Monday, January 24, 2011

Dahulu & Sekarang

Assalamualaikum korang! :)

malam ni sebelum meneruskan menaip assignment Entrepernership, lebih baik yuyu post satu entry ringan ringan (errkkk~), untuk belog kecik yuyu ni. mana la tahu kan, malam ni saje yuyu ada masa nak berbelog. lepas ni dah tak de dah. lepas ni yuyu sibuk dengan final exam. belajar perkara ke satu baru lah berbelog perkara ke sepuluh.

yuyu teringat lagi, yuyu dulu dulu. yuyu seorang yang sangat bergantung kat orang. cakap saja la dalam hal apa. belajar? hidup? berkawan? semua la. tapi tu dulu sekarang. sebelum yuyu di beri pengajaran dari-Nya. alhamdulillah. yuyu suka yuyu yang sekarang.

dulu...

ni masa umur 18
ni pun umor 18. suci kan??



bab belajar, tok sah cakap la. nak ke kelas, mesti la ada kawan. nak buat assignment segala, mesti la kena ada kawan, kalau tak, tak bergerak la jari jari yuyu ni nak menaip assignment. satu sebab malas, dua sebab bengap. pergi kelas dengar mp3. tak pon meset dengan bopren. budak budak baru belajar ada bopren. taksub sangat nak meset segala.

bab kawan pulak. bila ada kawan backstab, mula la nangis tak ketahuan hala. dari pagi bawa ke petang bawa ke petang, bawa pulak ke malam. asik menangis saja. rugi je air mata yuyu masa tu. kalau tak la semua tu rugi, lebih bagus yuyu tepukan air mata tu buat penambah perisa makanan.

pendek kata (sebab panjang tak nak kata apa apa), yuyu ni tak pandai urus diri sendiri la. tak sayang diri sendiri. apa semua yang yuyu buat, mesti nak fikir kan pasal orang sekeliling dulu. hati sendiri tak jaga pun tak pe. budakkk..

tapi tu semua dulu la..

sekarang.....


bab belajar, yuyu sangat bagi komitmen. belajar tetap belajar. nak berfoya foya enjoy, enjoy juga. bila belajar, belajar betul betul. ye la. pengalaman buat yuyu matang. bila sekarang, yuyu sangat taksub nak maintain pointer 3.5 above, kalau boleh, tak nak langsong jatuh. aminn..

bab kawan pulak, yuyu kawan dengan semua orang. muda ke tak muda ke (kang touching pulak kalau panggil tua), teruk ke baik ke, apa pun jenis yuyu kawan je. setakat berkawan. untuk jadi kawan baik, memang susah sangat. sampai la sekarang, yuyu kawan dengan sape yang baik dengan yuyu, taoi kawan terbaik cuma satu.

bab hidup, yuyu mula sedar yang betapa bernilai nya hidup ni. yuyu banyak buat sesuatu supaya tak menyesal pada masa depan. senang cakap, yuyu banyak berfikir dulu sebelum buat. tak nak mudah melatah dan terpengaruh. insyaAllah.

semua nya bermula dengan pengajaran. sekali lagi. pengajaran mematangkan kita. pengajaran dan pengalaman. dengan dua mende alah tu,  baru kita tahu macam mana nak bentuk mase depan kita. yuyu petik sikit ayat dari buku kecintaan yuyu, Women have all the power- by michael j.lockwood_ if you're never experienced downs, you can never truly appreciate your ups.

ups and downs selalu silih berganti. tapi tak semua orang amik pengajaran dari downs dia. 

tak berapa bulan lagi, cukup la umur yuyu 22tahun. dah rasa yuyu perlu pikir pada masa depan kan. 22 tahun? cepat sangat. rasa macam semalam je celebrate birthday yuyu yang ke 18. lek lu cok kok lu! 22 je pon. angka je tu. jiwa wa 15 wehh.

uish.. apehal ade sesi muhasabah diri memalam ni? takde la, cuma nak kongsi la kan.


terima kasih sudi membaca ye :)
SHARE:

44 comments

  1. manusia boleh berubah yuyu. .
    btw tahniah. . :)

    ReplyDelete
  2. hehe.. setiap entri mesti ada pose mengancam.. hehe.. trademark mata bulat memang tak leh tinggal ea.. hehe

    ReplyDelete
  3. cik yuyu dulu cantik.
    cik yuyu sekarang gojes.
    wee :)

    ReplyDelete
  4. hey,kte plak doploh satu..hoho
    btw smoga pngalaman mematangkn kte utk jd lbh dewasa.
    =)

    ReplyDelete
  5. alaaaaa . dulu dan skrg sama comel sama suci je la akak :D

    ReplyDelete
  6. 22 sgt mude lagi..nak mude balik semula rasanyeeeee...wuwuuuu

    ReplyDelete
  7. yes! semakin matured..heee.. stuju2 pengalaman mematangkan...

    ReplyDelete
  8. jom lawan pointer!! ni yg wat ceq lagi smgt nak bajaq nii

    ada bran? hehhe

    ReplyDelete
  9. sgt sweet :)
    btol jugak..maybe it's a thing dengan umur 18 kowt.
    sebab farah pown macam tu jugak sekarang.
    farah da 19, tapi perangai still macam yuyu masa 18 taun tu.
    huhu
    muda, konon2 nak enjoy kan
    sukew entry ni :)

    ReplyDelete
  10. macam ade persamaan lah kita yuyu . ceq pon begitu . wuwu , tolonggg jawapkan test ! malas ! heheh

    ReplyDelete
  11. yupppsss all women have power
    u tOooo!!!

    yuyu sgt comel dari dulu sampai sekarang mesi tyme kecik lagi comel gila kan...

    rasa2 nak potong pipi yuyu tampal kat pipi fya boleh?? hehhe JOKE babe~

    ReplyDelete
  12. it's good to know that you've changed... Into a better version of yourself! :)

    ReplyDelete
  13. sgguh suci.. sgguh murni..

    p/s: mcm tagline iklan ni.. dh lupa yg mana satu, hukk...

    latest en3: ~ wanted ~

    ReplyDelete
  14. serius lah..memg masih gebu.
    nak jual minyak tak berani hehehe

    ENTRY TERBARU: 25 Random Facts About Me Myself and I !

    ReplyDelete
  15. ria : hahahah.. takde la terok sangat yuyu dulu ^^

    ReplyDelete
  16. fakarepain : hahahaha.. jahat.. bia arr ^^

    ReplyDelete
  17. farhanah : heheheh.. macehhh! nak amik seposen buat beli gule gule ^^

    ReplyDelete
  18. nub : okeyy! jommmmmm! hang kalah, hang bagi aku banglo!

    ReplyDelete
  19. farahd : heheheh.. rilekk arr~ mude g tuhh.. muheheh

    ReplyDelete
  20. tomato : hehehe.. malas ni! p exam nuhhh!

    ReplyDelete
  21. arabella : hahah.. yuyu rasa macam tak cukup matang je lagi ^^

    ReplyDelete
  22. fathiah : hamboii.. kembang akk taooo~ ^^

    ReplyDelete
  23. dla : heheh.. kan kan.. nak jadi umur 15 dulu!

    ReplyDelete
  24. fya : haishhhh! mane boleh! yuyu nak lagi tembam!

    ReplyDelete
  25. firdaus : heheh.. ringan la.. tak peluh peluh kan sebab berat ^^

    ReplyDelete
  26. caliph : mueheh.. ingat sal iklan pulak diaaaa

    ReplyDelete
  27. gaung~ hamboiii~ yuyu tak beli minyak.. minyak yang ade pun tak gune gunje lagi.. wuuu T_T

    ReplyDelete
  28. farhah : heheh... kan kan.. setuju kann ^^

    ReplyDelete
  29. 22 tuu still muda lgi.sbb x lame lagi saya pun akan dapat angka 22 tuu..lagi bape hari jer.hehe

    ReplyDelete
  30. tahniaahh...anda berubah dari cute kepada comey...hihi

    ReplyDelete
  31. yuyu sekarang ni dh pandai make up..cepat la bt tutorial!! :)

    ReplyDelete
  32. cik yuyuzulaikha,
    pttla cam pernah terserempak..rupenyer kt sista gathering..seb baik de pic itu..
    nice meeting u (^_^)

    ReplyDelete
  33. yeayyy so konklusi yuyu sekarang lebih baik dari yuyu dulu laa :)

    ReplyDelete
  34. sekarang yuyu da besar..kenala pandai jaga diri kan..umur dah boleh jadi mak orang..ehee

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)

Blogger Template Created by pipdig