HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Thursday, January 6, 2011

sepetang di Balai Polis Bangi

Assalamualaikum semua :)

hari yang gembira! nak lompat tinggi! nak makan cekedis atas katil sambil baring terbongkang! nak menari kat shower buat buat macam Kajol tengah menari bawah hujan! gembira!

satu sebab satu exam dah selesai. walaupun esok ada lagi. satu lagi, tadi yuyu dah buat satu report kat Balai Polis Bangi. alhamdulillah, hampir selesai. rasa tenang sikit tao :)

habis je exam, yuyu terus g balai. memang rasa seram. ye la. pertama kali kan. rasa macam nak terkucil je dalam balai. selamat la polis muda. baik hati pulak tu. sedia membantu hehehe.

selepas hampir satu jam bagi keterangan, semuanya selesai. kena g Balai Polis Kajang pulak. untuk buat statement. sebab kes yuyu kes besar sikit kan. hmm

apa pun, yuyu akan tunggu jawapan dari pihak dorang. semoga, yang bersalah, terbukti bersalah. selamat la polis situ baik. sedia membantu. terima kasih :)


terima kasih sudi bace :)

31 comments:

  1. haah laa..yuyu buat report ape?

    ReplyDelete
  2. kes apa kak yuyu? suspens and teruja nk tahu..

    owh, fifiey belom pernah msukk balai polis.. eheheheh;) msa kecik2 dlu suka je tgk gerak khas....tp nmpak real polis, takut jdnya.. haha

    ReplyDelete
  3. spttnye ko pn kne gak same ngan si FL gg besi 2! pakai tdong stkat nak fesyen xyh la. aku tegur, bkn aku nak hentam ko. klu korg pakai tdong, aku boleh tau seciput mane dada korg, bek ko telanjang je.

    ReplyDelete
  4. meuz : heheh.. ade la... biarlah rahsiaa.. (rasa cam dato siti pulak)

    ReplyDelete
  5. iekasub : ade laaa.. tak leh gtao g.. :(

    ReplyDelete
  6. fifiey : alaa.. tak leh gtao la.. :( hmm... takut taoo.. cam nak kencing :p

    ReplyDelete
  7. diha : hukhuk.. kes sulit!!! hahah.. tak leh gtao g la yunkk

    ReplyDelete
  8. huh?? kenape cakap macam tu kat yuyu? kasar nye :(

    ReplyDelete
  9. huh?? kenape cakap macam tu kat yuyu? kasar nye :(

    ReplyDelete
  10. Yuyu , set utk yng ada acc je boleh cmmnt , kalo tk mmg senang je org nk comment sesuka hati guna TANPA NAMA !

    ReplyDelete
  11. kenapa comment guna TANPA NAMA..? sebab mereka malu hehe..die takot org booo same die la tu sbb tu buat TANPA NAMA..! Marah ni bg pihak si yuyu comel ni =)

    ReplyDelete
  12. mesti yuyu ni ade buat salah la ni..hehe..betul tak kak?:D

    ReplyDelete
  13. aku bkn nak ceramah ape, tp aku nak tegur, ko nak ke saham dosa? ko komen kt gg besi 2 dgn blog org lain, mcm ko ttp aurat bagus. ko sbnarnye ttp rmbt bkn aurat!

    ReplyDelete
  14. salam,

    saye setuju juga dengan Tanpa nama, cuma, care die tak betul untuk menegur.

    ReplyDelete
  15. Encik Tanpa Nama:

    Tengah aku baca2 entri cik yuyu ni, aku nak komen tapi ternampak komen kau pulak.

    Terpaksa la aku masuk campur sikit sebab kau pun masuk campur hal cik yuyu jugak.

    Memang baik niat kau nak tegur orang perempuan, tapi caranya tak betul dan salah kerana agak kurang berhikmah.

    Sebelum kau tegur orang lain, tegur dulu orang yang berkaitan dengan diri sendiri contohnya keluarga. Hanya 4 jenis orang lelaki yang bertanggungjawab ke atas perempuan iaitu:

    1.suami bertanggungjawab kepada isteri
    2.ayah bertanggungjawab kepada anak perempuan
    3.abang bertanggungjawab kepada adik beradik perempuan
    4.anak lelaki bertanggungjawab kepada mak

    Macam yang aku cakap, sebelum tegur orang lain, tegur dulu orang yang terdekat. dan kalau ingin menegur, kenapa tidak gunakan nama sebenar? berdakwah kena berani.

    Bila kita menegur tapi tidak berjaya, bila dakwah tidak sampai, kita boleh ikut pendekatan yang terdapat di dalam al quran dengan menundukkan penglihatan. kan senang?

    Dan akhir sekali, aku mintak maaf kalau kau terasa dengan komen aku, tapi kita berdakwah kena berhikmah. sebaiknya gunalah cara yang tidak menyakiti hati orang. sekian

    Assalamualaikum

    ReplyDelete
  16. ok,mybe sbb nk report psl blog ni,anon2 ni, something like that? :)

    ReplyDelete
  17. baling batu sembunyi tangan?hmm..

    ambil yg baik..ambil yg jernih, buang yg keruh..

    erm, report apa smpai kene refer kat balai polis kajang> mcm kes besar je nih.

    ReplyDelete
  18. Moy : lepas ni, nak buat macam moy cakap la :(

    ReplyDelete
  19. Yuyu , kalo org betul nk tegur mana mana kesalahan kita , dia kana guna acc nama muka dia sndr , dia takan jadi TANPA NAMA , so be aware . Moy dulu kena hentam teruk pasal ni la then bf Moy sndr set utk yng ada acc jek kalo dia nk hentam , kua nama dia and senang jeh nk jejak dia balik :)

    ReplyDelete
  20. abaikan je org mcm tu yuyu, xyah lyn wat sakit hati je..
    kalau betul nk tegur, dtg bg slm elok2 better tinggalkn contact utk feedbck..
    nk menegur pun ade care die, kene berhemah..
    klu cmtu bkn tegur,itu cari musuh

    ReplyDelete
  21. Ke hadapan Mr. Tanpa Nama

    Bukan ingin hentam. Ayat anda tak betul. Terutamanya ayat terakhir pada post pertama anda. "aku boleh tahu seciput mana dot dot dot.."
    Tegur org tpi at the same time tgk lain tempat..wei..teguran apa jnis gitu...no offend. :)

    Tegur baik2lah...kalau ko cakap si yuyu tu begitu begini..ko pula macam la baik sangat kan? Ko mana bleh ke nilai tahap keimanan seseorang begitu? Sudah cukup bagus yuyu tutup benda yg hram dilihatkan..
    Dan paling penting, jgn prasangka buruk dengan orang lain..

    Cik yuyu - rileks yer..cik yuyu cubalah simple2kan lah diri anda juga.. :)

    ReplyDelete
  22. balai polis bangi kat sebelah sekolah agama 2 ekk??
    sklh saye 2. . huhu

    ReplyDelete
  23. as salam..
    repot..pasal statement anon dalam blog ni ke?kat skm sekali 0_o

    oo..bangi.huhu..dekat je

    ReplyDelete
  24. hoho...yuyu dok bangi ke??dekat jelaa....hehe :D

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)