah : bahahah.... seppp! kita geng arrr! ^^

    ReplyDelete
  32. risa : bhahaahah.. saye lah paling jakun kak risaaa! hahahaahah!

    ReplyDelete
  33. zarifahmr : wahhhhh! malu nyeeee! guh kayak de kat sini :(
    adehh! ajarkan yuyu camne nak maju ke depan :p

    ReplyDelete
  34. fikri razali : hahahaha.. sebab tu yuyu maki maki! takot tenggelam ^^ bhahaha!

    ReplyDelete
  35. nasib bek la yuyu ngan laki masa depan x terbalik lam tasik..double triple malu la jadinyek..

    ReplyDelete
  36. hahaha tengah imagine macam mana yuyu dan laki masa depan berkayak .... nasib baik korang dua orang tak jatuh dalam tasik tu ...

    ReplyDelete
  37. yuyu cite psai kayak nih yg wat terexcited nk g bkayak gak nih...langr tebing ke xkesah la janji leh main je..hehhe

    ReplyDelete
  38. gelak guling guling je la jawabnya... kui3..




    p/s: x sempat mau join segmen yuyu T__T

    ReplyDelete
  39. Иʋяʋℓ Ĵαииαн :Ɖ : hahah.. lepas ni yuyu nak ajak dia lagi.. nak kayak sampai terer :p

    ReplyDelete
  40. mera zati M.z : bhahahaahha... Vlog yuyu cam gedik tak hengat je :p

    ReplyDelete
  41. ceritera asni : wuuuuuu T_T sedihhhh! sedihhh! ooo.. gelakkan orang ye!

    ReplyDelete
  42. miss juejue : hahahaha.. susah taoooo! yuyu siap moody tak ketahuan halaaa! huhuhu.. terjerit jerit!

    ReplyDelete
  43. GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr : hahahah.. cam orang bodoh kann.. jakun dapat kayak ^^

    ReplyDelete
  44. Akid azami : woraitttt ^^ akan di buat segera ^^

    ReplyDelete
  45. haha klaka la. bhahaha tp tape dpt jugak experience kan ^^
    pic k.yuyu comel banget deh :)

    ReplyDelete
  46. hueh463849
    klaka
    nk gelak guleng2
    bleh x yuyu yg cantik lg yg x ske mrh org
    ehe

    ReplyDelete
  47. iqbalhakimi : bahhaahha,. lagi la tak nak ngan iqballl! mati kelemasannn nanti!!

    ReplyDelete
  48. shah-kayrul : hahahhaah.. baiklah tuannn ^^

    ReplyDelete
  49. princess laila : bhahahah.. ok la tu.. kitorang men redahhh je :P kuangg kuang kuang!

    ReplyDelete
  50. saeko_nakamura : hahahaha.. same la dengan yuyu! yuyu takkan lupaaa! best walaupun malu gileee!

    ReplyDelete
  51. haha..chumel...
    sy kayak arah lain. arah lain yg dia pg. :P

    ReplyDelete
  52. hihihi.. biasalah tu dear..itu namanye pengalaman baru..rite?? pedulik jer dengan org yg gelak tu~

    ReplyDelete
  53. cik pulau : hahah.. try laa sekali! bestttt walaupun memalukan ^^

    ReplyDelete
  54. krole : hahahah.. xleh ajak krole g kayak la :p

    ReplyDelete
  55. ahahaha.. comel jer.. kalau snap gmbr korang mase tuh mesti best kan.. natural lagi.. hahahah

    ReplyDelete
  56. Nizam : bhahaha.. kalu tak, mati la.. dah la tak pandai swimming! bahahahah!

    ReplyDelete
  57. mie : hahahah. pndai kayak kah ??? kalau pndai, jommmm!

    ReplyDelete
  58. JIJI YU : err! tak suka plkn! hitammmmmmmm! tak mooo!

    ReplyDelete
  59. menarik btoi aktiviti kayaking yuyu nih :D
    teringin...muahahaha :D

    ReplyDelete
  60. syiraaaaaaaaaaa : hahahah... terbalik pndai berenang memang la best.. kalu yuyu? terbalik je, minta tolong tarik balik umah je la :P muahahaha

    ReplyDelete
  61. a n a . i z z t y : hahahah.. lepas ni yuyu nak try lagi.. sampai bolehh! hahah.. weekend ni g lagi :p

    ReplyDelete
  62. Fiq Ras : bhahahah.. silah gelak jangan maluuu malu ^^ hahahha..

    ReplyDelete
  63. MiaDiera : hahahahha.. try la sekalii! besttttt taoo... walaupun malu :p heheheh

    ReplyDelete
  64. Kisah Sufi : hahahah.. tau tak pe.. belagak je memasing nak kayak padahal tak pandai :p

    ReplyDelete
  65. hak2..yuyu,nak gelak sakan boleh tak???even da gelak tk berenti ni...hak2..:)
    syok laa main kayak,tpi cepat skt pinggang...:)

    ReplyDelete
  66. eyna azmi : hahahah.. mesti la yuyu naik kepala laki msa depan yuyu.. bhahah.. kesian dia lemas :p

    ReplyDelete
  67. nadiemsharmz : hahahhaha.. try la sekalii! best taooo! kayak musing musing pun, buat dunno jee :P

    ReplyDelete
  68. Nordin : hahahah.. rilek la burung man.. untuk kawan kawan yuyu, yuyu akan promote sendiri :)

    ReplyDelete
  69. NisaAdnan : hahahah.. tu yang best tuuu! pengalamann! simpan untuk cerita kat anak cucu :p

    ReplyDelete
  70. comel bettooll la yuyu nie . geram betooll laa atien dgn muke yuyu .. comel sgt ! :p

    ReplyDelete
  71. eljanna : oooo.. gelakkan orang ye.. aipppp!

    ReplyDelete
  72. Rockstar Chan : hahahahah.. yuyu ni siap pusing pusing ^^

    ReplyDelete
  73. Nurul Mazni : hahahah.. tak pee.. besttttt~ tak leh lupaaa :P

    ReplyDelete
  74. eykyn asykin : hahahah.. tak leh tangkap gambar.. kamera takot jatuh tasik.. wuuu T_T

    ReplyDelete
  75. baru sempat dtg tgk blog yuyu :D
    and follow dh. owh..ni yek yuyu. hehe . salam kenal ya dari sab.. miss genit blog. :)

    http://mrsgforgg.blogspot.com

    ReplyDelete
  76. ♥yaya budak suka embun♥ : hahahah. silalh cuba yeee ^^ bestttt taooo~

    ReplyDelete
  77. el-janna : hahahaha... try tao weekend ni ^^

    ReplyDelete
  78. nur aisya humaira : heheh.. yuyu ni, siap keras tangan.. wuuuu T_T

    ReplyDelete
  79. WEEKend ni ke?
    hahaha nk ajk yuyu la buleh pusing2 xg jauh pn bkayak nye
    hhaah

    ReplyDelete
  80. budak 2 mane reti berkayak la dak kecik T___T hahahha..
    guess what??akak baru wat blog.yay!!
    leh komen momen ngn dak kecik!

    ReplyDelete
  81. a t i E n a b E r n ! : hahahahah.. kecik laa ^^ bukan comell.. huhuhu.. siala lah cubit pp yuyu :p

    ReplyDelete
  82. sab : wahhhh! miss genit!!! wuuu T_T sealu g belog miss genis je.. malu nak komen T_T

    ReplyDelete
  83. becca : bahahahah.. bukan hari tu dah ade belog ka?? haiashhh! banyak betoL!

    ReplyDelete
  84. nanti boleh la join kelab kayak ek... boleh la pegi ke pulau2...:)

    ReplyDelete
  85. haha. kelakar je yuyu & lelaki masa depan nye. :D

    cik yuyu! please like my pic. im join this contest :)

    1st step : http://www.facebook.com/pages/Syikeen_fasyenista/177810405572203

    2nd step : http://www.facebook.com/photo.php?fbid=195206583832585&set=a.191508180869092.49402.177810405572203

    tengs cik yuyu ;D

    ReplyDelete
  86. kene hacked la dak kecik =.='
    meh ajaq sikit camne nak gne menatang nih.hahaha

    ReplyDelete
  87. nak tolong gelakkan jugak bole tak yuyu:D hehehhehe cepat warning laki masa depan yuyu suruh blajar kayak n propose yuyu atas kayak tuh..tehehehe:D

    ReplyDelete
  88. wehh yuyu ! macam2 la yuyu nie ! hahahahaha ! siyes teringin tengok muka yuyu time nih ! :P

    ReplyDelete
  89. Pembawa_Wacana : hahahh.. yuyu nak g pulau ape ye??? :p

    ReplyDelete
  90. iftitah_ihsan : wahhhh.. join kontest pulakkk ^^

    ReplyDelete
  91. rebecca melessa : akakkkkkk! grrr! saye bace entry akak tadiii! wuuuu! asal ade name saye haa.. haishhhH!

    ReplyDelete
  92. alexa yussida : halamamkkkkkk! bakal doktor niii! pandai ye diaa.. good idea.. lepas ni, nak paksa dia buat cam tu :P

    ReplyDelete
  93. tomatokering :) : yuyu maintain cunn.. bahahhha.. apapun situasi sekalipun :P

    ReplyDelete
  94. dayung kayak ni bukan cam kayuh beskal..

    ada cara dia tolak air tu..
    kene betul..
    pastu die ade timing die..
    kekuatan dayungan kiri ngan kanan kene pon seimbang..

    baru kayak tak pusing2.. heheheh..
    skali dapat feel die.. memang tanak naek darat je rase.. =p

    ReplyDelete
  95. bahaha~
    GELAKKAN YUYU ZULAIKHA RAMAI2! :p

    yati pun tak reti berkayak. sebab tak jumpe lagik geng terer berkayak yang boleh bwak berkayak bersama. ecewah. haha.

    ReplyDelete
  96. yuyu tak pe..penglaman tu nanti leh cite kat anak cucu..
    alamak tak sempat nak join dlm entry yuyu zulaikha...nanti buka yg baru ek..tq..

    ReplyDelete
  97. kekeke naseb baik boleh balik jugak...teeeheee

    ReplyDelete
  98. HAHHA.. ok memmang comel.. teringat 1st time kene berkayak kat melaka.. menangis2 org.. dah la berenang pun x reti.. hee.. :) then ciap kene bahan ngan fasi situ.. dia suruh berdiri atas kayak n tukar partner..

    ReplyDelete
  99. hehhehe...lawak tol baca...tapi tu la, kalau terjadi kat diri sendiri, mesti malu gilew...baru la xgelak kat orang kan??

    ReplyDelete
  100. haha.. same goes to me mase 1st time nek kayak dl. memule excited xhengat. sekali naik, berpusing2 siap tebalik. haha. tp mmg best!

    ReplyDelete
  101. kaka korang mmg cute! ♥

    jemput ke rumah,
    http://laydie-dda.blogspot.com

    keep in touch ♥

    ReplyDelete
  102. ehehehe..sbr e yuyu....fyna pandai la ckit2...

    ReplyDelete
  103. kelakarnye.. serios lawak.. nanti p berkayak lagi..;))

    ReplyDelete
  104. hhihihi akak nak gelak bleh eh....hahahahhah

    ReplyDelete
  105. yuyu da hebat yer skang;p hehe makin mantop trafik ha:) mmg kalohla irine pas ni, nanges tak berlagu la hanis, hehe

    ReplyDelete
  106. hehe...mula2 memg tak reti, tapi lama2 mesti ok nya...

    jadikan ni sebagai 1 pengalaman indah dalam hidup kita

    P/S : gelak berdekah-dekah bila baca entri yuyu ni^^

    ReplyDelete
  107. kite tak pandai gak berkayak.firts time kot hari tu main..
    tapi okay je..senang je..tapi terlanggar jugak la tepi tasik tuh..hehe..tapi takdalah tak bergerak langsung..beshhhh..heeh

    ReplyDelete
  108. kite tak pandai gak berkayak.firts time kot hari tu main..
    tapi okay je..senang je..tapi terlanggar jugak la tepi tasik tuh..hehe..tapi takdalah tak bergerak langsung..beshhhh..heeh

    ReplyDelete
  109. as salamm.

    berkayak senang je.tekniknya ckup mudah.
    tapi kalau yuyu tak pandai, yuyu kena duk belakang.

    teniknya macam ni,yang depan kayuh bahagian kiri, yang belakang kayuh bahagian kanan untuk bergerak ke hadapan.

    kalau nak gerak ke tepi, berganutng kepada posisi.tapi kalau dah memang dah dekat dengan tepi pesisir darat, hany serang je yang eprlu kayuh.yang depan tukang adjust angle, yang belakang tolong stabilkan dengan mengibas arah yang bertentangan.seban nak gerak ke astu arah kan.

    haa..lepas tu, kayuh macam biasa.orang depan kayuh kiri, orang balakang kayuh kanan.

    jangna terkejut..kalau sukan kayank ekstrim yang saya sertai, teknik2 macam ni tak berapa menjadi, sebab mengikut arus sungai dan kelajuan yang super menakutkan.

    haa..nak cuba kayak eksterim? ayuh!!
    ikut saya~
    saya tau banyak tempat yang gila menarik punya.kita boleh berguling2 dalam kayak, tenggelam timbul dalam air, kepala tehantu batu, terpatah kai dan tangan. lebam2 badan. berkayak memang seronok~

    :)

    nak tahu tenik2 biasa berkayak untuk newbie, boleh la roger2 saya. saya memang suka sukan ekstrim. saya dulu pun, macam yuyu juga.hampeh..lagi teruk tau.
    alhamdulillah..sekarangs aya puas hati juga dengan apa yangsa ya dah usahakan :)
    \
    jangan cepat mengalah ok~

    yo~

    ReplyDelete
  110. dpd hana tak pernah berkayak. adeh. :)

    ReplyDelete
  111. ALAAHH,SIS YUYU,STANDARD LAH,WAKTU FIRST TIME YAN KAYAK PON SIAP LANGGAR TEBING SUNGAI LAGI.HAHA

    ReplyDelete
  112. walaupun mende alah ni berlaku dah la, dan dah basi.. tapi cek nak kumen gak.. bhahaha.. owh.. cambest jewp naik kayak.. haha.. waaa.. biasa la tu.. 1st time la katakan.. heeee..

    ReplyDelete
  113. PEGI BERKAYAK PON MUKA KAK YUYU COMEL LAGI.BILA JE TA CUTENYA ?HAISH.JELES :D

    ReplyDelete
  114. YAN FIRST TIME KAYAK PUSING2 JUGAK.KAHKAH :D

    ReplyDelete
  115. RANDOM GIVEAWAY BERAKHIR 7 MAY 2011

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)