HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Monday, January 31, 2011

ada cuka di sebalik gula. puitis nya ayat hakuh!

Assalamualaikum korang :)


setelah semalam penat bersuka ria bergelak tawa berkanak kanak ribena bersama Sahabat Blogger di Times Square, rasa nya, semua orang dah tahu kot kan. maka ada la yang tak seronok nya kan. lumrah hidup, di sebalik seronok, ada yang tak seronok.

mesti ada la jugak. tipu la tak ada. kalau macam tu, bahagia la semua orang. mesti tak ada mati, sebab mati boleh buat kita sedih bila kehilangan seseorang yang kita sayang kan. jadi semalam, ada la sedikit yang yuyu rasa sedih sangat. sampai menangis.

wuuuu T_T tengah baru nak kenal dengan blogger, tiba tiba, muncul la seorang blogger lelaki ni, dengan hebat nya datang kat yuyu dan cakap " la, ni ke Yuyu Zulaikha, dalam belog macam gempak, tengok tengok tak seberapa mana ja"

apa perasan korang apabila seseorang yang kita tak kenal cakap macam tu? sebab kat luar yuyu tak cantik? semua gambar yuyu tak la cantik mana pun. harap kan make up saja. terus terang yuyu bagitahu kat entry lepas lepas.

kadang kadang kita rasa kita hebat, tapi sebalik hebat kita, kita akan lebih hebat apabila kita tahu macam man nak hormat hati orang.

terima kasih sudi bace. T_T

43 comments:

  1. Assalamualaikum

    aishh..jhtnya sape tuh! meh sy cili mlut dier

    ReplyDelete
  2. aaaahhhh ada ke org camtu? kalau ye pon perlu ke 1st time jumpa cakap camtu? alahai.... communication skill failed lah mamat tu !

    sabar lah yuyu... biasa lah dlm dunia ni mcm2 ragam kan... yg penting kita jaga diri kita sudah ;))

    suka tgk yuyu make up mata ! ajar akak boleh?? ;))

    ReplyDelete
  3. alaa .. dia jeles.. sekurangnya dalam blog hebat.. dia mungkin dalam blog pon tak hebat , apatah lagi kat luar ... biarkan saja ...

    ReplyDelete
  4. mesti dea selalu stalk yuyu,
    yuyu ade peminat 2,
    dea saje ckp gtoo supaya yuyu akan engt kat dea,

    ReplyDelete
  5. haiih, sentap rasa if naz kena kata2 camtu. yuyu, lempang jer dia...bru dia tau..cabul sngt mulut tu.wuwuww.

    tak pe okay, semua itu cantik...cantik itu subjektif. dia dok nilai kita yg dia tak kenal. biaq pi okey. tak kenal..maka tak cintan...dah kenal bru cintan :)

    semua insan tetap lawa okey...tu dh kejadian Allah, bersyukurla dengan apa yg ada... :)

    ReplyDelete
  6. Ala yuyu mesti akan ade orng macam 2 wujudkan dunia nie..abaikan je die bukan penting pon dlm hdup yuyu kan..
    relaxx k..

    yuyu sweet ok..>_<

    ReplyDelete
  7. come on la yuyu,.
    org yg dengki je akan ckp mcm tuh,.
    ntah2 dye jeles dgn yuyu then ckp mcm tuh,.persetankan kata2 dye,.ahahaha
    *ayat akuhh!!hahaha(^^")

    ReplyDelete
  8. betul betul . ape lah dia tu . cakap kat akak yuyu macam la dia gempak sangat . sabar je la akak :)

    ReplyDelete
  9. erk...siapa pulak ckp cmtue...

    nie mesti naz nie..jahatnya naz..meh gua lempang die

    ReplyDelete
  10. jgn sdey2 ye cik yuyu.
    g ketok pale die ngn pc.
    heeee

    ReplyDelete
  11. Pergh....siapakah blogger itu...berani dia kacau yuyu saya...waa...gmbar aku ada muncung tu...hahaha

    ReplyDelete
  12. woo...mulut die laju nye..kalah f1 yang pak leman bawak..kalo aku le kan..aku terus belanje die kfc..mmg die berani..ehehe

    ReplyDelete
  13. kejam nya orang tu. suka nak malukan orang ke. jgn amik hati sgt dia ckp ape. =)

    ReplyDelete
  14. maybe dia tak dek niat nak ckp cmtu kot . huu , tak pe . terima semua seadanya . ;)

    ReplyDelete
  15. novelgirl : huhuhu.. relaxx... cuma nak kongsi rasa sedih je :)

    ReplyDelete
  16. nadea : hahahah.. nak ajar camne.. asyik xde mase.. huhuhu

    ReplyDelete
  17. sha : puihhhhhhh! naik geli halkum yuyu.. huhuhju

    ReplyDelete
  18. naz : wuuuuuu T_T tu la.. mungkin sebab dia hebat.. dia tak tau rasa macam mana tak hebat macam yuyu ni T_T

    ReplyDelete
  19. abang Ben Ashaari : sobbsobbbb..memang la biar... tapi terasa i taoo nokkk~

    ReplyDelete
  20. cik zie : heheh.. tengah rilek ar ni.. lek lu... cok kok luu!

    ReplyDelete
  21. aini : wuahahahah.. yeahh.. yuyu akan persetankan ayat dia ^^

    ReplyDelete
  22. nadhirah : hahahah... dia hebat.. tak cam kak yuyu :(

    ReplyDelete
  23. ujang : puihhhhh.. ujang sebok dengan heliza je.. ape tau!

    ReplyDelete
  24. atikah : nak cocok montot dia dengan cable USB!

    ReplyDelete
  25. fauzi : hahahh.. pouty mouth... seksi gituww ^^

    ReplyDelete
  26. jijiyu : nak kena lempang ngan yuyu ek???

    ReplyDelete
  27. mahirah : wuuuuu T_T entah la... dia hebat.. yuyu ni sape je la sangat

    ReplyDelete
  28. salam yuyu comel.hurmm blogger laki tu mmg tak ptut buat yuyu cmtu..laen kali lempang je mamat tu.heheh..nice blog yah!

    follow u:p

    ReplyDelete
  29. isk...laser btOl yer mulut mamat tuhh..Tuhan anugerahkan kita dgn kelebihan msg2...so xsepatutnye kita ckp mcm tu kt org lain...sbr keyhh;)

    ReplyDelete
  30. isk...laser btOl yer mulut mamat tuhh..Tuhan anugerahkan kita dgn kelebihan msg2...so xsepatutnye kita ckp mcm tu kt org lain...sbr keyhh;)

    ReplyDelete
  31. alah..biarkan je yuyu..manusia memang la mudah dengki..agaknye mamat tuh da memang xhebat..lantak kan je...
    y penting yuyu terus membloging yek...

    huhu..kalu free singgah blog fad yek..mekasih

    ReplyDelete
  32. hehe..saje je tu dia cakap macam tu kat yuyu..dia saja2 usik.. ;p

    ReplyDelete
  33. bio la org nk ckp pe..jnji YuYu maintain comel..uhuk2.. :D

    ReplyDelete
  34. pehh! rilek yuyu.
    lahanat gak mulut blogger tu.

    ReplyDelete
  35. Yuyu tak sempat nak bergambar kita kan.. duduk dekat2 jer tapi masih ingat u huhuh suka tgk u bejalan dengan hill tinggi tu..

    ReplyDelete
  36. kakak yuyu sangat lawa with or without make up :D

    nnt len kali ade perjumpaan blogger ajaklah saya ;p

    ReplyDelete
  37. hebat mana pon diri kita
    kalau xde rasa hormat kt orang lain,x guna jgk..geram2..haish..

    ReplyDelete
  38. heheheheeh kita p0n tecik mcm yuyu dia jlous coz x tiut mcm udak tecik daz y di ckp cm2

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)