HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Tuesday, January 4, 2011

mempersembahkan muka yuyu licin gile, puteh melepak! :)

Assalamualaikum korang :)

tengah hari redup sesuai untuk tidur pelop bloster gemok yuyu. best ni kalau boleh tidur. sebelum tidur, post satu entry ringan. hehe. untuk santapan kupukupukecik yuyu ni.

ada beberapa kawan yuyu yang tanya, kenapa yuyu bila upload gambar, tak suka edit muka yuyu. di mana, parut jerawat hasil tak tenyeh buang habis make up sebelom tidur, dengan mata sebam hasil penat lelah bersengkang mata memalam buta, dah tu muka stock boleh ganti kertas pasir.


suke  :D gambar asal.

tak suke T_T


yuyu kalau edit, lebih suka edit gambar biar nampak jelas dan terang saja. lepas tu, muka lantak kau la. nak gelap ke, nak berparut ke, sebam ke, tu la muka yuyu. tengok banner belog yuyu pun cukup la. jelas tertepek parut jerawat kat dahi, dagu dan batang hidung. dengan mata ala ala panda comel. eye bag nye tok sah cakap arr... T_T

jadi, kalau gambar yang yuyu upload tu, jangan la korang rasa tertipu. tu la yuyu. cuma yuyu main sikit contrast. eleh, sikit je. tak pun highlight sikit. biar jelas je.

fine, terus la kutuk dalam hati. depan yuyu, korang puji O.o

terima kasih sudi bace :)

36 comments:

  1. ekekkekekke...sombong aa tak bw blog kite kan,kan kan

    ReplyDelete
  2. puyu ! oooooo baru polo blog kite yer...selame ni x folo pon - -"

    ReplyDelete
  3. haha,kutuk dlm hati tp dpn2 puji.takpe,buat dono je. ;)

    'good night'. :P

    ReplyDelete
  4. keding : heheh.. saje malu dengan awak :') cehhh

    ReplyDelete
  5. keding : bhahah.. susah ooo yuyu nak follow orang.. ala.. tengok arr follower yuyu.. nmpak sanagt yuyu sikit follow org T_T

    ReplyDelete
  6. zaki : huhu.. good nyte.. nak tidur dahhhh :P

    ReplyDelete
  7. hehehe.... same la kite....lau edit gambar contrast kan sikit unt highlight... itu pun kalau gambar nak cepat ...kalau rajin baru la buat sikit2 cinematic effect bagai...=P

    ReplyDelete
  8. edit guna apa?buat la tutorial~ SJ nak tau jgk...

    ReplyDelete
  9. nak putih guna la bedak sejuk!

    hahahah

    ReplyDelete
  10. wah....... sudah pandai....
    nanti jangan lupa ajarkan caranya ek....

    ReplyDelete
  11. tak reti la nak edit..yuyu edit gne ape?

    ReplyDelete
  12. saye nk belajar la. nk edit gambar pasport. agar nampak lebih muda :)

    ReplyDelete
  13. salam kenal..

    amy singgah sini dan follow,jemput ke sinar raudah ye..

    ReplyDelete
  14. edit sikit2 tu biasa lah kan? hahahaha

    ReplyDelete
  15. aziera : heheh.. same la.. tak nak nampak tipu asal.

    ReplyDelete
  16. SJ : bahahah...tuto ape.. tu kan basic.. kat Photoshop pon ade :P photoscape, picasa pn ade :P

    ReplyDelete
  17. nub : bhaahah.. pastu tepek tepung jagung, biar pekat sikit :P

    ReplyDelete
  18. mknace : bhahahah.. licin ann muke kuhh ^^

    ReplyDelete
  19. mofi : bhahahh... ni kan basic.. nak gtao yuyu tak suke la .. ishh

    ReplyDelete
  20. diha : Ps gune, semua yang best gune.. bhahah... yuyu highlight je laaa.. :P yuyu tak suka edit extream sgt.. nmpak fake..

    ReplyDelete
  21. bob : bhahahah.. pastu kena tahan kat imegresen.. padan muke :O

    ReplyDelete
  22. amy : terima kasih.. japgi yuyu lari ke sane :P

    ReplyDelete
  23. amy : terima kasih.. japgi yuyu lari ke sane :P

    ReplyDelete
  24. amy : terima kasih.. japgi yuyu lari ke sane :P

    ReplyDelete
  25. amy : terima kasih.. japgi yuyu lari ke sane :P

    ReplyDelete
  26. kemvatulo L betul :) tapi ikut citarasa la :)

    ReplyDelete
  27. a'ah...
    saya pon x suka edit muka smpi omg very the flawless...
    nmpk lain kan? :)

    ReplyDelete
  28. as salam..
    hehe.canggih tu~
    boleh cuba kat photofunia kalau nak buat header.kretif juga :)

    tengok dari sisi ni, muka yuyu macam blogger miss xoxo.kawan kepadau cik nurul badiah tu.huhu..

    ReplyDelete
  29. alaa,yuyu okay lagi.kita ne haa kalau time nak period madang je kelua jerawat sana sini.haishh +__+

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)