Wednesday, December 8, 2010

nanti diam, kata sombong pulak kan ...

Assalamualaikummm !

 yuyu baru sudah manja kan muka dengan Oxy10. tak main ar Oxy5. jerawat besar tegalang, guna Oxy5 ape barangg~ tapi korang kena tahu, di sebalik ayat ni, hati yuyu remuk sebab jerawat muncul silih berganti. lepas naik kat dagu, naik pula kat dahi, lepas tu muncul pulak kat hidung (yang ni yang tak best, nak bersin pun sakit), lepas  tu tetiba sekarang muncul pulak jerawat kat pipi. sekarang kena terima suratan takdir yang jerawat dan yuyu tak boleh di pisahkan. ni lah akibat orang yang terlalu sibuk sampai tak sempat nak tanggal make up sebelom tidur. mengaku weh.
jelas kan jerawat kuh ^^
tengok saja entry entry yuyu yang baru baru ni. yang terpampang sekmen yuyu bersama jerawat. ceh. tak best la. nak macam muka takkala muda mudi dulu. muka ibarat isi telor baru kupas. *ayat ni agak hiperbola yang sebetulnya, kulit yuyu macam kulit petola tak kupas lagi T_T

entry kali ni bukan nak cerita pasal jerawat aka my bff. tak. entry kali ni pasal lain. tapi di serabutkan dengan pendahuluan pasal jerawat panjang berjela. terima jela. selalunya perenggan ke tujuh puluh enam pun belom tentu  habis dah pendahuluan merapu. sigh!

ok. tegas! untuk pengetahuan tuan puan cik encik semua, yuyu dah dikenali dengan seorang wanita ayu yang sangat aktif, banyak bercakap, bajet happy go lucky, peramah (aww~ i loike), juga sopan santun berbudi pekerti juga baik hati (ni tambah sendiri). cut the crap! tapi semua tu kadang kadang yuyu yang paksa diri sendiri nak jadi macam tu. kenapa? ha. tu yang nak di bahas kan tu.

setiap kali orang bagi satu perkataan, yuyu akan sambung dengan ayat yang lengkap lagi sempurna. contoh nya. kawan yuyu baru sebut "cun". yuyu akan sambung "yuyu memang cun gile, awak kena tahu fakta tu!". :') malu pulak. macam tu la. yuyu asyik cakap benda merapu yang sangat sangat rubbish boleh buang dalam tong sampah belakang rumah korang.

tapi jadi masalah, bila yuyu teringin nak diam, orang pulak akan kate "yuyu pehal tetibe diam ni. cerai dengan laki mase depan ke?" tak pon "aku pelik dengan si yuyu ni. tak banyak cakap. dia buang tebiat kot". atau paling dahsat "yuyu, ko ok ke tak? rasa gerun pulak bila yuyu tak banyak cakap" :'(

bedebah. ayat ayat tersebut dah terbukti yang yuyu tak boleh berubah jadi "yuyu pendiam lagi sopan santun". almaklum lah, sorang kawan yuyu yang jujur bagi statement berbaur ayat nak kena tinju "yuyu ni kalau orang baru niat nak buat lawak, dia dah gelak, padahal orang gelak sebab tengok dia gelak". hooo. ini tak di nafikan, yuyu suka gile gelak termasuk gelak kan orang.

tak best nya, bila yuyu ni datang dengan imej ala ala gangster yang suka cari pasal dengan orang, orang pulak suka cari pasal dengan yuyu. tapi best oh kalau sekali sekala buat buat tengah tension. kerut kening tak boleh belah. pastu buat buat diam sikit bila semua orang sebok gelak terbahak bahak. (yuyu gelak dalam hati lagi la terbahak bahak bahak bahak!). masa tu, mesti ada orang yang cakap gile baik dengan yuyu. lepas tu, orang macam concern gile arr! bestt! hahah.

lepas tu terpikir, ape la orang tengok yuyu kan. antara orang akan fikir :
  • minah ni tak reti dok diam ke?
  • minah ni kecik tapi suka buli orang ar!
  • weh, tak yah kawan dengan dia ni, dia ni banyak cakap
atau


  • jom kawan dengan dia, sebab dia ni gila.
  • kalau ko kawan dengan dia, kita putus kawan T_T

wahh. bapak sedih. mulai esok, yuyu nak try seboleh boleh nya jadi perempuan sopan santun di dunia! hohoho. nak try. berapa hari yuyu boleh buat semua ni. harap harap lepas la walaupun satu hari! wakakaka.
at least macam ni la ^^
terima kasih kerana sudi membaca ^^
SHARE:

14 comments

  1. lya : ishhh.... ape pulakkkk... dia laaa ^^

    ReplyDelete
  2. aarrgghh..gerammnyeww..cm nk cobit2 jeeww pp yuyu tuu..!! ^^

    cute!

    ReplyDelete
  3. Banyak cekadak lah yuyu nie bad blog ni wat ayya heppy yahooo you very cute yuyu good luck

    ReplyDelete
  4. Yuyu ni banyak cekadak lh bad blog ni bwat ayya heppy yahooooo yuyu ni cute good luck

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)

Blogger Template Created by pipdig