Tuesday, January 18, 2011

Main Mekap Mekap

Assalamualaikum korang!

semalam berborak la yuyu dengan rakan taulan. memang aktiviti tak leh tinggal. mane boleh tinggal bergossip kan. pompuan. sembang pom pom. padahal tak ada ape pun.

maka, ada la terselit sikit ayat ni "entah yuyu ni, tak yah la make up. make up nak sampai tak nampak muka sendiri. hilang seri nanti bila nak kawen"

wuu T_T terasa diri ku ini. sebenar nya, yuyu memang suka make up. dari kecik lagi. tapi bila kena kate cam tu, terasa la pulak. bagi yuyu, yuyu make up, cuma sikit sikit saja. tang mata tu yang penting. kalau betul la yuyu make up tebal, habes la jerawat semua tak nampak kan.

jadi, ada la sikit gambar yang yuyu tangkap, nak tunjuk, yang bagi yuyu, make up yuyu tak la tebal, cuma main sikit bahagian mata. ye tak? ye la, lain orang, lain pendapat kan. takut nye hilang seri.

ni sebelah yuyu make up, sebelah tak. huhu. senang tunjuk. boleh la tengok muka basi yuyu dah muka bajet "wehh-aku-rasa-aku-cun-habis" yuyu ni. bih kurang je kan. cuma lain tang mate kan!

ok, sedia untuk g makan meat ball kat IKEA dah. muahahah!

ha ni lagi satu, nampak tak jewat yuyu? parut kat dagu? wuuu T_T nak make up sikit kat mate je. kening tu yuyu lukis sendiri, di sebabkan kening yuyu tak cantik. tak cukur lagi ni. highlight sikit, supaya tak nampak kening berserabut.



ni pulak, sebelah muka yuyu tak bermake up. huhu. muka basi. takkan la nak keluar dengan mate kantung panda comel kan. hikhik. lebih kurang je kan dengan muka yuyu ber make up? cakap ye cepat! kalau tak, tak nak kawan!

mempersembahkan muka basi yuyu!


yang yuyu pentingkan masa make up, mata je. pastu, tenyeh sikit blusher, nampak comel comel gitu. heheh. baru la fresh sikit kan.

</> </></></></> </></></></>
dinasihat, untuk pakai bulu mate pelesu, untuk membesar gedabakkan biji mata anda!

gambar semua yang atas adalah sebelum di snap sebelum bersiap betul betul. dah pakai habis baju yang di kehendaki, masa untuk pakai lens biru. nak bajet cam mata omputih gitu. muhahah.

</> </></></></></></> </></></></></></>
sengeh mintak puji!

highlight sikit kan mata dengan eyeshadow biru, sebab yuyu pakai lens biru kan. baru bangkit mata kita. macam tu la. tak kisah la, asal kan , kita berani, nak pakai apa apa kaler pun.

akhir sekali, jadi la macam yuyu yang gedik ni. dah habis make up, sambil menunggu laki masa depan menjemput untuk bersuka ria, sempat la tangkap gambar beriban. muhahaha. silakan cuba

</></> </></> </></>
oh gedik nya diri dahku!


</> </> </>
sila muntah kalau perlu ye :)

ala, tak tebal mana pun kan. kalau kawen nanti, make up lagi lawa kan kan !



terima kasih sudi bace :)


SHARE:

259 comments

  1. suka r mekap mcm yuyu..wat tutorial make up lah..tang mata pun cantik

    ReplyDelete
  2. yuyu cantik..
    tang mata tuh lawa..hu3

    ReplyDelete
  3. imz: huhuhu.. tak layak lagi nak wat tuto ^^

    ReplyDelete
  4. alisha: ayakk... ayu raudah? jauh api dari ayam panggang!

    ReplyDelete
  5. owhhh yuyu x mekap pun cantik jugak!!

    ReplyDelete
  6. sy kate yuyu mekap tebal!
    nk lepuk kah?
    haha

    ReplyDelete
  7. subanallah, indahnya ciptaan Allah.. :D awk salah satu darinya..

    ReplyDelete
  8. cik yuyu~
    buat la tutorial make up mata..i xreti laa~smpah failed!!

    ReplyDelete
  9. makeup x tebal tapi kaler gmbau pucat ^^"

    ReplyDelete
  10. cantiknya yuyu mekap tang mata tu...zaza suka tp xtau nak buat...tlg ajar bleh

    ReplyDelete
  11. ain : huhuhu.. tak layak la syggg ^^ yuyu men make up je.. cikai je ^^

    ReplyDelete
  12. ratu : terima kasihh ratu :) semua orang indah :)

    ReplyDelete
  13. uu, try aa mekap cam lam cita ngangkung tu..yg bini dia tekejutkan laki dia tuu.


    hahahah

    ReplyDelete
  14. lawa laaa..
    ahaha..
    yuyu pakai bulu mata pelsu eh?

    ReplyDelete
  15. act..yuyu mmg cantek

    x make up pn cantek ape

    >.<

    ReplyDelete
  16. chumel budak yuyu ni.... cer takyah make up....... nak tengok... rasa2... cun jugak.... cer cube cer cube

    ReplyDelete
  17. lawa la yuyu...pndai mekap mata cmtu cntik :)

    ReplyDelete
  18. nub : heheh.. nnt yuyu buat.. pastu ngusik hang!

    ReplyDelete
  19. zaty : terima kasih.. tak de la.. biase je ^^

    ReplyDelete
  20. mofidhouse : wuuuu T_T byk yuyu upload pic tak make up la!

    ReplyDelete
  21. efa : hihi... dah tiap kali keluar, asek make up mate yang same je.. ^^

    ReplyDelete
  22. asy : wuuu T_T tu dulu la.. masa tak pakai tudung lagi.. sekarang dah tak pakai. tu kening serabut tu.. skrg nak lindung, yuyu pakai foundation, highlight dengan eyeshadow sket & lukis

    ReplyDelete
  23. diha teringin nak pakai bulu mata palsu tapi tak reti..hahaha

    ReplyDelete
  24. lawanye make up mate!
    teringin nak make up cmni.
    tapi tak pandai :(

    ReplyDelete
  25. waa~ jeles tgk yuyu make up mate tuh . ceq tak reti sangat . huhu tolg ajar . hehe

    ReplyDelete
  26. miera : alooo aloooo... make up cikai je ni.. tenyeh eyeliner sikit je :)

    ReplyDelete
  27. tomato : alloooo.. senang je... tenyeh sikit sikit eyeliner:) jadi la nnt :)

    ReplyDelete
  28. hehe.. comell bangett! aha! sys mmng ade bakat r.. boleh jadi make-up artist! cewahh^^

    ReplyDelete
  29. Kak yuyu sayang..tanak publish comment ni pon xpe tau.. pakai bulu mata palsu hukumnya haram. boleh refer kat sini ye kak yuyu comel, takpayah pakai bulu mata palsu pun da comel :)

    http://hafizfirdaus.com/content/view/282/90/

    ReplyDelete
  30. mata kamu cantik... nak juga buat macam nie

    ReplyDelete
  31. pagi2 bW dh dpt tgk dak comeii, hikk...

    p/s: nk tgk hamster plak, comeii jgak ^^

    ReplyDelete
  32. nazyra: hahaha... tak leh.. ni saje men men je laaa ^^

    ReplyDelete
  33. mas : ayyyaaaa.. ye ke?? wuuuu T_T penat je beli mulu mate pelesu mahal mahal T_T

    ReplyDelete
  34. ekin : heheh.. sila kan buatttt ^^ nnt tunjuk kat yuyu

    ReplyDelete
  35. yuyu. cantek laah make up. ajar lah pelissss. esp mcm mana boleh ilangkan trus eye bag tuu? *kagum*

    ReplyDelete
  36. shop : ayaaa... cam ne nak ajar.. cikai je tu.. wuuu T_T

    ReplyDelete
  37. mata tu yang penting.... semua akan nampak chantek if mata tu chantek...

    ReplyDelete
  38. sumpah... cntik sgt tang mata...
    wt la tuto..wt video..lg snang.
    blh la..blh la..*rayu.

    ReplyDelete
  39. wahhhhh bedaaaaaaaaaa...x nmpk dah eyebag tu..siyes !

    ReplyDelete
  40. dla: tauu tak pe.. padahal eyebag besar kann ^^

    ReplyDelete
  41. sbr je la yuyu.. diorg x bgi yuyu make up sbb jeles.. bgi una mne ade tebal pun ;) comel dh tu

    ReplyDelete
  42. siyes la make up tang mate tu cantik.. wat la tuto ckit. tuto pkai eye shadow ke.. siyes cantik!

    ReplyDelete
  43. kak yuyu tetap cantik . jangan peduli orang kate , dorang jeles tu :)

    ReplyDelete
  44. muka yuyuu cm soheee wondergirls plak ! ;)

    ReplyDelete
  45. yuyu, sebijik cam ayu raudhah, yuyu plak bile nak kawen ? ayu dh, hehe :) nice entry

    ReplyDelete
  46. yuyu, sebijik cam ayu raudhah, yuyu plak bile nak kawen ? ayu dh, hehe :) nice entry

    ReplyDelete
  47. cantek cik yuyu makeup mate. nak blaja bole? ^^

    ReplyDelete
  48. @Yuyu Zulaikha:yuyu ! mate yuyu cntik sgt .. cntik laa .. mmg cntik..wt laa tutorial care make up tang mate tuh..hu3 =)

    ReplyDelete
  49. yuyu..ain ade idea..pe kata wat tutorial cne nak makeup mata..sgt2 cantik taw..i LIKE!!!yuyu pakai eyeliner ape eh??

    btw..muka mcm nora danish..swett g2..=)

    ReplyDelete
  50. baru nak tanye pakai maskara jenama ape...rupenya pakai bulu mata pelesu..hehe..

    takpe la yuyu..lantak la ape orang nak cakp.... diorg dengki kamu nampak cantik..*sy pun jeles, tp takde la sampai dengki..
    hahha.....

    nyway, cam orang2 kat atas ckp..leh wat tutorial make up...:)

    ReplyDelete
  51. yuyu , buat tutorial makeup pleaseee .nak sgt :) tq :)

    ReplyDelete
  52. beza sgt eik..yuyu ajrkan cara mekap..xpndailah...

    ReplyDelete
  53. yuyu cantik sgt la... suka tang mata tu buatla tuto bole jugak ikut nnty .

    ReplyDelete
  54. yuyu sangat comellah!:)
    ikhlas!

    ReplyDelete
  55. tak perlu mekap tebal.. pandai hias tang mata dah lawa..

    ReplyDelete
  56. yuyu, nak tanya, yg eyeliner utk bawah mata tu, pakai yg gel tu jugak ke? or ada yg lain? tq

    ReplyDelete
  57. yuyu ajar laa pakai make up mcm u..nk rau..i pn pakai eyeliner tp x tau nk buat make up macm tuh..ajar please..

    ReplyDelete
  58. kamu sungguh comel pandai mekapkan mata jadi mcm itu olooh olooh saya mau try juga hehe

    ReplyDelete
  59. santeks sesgt solekan mate yuyu... buat ler entry tuto solek mate tuh, akak selalu buat x jd..huhuhu

    ReplyDelete
  60. comel yuyu solek mcm tu.. mcm barbie doll...hihi...

    ReplyDelete
  61. muka yuyu sekali tengok macam ayu raudhah lah!

    ReplyDelete
  62. kalau yuyu tak make up pun cantek ouh :))
    comel jee sebab yuyu puteh :D

    ReplyDelete
  63. yuyu.. xreti la pki bulu mte plsu 2.. qida da de 3 jenis dlm simpanan..bulu merak je xbeli g.. rse susah je nk pki.. asyik tcabut je.. ke kena letak gam die byk2 kot..huhu

    ReplyDelete
  64. Ala yuyuuu... sy xpndai mekap mata laaa... susaahhh.... cntik laa..

    ReplyDelete
  65. bila la keen nk suka pakai make-up ye?? pakai bedak pon mls.. uhuk2~ =.="

    ReplyDelete
  66. Asam kandis mari dihiris
    Manis sekali rasa isinya
    Dilihat manis dipandang manis
    Moga manis hati budinya :)

    ReplyDelete
  67. comel la yuyu..
    x mekap pun comel,macam nora danish pun ada
    =)

    ReplyDelete
  68. yuyu...wat lah tuto mekap mata tu...siyes lawa..nk try jgk...ngeee~

    ReplyDelete
  69. dpt kiss lagi?? awww...hehe..santek mata yuyu lepas mekap..bulatt..kalau tak kuyuuu jerk..bulu mata pelesu boleh santekkan muka org..yuyu mmg dah sedia santek..bila mekap mata tambah santek gitu..mmg ah dah mekap lebih skit tang mata tang lain tak yah tenyeh sgt..nnt over lak kan..cik betty dulu suka mekap² nih..tp skang malas dah..penat lah dek oii..

    ReplyDelete
  70. series macam ayu raudhahh...uwaaaa comelnyee yuyu...

    ReplyDelete
  71. wahh seriusly kak yuyu ni comel ! biase la pompan mesti make up la ,

    ReplyDelete
  72. waaa seruisly kak yuy cantek , pipi gebu , natural beauty la senang :)

    ReplyDelete
  73. wah.. terer yuyu make up, buatlah tutorial.. :)

    ReplyDelete
  74. :)wat la tutorial..sewius caantek mata..

    ReplyDelete
  75. cantik kak yuyu make up ! thumbs up lah. kalau tak make up pun cantik, manis je orang memandang. ikhlas ni ;))

    ReplyDelete
  76. yuyu cute... :)
    kerie suke tgok blog yuyu..

    khairiahabdulrazak.blogspot.com.

    ReplyDelete
  77. mekap ke x mekap ke..
    yuyu mmg nye dah di anugerah oleh yang maha kuasa dengan rupa paras yang chantek...
    haha... setiap ape yg di cipta.. ad hikmah nye

    http://hafrizzulhafiz.blogspot.com/

    ReplyDelete
  78. yuyu.boleyh wat tutorial mcm mne nak mekap mate tu x?tunjuk care yuyu pakai eyeliner.cantik sgt yuyu =)
    share lah.huhu

    ReplyDelete
  79. org nampak awak punye make up tebal an kat bhagian mata kot .. kalu tanak buat org perasan kite make up tebal .. try buangkan kontek lens tuh ... if mmg perlu pakai kontek lens tuh , just gune yg bese jek then ta besar sgt .. maybe tang tu org cakap tebal .. then bahagian mata tuh nampak macam tebal lah eyeliner cube kurangkan .. sory laahh saya pun giler melaram make2 up ni .. sampai duit bulanan habis pade brg2 kecantikan jek ... so if rase idea saya bernas tengs ,, but if taleh terima mintak maaf just bg pendapat jek. hehe ;)

    ReplyDelete
  80. wah . . kak yuyu chumel la . . suke tgok care kak yuyu pkai tdong . .

    ReplyDelete
  81. I think instead of using fake lashes, maybe u should just put on mascara full volume length or something
    at least u aren't using 'fake' extension which I think xboleh kot?

    cukur kening pun xboleh la yuyu sayang

    semuanya termasuk dlm perkara mengubah ciptaan Allah nak lagi kalau niatnya nak nampak cantik.

    just my 2 cents

    ReplyDelete
  82. suke makeup mata tu la...bagi tips sket mcm mane nak wat.. =)

    ReplyDelete
  83. yuyu cantik,..for both side,..natural n make up,..;)

    ReplyDelete
  84. yuyu..

    yuyu...

    yuyu...

    amni wat en3 sal yuyu..

    jgn marah ea...

    jempotla tgok..

    http://limelog.blogspot.com/2011/03/saya-suka-belog-yuyu-zulaikha.html

    ReplyDelete
  85. cantek sangat..semuanya sesuai utk awak...

    ReplyDelete
  86. cantik r..akak pun nak mekap camni hehe..susah x
    bulu mata dah berdozen-dozen beli tau..pakai x pun..:(

    ReplyDelete
  87. awk dah serlahkan kat mata tu yg org kata awk make up tebal kot..xpe buat je mcm tu..comel je..nnt buat cara pakai tudung selendang tu pulak yek..berkenan tp xreti..akak klu make up mata mcm awk abis akak tenyeh2..susah la..tapi suka..

    ReplyDelete
  88. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  89. ade pakej ni..background cam serabut je..haha..

    ReplyDelete
  90. letak eyeliner kat mata je kan, ape yg dorang xpuas ati sgt..yuyu punye muka yuyu punye suke la kan..kan..

    ReplyDelete
  91. kamu memang comel adik manish..!

    http://mamaglamdiva.blogspot.com

    ReplyDelete
  92. suke tgk gambar yuyu yang first tuh! separuh make up and tak!!huhu~

    ReplyDelete
  93. Yuyu :: seyes santik..cm Ayu Raudhah..suker tengok lens..same..^_^

    ReplyDelete
  94. mula2 tengok tak perasan dua belah muka lain2.tengok lagi skali baru perasan.apa daa...hehe

    ReplyDelete
  95. yuyu. comelnye kamoo. sgt jeles. saya langsung x tau mekap. sobs. T_T

    ReplyDelete
  96. TERJUMPE BLOG NI..OWNER DIE SGT CHUMEL BTL LA...:)

    ReplyDelete
  97. jalan-2 . kakak yuyu sangat comel la . geraamm ! hee ~

    ReplyDelete
  98. bila buat gambar separuh mekap separuh tak, nampak beza sungguh kn.. tp akak lg prefer yuyu muka natural.. hehe

    ReplyDelete
  99. AIPP.SAPA KATA TU ? MEYH SINI BABAB DIA :D

    ReplyDelete
  100. eleh, bia la nk make up tebal pn,
    diorang sebok kenapa,
    ade mintak pnjm make up diorang haha

    ReplyDelete
  101. mata tu nampak comel la... :)

    ReplyDelete
  102. pic 2nd last tu sgt cantik! ce tukar header dgn pic tu. ehe^^

    ReplyDelete
  103. kak yuyu wat lah tuto atau tips2 nak bermekap kat bahagian mata tuh sebab orang kata dari mata jatuh ke hati . .heheh

    ReplyDelete
  104. cantek la u... i nk jgk bljar mekap mata cm2

    ReplyDelete
  105. KAK YUYU MAKE UP KE TAK.MUKA STILL KIUT.BABAY FACE TUU :D

    ReplyDelete
  106. nas suka pic yg second last tue , comel sgt ! XD

    ReplyDelete
  107. awat yuyu comel sgt nie???. suka tgk mata.. pndai mekap.. jeles2

    ReplyDelete
  108. MAta yuyu tebal...eh..bulu mata tebal... Sepuk?? ce kuar tgn dr laptop...

    ReplyDelete
  109. cantik mata..
    watla tutorial and upload kat utube..
    cantik.. :) pandai make up hehe..

    ReplyDelete
  110. muka yuyu lain bila make up! tp choomel tetap sama~*jeles* T_T

    ReplyDelete
  111. make up mate mmg perlu tebal pom,baru meyerlah...huuu...da comel da tu,tak make up pom chantek da...lala~

    ReplyDelete
  112. mata yuyu kadang kadang besa kadang kadang nampak kecik. hahhhahaha

    ReplyDelete
  113. Nak mate mcm yuyu jugak! canteknye... hehe... mcm mana nak hilangkan lebam bawah mata yg comel macam mata panda tu ek??

    ReplyDelete
  114. mcm mn yuyu hlgkn eyebag tuh??
    :D

    ReplyDelete
  115. ehh , pendapat akak yuyu ngan nanaa same laa . nanaa pun pena kene tegur camtu jugakk . terase jee T.T . BTW , lawa giler kak yuyu make-up :D

    ReplyDelete
  116. kemasnya yuyu pakai eyeliner :D

    ReplyDelete
  117. masya-allah..santiq la yuyu nie..
    like!!

    ReplyDelete
  118. masya-Allah...
    yuyu santiq sgat2..:)

    ReplyDelete
  119. masya-Allah...
    yuyu santiq sgat2..:)

    ReplyDelete
  120. masya-Allah...
    yuyu santiq sgat2..:)

    ReplyDelete
  121. yuyu , suke sngt tgok yuyu makeup but ley x wt entry care-care pkai eyelashesh !.. pliz yuyu !!...

    ReplyDelete
  122. memang kalau mekap sy suka lebihkan tang mata...tp x berani nk pakai lens biru...huhuhu...

    ReplyDelete
  123. xmekap pun yuyu gojes jek...pnh x sape2 cakap muka yuyu mcm ayun ayunar..dua2 gojes ;-)

    ReplyDelete
  124. kak yuyu comel, takapayah lah cukur kening :) akak dah comel dah tu :D

    ReplyDelete
  125. betul tu, xtebal pun yuyu mekup!
    org xmekup selalu comment org bermekup, kata tebal sgt. tp kite just nak suka2 je, tmbh2 bahagian mata, nak nmpk segar je kan? bukan sampai mcm bertopeng, tak nmpk muka langsung!
    sy first time dtg sini. comel la blog ni<3

    ReplyDelete
  126. cumelnyew....lantak pi la dorg nak kater ape...dorg jeles la tu...mai la visit ma blog...peace....teeheeee....

    ReplyDelete
  127. Boleh cair tenung gambar yuyu ne lama2. hehe. Jangan marah ya peminat2 yuyu sekalian.

    Blog Sharifdez

    ReplyDelete
  128. cantik la cik yuyu...cik yuyu gee ad request ntuk cik yuyu wat tutorial make up mata..bole k..

    ReplyDelete
  129. lawa mata..hehehe.. sgt comel2.. nwy..mcm permintaan2 yg lain..buatlah tutorial tang mata tue..siyes nk blaja! sharing is caring kn? ^^

    ReplyDelete
  130. Cantik cara awak pakai selendang. bestnya bestnya....

    ReplyDelete
  131. best laa yuyu pndai mkeup ! nk blaja ngn yuyu bole ?

    ReplyDelete
  132. KAK YUYU AMBI GAMBAR SEMUA MUKA NAMPAK OKAY.JELES TAHU ? :D

    ReplyDelete
  133. SUKA CARA KAK YUYU PAKAI SHAWL TU.TAPI TAKTAU T_T

    ReplyDelete
  134. RANDOM GIVEAWAY BERAKHIR 7 MAY 2011

    ReplyDelete
  135. yuyu tak mekap tebal, tapiii ... ini gambar yg telah di"mekap" teballlll

    ReplyDelete
  136. comel lotte.. senyum sokmo deh.. peace no war..

    ReplyDelete
  137. umo...bpr ni?comey sggh adek ni...





    yg benar.

    akak yg bru start follow blog yuyu

    ReplyDelete
  138. heheh terbaca komen lelama ni pulak. amboii patot lah mata mnyerlah. bulu mata palsu. i think better u kurgkan pki mcm2. bak kata kwn i, kalau kawin nanti, org2 akan see the same you. mcm kureeeeng part 'seri' tuh. hehehe. just my opinion lah. but you're gojez :)

    ReplyDelete
  139. ala.mata je lebih pun..bhgn lain tak delah over sangat kan? sys yuyu cantek! :)

    ReplyDelete
  140. cantik sgt2 mata Kak Yuyu..nak boleh?haha

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)

Blogger Template Created by pipdig